חדשה עם שאלה על rop

טל ומטר1

New member
חדשה עם שאלה על rop

נולדו לי תאומים בשבוע 34+3 . בני 4 חודשים כרונולגית . אני לא מתייחסת אליהם כל כך כפגים למרות בטיפת חלב דווקא כן מתייחסית אליהם לפי גיל מתוקן והם גם מתפתחים לפי הגיל הזה . הרופא בטיפת חלב הפנה אותנו לבדיקת שלילת rop לבית חולים . לא שמעתי על זה לפני ולא דיברו איתנו על זה בפגייה.
יש תור רק במרץ (בגיל 11 חודשים) האם זה לא רחוק מידי?

בוודאי שרחוק מדי.

קודם כל כדי להרגיע, נתחיל מזה שבשבוע לידה כזה רוב הסיכויים שהכל בסדר (גם) בחזית הזאת

אבל אם רוצים לשלול ROP, צריך לעשות את זה קצת יותר מוקדם מגיל כמעט-שנה. מדובר במחלה שבה, עקב החשיפה המוקדמת של כלי דם בעין לחמצן, הם גדלים ומתפתחים בצורה פראית שעלולה לגרום להפרדות של הרשתית מהקרנית. הטיפול הוא הפסקת התהליך באמצעות צריבתם של תאי הדם בלייזר.

בדיקות ROP נעשות בפגיה, ואם יש צורך ממשיכים גם לאחר מכן. לא יודעת אם כבר עשו לכם בדיקות כאלה, אבל אם צריך - בטח שאין שום הגיון לעשות אותן לראשונה רק בגיל 11 חודש.

קבעי תור לרופא עינים של ילדים, רצוי מומחה לפגים (כמה שמות ידועים: פרופ' שפירר, פרופ' יאיר מורד, ד"ר רונית פריילינג), ויש עוד. בטוח אצל אחד מהם תוכלי להשיג תור קרוב יותר.

טל ומטר1

New member
תודה

לא יודעת אם עשו בדיקות לזה לא רשום כלום במסמכי שחרור . הרופא בטיפת חלב אמר שיש מדניות שונה בבתי חולים והם נולדו בשבוע שלא תמיד בודקים אבל לפי דעתו יש צורך בבדיקה .
גם לי זה נראה רחוק מדי לכן פניתי לכאן לבדוק מתי עושים ואם יש אפשריות אחרות אבדוק את הרופאים תודה.

anna1309

New member
לנו קבעו תור מהפגייה...

תתקשרי אליהם יכול להיות שהם קבעו וצריכים לשלוח הזמנה בדואר וגם אם לא אולי יוכלו ללחוץ לזרז עניינים..

למעלה