חדשה עם מספר שאלות....

shanshan11

New member
חדשה עם מספר שאלות....

ילדתי ב 28.12 תינוקת במשקל 4150 ואני מניקה אותה, אך יש לי מספר בעיות בעיקר בלילה. בהתחלה לא היה לי מספיק חלב ובבית חולים היא היתה באינקובטור אז נתנו לה קצת סימילאק אבל עכשיו אני מניקה אותה והיא אוכלת רק ממני או חלב שאני שואבת לה. השאלות שלי הם כאלה: כמה זמן היא אמורה לינוק מכל שד מצד אחד אומרים לי כמה שהיא רוצה מצד שני אומרים לי שהארוחה שלה היא לא יותר מ 5 דקות, גג 10 דקות מכל שד וזה באמת מה שהיא יונקת אבל אחרי זה היא עושה הפסקה ושעה אח"כ היא רוצה שוב לאכול. בלילה זה בכלל בעיה כמה שהיא אורכלת זה כאילו לא מספיק ורק שאני נותת לה תוספת של חלב שאוב שלי לפחות 30 40 מיל' היא נרגעת, גם עד שהיא נרדמת לוקח לה קצת זמן ואני לא יודעת מה לעשות כ"כ. דבר שני, אני חושבת שיש לה כאבי בטן, יש לה גם גזים מידי פעם ואני לא ממש יודעת מה לעשות, אפשר לתת לה טיפה תה שומר גם אם היא אכלה או מתי ואם בכלל כדאי לתת לה קצת תה או אולי לקנות טיפות לגזים? שאלה נוספת שיש לי היא אם אני שואבת חלב, כמה זמן הבקבוק יכול להיות בחוץ או שאולי כדאי לשים אותו במקרר ורק לחמם שאני צריכה? אני בד"כ שואבת בערב בקבוק שיהיה לי ללילה, אבל אפשר להשאיר אותו בחוץ או במקרר ואם בכלל צריך לחמם אותו או שאם הוא בחוץ אז לתת אותו ככה? זה בעיקר השאלות הדחופות שלי ואני מאוד מקווה לקבל תשובות שיעזרו לי מעט.... תודה.

shanshan11

New member
שחכתי, יש לי שאלה נוספת, הפטמות שלי מעט יבשות

והאחות של טיפת חלב אמרה לי לקנות משחה בשם לינולין, השאלה שלי היא אם המשחה הזאת מומלצת ואפשר להשתמש בה בלי לשטוף כל פעם את הפטמות?

