חדשה! מה אוכלים???

erandir

New member
בדקתי אחי, חזה עוף מבושל לוקח בגדול, בגלל

שהוא מאבד נוזלים ומתכווץ בתהליך הבישול ערך החלבון שבו עולה ל 31%- גרם ל100 גרם שזה מאוד גבוה יחסית למזונות אחרים. כלומר יש בו 22 גרם חלבון יותר מאשר בעדשים המבושלות.

noa555555

New member
מנסה להבין מה אתם מתעסקים כל כך בחלבון

אז מה אם אחוז החלבון בחזה העוף הוא פי שניים ? זה אומר שאי אפשר אחרת? ודאי שאפשר.
עוד לא נצפה הטבעוני עם חסר בחלבון, אם הוא בריא בתפקודי גופו הרגילים .
אז איפה בדיוק הבעיה עם החלבון ? לא בעיה להגיע לכמות החלבונים הבריאה לכל אדם באופן יומי או שבועי .
אם באמת רוצים המון חלבון, הכי כיף לצרוך את הסויה היבשה , במקור כארבעים אחוז חלבון . נדמה לי אפס אחוז שומן . הולך? גם קמח אפונה או בכלל אפונה יעשו עבודה טובה (אבל קצת יותר פחמימתית נדמה לי , לא מומחית ).
חבל להזין את מיתוס החלבון הזה כשאין שום בעיה לקבל חלבונים ממקורות אחרים ובריאים לא פחות מאותו "חזה " מת.

vegetalien

New member
אבות, ג', א'.

We were all there.

noa555555

New member
אפשר לאכול קמחי קטניות משולבים בקציצות

ואפשר גם להנביט או להשרות קטניות. (מה ששוב מעלה את הנפח שלהן , נכון ) . הכיף בקטניות כמו עדשים ושות , גם כשהן מבושלות - אפשר לאכול יותר ונוהגים לאכול קצת יותר מאשר חזה של תרנגולת , לקבל יופי של חלבון (עוד לא נצפה האדם עם חוסר בחלבון אם הוא אדם תקין ובריא אבל נמשיך להזין את המיתוס), ולהיות מבסוטים שלא הרגנו אף אחד .
רק כדי לסבר את העין הספקנית אולי , כרגע חזרו בדיקות דם מקיפות מאוד שעשיתי (אחרי 14 שנה שלא עשיתי כלום בתחום הזה ).
מעולות מכל הבחינות . ברזל מרשים, פריטין נפלא ויפה , אין שום חסרים משום בחינות , טפו טפו טפו שלא ייגמר לעולם. וזה אחרי שנתיים וקצת יותר, של טבעונות מלאה.
השומנים שמתחבאים או גלויים במזונות מסויימים הם מלכודת ידועה ויש להזהר מזה, אכן. בלי קשר לכלום .

ירוני31

New member
אז אחרי כל הדיבורים על העדשים - מתכון

אני חושב שזה בין הדברים הראשונים שהכנתי והייתי בהלם עד כמה זה משביע (ומזין לאללה!).
הערות למתכון:
1. אני לא מבשל את העדשים אלא רק מעביר השרייה ארוכה
2. את הבטטה כדאי לחתוך לקוביות קטנות ואז זה באמת 5 דקות בסיר כמו שהיא כותבת.

בתאבון!
http://saloona.co.il/orlycohen/?p=4778

Gidi Shemer

New member
ואני אוסיף את המתכון של נטאשקה

הרבה עלי נענע
עדשים שחורות מונבטות (אין צורך לבשל)
מיץ מחצי לימון
חצי מלפפון קטן
מעט כמון
מעט פלפל
חצי בצל

לטחון במעבד מזון את הכל פרט לעדשים, לערבב עם העדשים ולהניח במקרר לשעה.

ימימה

New member
ואני הוספתי ממרח לימון כבוש (שבמקרה הכינותי

מראש
) לעדשים שחורות + פטרוזיליה+ בצל סגול ויצא פיצוץ אמיתי.

shashkavil

New member
איזה מקסימים אתם!

תודה רבה!
נתתם לי הרבה חומר למחשבה...

משפחה למופת! בהצלחה

ב״טבעוניות נהנות יותר״ יש הרבה מתכונים והרבה לינקים לבלוגים מעולים.
באתר teavon.co.il יש ריכוז מתכונים טלבעוניים מכל הרשת, מאד מוצלח

אם נוח לכם מתכונים באנגלית, אני מאד ממליצה על האתר המהמם של אייסה צ׳נדרה מוסקוביץ שנקרא
Post-punk kitchen
יש שם רעיונות מעולים ופשוטים.

אני בעד שיטת ההכנה מראש וההקפאה. יש אצלי תמיד בפריזר שלושה מרקים שונים, למשל. (יש לי גם קובץ עם רשימה של כל מה שיש במקפיא לפי סדר המגירות...) אני חושבת שתכנון במטבח מאד מקל בייחוד כשמשנים תזונה.

למעלה