חדשה מודאגת ומוטרדת...

לגדל123

New member
חדשה מודאגת ומוטרדת...

היי בשבוע 24 עם בן כאשר בסקירה מוקדמת התגלה ק״פ ברגל ימין בלבד.
מאז בסחרחרת של בדיקות ....
אקו לב עובר יצא תקין
מי שפיר תקין
סקירה מאוחרת מושלמת - וכנראה נצפתה תזוזה קלה בכף הרגל
ממתינים לתוצאות ציפ ולבדיקת MRI

יחד עם זאת בהנחה שהכל ״תקין״ וזה רק קלאב פוט ברגל אחת :

האם הילדים אחרי סדרת גבסים או כל פרוטוקול שיקבע רצים /משתוללים ומתנהגים ככל הילדים ?
האם נותר בסוף סוף הטיפול עיוות כלשהו בכף הרגל ?
האם הטיפולים כואבים להם ?
האם יהיה הבדל בגודל בין שתי כפות הרגליים?
כולם אומרים לי שזה מום בר טיפול באופן מלא - האם זה נכון ??
שאלה אולי טיפשית אבל האם בקניות לקראת הלידה צריך לקנות בגדים קצת יותר גדולים בגלל גבס ?
האם תמיד תמיד מגיעים לנעליים עם הסד ?
איך רוחצים את התינוקות עם הגבס ??
ושאלה חשובה ביותר ומתנצלת מראש - האם זה נראה ״מפחיד״ / מזעזע כשרואים את כף הרגל בפעם הראשונה
ו.... גבס עד איזה גובה ? האם רק כף רגל או עד למעלה ??

המון המון המון תודה וסליחה על השאלות הקשות
מהר יונית מודאגת ...

ערב טוב וברוכה הבאה לפורום שלנו

שלום לך,

הגעת למקום הנכון, עם התשובות לכל השאלות ותמיכה ככל שתצטרכי.

שמי נבט, אני אמא של עידו שנולד עם קלאב פוט ברגל ימין שהתגלה בשבוע 14 בהריון. מכירה את הלחץ מקרוב, חודש וחצי לא ישנו עד שהגיעו התוצאות של בדיקת מי השפיר. עידו בן שנה וחודש וההתפתחות שלו נורמטבית עד זריזה - הילד הולך כשהוא נשען על חפצים ונראה שבקרוב יעזוב אותם, זוחל, עומד... יש כאן אמהות לילדים גדולים יותר שיספרו לך שהבן שלהם מעולה בכדורגל, קפיצות ומה לא...

אני תמיד אומרת שאם הצרות נגמרות בקלאב-פוט אני חותמת על כך בשתי ידיים. השד הרבה פחות מנורא.

אבל...(יש אבל) וזה כל רופא יגיד לך (וגם כל שאר חברות הפורום) התנאי להצלחת הטיפול בק"פ הוא עקביות ועקשנות של ההורים בלי ויתורים ובלי הקלות.

בהתחלה זה יכול להראות נורא (זה ילד ראשון שלך?) אבל אנחנו (עידו הוא בננו הבכור, והיחידי כרגע) נולדנו איתו לתוך זה. לא מכירים סיטואציה אחרת. מכירים ילד עם גבס מהיום השני לחייו.

אני חייבת לזוז, כשאחזור אענה לך על כל התשובות וגם אצרף לך לינקים לדברים ששוחחו כאן בעבר (את מוזמנת בנתיים להכנס ל"שאלות נפוצות" תחת הלשונית של "כלים ומידע". גם שאר החבר'ה כאן ישמחו להרגיע ולספר מנסיונם. חוץ מזה אני שולחת לך בפרטי את הטלפון שלי. לכל דבר את מוזמנת להתקשר ואשמח לדבר איתך.

נהיה בקשר
נבט

טובה53

New member
עונה:

האם הילדים אחרי סדרת גבסים או כל פרוטוקול שיקבע רצים /משתוללים ומתנהגים ככל הילדים ? כן
האם נותר בסוף סוף הטיפול עיוות כלשהו בכף הרגל ? לא
האם הטיפולים כואבים להם ? יש רופאים שמאוד משתדלים לא להכאיב. ד"ר פנסקי למשל.
האם יהיה הבדל בגודל בין שתי כפות הרגליים? לפעמים כן, לפעמים לא.
כולם אומרים לי שזה מום בר טיפול באופן מלא - האם זה נכון ?? נכון.
שאלה אולי טיפשית אבל האם בקניות לקראת הלידה צריך לקנות בגדים קצת יותר גדולים בגלל גבס ? כן.
האם תמיד תמיד מגיעים לנעליים עם הסד ? כן.
איך רוחצים את התינוקות עם הגבס ?? עוטפים את הגבס בניילון. או רוחצים בשניים, אחד רוחץ ואחד מחזיק את הרגל עם הגבס מחוץ למים.
ושאלה חשובה ביותר ומתנצלת מראש - האם זה נראה ״מפחיד״ / מזעזע כשרואים את כף הרגל בפעם הראשונה? אם תסתכלי בתמונות באינטרנט תדעי למה לצפות. לדעתי, לא מאוד מפחיד או מזעזע. ובכל מקרה תראי את זה גג שבועיים. ואפשר להלביש ולא רואים.
ו.... גבס עד איזה גובה ? האם רק כף רגל או עד למעלה ?? עד למעלה.
חייבת להוסיף: ק"פ זה לגמרי לא נורא!

