חדשה (מעט ארוך)

נולי3

New member
חדשה (מעט ארוך)

שלום לכן/ם, אני כבר שלושה שבועות קוראת בצורה אינטנסיבית את כל אשר נאמר פה בפורום - שמחתי עם כל הודעות הבטא והתעצבתי עם כל התוצאות השליליות, ביקורי המכשפה, כאבי הזריקות וכו'. אני נשואה שנה וקצת, מנסים חצי שנה ולאחר מעט גישושים מצידי התגלתה בעיית זרע אצל בעלי. אשמח אם תוכלו לעזור לי, התור לרופא רק מחר, ואיני מצליחה כ"כ לפענח את התוצאות. אני אשמח אם אחת המומחיות שבאתר יוכלו לעזור לי קצת. תודה רבה מראש על כל התגובות ועל עצם נוכחותכן/ם כאן. להלן התוצאות: SPERM COUNT : Viable Cells - 35.7% Motile Cells - 11.8% Prog. Motile - 0.0% Shievering - 5.9% SPERM MORPHOGRAM : Normal Cells - 7% Head Defect - 69% Mid. Piece Defect - 3% Tail Defect - 43% ומוצרף לכך הערה בכתב יד שנמצא: O.T.A + Necrozoospermia מצטערת על ההודעה הארוכה, אך יש למישהי/ו מושג?

blessed

New member
קודם כל ברוכה הבאה

אני לא מומחית אבל בעלי כבר עשה כמה בדיקות זרע אז אני טיפה מבינה. קודם כל לא כתבת נתונים לגבי הכמות והנפח של הזרע. זה חשוב מאוד כי לפעמים כמות גבוהה נותנת פיצוי מסוים על אחוז תקינים נמוך. נראה לי שאחוז הזרעים בתנועה נמוך וגם המורפולוגיה קצת נמוכה. לנו יש נתוני מורפולוגיה דומים והרופא הגדיר את הזרע "בינוני" (כלומר לא גרוע!). הכי טוב לחכות ולשמוע מה יגיד הרופא. וגם רצוי שתפנו לאורולוג כדי לראות אולי יש וריקוצלה או בעיה אחרת המשפיעה על איכות הזרע. לפעמים הדברים האלה ברי תיקון.

blessed

New member
ומצרפת לך קישור

בתקווה שאני יודעת איך עושים את זה..

נולי3

New member
blessed היקרה

תודה רבה לך על התשובה המהירה, לא ידעתי שאלו פרטים חשובים, Volume 2.8 ml Drops 0.0 ml Seconds 0.0 ml זה נראה לי קצת רע

blessed

New member
נולי, בלי פרצופים עצובים!

ה- volume זה הנפח של נוזל הזרע ולמיטב זכרוני 2.8 זה בסדר. תסתכלי אם יש לך גם נתון של כמות (כמה זרעים יש במ"ל של נוזל זרע). לגבי ה- drops ו- seconds, אני לא יודעת מה זה. דרך אגב מומלץ לעשות בדיקה נוספת בעוד כמה שבועות כי לפעמים יש מצב רגעי שגרם לתוצאות להיות כאלה או אחרות ובבדיקה נוספת יכולות להתקבל תוצאות אחרות. אני מניחה שהרופא שלך ימליץ על הזרעות בשילוב עם איקקלומין/זריקות. בכל מקרה אל תתעצבי ואל תילחצי. לכל דבר יש פתרון ויהיה בסדר.

נולי3

New member
תודה רבה לך!

את מאוד מעודדת אותי, כבר חשבתי שהרופא יעביר אותי ישירות למחלקת IVF, את עדיין חושבת שיש איזשהו סיכוי? אצלי אין כל בעיה נראית לעין (עדיין לא ראיתי את הבדיקות של הפרופיל ההורמונלי, אך מבחינת זקיקים, ביוץ וריר - הכל תקין), אך הייתי בטוחה שעם תנאים כאלה של זרע חלש אין כל היגיון בהזרעות

blessed

New member
כשאני ראיתי את בדיקת הזרע של בעלי

הייתי בטוחה שאנחנו טסים ישר ל- IVF, אבל הרופא פחות התרגש ממני... תראי, אני לא רופאה ולכן לא יכולה לומר לך בוודאות מה הרופא יגיד לך, אבל נראה לי שבהחלט סיכוי סביר שהוא יתחיל איתך בהזרעות. (בהנחה שהכמות בסדר כי לא כתבת את נתוני הכמות). מה שלא יהיה תדעי שפה בפורום יש בנות מקסימות ותוכלי לקבל פה תשובות ותמיכה מתי שרק תצטרכי. בהצלחה!

