חדשה עם הרבה שאלות

חדשה עם הרבה שאלות

בנות יקרות,
כבר תקופה שאני קוראת פה בפורום ולא מצליחה לכתוב ( תפוז זרק אותי החוצה עד שהחלפתי סיסמה) וקודם כל חשוב לי לציין לטובה את האווירה הנהדרת שיש פה- כל כך הרבה תמיכה ואמפטייה שזה ממש מחמם את הלב.
אני בת 35 ואני כבר שנים נודדת בין הפורומים השונים. התחלתי בפורום טיפולי פוריות ונתקעתי שם זמן רב. בעלי עקר ואני עם מחלת רקע אוטואימונית שלא מוסיפה לחגיגה ואנו ישר הוקפצנו לכיתת IVF . שלושה נסיונות שהניבו עוברים באיכות ירודה, 0 הריונות ,הרבה מפח נפש ובכי והחמרה של המחלה הבסיסית שלי מה שגרם לנו לעצור את הטיפולים. בנתיים נדדתי לפורום אימוץ כי החלום להיות אמא בער בי ואכן אחרי תקופת בירוקרטיה קשה והרבה חששות והתגייסיות אימצנו לפני שנה וחצי פעוט מהמם שהפך אותנו למשפחה קטנה ומאושרת. אך עדיין הרגיש לי שאני רוצה להרחיב את התא המשפחתי ושמגיע לי לחלום להיות אמא ליותר מילד אחד וכך חזרתי למסלול ההפריות הפעם באופן פרטי אצל בר חווה. 3 נסיונות הניבו שוב עוברים באיכות ירודה, 0 הריונות. הטיפול האחרון היה על בסיס טבעי ואז אפילו לא הייתה הפרריה של הביצית. כל זה גרם לי לחשוב על מסלול של תרומת ביצית (וגם בר חוווה ציין זאת בפני כאופצייה) ויש לי כל כך הרבה שאלות:

איך מתחלים בכלל? אני מעוניינת להישאר אצל בר חווה מה האופציות שלי מבחינת מסלול? כמה זמן לוקח בערך מהרגע שמתחלים בתהליך עד שמתבצעת ההחזרה? מה המחיר ולכמה נסיונות? האם בגלל שאף פעם לא נקלטתי להריון יש לי בכלל סיכוי להצליח בתרומת ביצית? ( עשיתי אצל בר5 חווה הרחבת צוואר רחם כי החחזרות שלי נורא קשות ודורשות הרדמה ועל הדרך הוא עשה גם היסטרוסקופייה שיצאה תקינה לחלוטין).. שאלה נוספת זה איך זה מתבצע מבחינת התשלום? יש לנו ביטוח פרטי בנוסף לזה של קופת החולים, האם אני יכולה שלשם לדוגמה בציק דחוי ( כדי לאפשר לכסף של הביטוח להיכנס בנתיים ולכסות את ההצואה?)

סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט טרייה בתחום ומאוד אשמח לשמוע מכן המנוסות ולקבל עזרה. תודה אם הצלחתן לקרוא עד פה

ברוכה הבאה! זוכרת אותך מפורום פוריות עם ניק אחר נדמה לי ? לא שזה משנה

אני עברתי את התהליך דרך ד"ר בר חוה. אני מאמינה שאם הוא הציע מעבר לתרומת ביצית הוא מאמין ביכולת שלך להרות.
בר חוה עובד עם חברת מנור מדיק שמביאה עוברים טריים מקייב לאסותא ראשל"צ כך שההחזרה נעשית באסותא. התשלום הוא ישירות לחברת מנור בהעברה בנקאית כך שאני לא חושבת שתוכלי לשלם בצ'ק דחוי, בנוסף להחזר הכספי צריך חשבונית מקור. דווקא שווה לשמור את אחת האופציות שברשותך במידה ותצטרכי יותר מתרומה אחת (מה שקורה לא פעם).
מנור מתחייבים ל 6 ביציות ולמספר עוברים טובים שיספיק ל 2 החזרות, כשבדר"כ מדובר על 4 עוברים וניתן להחזיר עובר בכל פעם כך שזה יכול להספיק ל 4 החזרות (את יכולה לקרוא לא מעט מידע על כך גם באתר של בר חוה וגם באתר של מנור מדיק), העלות היא 26900 ש"ח לחברת מנור, לבר חוה את משלמת עבור כל החזרה 1500 ש"ח (כנראה שמדובר בעוברי זהב לכן ההחזרה יקרה יותר מאשר החזרה של עוברים שלך) וכמובן התשלום לאסותא להחזרת עוברים. יש עוד תשלום לאסותא על הטיפול בזרע והעברה שלו לקייב, נדמה לי של 1000 ש"ח.
את כל הפרוצידורה את עושה אצל בר חוה, הם דואגים להעביר את החומר לחברת מנור מדיק כך שאין לך הרבה בירוקרטיה, אפשר תוך חודשיים לעשות החזרת עוברים.
מקווה שעניתי
איילת

