חדשה עם שאלה

חדשה עם שאלה

שלום לכן, אני סמויה פה די הרבה קוראת ועוקבת. הרבה עצות שקראתי פה הועילו לי מאוד ועכשיו אני ציכה עזרה.. הבן שלי , בן שנה ו-5 לא ישן בלילה!! אני והזוגי די נואשים ומיואשים. בערך יומיים בחודש יש לנו שני לילות של עדנה שבו המלאך קם "רק" 3 -4 פעמים. בכל השאר הוא קם כל שעה. בעבר הוא ישן יותר טוב אבל מחלות ושיניים כל פעם שינו את זה. בעבר גם הצלחנו "לחנך" אותו לישון בחזרה עם ליטופים, שירים שיטות של הלוחשת לתינוקות. אבל לאחרונה - כבר כמה חודשים שזה לא עובד. הוא אוכל בלילה בשעה לא קבועה, לפעמים אפשר להחליף לו את הבקבוק במים,אבל אם הוא רעב הוא פשוט יקום שוב אחרי חצי שעה שעה. אחרי שהוא אוכל הוא מתעורר פעם בשעתיים בערך. אוכל ארוחת ערב ב -7 או וחצי ובנוסף מקבל בקבוק לפני שינה. תודה מראש על העזרה. עצות ואפילו הפניה לגורמים מקצועיים שאתן מכירות יתקבלו בברכה

UmaGuza

New member
אין לי הרבה עצות

מה הוא אוכל לארוחת הערב? אולי היא לא משביעה אותו, כי מהתיאורים שלך נשמע שהוא מתעורר מרעב. בכל מקרה בפורום התפתחות פעוטות יש אירוח שבועי של מומחית לענייני שינה, תנסי שם.

מסמויה לסמויה - מבינה לליבך

אנחנו היינו עם הבכור באותו מצב, והוא נמשך ככה יותר משנתיים. זה היה נורא, זה היה סיוט, ואין לי מושג איך עמדנו בזה בכלל. לכן, הצעתי לך היא - לכי עכשיו למומחה להפרעות שינה בילדים. אני לא עשיתי את זה, ואני מצטערת על כך מאוד היום. הייתי חוסכת לעצמי שנתיים של סבל נוראי לנו ולו. אני נשבעתי, אחרי שהתוודעתי למעבדת השינה לילדים, שאם בילדים הבאים זה יקרה, אחרי כמה חודשים אני רצה למומחה שינה. למזלנו הקוקיה ישנה כמו בול עץ מגיל חודש.

ארוחת ערב שלו

את יודעת איך מגיעים למומחה להפרעות שינה? זו הפניה דרך קופת החולים? ולגבי הארוחה,ניסיתי לדחות את ארוחת הערב עד לפני השינה ואז לתת לו חביתה , הוא גמר כמעט את כל החביתה ועדיין התעורר בלילה. הבעיה שהוא מתעורר גם אחרי שהוא אוכל בלילה אז קשה לי לדעת אם זה באמת מרעב.

ר ע נ נ ה

New member
עניין של הרגל

הרי ברור לך שילד בן שנה וחצי כמעט לא צריך פיזיולוגית לאכול בלילה נכון? מה שמאוד עזר לי זה העצות של גנית פרג בפורום התפתחות תינוקות ונדמה לי שבדיוק היום היא מתארחת שם ועונה לשאלות. בנוסף, את יכולה לקבל ייעוץ אישי בפגישה איתה או ממישהו כמוה (אני חושבת שיש יועצות שעובדות איתה). גם במכון אדלר עושים ייעוצים כאלה. בכל אופן לדעתי אם ניסיתם לבד להרגיל אותו לישון ולא הצלחתם אז הגיע הזמן לחפש תמיכה חיצונית, עבורכם. פשוט מישהו שישב ויבנה איתכם תוכנית צעד אחר צעד ותוך שבוע או שבועיים עולמכם יכול להשתנות, כולם ישנו טוב יותר.