נועית37

New member
קחי הרבה אוויר ... ו... להרגע!!! ( :

ערב טוב יונית וברוכה הבאה.

שמי נועה, אמא ליואב בן השלוש וחודש ( :.

על מנת להיות בטוחה שהילדים שלנו גדלים להיות ילדים משתוללים, רצים ו "ככל הילדים" אני מזמינה אותך לביקור אצלנו....

יואב, נולד עם קלאב פוט דו"צ. עבר סידרת גבסים (מיד לאחר הברית), נעליים, ובשלב מאוחר יותר ובגלל פצע שנוצר לו (שמנע מאיתנו המשך טיפול עיקבי בנעליים) - צורך בניתוחון קטנטן ברגל שמאל.

כיום, יואב עם נעליים 12 שעות ביממה! לעיתים, אנחנו מוציאים את עצמנו נאלצים לנעול את הנעליים גם בזמן ערות. לראות את יואב מתנהל בבית עם נעליים - זהו מחזה מדהים!!!

הוא מטפס על שולחנות, עולה על ספות, צוחק ושר!!! ילד רגיל, חמוד, מאושר והכי חשוב - בריא ומפותח לגילו!!!

לגבי נראות הרגליים בזמן הלידה? ברגע שילדתי הסתכלתי על הפרצוף שלו ובדמעות שרתי לו "ודויד יפה עיניים" בן זוגי היקר אמר לי מאוחר יותר שהוא ישר הסתכל על הרגליים וראה את מצבן. אותי? זה בכלל לא עניין באותו הרגע ( :

מקווה שהכנסתי קצת לפרופורציות... ואם לא - את מוזמנת לכתוב לי מסר ואדבר איתך.
אנחנו גרים ברחובות ושמחים להשוויץ ביואב לכל מי שרק רוצה ( :

בהצלחה והמשך הריון תקין

נועה

היי, חזרתי ואנסה לענות עוד קצת

כבר בשלב שלא נועלים את הנעלים 23 שעות ביממה, אי אפשר לראות שלילד יש קלאב-פוט, הרגל נראית רגיל ואפילו מוטה קצת החוצה. בפעם האחרונה שהיינו בביקורת עם עידו, הרופא שאל: באיזה רגל היה הק"פ? אמרתי לו: אתה לא רואה? והוא ענה שלא. כבר אי אפשר לראות. גם אני מזמינה אותך בכיף לראות את עידולי משתולל לו בהנאה.

אני מניחה שחוסר הנעימות בטיפולים קשור לרופא. הרוב הגדול של הרופאים, אלה שידועים כאן בפורום בכל אופן, הם טובים מאוד ואין עדויות על סבל רב מדי בטיפולים. הטיפולים לא נעימים (לאף אחד לא נעים ששמים לו או מורידים לו גבס) אבל זה גם לא נורא בכלל.

לק"פ יש דרגות חומרה. הדרגות החמורות תמיד מגיעות לנעליים (ולדעתי, אם כי אני לא יודעת בוודאות) גם אלה שפחות חמורות. בהתחלה כששמו לעידו את הנעליים היה לי קשה, לא אשקר לך, זה לא נעים לראות את הילד שלך עם נעליים עם בר ביניהן, אבל זה עבר כל כך מהר. באמת. פשוט מתרגלים וזה לא נראה מוזר. וחוץ מזה, אל תשכחי שבשלב שהוא נמצא עם הנעליים כל כך הרבה שעות הוא עוד לא יודע בדרך כלל להתהפך אפילו ככה שזה לא מקשה מאוד.

אנחנו את עידו רחצנו עם מגבת רטובה. בגיל שהם עם הגבס עוד לא מזיעים, זה לא לכלוך דביק נורא. וזה שווה רק בשביל הכיף זה אחר כך לקלח את התינוק... זה האושר הגדול שלנו עד היום.

גם אני, כנועה, הסתכלתי על הפנים קודם כל. בכלל שכחתי שאמור להיות ק"פ. רק אחרי כמה שעות (ילדתי בקיסרי) נזכרתי לשאול את בן הזוג שלי אם יש לעידו ק"פ והוא אמר שכן (עוד קיוויתי שאולי הייתה טעות). הרגל לא נראית מדהים אבל זה רחוק מלהיות מזעזע, בעיני בכל אופן.

תעדכני אותנו מה קורה. אני מניחה שבמהלך הימים הקרובים יענו לך פה עוד בנות. בכל מקרה, מעתה ואילך, אנחנו כאן, לכל שאלה.