איילת תודה

תודה על התשובה המפורטת עזרת לי מאוד. אכן הייתי תחת ניק אחר ואנו מכירות מהפורום השכן
. אני כרגע מנסה בהוראת בר חווה שוב פעם פרוטוקול ארוך משום שהוא היחידי שהצליח איך שהוא להניב שתי ביציות באיכות "סבירה" ( למרות שגם מהם לא יצא הריון) ולעשות החזרה על בסיס טבעי מה שמפחיד אותי כי אף פעם לא הצליחו להקפיא אצלי ביציות אז איך יעשו החזרה שכזו? בכל אופן, אחרי הסבב הזה נראה לי שהדרך תהיה תרומת ביצית. אני יודעת שאני שואלת שאלה שאין עליה תשובה ברורה אבל אני תוהה בגלל שאף פעם לא הצלחתי להיכנס חהריון מהטיפולים ( בטא תמיד 0 מוחץ) איך אני יכולה לדעת שבתרומת ביצית אני אצליח או יותר נכון איך אני יכולה לדעת שהרחם שלי הוא כזה שבכלל יכול לשאת הריון?

ברוכה הבאה

לפי מה שאת כותבת הבעיה שלך היא בביציות לא ברחם, ואם הבעיה היא בביציות ולא ברחם אין שום סיבה שלא תצליחי לשאת היריון. האם בר חווה אמר שיש איזה שהיא בעיה ברחם שעלולה להפריע? אני נכנסתי להיריון ספונטני לפני שהתחלתי בטיפולים. ההיריון נפל. לאחר מכן עשיתי 6 הזרעות + כ 20 טיפולי IVF מביציות שלי. כל פעם נשאבה ביצית אחת, לעיתים נדירות שתיים, לפעמים כלום. מאף אחד מהטיפולים לא היה היריון. גם לא כימי. כלום. אחר כך עברתי תרומת ביצית מטריים, ולאחריה תרומה מקפואים, ולא הצליח. רק בתרומה שאחריה היה היריון והיום יש לי תינוקת מדהימה. לא הייתה לי שום בעיה לשאת את ההיריון. מאחלת לך בהצלחה.

תודה חיבוקיתוש

|על קבלת הפנים נורא נעים לי פה בפורום הזה ומשום מה לא יודעת להסביר אבל הוא נותן לי הרבה תקווה. האמת, אני לא יודעת אם יש בעייה ברחם או לא כי אף פעם לא נקלטתי להריון בטיפולים וספונטני לא אפשרי אצלנו כי בעלי עבר כימותרפייה בצעירותו והוא עקר כך שכשהתחלנו לחשוב על ילדים ישר התחלנו IVF בהתחלה עם זרע שלו שהוקפא לפני הטיפולים הכימיים שלו וכשהזרע נגמר עברנו 3 פעמים לתרומת זרע ( פעם אחת על בסיס טבעי) ותמיד נשאבו בין 7-11 ביציות אך העוברים היו באיכות רודה מה שגרם לבר חווה לחשוב שמדובר בבעיה בביציות שלי ( כי גם מתרומת זרע איכות העוברים הייתה ירודה). אני כן יודעת שכשבר חווה עשה לי היסטרוסקופייה הוא לא ראה בעייה ברחם אבל מעולם לא עשיתי צילום רחם האם אני צריכה? כמו כן אני מחפדת שבגלל התרופות הרבות שלקחתי במהלך חיי בגלל המחלה האוטואימונית שלי, זה פגע ברחם ואולי בגלל זה לא נקלטתי? אני נורא רוצה להאמין שאולי תרומת ביצית תצליח אבל מחפדת לבזבז כוחות נפשיים והמון כסף שגם ככה אין לנו ( המון המון הלך על האימוץ מחו"ל של הפשוש) איך אפשר להיות בטוחים שאכן זו בעייה רק בביצית? נראה לך מכל הנתונים שלי ששי לי סיכוי עם תרומה?
ווב תודה ענקית על התמיכה מחממת הלב

