חדשה עם שאלה

חדשה עם שאלה

פעם ראשונה שאני כותבת כאן, אז נגיד שקוראים לי יעל ואני בת 37 וגרה באזור השרון. אני מבינה מהכותרת של הפורום שמדברים כאן בעיקר על אוכל חלבי ורציתי לשאול משהו לקראת שבועות:
אני מחפשת מתכון שפעם היה לי לקישואים מבושלים ממולאים בגבינה. אני זוכרת שהמילוי היה מורכב מגבינה, קמח וביצים אבל, אין לי כמויות כי כמו שכתבתי המתכון אבד ומה שעוד אני זוכרת זה שהתוך של הקישואים משמש בסיס לרוטב. המתכון הופיע בחוברת ירוקה של מתכוני ירקות. שאלתי את אמא שלי שממנה לקחתי את המתכון, והיא אומרת שהחוברת כנראה הלכה גם לה לאיבוד כך שזו בעיה, ובאינטרנט לא מצאתי שום מתכון דומה למה שאני מחפשת. היו הרבה מתכונים של קישואים ממולאים אפויים אבל, התנור שלי מקרטע ולוקח הרבה זמן לדברים להיאפות ולכן אני לא רוצה לנסות לאפות בו.
חוץ מזה אם יש לכם איזשהם רעיונות למתכונים חלביים מבושלים לחג אני מאד אשמח אבל, אל תציעו לי מתכוני דגים כי החצי שלי לא אוכל דגים עם חלב (ספרדי).
תודה רבה וחג שמח.

נירהמ1

New member
"מדיאס דה קזו" - קישואים ממולאים בגבינה

חושבת שנתתי כאן מזמן מתכון שלי, אבל לא מוצאת אותו.

"מדיאס דה קזו" - קישואים ממולאים בגבינה
מקור המתכון: לא צוין
הובא ע"י שונטל לפורום אוכל ב"המטבח של איה"

המרכיבים ל-4 מנות:
8 קישואים קטנים ( או 4 גדולים)
1 ביצה
קמח
שמן לטיגון
3-4 כפות עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה)
2 כפות מים
למלית:
100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
100 גר' גבינה מלוחה (חמד)
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם, או קמח מצות
פלפל שחור

הכנה:
- חוצים את הקישואים לאורכם - אם הקישואים גדולים חותכים כל אחד לחצי ואז חוצים לאורך.
- בעזרת כפית מרוקנים את גרעיני הקישואים כך שנשארות מעין "סירות".
- מערבבים את חומרי המלית וממלאים את חצאי הקישואים.
- טורפים את הביצה בקערה קטנה. שמים מעט קמח בצלחת שטוחה.
טובלים את חצאי הקישואים (בצד הממולא בלבד) בקמח ולאחר מכן בביצה.
- מחממים מעט שמן במחבת (רצוי טפלון) ומטגנים תחילה את הצד הטבול בקמח וביצה ולאחר מכן את הצד השני עד לקבלת גוון זהוב.
- מניחים את הקישואים הממולאים בסיר שטוח.
- מערבבים את העגבניות המרוסקות והמים ויוצקים על הקישואים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

היה כאן לפני כמה ימים שרשור לשבועות. חפשי אותו ותמצאי שם המון מתכונים טעימים לחג.

בהצלחה וחג שמח לך ולבני ביתך.

IliAsh

New member
תמיד יש פעם ראשונה
!

שמחים לקרוא ולהכיר!

נדמה לי שחמותי (ז"ל) היתה מכינה קישואים כאלה בשבועות, אבל החצי שלי לא אוכל קישואים לכן אף פעם לא לקחתי ממנה את המתכון
.
ונראה שנירה כבר סיפקה לך בדיוק את המה שחיפשת
!

לגבי התבשילים לשבועות, אני יכולה לחשוב רק על פסטות עם רטבים חלביים כי ירקות לא מתחברים לי עם חלב
(וגם בבית אף אחד לא מתלהב ממוקרמים וכד').
את מוזמנת לשוטט קצת במאמרי הפורום, יש שפע מתכונים ורעיונות לחג ולא רק!

שיהיה בהצלחה וסוף שבוע מהנה!

נירהמ1

New member
אלנה - "מדיאס" הכוונה ל"חצאים" - אפשר

להכין "מדיאס דה קזו" גם מחצילים, פלפלים או עגבניות. כל הוורסיות טעימות.

ועוד דבר, לא מקרימים את הירקות. מטגנים את הצד עם הגבינה ואחר כך מבשלים את המדיאס ברוטב עגבניות.

שבת שלום ולך ולמשפחתך הקטנה והחמודה.

למעלה