ThaliaArt

New member
לא יועצת הנקה, אבל בעלת נסיון

אני אנסה לענות על מה שאני יודעת: 1. חלב אם מתעקל מהר ולכן הילדה שלך רעבה לעיתים קרובות יותר. הבת שלי אכלה כל 20 דקות. אם יש לך כוחות לזה תני לה מתי שהיא מבקשת וכמה שהיא מבקשת. אם את מרגישה מותשת מדי ואין לך כוח, תני לה תמ"ל (למרות שכל יועצת הנקה תגיד לך לא לעשות את זה. אני אישית לא התייאשתי והמשכתי להניק בלי תמ"ל) 2. בנוגע לחמש עשר דקות הנקה - זה רק אחרי שהם כבר ממש מנוסים בהוצאת החלב ואחרי שהם כבר גדשולים וחזקים. בהתחלה זה לוקח המון זמן. תני לה לאכול כמה שהיא רוצה מצד אחד ואז אולי תחליפי לה חיתול ותציעי לה שוב. כאן יש שתי אסכולות: אלו שאומרות שבפעם השנייה יש לתת את הצד השני וכאלה שאומרים שיש לתת את אותו הצד כדי שהיא תאכל מהחלב האחורי שהוא יותר שומני ומשביע, ואז בהאכלה הבאה לתת מהשד השני. תעשי מה שנראה לך לנכון. 3. בנוגע לשינה - לנו שינה נראית דבר מובן מאילו, אבל תינוקות צריכים ללמוד להירדם ולישון. זה הדבר שיש איתו הכי הרבה קשיים להכי הרבה הורים. תראי אם את מצליחה להרדים אותה עם הנקה, או עלייך (אני ישנתי עם הילדה עלי, עם כרית הנקה סביבי, למרות שיש כאלה שמפחדים). אצל הבת שלי גיליתי עוד משהו, שהוא לא פוליטקלי קורקט להגיד, אבל היא פשוט לא ישנה בשום פנים ואופן על הבטן. גם אם היא לא הייתה בוכה היא הייתה ערה בעריסה. זה נגמר כששמנו אותה על הבטן. אז היא ישנה. חוץ מזה, אין פסול בלתת לה לפני השינה חלב שאוב. כך היא גם מתרגלת לבקבוק כבר מעכשיו, וכך בעלך יכול כבר בגיל צעיר להיות שותף בהאכלה של הילדה. 4. בנוגע לגזים, אלו העצות שעזרו לי: א. אני שתיתי כל יום חליטת שומר של ויסוצקי (לא לתת לילדה) ב. הכנתי כל יומיים חליטת קימל. לפני כל האכלה נתתי רבע מזרק של סימיכל לילדה, ואת השארית אני שתיתי (מכינים כוס ושמי רק טיפה בצד לילדה. את השאר את שותה) ג. נתתי לה מעט תה כמון (וכל מי שמתחיל לצעוק עלי כאן - מה לעשות זה עזר, והילדה שלי בסדר גמור). תה כמון מכינים כך: 50 מ"ל מים עם קורט כמון וכפית סוכר ענבים) יש כאלה שנותנים רק מים עם סוכר ענבים. יש גם המון שמתנגדים לתת את התה הזה ליד. אני נתתי אחרי שכבר הייתי על סף יאוש. נותנים כמה שלוקים כל פעם ולא הכל בבת אחת. (הסימיכל לא עזר לי בכלל, דרך אגב) ד. כשיש התקף גזים אפשר לעשות לה מסאז' בבטן, או לקרב את הרגליים לבן ה. להניח אותו הפוך על הידיים שלך (עם הבטן נשענת על היד, כשהפנים שלה מסתכלות למטה) ולנענע בעדינות ו. קפיצות על כדור פיזיו ז. כשאת משתמשת בבקבוק תשתמשי בבי-פרי. הוא עוזר למנוע גזים ח. שמעתי שיש משחה הומיאופתית שמורחים על הפיטמות ושה עוזר למנוע גזים. אני אישית לא ניסיתי 5. חלב שאוב יכול להיות בחוץ עד שלוש שעות. עכשיו קר, אז יש מצב שהוא יכול להיות קצת יותר. תריחי לפני שאת נותנת אותו ותטעמי. לחלב אם מקולקל יש ריח זוועתי של פצצת סירחון. בכל מקרה, את תמיד יכולה לשים במקרר (הוא מחזיק מעמד עד 8 ימים) ולהוציא כשאת רוצה ולשים את הבקבוק במים חמים מהברז (לא רותחים ולא במיקרו) אני רוצה לציין שכל העצות שננתתי לך כאן הן כאלו שאני חושבת שהן נכונות ולא על כולן ימליצו לך בעלי מקצוע. אני מציע לך לבדוק ולשאול בפורום הורים לילדים, או נשים אחרי לידה בנוגע לעצות שלי על הגאזים ולהגיע למסקנות בעצמך. מקווה שעזרתי

