חדשה עם אנדו..

LilLen

New member
חדשה עם אנדו..

שלום בנות. במקרה מצאתי את הפורום ואין יותר מאושרת ממני שמצאתי אותו, כמובן מסיבות לא נעימות, כמו כולנו פה אני מניחה. אשמח אם תוכלו ליעץ לי על סמך נסיונכן. חודש אחרי שהייתי אצל גינקולוגית בבדיקה שגרתית ניגשתי שוב כתוצאה מהתכווצויות נוראיות אחרי יחסים בזמן ביוץ (שגם הוא עובר עלי עם כאבים נוראים ) והרופאה הופתעה לגלות (ע"י אולטה סאונד גניקולוגי ) שתוך חודש צצה לי אנדומטריומה על השחלה השמאלית בגודל של 4*5 ס"מ. התחתנתי לפני שבועיים ואנחנו מתכננים הריון. הרופאה המליצה להיות במעקב ולעבוד על הריון (כתרופה הכי טובה לאנדו ). אני מפחדת שהמצב יוזנח אם לא אכנס להריון בזמן הקרוב. אם אכן לא נצליח כמה חודשים, האם עושים בדיקות נוספות? כמה זמן מחכים? אם הבעיה דווקא אצל הבן זוג (מבעיה שהיתה בילדות ) האם יתחילו לבדוק גם אותו או שיתמקדו רק באשה? אני שומעת יותר ויותר על רופאים המקובעים על הבעיה אצל האשה דווקא ולא מתיחסים לגבר. האם צריך כבר לבדוק אם האנדו התפשט לי לאיברים אחרים? תודה לעונות אתן מאוד תעזרו לי.

לואי84

New member
את צודקת

אסור להזניח. ציסטה בגודל 5 ס"מ נחשבת די גדולה ובטח אם היא גדלה תוך חודש. בגודל הזה הרבה פעמים שוקלים ברצינות ניתוח.
ואכן לא כדאי לנסות ללא הגבלה כי כל מחזור עלול להחמיר את המצב.
אם יש אנדומטריומה אז סביר מאד להניח שיש מוקדים נוספים ולא רק את הציסטה.
ממליצה לך לפנות לרופא מומחה באנדו' שיבדוק אותך.
אם ידועה בעיה אצל הגבר בילדות, כדאי בכל מקרה לשלול גם בעיות אצלו, לעשות בדיקת זרע (לא כל כך מבינה בצד הגברי, תתייעצו עם רופא)
מקווה שלא הלחצתי, טוב שאת לא לוקחת כמובן מאליו את הדברים שאומרים לך אלא מבררת יותר
בהצלחה

LilLen

New member
בדיקה נוספת..

תודה רבה על המענה! אחרי 2 מחזורים ביקרתי היום אצל אצל גניקולוגית והציסטה גדלה קצת ל5*7. היא שלחה אותי לעשות בדיקת דם (לא ממש הגדירה לשם מה ומה היא רוצה לבדוק) ונתנה הפניה לרופא מומחה להתיעצות. קבעתי תור אצל ד"ר פרידמן לעוד שבועיים. הכאבים ממש התחזקו, מניחה שזה גם ענין פסיכולוגי :( למה לצפות? אם יחליט על לפרוסקופיה מה זמן ההמתנה בערך? כרוך באישפוז? הרדמה מלאה? תודה מראש על המענה, יש לי מיליון שאלות ומזל שקיים מקום כזה ברשת.

לואי84

New member
אפשר לשאול פרידמן מה?

אמרו לך שהוא מומחה לאנדו'? הוא לא מהשמות המוכרים בתחום. חשוב מאד ללכת לרופא מומחה. ותמיד טוב לקבל חוות דעת מ-2 לפחות.
יכול להיות שלא ימליצו לך מיד על לפרוסקופיה אלא להיות זמן מסויים בדיכוי מהמחזור כדי לראות אם הציסטה מצטמקת (לא נפוץ שזה קורה אבל זה יכול לקרות, במיוחד אם זו ציסטה "טריה"). במידה וכן ימליצו על ניתוח, המלצתי- רק אצל מומחה לאנדו'! יכול להיות מישהו שאלוף בלפרוסקופיה אבל אם הוא לא יודע לזהות טוב נגעי אנדו', אז זה חצי עבודה ולפעמים עלול רק להזיק.
מדובר בהרדמה מלאה אך בניתוח יחסית פשוט-היינו, לא פתיחת בטן אלא כניסה דרך חתכים מאד קטנים. לרוב מדובר באישפוז ללילה אחד ולמחרת משתחררים.
אם זה לא פרטי, זמן ההמתנה יכול להיות ארוך מאד (חצי שנה ויותר). פרטי, תוך מס' שבועות

LilLen

New member
צודקת

השם של הרופא זה מיכאל פרידמן, חיפשתי אותו בפורום מצאתי הודעות בודדות אבל דווקא ממליצות עליו. אני גרה בצפון בקו"ח מכבי. מוכר לך מומחה טוב מהאיזור? מלחיץ מאוד חצי שנה הכאבים רק מתגברים והפחד והלחץ עוד יותר. אם זה גדל תוך חודש ל5*4 ואז עוד חודש ל7 זה נראה אגרסיבי. יש מקרים שמאובחנים ללא לפרוסקופיה כדחופים ומקדמים את התור? ידוע לך על מרפאה פרטית שמתמחה באנדו באיזור? ד"ר פרידמן נמצא באלישע בחיפה ובמרפאה בגרנד קניון.

לואי84

New member
ד"ר יובל קאופמן

נחשב לאחד המומחים בתחום. מנהל את מרכז האנדומטריוזיס בבית חולים כרמל (שהוא שייך לכללית) אבל הוא מקבל גם פרטי כמובן (נראה לי באסותא בלב המפרץ) ומבצע ניתוחים דרך מכבי מגן זהב.
בנוסף, הוא ידוע בתור רופא ממש נחמד וסבלני.

LilLen

New member
תודה רבה

אתמול קבעתי תור למומחה שני לפני שעוד הלכתי לד"ר פרידמן, קבעתי אצל סוריאנו (השם שרץ פה לפני הבן אדם) במרפאה הפרטית. הוא בתל אביב כידוע, אולי באמת עדיף לא לנסוע כ"כ רחוק אלא לקבוע באסותא. אם בסוף אסע לסוריאנו התור נקבע לפני התור לפרידמן שאני מופנית אליו (כביכול ליעוץ ראשון) ידוע אם יגיע לי החזר על היעוץ אצל סוריאנו למרות שהוא לפני פרידמן?

לואי84

New member
לא יודעת איך זה במכבי

אני בלאומית והם נותנים החזר על ייעוץ פעם ברבעון, אם אני זוכרת נכון.
אבל אם יש לך גם ביטוח פרטי את יכולה לקבל החזר דרכו.

LilLen

New member
מסקנה - ניתוח דחוף

למרבה מזלי התפנה היום תור לד"ר סוריאנו. הפנה אותי לניתוח דחוף ללא דיחוי להוצאת הציסטה אצלו באסותא. קבעתי ל16.11. אני רואה את ההקדמה של התור כמשהו מהשמים. הוא רופא נפלא! נשאר רק לחכות בסובלנות, מרגישה שאלה יהיו 12 הימים הארוכים בחיי, בקרוב כבר ביוץ ורועדות לי השחלות רק מלחשוב על רמת הכאב שילווה אותי. עצות איך כדאי לשמור על עצמי בזמן הזה? פעילות גופנית/תזונה וכו'?

למעלה