לגדל123

New member
תודה רבה רבה ברור שאשמח לעוד תגובות

הכל עוד מאד לא ברור ונראה מפחיד .

זה ההריון השני ויש לנו בבית ילדה בת ארבע וחצי שמאד מאד מאד מחכה ומצפה כבר לאח. .

האם צריך להכין אותה ?? או פשוט לזרום ??

כאמור תודה לכל המגיבות וכמובן אשמח לשמוע בנות נוספות .

אז חוץ מכל מה שכבר נאמר...

אני מזמינה אותך לבוא ולראות במו עינייך ילדה בת אוטוטו 6 שנולדה עם ק"פ קשה (!!) והיום מקבלת מדליות בחוגי התעמלות ועולה על במות להופעות ג'אז
אשלח לך במסר את הנייד שלי, ויותר מאשמח להפגיש ביניכן-
כי לדעתי, אין יותר מרגיע מלראות בעיניים
בהצלחה

טאניוש

New member
לזרום

אין כל כך מה להכין. הייתי אומרת שהרגל של תינוק התבלבלה ולכן שמו אותה בגבס, ובזה סוגרת את העניין.

טאניוש

New member
כמה בדיקות... אאוץ'

ואני אפילו מי שפיר לא עשיתי. טוב, לפני 9 שנים לא שלחו ל-MRI, למזלי
.
האם הילדים אחרי סדרת גבסים או כל פרוטוקול שיקבע רצים /משתוללים ומתנהגים ככל הילדים ? - הם מתנהגים ככל הילדים אחרי, לפני ותוך כדי סדרת גבסים וכל פרוטוקול אחר.
האם נותר בסוף סוף הטיפול עיוות כלשהו בכף הרגל ?- לא
האם הטיפולים כואבים להם ? -לאמא הם בטוח כואבים יותר...
האם יהיה הבדל בגודל בין שתי כפות הרגליים?- אצל הבן שלי יש הבדל של מידה בערך. לא מפריע לו, ואף אחד לא שם לב בכלל.
כולם אומרים לי שזה מום בר טיפול באופן מלא - האם זה נכון ??- כן
שאלה אולי טיפשית אבל האם בקניות לקראת הלידה צריך לקנות בגדים קצת יותר גדולים בגלל גבס ? - תקופת הגיבוסים היא פחות או יותר חודשיים. אז אולי לא כדאי לקנות NB (שלדעתי גם ככה לא פרקטיות עבור תינוק שנולד יותר מ-3 קילו).
האם תמיד תמיד מגיעים לנעליים עם הסד ? - כן. בעבר היו מגיעים לניתוחים. נעליים עדיף בהרבה.
איך רוחצים את התינוקות עם הגבס ?? - עטפנו את הרגל בניילונים והחזקנו באוויר. פעם בשבוע, לפני גיבוס, עשינו אמבטיות ארוכות "אמיתיות" (הורדנו גבס בבית).
ושאלה חשובה ביותר ומתנצלת מראש - האם זה נראה ״מפחיד״ / מזעזע כשרואים את כף הרגל בפעם הראשונה - האמת לא ראיתי... כשרק ילדתי משום מה לא עיניין אותי לראות את הרגל. וכמה שעות אחרי הלידה הרגל כבר גובסה. אחרי הגבס הראשון כף הרגל נראתה קצת מקופלת פנימה. ראיתי בתמונות. לא מפחיד ולא מזעזע בכלל.
ו.... גבס עד איזה גובה ? האם רק כף רגל או עד למעלה ?? - עד למעלה.

goldyle

New member
ענו לך כבר על כל השאלות

ואני רק רוצה לחזק :)

הבן שלי בן שנה וחצי, טופל בגבסים, ניתוח ונעלים. היום הוא עם הנעלים בשנתלילה וצהרים.
כשהוא נולד הוא היה כל כך מתוק והרגלים היו כל כך קטנות וחמודות שזה ממש לא הפריע לנו ואחרי שבוע כבר גובס פעם ראשונה
הגבסים יכולים לכאוב בזמן הגיבוס וקצת אחרי (כל תינוקי מגיב אחרת) ועם הנעלים יש לפעמים תקופת הסתגלות של כמה ימים אבל זה עובד מהר ושוכחים

הוא ילדון שובב ופעיל מאוד, רץ משחק מחריב את הבית ומתנהג כמו שאר הקטננטנים בגילו
אין זכר לקלאבפוט (חוץ מהבדל קטן בגודל הרגל שלא מפריע) ולא היו בעיות התפתחות. להיפך, בחלק מהשלבים הוא גם הקדים תינוקות אחרים שאני מכירה (התהפכות, ישיבה,זחילה.) ככה שלא צריך לדאוג
אנחנו הרבה יותר מוטרדים מהמחלות שהוא תופס בגן...

אני כן ממליצה לכם לבחור רופא מטפל כבר לפני הלידה בשביל השקט שלכם.
לפי מה שאני יודעת לרובם לא משנה איפה תלדו ואפשר לגבס גם כמה ימים אחרי

שיהיה לכם בהצלחה :)

למעלה