חדשה עם שאלה

4everאני

New member
חדשה עם שאלה

שלום לכולם, מקווה שזה הפורום המתאים. . .. (לא מדובר במשבר) אני נשואה 11 שנים בזוגיות טובה. בעלי כל השנים היה שכיר וגם בעל עסק עצמאי קטן. ואני שכירה וגם עובדת איתו בעסק. לפני כחודשיים, לאחר תהליך ממושך, הוא התפטר מעבודתו כשכיר ופתח עסק עם שותף (הגדיל את העסק הקיים). אני כמובן כל השנים עבדתי גם בעסק (במקצוע שלמדתי ויש לי תואר ראשון בו) בסוף החודש היה מדובר שאני אכין את החומר של העסק לתערוכה שבה אנו משתתפים, ולפתע אתמול, במקרה כששאלתי מה עם חומר הגלם, הוא ענה לי: "החלטנו להיפגש עם ......(בעלת מקצוע כמוני) - גם ככה אין לך זמן . לא ידעתי מה לומר, היתי בהלם מוחלט. ממש נפגעתי, וכעסתי. הרגשתי מושפלת- עד עכשיו זה היה בסדר ופתאום לא. למה לשלם למישהי כשאני עושה את אותו הדבר כבר 11 שנים בחינם (בפרוש לא מדובר כאן בבעיה של רמה מקצועית). אני לא יודעת מה לעשות כרגע, איך להגיב. הרי היה לו ברור מראש שזה יגרום לי להשפלה ובטח שאח"כ למריבות. אשמח לעצתכם, מה לעשות הלאה. . . אני לא מסוגלת כרגע אפילו לדבר איתו. שלכם אני

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני רוצה להציע לך הסבר שאולי קצת ירגיע

מאחר ובעלך מגדיל את העסק, והוא הכניס שותף, אני מניח שהשותף רוצה שהעסק יתנהל ברמה מקצועית ולא כעסק משפחתי. לכן ברור לי שהשותף מוכן להוציא קצת כסף, ולעבוד עם בעלת מקצוע שאולי לא טובה ממך - אבל יש לה יתרון ע-נ-ק עליך: הוא יכול לצעוק עליה, ולהגיד לה שהוא לא משלם אם העבודה לא טובה - כי היא סתם אשת מקצוע, ולא אשת השותף. אליה הוא יכול לבוא בתביעות רבות, ואליך לא. ואני חושב שהוא צודק במאה אחוז! (השותף) עכשיו לבעלך. הוא, כמובן, עשה טעות בזה שהוא לא הסביר לך את העניין לאשורו. אני יכול לנחש שהוא פשוט היה נבוך והרגיש רגשי אשמה, וזה גרם לו להתנהגות שכמובן היא בהחלט לא הייתה יםה וחכמה. אבל זאת בסך הכל התחלקות קטנה. הרי הקשר שלכם חשוב כבני זוג, לא כעובד-מעביד. ולכן הוא הניח שתביני ולא תפגעי (הנחה שטותית, אבל באמת נראה לי שבלי רוע). מה שאני מציע, מבחינה מעשית, זה שקודם כל תנסי להבין אותו ולפרגן לו שלא פשוט להקים עסק, והוא עושה את זה למען כל המשפחה, וזה המון לחצים. אחרי שנרגעת, פשוט תסבירי לו, לא ממקום של כעס וביקורת, אלא ממקום של שותפות אמת בחיים, איפה הוא טעה, ותסבירי לו מה היה העדיף שהוא היה עושה, וזה הכל. אם תעשי את זה בצורה שאין בה כעס, הוא יבין ולהבא יתנהג אחרת. אבל אם חלילה תעשי את זה כהתקפה עליו, הוא יתגונן, והתוצאה תהיה דווקאית, והוא יעשה עוד מאותו דבר. בקיצור, היי מבינה וחכמה למען ישמרו יחסיכם הטובים לעוד הרבה שנחם, טפו טפו טפו. ובהצלחה לכם בעסק החדש! מריוס

dify

New member
מסכימה וממשיכה באותו קו :)

יתכן שיש פה עוד הרבה סיבות שהניעו לבחירה הזו, אולי השותף מרגיש מאוים מזה שאתם שניים מול אחד, יתכן שבעלך מרגיש מנוצל שאם את עובדת חינם בעסק אז בעצם יוצא שהצד שלו משקיע יותר מהצד של השותף (להעסיק אותך בתשלום זה אומר שיש עובדת שאוטומטית עומדת לטובתו, סביר שהשותף לא יסכים לכזה סידור). יתכן גם שאחרי הרבה שנים שאת משקיעה זמן ואנרגיה בעסק, ללא תמורה, הוא חושב שזה היה לא הוגן כלפיך, ועכשיו כשזה כבר לא עסק מישפחתי יותר- אז הוא שם לזה סוף. וגם, אולי פשוט עכשיו העסק יכול להרשות לעצמו כלכלית להביא כוח אדם חיצוני בתשלום, מה שקודם היה קשה יותר. ויתכנו גם שלל סיבות שליליות... האמת, אני בעד לגשת ולדבר איתו, לא סתם להסתובב ממורמרת. תגידי לו שקשה לך עם הבחירה שלו ועם האופן שבו זה נודע לך, ושאת רוצה להבין למה. תקשיבי לו ותראי מה הוא מרגיש ואומר לך. יתכן ששיחה כזו תבהיר לך כמה הכל בא ממקום של איכפתיות או אילוץ חיצוני. ואם לא, לפחות תהיה לך סיבה מוצדקת לכעוס, ועוד יותר מזה, סיבה מוצדקת להרגיש שטוב שאת לא עוזרת להם יותר :) קחי את זה כהזדמנות לגדול בעצמך, לנצל את הזמן שנשאר לתחומי עניין אחרים שלך :)