מינימי2

New member
כמה דברים

מזל טוב וברוכה הבאה
נתחיל ממצב הפטמות - כשאת כותבת פטמות יבשות את מתכוונת ש...? הן סדוקות? פצועות? מכאיבות? אם כן, הסיבה השכיחה ביותר היא שהתינוק לא מתחבר היטב לשד וזה מוביל לכאב, לפציעה ולכך שהתינוק יצטרך להתאמץ מאוד לקבל את החלב מן השד ולגרום להנקות תכופות מאוד. ולשאלותייך: 1.תינוק יונק יכול לינוק 5 דקות או 50 דקות, תלוי בתינוק ובגורמים נוספים ואין זה משנה כלל(כל זמן שהתינוק מתחבר בצורה טובה לשד). כשאת מניקה הציעי צד ראשון, תני לה לינוק ואם את רואה שהיא מתנמנמת נסי לעסות את הידיים והרגליים שלה, לחצי על השד כדי להזרים חלב (אגודל למעלה ושאר האצבעות מתחת לשד). כשהיא נרדמת/עוברת למציצות שטחיות/מתנתקת הרימי לגרפס והציעי צד שני. אם תוך זמן קצר היא שוב לא רגועה הציעי לה שוב לינוק גם אם עברו רק 15 דקות. באופן זה תבטיחי שייצור החלב יתאים לדרישות שלה. כל שימוש בבקבוק (שאוב או מלאכותי) עלול לפגוע בייצור החלב ובצורת היניקה של התינוקת, ואם חשוב לך להניק הימנעי ממנו. אין שום צורך 'להרגיל' את התינוקת לבקבוק, יש תינוקות שמסכימים לאכול מבקבוק מספר שבועות או חודשים ובשלב כלשהו מתחילים לסרב. לעומת זאת, שילוב בקבוק בשלב כה מוקדם גורם במקרים רבים רבים לפגיעה בהנקה ולסיומה בטרם עת. 2. לכאבי הבטן לא נותנים תה שומר או כל תה אחר. גם תה צמחים מכיל חומרים ומרכיבים שתינוק כה קטן עלול להיפגע מהם, וגם אם יש לך חברות שכן נתנו ושום דבר לא קרה, זה לא הופך את זה למותר. תינוקת כל כך צעירה צריכה לקבל אך ורק חלב אם כיון שזה בדיוק מה שהטבע ייעד עבורה והוא מכיל את כל החומרים הדרושים לה לגדילה, להתפתחות ואפילו כהקלה על כאב. התמונה שאת מתארת מרמזת על בעיה אפשרית בחיבור התינוקת, וגם השימוש בבקבוקים עלול להיות הגורם לאי שקט בהנקה ולכאבי הבטן של התינוקת ולכן ההמלצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לפנות בדחיפות ליועצת הנקה מוסמכת כדי שתבדוק שהתינוקת מתחברת כמו שצריך ותעזור לך להיפטר מהבקבוקים.

shanshan11

New member
תודה על התשובות...

בקשר לבקבוק אני לא נותת כל הזמן בקבוק עם חלב שאוב אני כל היום מניקה, רק בלילה שאין לי ברירה אחרי שהיא כבר איזה שעתיים ערה ובוכה ולפעמים זה ממש צרחות אז אני נותנת לה את הבקבוק ובד"כ מספיק לה עוד30 מיל' תוספת של חלב שאוב, אבל בד"כ זה יוצא בקבוק אחד בלילה. בקשר לפטמות - יש לי מעין יובש כזה קצת מתקלף לא סדקים, לא חתכים ולא כואב רק כאשר היא אוכלת כמובן. בנוגע לתה גם לא נתתי לה עדין רציתי קודם כל לשאול וגם לגבי הטיפות של הגזים. בכל מקרה תודה על התשובות הצלחתי להבין כמה דברים בנוגע להנקה ולזמנים. יום שני יש לי גם תור לטיפת חלב אז אני אשאל גם שם ואתייעץ איתם אולי היא באמת לא מתחברת כ"כ נכון לפטמה למרות שעכשיו נראה לי שזה די מסתדר, גם כמות החלב שלי עכשיו יותר ממה שהיתה בהתחלה ככה שאני מאמינה שאם היא מפסיקה לבד את היניקה אז זה סימן שהיא אכלה מספיק. תודה על התשובות...

למעלה