חדשה עם הרבה שאלות

טלי991

New member
חדשה עם הרבה שאלות

שלום בנות. אני אומנם חדשה אבל סוף סוף מרגישה בבית. כבר הרבה זמן אני חושדת שגם אני שייכת לפורום הזה אבל הייתי בהכחשה טוטלית. גם עכשיו כשאני כותבת כאן אני מתקשה להכיר במציאות ולהתמודד עם המחשבה שאני סובלת מאותה בעיה. אולי בגלל שתמיד חשבתי שאני מקרה קל. רק עכשיו מתחוור לי שמקרה "קל" נהיה מסובך כשמפסיקים גלולות ומנסים להכנס להריון. הסיפור שלי ארוך, כמו שלכן רק שלי אין אבחנה רשמית. אשמח לשמוע את דעתכן. הכל התחיל בגיל 14. התקפי בטן קשים ביותר לעיתים בזמן הוסת ולעיתים לא. רופא המשפחה ממליץ לבדוק אפשרות של מחלה גנטית של עדות המזרח בשם FMF ולה סימנים דומים ומצייד אותי במכתב למיון להתקף הבא. וזה, לא אחר לבוא. במיון סבב בדיקות. חום לא גבוה ,לויקוציטים גבוהים וכאבי בטן איומים מחשידים לדברי הכירורג על דלקת בבטן. גניקולוג מוצא דלקת באגן עם שחלה מורחבת אבל לא מתרגש מזה. לבסוף משתחררת עם זריקה נגד כאבים והפניה למרפאת FMF בתל השומר. במרפאת FMF הפרופסור בודק ובטוח שיש לי FMF ורושם לי כדורים לכל החיים כי מחלה זו מסוכנת ויכולה להביא לאי ספיקת כליות. בנתיים ההתקפים ממשיכים ואני סובלת בבית ולוקחת כדורים לFMF כשמחשבות על דיאליזה מתרוצצות בראשי. יום אחד ואני כבר בת 20 הגעתי למיון עם התקף חזק במיוחד כדי לקבל זריקה נגד כאבים. הכירורג שבדק אותי אמר שלמרות הFMF הוא חושש מדלקת בתוספתן. הוא אשפז אותי ואחרי שכל הכירורגים במחלקה מששו לי את הבטן הוחלט לפתוח ולבדוק את התוספתן ליתר ביטחון. התוספתן הוצא ונאמר לי שאכן נצפתה שם דלקת. בעודי מנסה להבין מה קורה בגופי מתוך ספרי רפואה החלטתי להיות אחות. יחד עם זאת התחלתי לקחת גלולות דיאנה כדי למנוע פצעי בגרות. פצעי הבגרות נעלמו ואתם התקפי ה-"FMF" . אך האסימון לא ירד. התחלתי לזלזל בנטילת הכדורים שהפרופסור ממרפאת FMFרשם לי עד שהפסקתי אותם לגמרי. חיי השתנו לבלי היכר. הגעתי למסקנה שלא בטוח בכלל שהיה לי FMF אבל גם לא היה אכפת לי מה זה היה העיקר שזה עבר. ואז, בשנה שלישית בבית ספר לאחיות נדרשתי להכין עבודה גדולה על מטופלת במחלקת נשים וגניקולוגיה שאינה מצליחה להרות. בעודי עוברת על החומר הרפואי שלה ועל הספרות המקצועית אני מגלה לראשונה את המושג אנדומטריוזיס. אני קוראת על הסימנים והסימפטומים של המחלה ולא מאמינה, הכל נראה מוכר. לא ידעתי אם לצחוק א לבכות. ואיך בכלל אפשר להוכיח!!!???? החלטתי לעשות ניסוי. הפסקתי את הגלולות. ההתקפים הגיעו רק אחרי שנה והופיעו רק בזמן הוסת אבל רק כל מספר חודשים. לא הייתי בטוחה שזה חד משמעי וחזרתי לגלולות. ושוב נעלמו ההתקפים למספר שנים ושוב חזרו מספר חודשים אחרי הפסקה נוספת של הגלולות. אחרי הניסוי השני כבר היה לי ברור שמה שיש לי קשור למערכת הרבייה והמין. אבל לא היה מה לעשות עם זה מה גם שהייתי כבר בת 31 והיה לי חבר ולא חשבתי על הריון והתאים לי לקחת גלולות. לפני שנה וחצי התחתנו והחלטתי להפסיק עם הגלולות. אחרי מספר חודשים היה התקף בודד אבל הריון לא היה. פניתי לרופא נשים סיפרתי לו על חששותי מאנדומטריוזיס והוא אמר שכל עוד יש לי מבנה אגני תקין באולטרסאונד אין מה לעשות ונתחיל לעשות מעקב זקיקים והזרעות להגברת הסיכוי להרות. את הבדיקת דם לאנדומטריוזיס הוא לא רצה לתת לי לעשות כדי שאם תצא חיובית לא אסתובב עם המחשבה שאולי יש לי סרטן. אחרי מספר חודשים ואין הריון הוא החליט לתת לי איקקלומין ששיבש לי את הביוץ. אמרתי לו שאני לא רוצה את זה כי זה מקלקל לי והוא לא התנגד. הבעיה היא שמאז יש לי התקף כל וסת כבר 4 חודשים ברציפות. בנוסף, בצילום רחם מלפני שבועיים לא הודגמה חצוצרה שמאלית. לטענת הרופא שלי שהוא מומחה לאולטרסאונד (אבל לא להפריות) גם עם חצוצרה אחת ורירית יפה כמו שיש לי וזקיקים גדולים כמו שיש לי, יש לי סיכוי טוב להיקלט מתישהו. אבל בגלל שאני כבר בת 35 הוא מסכים להפנות אותי למרכז פוריות. משום מה מהאנדומטריוזיס הוא בכלל לא מתרגש ולא מתייחס לזה. עכשיו אני יושבת לי כאן עם התקף איום ונורא וכותבת. זה אומר שקיבלתי מחזור וגם החודש אני לא בהריון. מחר אקח ממנו הפניה למרפאת אנדו ויהי מה. אני רוצה אבחנה רשמית. בנתיים אני משתגעת ממחשבות. לא יודעת באיזה כיוון ללכת. האם להמשיך לנסות רגיל או ללכת על הפריות. על ניתוחים ולפרוסקופיות אני לא מסוגלת לחשוב כרגע. כנראה סוג של הכחשה. וגם טיפול בהורמונים מפחיד אותי כי נראה לי שזה מחמיר את הבעיה. מצד שני, אם ההתקפים ממשיכים אז גם החצצוצרה השניה עלולה להסתם ואז הנסיונות הן לשאו. אני בטוחה שאין לי מספיק ידע רפואי כרגע כדי להתמודד עם המצב בצורה אפקטיבית ורק אחרי שאפנה למרפאת אנדו התמונה תתבהר אבל אין לי סבלנות כרגע לכן אשמח לשמוע כל תגובה ממכן או כל עיצה מנסיון אישי שלכן. ותודה שהקשבתן לי. זה היה ארוך אבל אני כבר מרגישה הקלה. שיהיה יום טוב לכולכן.