seeyou

New member
"עד עכשיו זה היה בסדר ופתאום לא?"../images/Emo178.gif

אני מבין את הרגשתך למרות זאת מבחינה "הגיונית עיסקית"
היום יש לו שותף הוא אמור לשתף אותו בהחלטות של העסק זה לא בריא לעסיק בת זוג במצב החדש(הרי יהיו 2 נגד אחד) השותף לא יוכל להתנהג איתך כפי שהוא יוכל לעשות עם אחרת. ירצו לקבל את עזרתך המקצועית? יפנו ותמורת תשלום לא סימלי תוכלי לספק את הנידרש-לא כרעיה של השותף אלא כ-"מומחית" בעלת ותק וניסיון
יוסי

nowonder

New member
האמת היא

שגם אני הייתי קצת נעלבת, לא מהבחירה במישהי אחרת, אלא מהעובדה שבעלך לא אמר לך מראש שכנראה ישתמשו בשירותים של מישהו אחר. העצה שלי היא, שבמקום להתרגז ולצאת קטנונית, תצאי גדולה. תגידי לו - "אחלה, אני אשמח לעזור. אני יכולה לעבור על התוצר שלה, אני מכירה את העסק היטב, וזו יוריד ממכם לחץ אם אני אתן לה את ההכוונה הדרושה." ותהיי הוגנת, ותתני לה עזרה והכוונה (לא ביקורת מעליבה) שיעזרו לבעלך ולעסק שלך, וגם לך. במקום להיות בתפקיד "העובדת בחינם עבור העסק" תהיי בעמדת "היועצת המוכשרת והמפרגנת".

vsync

New member
מה הבעיה פשוט לחקור אותו מי זו ולמה לא את?

תשברי אותו עד שתגיעי לאמת! :)

אני כמובן לוקח את הדברים שלך כצד אחד

ובתור בעל עסק בעצמי אני יכול לנסות לנחש מה קרה שם. יכול להיות שהם היו צריכים את החומר יותר מהר משאת מסוגת לתת. יכול להיות שקצת משכת אותם ? יכול להיות שהיום לא היה לך זמן ? מחר את עסוקה ? מניסיון שלי בעסק שלי כבר הרבה שנים, כל פעם שאני מבקש ממישהו שיבוא לעזור לי בעבודה בעסק (קרובי משפחה, חברים, ידידים) הם כוווווווווווווולם מוכנים לבוא לעזור לי. רק לא עכשיו. עכשיו יש להם משהו דחוף ואח"כ הם יבואו. אבל ברמה העקרונית הם כולם מוכנים לעזור. מאז למדתי את הלקח.ץ כל פעם שאני צריך עזרה כלשהי , אני שוכר אדם ב ת ש ל ו ם !!! ואני מקבל את השירות שאני צריך. אני דורש לשלם וגם דורש שירות. מאז אני לא מוכן שמישהו יעשה לי טובה ויעבוד אצלי חינם. אני משלם ורוצה תמורה, ועומד על כך שזה יעשה בזמן שאני רוצה. לא כשיש לו זמן. עסק לא בונים על טובות.

הבעיה שאני רואה פה

היא לא שהוא לקח מישהי אחרת (ויכול להיות שהיו לו סיבות טובות לכך) אלא שהוא לא מצא לנכון להודיע לך על זה בצורה מכובדת ולהסביר את עצמו. לא מדובר למשהו שעשית באופן חד פעמי ובפעם השניה החליטו לקחת מישהי אחרת, אלא במשהו מתמשך במשך 11 שנים! לי נראה שהיו סיבות טובות לשכירתה של בעלת המקצוע, ובעלך שלא רצה לפגוע בך/חשש מעימות וכו' לא הודיע לך עד שלא היתה ברירה, ולתת לך תירוץ בלתי משכנע כמו "גם ככה אין לך זמן " וזה משהו שאת צריכה ללבן איתו. נ.ב. עיצה קטנה- אולי בגלל ש"הרי היה לו ברור מראש שזה יגרום ... למריבות" הוא לא ידע איך לספר והעדיף להימנע מעימות. נסי לעשות את השחה איתו באווירה נעימה ורגועה.

למעלה