חדשה עם שאלה

חדשה עם שאלה

שלום לכולכן - נתקלתי בפורום זה לאחר שביצעתי קצת חיפושים על כאבים בזמן מחזור. אני סובלת מתופעה כלשהיא מזה שנים - ואין לי מושג האם קשור או לא קשור למחלת האנדומטריוזיס. לא שוחחתי על כך עם רופאת הנשים שלי - ובכלל מכיון שאני לא סובלת מאוד ולאורך זמן במהלך המחזור - אני פשוט חיה עם התופעה. אשמח באם מישהו יוכל לזהות את תיאור התחושה - ולומר לי האם יכול להיות שיש קשר. בגדול אני בת קרוב ל- 40 ויש לי 3 ילדים. בשנים האחרונות אני סובלת מדימום חזק במיוחד עם גושים גדולים והמחזור גם הוא ארוך (בגדול בסביבות 10 ימים). ברם התופעה ממנה אני סובלת (ושמחמירה עם השנים) היא תופעה שמופיעה בימים בהם הדימום הוא חזק במיוחד (אמצע המחזור) - התחושה היא כאילו יש לי משקולת כבדה שתלויה לי באיזור של הישבן - והאיזור התחתון ומושך את כל האיזור מטה. אולי נשמע מצחיק אך אין לי כל דרך אחרת להסביר את זה. זה מתחיל בבוקר ומתחזק במהלך היום. פעם חשבתי שיש קשר לכך שאני עומדת - אך הבחנתי שגם אם אני אשב כל היום הכאב בוא יבוא ויתחזק במהלך היום. חיפשתי מידע באינטרנט - הדבר היחיד שנשמע לי הגיוני שאולי מדובר במחלת האנדומטריוזיס - ולכן אשמח באם תוכלי לומר לי האם התופעה אותה מתארת נשמעת מוכרת או לא - כי ממש אין לי מושג... תודה מראש על כל התייחסות.

זואילי

New member
הי ../images/Emo140.gif

התופעה שתיארת מוכרת לי מאוד. קחי בחשבון שבערך כל תופעה שתעלי על דעתך, תהיה פה מישהי או מישהן שגם מכירות את זה... ויש בינינו גם כאלה שלא חיות בסבל אינסופי, והן בהחלט אנדואיות מן המניין. הכל הולך פה ב
אם את מחפשת על כאבי מחזור, אם הגעת כבר אלינו, אם את סובלת מאותה תופעה שנים ולא שיתפת שום רופא אלא חיית עם זה - גם אם זה נראה לך מוזר ואולי לא שמעת על תופעה כזו ממכרות שלך וכו' וכו' - אני מציעה לך לפנות לבדיקה במרפאת האנדו בתה"ש. תרגישי טוב

galit 03

New member
מצטרפת להמלצה :)

גם לי זה נשמע מוכר... ממליצה בכל מקרה לספר על זה גם לרופא נשים ולעבור בדיקה מקיפה. שיהיה בהצלחה, תרגישי טוב, גלית

יש זיכרון מעומם

משתדלת לשכוח דברים לא נעימים........אבל רצוי וכדאי לבדוק. מצטרפת להמלצה לכי ליעוץ במרפאה בתה"ש.

galias3

New member
colon endo

What you describe sounds very familiar to me and from my experience, it happens in cases where there is involvement of the colon, or what is called colon endometriosis. This is when there is an endometriosis tissue on the colon. In my case I also suffer from blood in my stool during period, and some other uncomfortable things like running to toilet even if I ate something very small. Every period cramp makes me feel like I need to run to toilet and most of the times nothing will come out. The blood clots and heavy bleeding are very familiar, but as far as I know the endo period is very short. When I was much younger my period was about 7 days with cycle of 30 days and sometimes even more, now it has shortened to 3 days with 26-28 days cycle. The pain in the rectum is usually gets stronger during noon time but probably has something to do also with eating lunch

למעלה