שלום טלי 991

וואו, סיוט לא קטן מה שעברת חבל שהיית צריכה לעשות על עצמך ניסויים כדי לאבחן את עצמך אבל הנה הגעת לתשובות הנכונות מרפאת אנדו בתה"ש בהחלט יכולה לעזור לך בלהגיע למסקנות הנכונות. לדעתי אין טעם לחכות ולעשות עוד ניסויים כדי להוכיח מה יש לך. תבקשי לעשות בדיקת CA 125 אפילו מרופא משפחה שלך תעשי US עדכני ועם התוצאות תיגשי למרפאה בתה"ש ומשם ידאגו לך כמו שצריך. מקווה שהכאבים יפסקו אולי כדאי לחזור לגלולות עד שיראו אותך במרפאת אנדו וינחו אותך להמשך הדרך. מחזיקה לך אצבעות שהכאבים יעברו כבר. תשתדלי להגיע למרפאה בהקדם מאמינה שהכל יהיה ברור יותר אחרי. שיהיה בהצלחה ומקווה שעזרתי לך קצת ומזל טוב לחתונה

טלי991

New member
תודה על העידוד

ואני אכן מתכוונת היום לקחת מרופא הנשים שלי הפניה למרפאת אנדו. כפי שאמרתי עשיתי מעקב זקיקים בנסיון להרות והרופא אמר שיש לי מבנה אגן תקין עם רירית וזקיקים יפים. אני לא יכולה לחזור לגלולות כי אני רוצה להכנס להריון. אני כבר בת 35. נראה לי שהאיקקלומין החמיר לי את האנדו. האם זה יכול להיות??? לפני 3 שבועות עשיתי צילום רחם וחצוצרה שמאלית לא הודגמה. כלומר כנראה סתומה. עכשיו אני חושבת על IVF האם נראה לך שבמחלקת פוריות בבית חולים עלולים להכריח אותי לעשות לפרוסקופיה לפני IVF לאור הצילום רחם???? כי אני לא מעוניינת לעשות זאת.

