חדשה עם שאלה

dafdaf

New member
חדשה עם שאלה ../images/Emo140.gif

נעים מאוד, אני דפי אמא של ארד בן השנתיים. אני רואה הרבה שמות מוכרים לי מפורום ה
שלי אבל תמיד נחמד לשמוע עוד דעות... העניין הוא מעבר למיטת נוער. עד לפני כשבוע ארד ישן במיטת תינוק וברגע שהשכבנו אותו הוא לא מחא ולא ניסה לצאת למרות שלקח לו לפחות שעה להרדם הוא פשוט שיחק עד שנרדם. עכשיו שהעברנו אותו למיטת נוער הוא קלט את הענין שהוא יכול לצאת והוא משגע אותנו כל ערב וזה מתייייש. איך משכנעים אותו שעכשיו הולכים לישון ולא מטיילים עד אמצע הלילה בבית?

לאה_מ

New member
קשה לי לתת עצות מנסיון אישי

כי אורי מעולם לא ישן במיטת סורגים, והוא גם לא ממש הולך לישון באופן רשמי בשעה קבועה כלשהי. זה מאד שונה אצלנו בבית. אבל אם זה חשוב לך מאד, הנה שרשור שנראה לי רלוונטי עבורך. אגב, אצלי בבית אין "שעת שינה" - אורי יודע לזהות מתי הוא עייף ונרדם איפה שהוא בוחר (לפעמים במיטה שלו, בדרך כלל איפה שאנחנו נמצאים, לפעמים במיטה שלנו), אבל משעה מסויימת ואילך ברור לו לחלוטין שאנחנו כבר לא זמינים בשבילו, שאנחנו עסוקים בעניינינו, והוא מעסיק ומשרת את עצמו היטב עד שהוא הולך לישון.

יש לך סבלנות?

2 שיטות: 1 - החזרה למיטה - כל פעם שיוצא, מרימים אותי באופן בלתי אישי ולוקחים למיטה, מכסים והולכים. אפשר גם להוליל. חשוב שזה לא יהפוך למשחק ויהיה חסר עיניין לחלוטין - בלי לדבר, בלי לנשק, בלי לכעוס - להניח וללכת. אזהרה - בימים הראשונים זה יכול לקרות מאות פעמים, הספרות אומרת שזה עוזר צ'יק צ'אק ותוך כמה ימים הילד מבין שאין טעם לקום כי לא יתנו לשום דבר מעיניין לקרות אז הוא נשאר במיטה. 2 - לשבת בחושך - שמים במיטה ויושבים לידו, אם הוא מתחיל לשחק ולהפעיל את ההורה - הולכים ויושבים עם הגב לדלת כך שהילד לא יוצא מהחדר ומתעלמים מהילד - כן, לתת לו לקום ולשחק ולבכות. להתערב רק אם נרשמת מצוקה עמוקה. תוך כחצי שעה הוא אמור ללכת לישון בעצמו, איפשהו (במיטה, על השטיח, על הרצפה ליד ההורה). אגב - למה לילד לשכב במיטה ולהשתעמם שעה? או שתאחרו לו קצת את שעת השינה או שתעזרו לו להרדם יותר מהר.....(אם שי שוכב בשקט ושרים לו בובה זהבה הוא נרדם כמו בול עץ....)

לורליי43

New member
אולי לתת לו לבחור?

בין האפשרות לחזור למיטת תינוק, כי ראיתם ששם נוח לו לישון ולשחק (לא כעונש, אלא כי זה היה יותר טוב מבחינתו, מבחינת השינה- כי חשוב בשבילו לישון), לבין האפשרות לישון במיטת נער- וגם שם קיימת האפשרות להשאר במיטה, לשחק ולישון. כלומר, שיבין שעם הבחירה במיטה משופרת יותר (אמרתם לו שזו מיטה של "גדולים"?)- מגיעה גם אחריות לעמוד בכללי ההליכה לישון. אצלינו, כדי שיהיה לו נוח ואינטימי, מילאנו חצי מהמיטה בבובות פרווה (החצי הרחוק ממנו, לא מסביבו). ואם את דואגת (בגלל העוגה בתנור), אז לדעתי, הוא יבחר להשאר במיטת נוער.

מתמודדת בדיוק עם אותה הבעיה ../images/Emo3.gif

אין ספק שזה נורא קשה, אבל אנחנו שומרים על אסרטיביות וארשת של רצינות
ואומנם לאט אבל זה עובד. בכל פעם שהוא יוצא אנו מראים לו שאנחנו כועסים ומחזירים אותו למיטה. במשפט קצר ביותר אומרים לו שזה הזמן לישון וזהו. בהתחלה הוא היה יוצא המון וזה היה לוקח כמעט שעה, עבר בערך שבוע ואנחנו כבר עומדים על 20 דקות (יש שיפור משהו...
), בכל מקרה הפתרון היחיד הוא סבלנות והרבה.... מה שבטוח הוא לא להתייאש ולא לוותר. אם החלטת שזה הזמן לישון תהיי עיקבית, אל תוותרי לו - אין דרך חזרה מזה...

למעלה