חדשה עם קרוהן

ירדן7771

New member
חדשה עם קרוהן

שלום לחברי הקהילה, הובחנתי עם קרוהן לפני חודש מקבלת פינטסה 4 מ"ג ביום.אין לי שילשולים ואין לי שום תופעה ממה שמוזכר בקרוהן .עשיתי קולונסקופיה שנמצאה תקינה לקחו ביופוסיה ואמרו שזה חשד לקרוהן אבל לא קרוהן .עשיתי וידאו קפסולה ומצאו מס' ארוזיות והרופאת גסטרו אמרה שיש לי קרוהן לפי הבדיקה ובדיקות הדם . האם יכול להיות מחלת קרוהן בלי תופעות? אני קצת מבולבלת.

קרוהן- כן או לא

שלום ירדן יקרה
קרוהן יכול להתבטא במגוון דרכים ואף ללא כאבים.

ממה שאת מתארת עולות שאלות רבות:

1. מדוע הופנית לבדיקות? ממה סבלת?

2. מהם תוצאות בדיקות הדם שעל פיהן נקבע קרוהן?

3. האם תוצאות הביופסיות הגיעו?

4. במידה ואכן יש לך קרוהן- עליך שאול את הרופאה מדוע היא מטפלת בך בתרופת פנטסה, אשר מזמן מחקרים הראו שאינה מועילה כלל לטיפול בקרוהן?

5. אצל מי את מטופלת?

אם תעני על שאלות אלה אולי אבין טוב יותר ואוכל לסייע.
בהחלט הייתי שוקלת חוות דעת נוספת לאור הממצאים והטיפול המוצע.

ירדן7771

New member
תשובות ותודה על העזרה

1.היו לי כאבי בטן תחתונה צד ימין במשך כ- 3 שנים ללא אבחנה.
2. בדיקות הדם מראות קצת סימני דלקת.
3. בדיקת קולונסקופיה (מעי גס) תקינה עם לקיחת ביופסיה של סוף המעי הגס תחילת המעי הדק ושם היו מספר ארוזיות שנבדקו ולפי תשובות הביופסיה זה לא קרוהן.
4. עשיתי וידאו קפסולה למעי הדק שם נראו מספר ארוזיות שעל פיהם קבעה הרופאה שנקראת ד"ר יוליה קורניצקי (דרך מכבי).
5. אין לי מושג מדוע נתנה לי את התרופה הזאת שאלתי פעמיים והיא אמרה שעם התרופה הזאת מתחילים . האם יש תרופה אחרת יותר אפקטיבית?

תודה מראש על ההתייחסות.

תעברי רופאה!

ירדן
אחד הדברים שלמדתי תוך כדי תנועה בהתמודדות עם המחלה, זה שחיי בידי ואף אחד אח"כ לא יבקש סליחה או יטפל/יפצה אותי אם יהיו טעויות, ואת המחיר הסופי אני אשלם בגופי ובנפשי. ע"פ הממצאים, אכן נראה כמו קרוהן, אבל לתת תשובה כמו שהיא נתנה לך על טיפול עם פנטסה.......אויייי לאינטיליגנציה. אז שהיא תתחיל לקרוא מחקרים ואת בינתים תעברי לרופא שיכבד את עצמו ואת המקצוע, ובמיוחד אותך!
יש רופאים נהדרים. אם תרצי המלצה, כתבי מנין את ונעזור לך. מגיע לך יותר מזה!

שובשוב2

New member
מהידוע לי כיום הוכח שפנטסה לא יעיל נגד קרוהן

אלא במקרים ספציפיים למשל קרוהן במעי הגס. אסייג זאת שאינני רופא גסטרו. אבל גם לי נתנו בעבר רופאים שלא מתעדכנים וממשיכים לתת מה שנתנו לפני שנים (בעבר נתנו פנטסה נגד קרוהן).
כך או כך ממליץ להיעזר גם ברפואה משלימה שתוכל גם להמריץ ריפוי של הגוף את עצמו ולא רק על לקיחת תרופות שלכל היותר יעצרו את המחלה. להקפיד על תזונה מתאימה ואורח חיים בריא.
אבחון הוא דבר הכרחי והייתי ממליץ על דיעה נוספת של רופא שלא קשור לבית החולים או לקופה בה אובחנה.

למעלה