כמה תשובות

נכון שאת רוצה הריון אבל כרגע כדי תחילה לבדוק למה את לא מצליחה להרות במקום לעשות ניסויים ואולי אפילו להחמיר את המצב הגלולות יהיו לפחות עד שבמרפאת אנדו יגידו לך מה הלאה. איקקלומין אכן מחמיר אנדו' לא מכריחים אף אחת לעשות לפרסקופיה לפני IVF אלא אם המצב חמור בהחלט. לאור צילום הרחם לא חושבת שיכריחו אותך אבל יצטרכו לבדוק מרקר CA 125 ואולי אפילו CT לא בטוחה. מאוד מאוד ממליצה לגשת למרפאת אנדו בתה"ש לקבל את הייעוץ הנכון ובנוסף להתייעץ עם אחד מרופאי הפריון שמבנים כמובן באנדו כמו: פרופ משיח האבא פרופ שולמן פרופ זיידמן ואחרי שתיהיה לך תמונה גם מכאן (מרפאת אנדו) וגם משם (רופאי פיריון) תוכלי לנתב את דרכך הנכונה. בהצלחה

ha1231

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

היי טלי צר לי שהיית צריכה לסבול כל כך הרבה. לגבי שאולתך בעת טיפולי IVF עוקפים את החצוצרות כך שאין צורך לעשות לפרוסקופיה בגלל זה, וגם לא יכולים להכריח יכולים להמליץ בלבד. האיקקלומין לא טוב בכלל לבנות אנדו' והוא יכול מאוד לגרום להחמרה. הרבה בריאות והצלחה בהמשך...

טלי991

New member
מתן הורמונים בIVF

אבל גם בIVF נותנים הורמונים אז זה לא אותו דבר כמו איקקלומין????????!!!!!!!!! אני מבולבלת. האם פרוטוקול IVF באנדו שונה מפרוטוקול IVF רגיל????? אני אמנם אחות במקצועי אבל עוסקת בתחום הקרדיולוגיה לכן סילחו לי מראש על השאלות הרבות.

שוב אני

נכון שב- IVF מקבלים הורמונים וזה לא כמו האיקקלומין. כשאת עושה IVF והרופא שמטפל בך מבין באנדו הוא יתן לך פרוטוקול שמתאים למישהי עם אנדו וכמובן לפי חומרת המצב. ובגלל זה עדיף ללכת לרופא פריון שמבין באנדו כמו הפרופסורים שרשמתי לך בהודעה הקודמת הם ידעו בדיוק מה לתת וכמה.

panda321

New member
לא כל ההורמונים הם אותו דבר

אומנם גם איקקלומין וגם שאר ההורמונים (גונל F, מנוגון וכו) מביאים להעלאת מספר הזקיקים, אך דרך פעולתם שונה.

galim29

New member
קשה וכואב לקרוא.. מחזקת ידייך|חי

טלי יקרה. הסיפור שלך כואב וקשה כמו של רבות מהבנות פה. כואב ועצוב לי כל פעם מחדש לקרוא על הסבל של כל אחת. אני מאחלת לך שהעניין ייפתר. זה שיש לך מודעות לעניין מגיל צעיר זה פלוס ענק. שלא נתת לרופאים להתנשא מעלייך ואת בודקת ושואלת.. מקווה שתרגישי טוב במהרה ושהכל יסתדר כמו שצריך..

טלי991

New member
תודה לכולכן

אתן כלכך עוזרות הרגעתן אותי. ממש עכשיו אני יוצאת לרופא שלי לקחת הפניה למרפאת אנדו וגם לקבל ממנו הפניה למחלקת פוריות בבית חולים. אני אומנם שייכת לבלינסון אך מקווה שאוכל לפנות לתל השומר נראה מה הוא יגיד. בנתיים תודה אעדכן בהמשך.