הלוואי שהיו לי תשובות

בהרגשה שלי, אם בר חווה עשה לך היסטורוסקופייה ולא מצא בעיה ברחם אז כנראה שהרחם תקין. מתי נעשתה הבדיקה? האם עברו הרבה שנים מאז? את מעלה כאן הרבה שאלות רפואיות שהכתובת להן חייבת להיות הרופא המטפל. תשאלי אותו אם את צריכה גם צילום רחם לאור מחלתך. מה בר חווה אומר על הסיכויים שלך? האם העלית את השאלות האלה בפניו? בהרגשה שלי, אם הבעיה שלך היא רק בביצית אז יש לך סיכויי הצלחה זהים לכל מטופלת תרומת ביצית אחרת. בכל מקרה לדעתי את גם צריכה לשאול את הרופא המטפל במחלה האוטואימונית האם את יכולה להיכנס להיריון? האם הוא צופה בעיה כל שהיא? האם מצבך יכול להחמיר? אם את נוטלת תרופות את גם צריכה לברר איך זה מסתדר עם ההיריון. האם הן מותרות בהיריון? האם יכולה להיות להן השפעה על העובר?

אז ככה

היסטרו עשיתי לפני חצי שנה בערך בפעם הראשונה ויצא תקין. אם עשיתי היסטרו אני צריכה גם צילום רחם? משום מה זכור לי ששאלתי אותו פעם והוא אמר שאם עושים היסטרו זה מספיק אבל אני באמת לא יודעת מה ההבדל? לגבי המחלה, הראומטולוגית שלי לא מתלהבת מעניין ההריון אבל אני מרגישה שאני רוצה לנסות. אני יודעת על בנות עם מצב שלי שנשאו הריון נפלא ודווקא הבעיתיות יכולה להיות אחרי ההריון אבל לא מחייב ונתמודד עם זה אם חס וחלילה יהיה. עשיתי יעוץ טרטולוגי לגבי התרופות שאני לוקחת ורובם מותרות בהריון. חלק פחות מומלץ אבל אמרו לי שאם אני מחויבת לקחת אותם אז אין ברירה. מה בכלל הם אחוזי ההצלחה מתרומת ביצית לאחת כמוני בת 35 שמעולם לא הצליחה להיכנס להריון ב IVF ,"רגיל"?

נס פסח

New member
עונה לך

אני עברתי 7 או 8 סבבים של טיפולי הפריה. שלא הניבו הריון
ואז עברתי לתרומה. בגיל 46 ניסיון ראשון הבאה לאץ- 3 החזרות שלא צלחו.בפעם הרביעית טסתי לקייב.
ואז נכנסתי להריון. כיום חובקת בת שנה וחצי מדהימה מכל הבחינות.ואני רק מצטערת צער רב שלא התחלתי קודם לכן בענין התרומה.

הטיפול הנוכחי שלי

יהיה הסבב השביעי שלי- 0 הריונות. שמחה מאוד בשבילך על הבת את רק מוכיחה לי כמה אסור לוותר עם כל הקושי וכמה חשוב להאמין. מאחלת לך אושר מלא בגידול הנסיכה

אם אין בעיה ברחם אז הסיכויים שלך טובים

כמו של כל בחורה צעירה. אני יכולה לספר לך שמהקבוצה שנסעה איתי בערך שליש חזרו בהריון, ורוב אלה שלא חזרו בהיריון, נכנסו להיריון מהעוברים הקפואים. גם אני לא נכנסתי להיריון מ IVF רגיל וכן הצלחתי ללדת בזכות תרומת ביצית.
לגבי התרופות שלך, תנסי לראות אם יש חלופות שמתאימות יותר לבעיה הרפואית שלך. שיהיה לך בהצלחה.

אני לא חושבת שניתן לדעת לשום כיוון
אפשר לדעת על פי מה שקורה ברחם בלבד. גם אצלי לא ניתן היה לדעת...והנה קיבלתי את האוצר הכי יקר שיכול להיות....
מתנצלת שלקח לי זמן לענות....ילדתי.....
אשמחמלעזור במידת האפשר בהמשך
איילת

עוגי555

New member
היי לך

זה מדהים מה שעברת, מסירה בפנייך את הכובע.
הבנות ענו לך יפה מאוד, נותר לי רק לחזק את דבריהן ואותך. לעניות דעתי, יש לך סיכויים כמו כל אחת מאיתנו.
מאחלת לך המון המון הצלחה ואושר

למעלה