חדשה עם שאלה?

חדשה עם שאלה?

יושבת לי בארה"ב, למשך שנתיים... מרפאה בעיסוק, יועצת ארגונית ומאמנת אישית ( מספיק גיוונים?) ללא ויזת עבודה. ( וכנראה שלא יעזור שום אימון לפריצת דרך, מסתבר שהחיים מיצרים לנו מכשולים מסובכים למעבר!) אך בהשלמה ובקבלה ( חיכיתי ל"אי עשיה", חלמתי על "אי עשיה", אז הולכת על זה? ) ... וכך בין לבין יריות באויר לכל מיני תחומים שחשבתי שהוזנחו והגיע הזמן לעסוק בהם ( חלק מהצעדים בדרך להגשמה?!) נכנסתי לאתר של אימון אישי אמריקאי שבו נמצא הסבר על "אפשרויות תעסוקה של מאמנים אישיים"... זה הולך ככה 1. לכתוב ספר - מאמנים אישיים רבים, בוחרים לכתוב ספר על דרך זאת או אחרת לשפר את החיים, לפרוץ דרכים וכו'... 2. פרקטיקה ועבודה באימון... 3. לימוד אימון אישי וסדנאות לאימון אישי... איך שהוא 3 הנ"ל עברו בראשי, חשבתי שאני מיוחדת. כשקראתי את הנ"ל, הרגשתי כמו זנב מתנפנף בתוך עדר שועט לאן שהוא, וזה הרגיז נורא... אני בטוחה שבאימון נבדוק למה הרגיז ומה... זה בסדר אם תשאלו, אבל יותר מעניין אותי לשמוע אתכם. מה אתם חושבים ? גם לכם קרה ? שחשבתם לכתוב ספר וראיתם אחד דומה על המדף? שבניתם סדנא וכבר יש כמה כאלה? שהלכתם ללמד אימון עוד לפני שאימנתם מישהו ? האם להיות מאמן, זאת תוספת לעיסוק המקורי שלכם, מקור הפרנסה ? האם עזבתם קרירה ועברתם לאימון בלבד וזה הולך ומצדיק את עצמו ? אשמח לתשובות. אם יש תשובות לשאלות שנחוות רגישות אשמח לקבלן במסר אישי. תודה

coach miriam

New member
הפעם אני אוריד לרגע את כובע האימון

ואגיד לך מה אני חושבת.....בעולם של 6 ביליארד בני אדם קשה למצוא משהו שעוד לא עשו , קשה למצוא מקום שעוד לא דרכו בו, קשה לחשוב אפילו שיש מחשבה שעוד לא חשבו ובכל זאת כל אחד הוא יחודי ומיוחד , לכל אחד יש את הדרך שהוא בוחר לעצמו ולכל אחד יש את הזכות הנהדרת לנסות להגשים את המטרה שלו. לכל אחד יש את טביעת האצבע שלו ורשתית העין שלו ובכל ה 6 ביליארד בני אדם לא תמצאי אחד דומה אפילו בין תאומים זהים. האם צריך להגיד יותר מזה? אני יודעת שזה מבהיל לקבל אחריות כזו עצומה על חיינו אבל בכל מה שתעשי תהיה טביעת האצבע שלך ואת לא יודעת מי יושב שם ומחכה שתכתבי את הספר שהוא יקרא או תעשי את האימון שהוא ישתתף בו. את יכולה לחשוב על ההמון ולהרגיש שאת עומדת מול חומת סין או את יכולה לחשוב על רצונותיך ולהרגיש שאת עומדת בשדה פתוח. מה שאת בוחרת זה מה שיהיה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה לעשות?

אני מסכימה מאוד עם מרים - גם לעשות משהו שאחרים כביכול כבר עשו לא מוריד מערך העשייה שלך. הספר שאת תכתבי יהיה המיוחד שלך. הסדנא שאת תבני יהיה בה את הטעם המיוחד שלך (מי עוד גם מרפאה בעיסוק, גם יועצת ארגונית וגם מאמנת...) אני חייבת לומר באופן אישי שלא נראה לי מקצועי ללמד אימון לפני שעסקתי בזה ויש לי נסיון רב בזה. מעבר לשאלות שלך, נראה לי שווה להזמין אותך לפתוח את האפשרויות שלך - הרי יש עוד מגוון אפשרויות - למשל אפשר למצוא מגוון מקומות להתנדב בהם למשל ובהם להוציא לאור את יכולותייך - לאמן בהתנדבות, ייעוץ ארגוני לעמותות ועוד. אני בטוחה שאם תתחילי לרשום את כל הרעיונות האפשריים שאת פוסלת מהר יהיה לך דף ארוך של אפשרויות.

dnxtep

New member
מה שנקרא - שפע

נגה, לפעמים אנשים חושבים שהמושג "שפע" אומר "יש הרבה מהכל". למעשה "שפע" בספר החוקים שלי אומר "יש מספיק ממה שרוצים לכל מי שרוצה". כלומר: יש אנשים שרוצים לעסוק באימון בתחום מסויים ויש עבורם מספיק אנשים שרוצים להתאמן בתחום הזה. יש אנשים שרוצים לכתוב ספר על נושא מסויים ויש עבורם מספיק אנשים שירצו לקרוא את הספר מהסוג הזה. יש אנשים שאוהבים עבודה מסוג מסויים ויש עבורם מספיק עבודות מהסוג הזה. יש גברים שאוהבים נשים עם שיער שחור ויש עבורם מספיק נשים כאלו. יש גברים קרחים שמחפשים אהבה ויש מספיק נשים שאוהבות קרחים ......... ועוד ועוד ועוד (יש לי מספיק דוגמאות עבור כל מי שרוצה דוגמאות
) בכל מקרה, השפע קיים ולכן אם ברור מה רוצים להציע יהיו מספיק כאלו שירצו את שאת מציעה. לכן בספר האמונות והחוקים שלי (ואת מוזמנת לאמץ את האמונה), אם תבחרי משהו עבורך יהיו לך מספיק אנשים שיתעניינו בזה. לדוגמא כמה קורסים למאמנים בארצות הברית מתקיימים בעברית? כמה סדנאות אימון יש לכאלו שעשו RELOCATION ממדינה אחרת? אני בטוח שאת יודעת מה הכי מתאים לך. אם החזון שלך הוא לאמן ואת מאמינה בו וממוקדת בו אז יש סיכוי טוב שהוא יתקיים, בלי קשר לאיפה את עושה את זה. בהצלחה, ניצן קליין - מאמן אישי וארגוני לקריירה והתמודדות עם שינויים "פרספקטיב" - אימון מנקודת מבט אחרת www.dnxtep.com

למעלה