היי טלי

אם את בכללית, לא בטוח שיתנו לך טופס 17 לתל השומר (זה לא בית חולים של הכללית) והם ממש לא "ששים" להפנות לשם. בכל מקרה, תמעד תוכלי לפנות באופן פרטי. בהצלחה.

משהו פה לא מסתדר לי

אני מצטערת לקרוא על הסבל הרב שלך . משהו בדברים שכתבת לא מסתדר לי . את כותבת : "גניקולוג מוצא דלקת באגן עם שחלה מורחבת אבל לא מתרגש מזה. לבסוף משתחררת עם זריקה נגד כאבים " מה זאת אומרת "לא מתרגש מזה" ?!! אם היה חשד לדלקת אגנית היה עליך לקבל טיפול אנטיביוטי !!!! יש ברשותך את מכתב השחרור מחדר המיון ?

היי טלי

היי חמודה, לפי מה שהצלחתי להבין את קצת רוצה לא לדעת על האנדו' וקצת רוצה להיות בת יענה, אני מאוד לא ממליצה לך, סה"כ אנדו זה באמת דבר לא נעים, אבל ככל שתתמודדי עם הבעיה מהר אז תשיגי הריון מהר, לעניות דעתי את לא חייבת לעשות לפרסקופיה לפני IFV, למרות שאצלי הרופא לא הסכים לטפל בי (הוא מומחה פוריות) עד שאני לא יעשה לפרסקופיה, אבל כמו שאת יודעת, כל מקרה לגופו. בכל מקרה, הלפרסקופיה זה לא כל כך נורא, אני כל כך חששתי, עד שפעמיים קבעתי תור לניתוח, ופעמיים ביום האחרון ביטלתי את הניתוח מרוב פחד, אבל לאחר 3 שנים, לא הייתה לי ברירה והפעם קבעתי תור וגם הגעתי. ההחלמה והצלקות זה ממש זניח, לא פותחים את הבטן, זה באמת באמת לא כל כך נורא, אני מבטיחה לך. מניסיוני, אני ממליצה לך להתחיל IFV, כיוון שלהקלט באופן טבעי זה קצת יותר קשה, וככל שהזמן עובר אנחו לא נהיות צעירות. אני עכשיו אחרי IFV שני שנכשל, וכולי בדיכאון, אבל מקווה לטוב בעזרת השם. מאחלת לך הצלחה רבה ישרי כח.

liatsw1

New member
וואו!

בס"ד טלי יקרה, מצטערת להגיד אבל - ברוכה הבאה
מרגיז, פשוט מרגיז כל הסבל הזה בגלל הבורות של "הרופאים". כואב לשמוע על מה שעברת ואת עדיין חווה. אבל את חייבת לטפל בעצמך. נכון שאת בת 35 ומאוד רוצה הריון עכשו, אבל מנסיון אם לא תטפלי קודם באנדו גם הריון לא בטוח שיבוא. אל תתני לעצמך להמשיך ולקבל ווסתות בשלב זה. גלולות או זריקת דקא באופן בהול ודחוף!!!!!! תפני למרפאה בתה"ש ותטפלי באנדו', חשוב להרגיע את הגוף לאחר כ"כ הרבה שנים. לפרוסקופיה היא אופציה, אך חשוב להתייעץ עם הכירורג ועם רופא פריון. אני לא הייתי מתייחסת ללפורסקופיה כ"דבר לא נורא כל-כך", לא מזמן שיתפה אותנו אחת החברות כאן בפורום על סיבוך נוראי מלפרוסקופיה. לכן לא צריך לרוץ לניתוח אך גם לא לשלול על הסף. לגבי IVF - יקירתי, אין מנוס! אם את רוצה ילד מהריון שלך IVF הוא הפתרון ולא איקקלמין ולרוב גם לא הזרעות. נכון שיש הורמונים ונכון שזה "כמו שמן למדורה" בשביל האנדו', אך אם את מטופלת ע"י רופא פריון שמומחה לאנדו' תקבלי פרוטוקול טיפול של דיכוי ארוך, תעשי הפסקה בין טיפול למשנהו ותהיי על דיכוי וזה ישפר את הסיכויים וגם ישמור שהאנדו' לא ישתולל! קיבלת כאן שמות של רופאי פריון מומלצים, כדאי לפנות לאחד מהם יחד עם פניה למרפאת אהדו בתה"ש. מאחלת לך בהצלחה ושימי הסבל יהיו מאחוריך כמה שיותר מהר

למעלה