אילתית 2

New member
היי

בגלל שציינת שאוכל ארוחת ערב ובנוסף בקבוק לפני השינה כדאי לבדוק ולשלול דברים אחרים האם שללתם בעיות רפואיות אחרות שמפריעות לשינה? (האם השינה שלו שקטה? מבחינת נשימה?) לגבי אוכל פרט לארוחת ערב שסמוכה לשינה מה אוכל לפני, במשך היום? יש את מעבדת השינה של פרופ אבי שדה ושמעתי רבות בפורום הורים לתינוקות על יועצת שינה - נראה לי אם אני לא טועה גנית פרג ולגבי מעבדת שינה צריך הפנייה מהרופא המטפל

יש ילדים כאלה ../images/Emo199.gif

הי, אספר לך על בתי (בת שנתיים). מגיל 0 ועד גיל שנה לא ישנתי. היא התעוררה כל שעה-שעתיים. שינה של שלוש שעות רצופות הייתה בשבילי פינוק אמיתי
כל הזמן הזה הייתי בטוחה שמשהו לא בסדר- עברנו את כל הבדיקות, התייעצתי עם רופאים/ מטפלים אלטרנטיבים/ יועצות הנקה ותזונאית אחת (!!!) בסוף הבנתי שזה חלק ממכלול הקשיים שלה- הקושי להרגע בכוחות עצמה, הקושי במעברים ממקום למקום / מפעילות אחת לשנייה, הקושי להיפרד ממני גם לדקה של פיפי
מגיל עשרה חודשים עבדתי על הרדמות עצמאית שלה כמו שכל היועצים מייעצים. היה קשה, אך חל שיפור בשינה. בכל פעם שהיו כאבי שיניים, מחלות וכו' חזרנו אחורה ושוב עבדנו על ההרגלים. היום עדיין יש לה קשיים להירדם ועדיין בד"כ היא מביעה חוסר רצון ללכת לישון (היום התירוצים כבר הגיעו לדרגת אומנות
). עם הזמן רואים שיפור ועכשיו היא מתעוררת פעם אחת בלילה וחוזרת מהר לישון, בד"כ מאמצע הלילה היא איתי במיטה. עדיין יש לילות שמסתיימים מוקדם מידי וכו'. בשורה התחתונה אני רוצה להגיד לך קודם כל שיש ילדים כאלה. כמו שיש ילדים שישנים מצויין כבר בעריסת בית החולים, יש ילדים שמתקשים להרדם ולישון טוב גם בגיל שנתיים ויותר. זה לא אומר שאין מה לעשות- כמו שכתבתי אני דואגת שהיא תרדם בכוחות עצמה (ויש לי עוד כמה אסטרטגיות להתמודד עם מכלול הקשיים שלה). נורא מתסכלת התחושה הזאת של "אני בטח לא עשיתי משהו בסדר", "בטח הרגלתי אותו/ה להרדם ככה" וכו' וכו'. זה לא *את* זה הילד. ככה הוא ועכשיו נסי לשפר את המצב כמה שתוכלי. וכמובן הרבה
בקריאה שנייה אני רק רוצה לתקן את הרושם על בתי- היא ילדה מופלאה ומקסימה

תודה על העידוד

אני יודעת שזו בעיה כזאת, של קושי להרדם בחזרה, אפילו אם הוא צריך עוד לאכול בלילה, זה בטח לא צריך לקרות כל שעה שעתיים. וכשהיה קטן יותר באמת הצלחתי להרגיל אותו אחרי כל מחלה להרדם בחזרה לבד, לפחות לכמה ימים עד שהגיעה מחלה חדשה. הבעיה היא שזה כל הזמן קורה מחדש ושיטות שהצליחו מקודם פשוט לא עובדות יותר. מה שכואב לי שהוא גם סובל, הוא רוצה לחזור לישון. אם מרימים אותו בלילה הוא בוכה ושוחה באויר למיטה. הוא גם רוצה לישון רק במיטה שלו. ההרגל היחיד הגרוע שיש לו זה שהוא נרגע רק עם בקבוק. להשאיר לו בקבוק מים במיטה גם לא ממש עוזר כי מסוגל לגמור 2 בקבוקים בלילה (גמל קטן) ואז גם צריך לקום וגם לחתל מתוך שינה. אני כל הזמן פוחדת או שהוא לא אכל מספיק ובאמת זה חסר לו, או שכואב לו משהו ואני לא מצליחה להבין מה. בד"כ טיגל לא עוזר אלה רק מקומם את הקטן. את אומרת שגם אחרי גיל שנתיים זה לא עובר?? אני כ"כ עייפה!!!

למעלה