debby12

New member
מנהל
OTA הוא מונח כללי

שמציין מיעוט בספירת הזרע (זה ראשי תיבות של oligo-terato-asthenozoospermic = OTA ) השאלה היא כמה נמוך. הנתון המאוד חשוב הוא הספירה - משהו במיליונים או שיהיה כתוב נאמר 5 X עשר בחזקת שש (יעני 5 מיליון) -- תסתכלי בבדיקה ותדלי את הנתון הזה. המורפולוגיה של 7% היא בינונית. 4% ומטה נחשב גרוע, ו5-14% נחשב בינוני. אנחנו נקלטנו בהזרעה (כלומר לא IVF) עם מורפולוגיה דומה. כאמור חשוב מאוד מה הספירה כי למעשה מכפלת כמות בעלי המורפולוגיה התקינה בספירת הזרע היא הפונקציה שמשקפת יותר טוב את טיב הזרע. הפרמטר השלישי החשוב הוא תנועתיות.

נולי3

New member
עליתי ישירות ל- IVF

עכשיו חזרתי מהרופא וברגע שהוא ראה את נתוני הבדיקה הוא לא נתן לי לחיות מעט באשליות (טובות או רעות), אלא הפנה אותי ישירות ל IVF,
כנראה בעקבות ספירת הזרע שעמדה על 170,000 - כן, זה נכון, לא טעיתן/ם, אני מדברת באלפים!!!! בעלי קיבל את זה קצת קשה (הוא עוד הרשה לעצמו לחלום קצת ולקוות שהכל יסתכם בהזרעות), הוא מרגיש מאוד חסר אונים שבגללו אנו במצב הזה, למרות שאני כל הזמן מעודדת ומחזקת אותו (אני חייבת להודות שזה בעקבות ההכוונה שקיבלתי פה באתר!). כעת אני ממתינה לאישור מהוועדה, ומקווה לטוב

העין ה 3

New member
זה בדיוק הנתון שהיה חסר לנו

170,000 זה אכן נמוך - אבל תאמיני לי, שאנחנו לא מתרגשות מזה! יש כאן הרבה בעלים עם ספירה כזו, ואפילו אם יותר נמוך. ושיהיה בהצלחה!

Galit29

New member
שיהיה בהצלחה

טוב שאת אופטימית - חשוב שתעמדי לצד האיש שלך

blessed

New member
נולי

זו באמת ספירה נמוכה ואתמול היה חסר לנו הנתון הזה. בכל מקרה כבר שמעתי על ספירות יותר גרועות... מנסיוני הבעלים מקבלים את זה מאוד קשה. בעלי ממש הרגיש שהוא "דפוק", "סוג ב'" וכו'. אז זה הזמן לעודד ולתמוך ולהיות שם אחד בשביל השני. ושיהיה בהצלחה. אני אמנם עוד בהזרעות אבל ממה שאני קוראת פה בפורום IVF זה לא כזה נורא. בהצלחה! אה, ולא לשכוח ללכת גם לאורולוג! לדעתי חשוב לבדוק אולי יש משהו שאפשר לשפר עם הזרע.

נולי3

New member
תודה רבה לכן על העידוד

אך יש לי שאלה: האם ללכת באופן יזום לאורולוג ולבדוק את מצב הזרע (כיצד זה קרה, האם קיימת אפשרות להשבחה כלשהי), או לחכות, להגיע ל IVF ושם כבר יפנו אותי לבירורים? האמת, אני לא רוצה להגיע לבי"ח ושם יעמיסו עליי את כל ההורמונים, בלי שהזרע יעבור בחינה מדוקדקת!

Galit29

New member
אם את מגיעה לIVF לא יפנו אותכם

לאורולוג - זה רק אם את רוצה ולוחצת.

rachel10

New member
לנולי3

הי נולי3, את יכולה לשאול את השאלה בפורום פריון האישה והגבר שם עונה רופא. אם תכתבי עכשיו הוא יענה במשך הערב. בהצלחה!

נולי3

New member
../images/Emo8.gif

תודה רבה לך, טוב לדעת שיש מקום עם רופא מוסמך שיכול לענות לי על כך

chen27

New member
כמי שעברה רק עכשיו IVF...

אני יכולה להגיד שהשד לא כזה נורא, צריך לקחת את זה בפרופורציות הנכונות, עם אופטימיות, סבלנות, וראיה לטווח רחוק. שיהיה בהצלחה. בדרך אל האושר...

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. האם בדיקת הזרע הזאת היא הבדיקה הראשונה שנעשתה? במידה והיו בדיקות קודמות, האם היו תוצאות דומות? לא שולחים לIVF על סמך בדיקה אחת בלבד, כי מצב כזה יכול להשתנות באופן קיצוני לטובה בבדיקה נוספת. בכל מקרה אם זה המצב, אז למרות החששות, טוב לדעת שיש טכנולוגיה שמאפשר לזרע כזה להפרות. שבכל זאת האף של המשפחה של בעלך יתנוסס על פניו של בנך
. בהצלחה נועם

למעלה