חדשה מהניילונים

• פותח הנושא Cow23
  • פורסם בתאריך

Cow23

New member
חדשה מהניילונים

אני אמורה לקבל את הרשיון בימים הקרובים..
אני רוצה להתחיל להריץ קניית קטנוע.
איך מתחילים?
קודם קונים ציוד וקסדה ואז ניגשים לסוכנויות קטנועים לנסיעות מבחן?

כמה כבר אפשר לרכב בנסיעת מבחן?
יש סוכנויות לא בת"א?(אזור ראשון לציון והסביבה)
יש לכם המלצות לקטנוע נמוך לבחורה שיסבול גם מורכב וארגז?

בנתיים אני מתעניינת במיו (רק בגלל שהוא נמוך וקטן) אבל לא נראה לי שהוא יכול לסבול יותר מידי..
חשבתי גם על הונדה ויז'ן,מובי וג'וי רייד.

תודה רבה:)

אם פי 3

New member
לא מיו...

קודם כל ברוכה הבאה לעולם הדו"ג ולפורום.
בהצלחה בטסט (או שכבר עברת?) אני מבינה שמדובר על A2, נכון?

כדאי להתחיל מקסדה (שלמה!), מעיל רכיבה חורפי וכפפות חורף- גם אם אפשר אולי לשאול קסדה לרכיבת מבחן, עדיף שתהיה לך שלך, ומכיוון שממילא תצטרכי, אז אין סיבה שלא לעשות את זה כדבר ראשון. יש עוד מיגונים אבל הם פחות קריטיים, והייתי מחכה לראות שבאמת רוכבת ומשתמשת, כדי לא להוציא סתם כסף. חוץ מזה, שאם את מתכננת על כלי חדש, לפעמים אפשר לקבל "הטבות" יחד איתו וזה יחסוך חלק מהעלויות.

לגבי איזה כלי - יש מבחר גדול, ואת ממש לא מוגבלת רק למיו, שהוא חלש ומעצבן. הונדה ויז'ן הוא מצוין, ג'וירייד גם - אם כי הג'וימקס יותר נמוך ממנו ונוח לנמוכות, אם הוא בתקציב, הוא אופציה טובה יותר בכל מובן.
המובי נחשב מצוין, מאד אמין - לא יצא לי לרכב עליו או אפילו לשבת, כך שלא יכולה להמליץ מנסיון אישי.

אני לא יודעת כמה את נמוכה, אבל בגדול - הרוב זה טכניקה נלמדת. גם אני נמוכה מאד, ומכירה עוד רוכבות בערך בגובה שלי (סביב ה-1.5 מ', לא יודעת בדיוק). אני לא אומר (בניגוד לרוכבת נמוכה אחרת) שהגובה הוא לא אחד הפרמטרים הראשונים שאני בודקת כשאני חושבת על כלי מסוים, אבל היכולות הן הרבה יותר נרחבות ממה שחשבתי בתור רוכבת מתחילה...

אם יש לך מישהו שיכול ללוות אותך בתהליך הראשוני הזה של נסיונות, רכישה ורכיבות ראשונות, זה מצוין....

אם פי 3

New member
הבהרה

התייחסתי לעדיפות של הג'וימקס לעומת הג'וירייד, לא לעומת אחרים. אמנם אני מכירה רק את הגרסאות היותר גדולות שלהם (רכבתי על JR200 ועל JM250), אבל משערת שזה די דומה.

על הויז'ן רכבתי רק מטרים ספורים, אבל אני אקבל את דברי פרארי שהוא מוצלח במיוחד. לא יודעת להשוות.

Cow23

New member
תודה רבה!

לצערי אין מי שילך איתי. בגלל זה שואלת מליון שאלות

אני אבדוק את הכלים שאמרת. תודה!

פרארי1

New member
ברוכה הבאה

מזל טוב על הרשיון המתקרב

עדיף לקנות ציוד משלך לפני נסיעות המבחן, זה ייתן לך חופש לעשות כמה רכיבות מבחן שתירצי ולהרגיש בטוחה יותר מאשר עם ציוד משומש ולא תמיד זמין של הסוכנויות.
אני לא מכיר סוכנויות באיזור ראשל"צ, ייתכן שיש, אבל לדעתי טוב יותר לקחת איזה חצי יום, להגיע לדרום ת"א, שם מרוכזות סוכנויות של כל היבואנים ולבצע כמה רכיבות והתרשמויות באולם התצוגה.
כשבודקים כצה כלים בזה אחר זה, מתחדדים מאד ההבדלים והדברים שמדברים אליך יותר או פחות בכל כלי.
משך הרכיבות תלוי בכל סוכנות, בדרך כלל זה סביב החצי שעה, שזה מאפשר התרשמות סבירה מהנוחות, יכולת ההשתחלות ובכלל, האם את מסתדרת עם הכלי.

לגבי איזה כלי, מבין האופציות שהעלית, לטעמי הויז'ן הוא כלי נפלא בתור כלי ראשון.
הוא לא מאיים בגובה ובמשקל, הוא זריז מאד ויש לו יופי של התנהגות, גם אם בהתחלה המושג הזה לא יהיה לך לגמרי ברור, בכל מקרה זה יעבוד לטובתך

אגב, אלא אם את נמוכה באופן קיצוני, סביר שאת יכולה להסתדר בקלות גם עם כלים קצת יותר גדולים, כמו הג'וירייד, המובי ואחרים.
אחרי שתתרשמי מכמה כלים, נשמח להמשיך לעזור לך להתמקד בזה שהכי יתאים.

Cow23

New member
ואוו תודה רבה

אני 1.55 קטנה

ראיתי את המובי והוא נראה הרבה יותר גבוה מהמיו.
אבל אני באמת אנסה אותם..

פרארי1

New member
המובי אכן גבוה מהמיו

האמת שהוא אחד הגבוהים בקטגוריה.
המובי מצטיין מאד באמינות, הרבה פחות בנוחות, הייתי מחפש כלי יותר מעודן ונעים ממנו, אבל כמו שאמרתי קודם, זה בעיקר עניין של התאמה והעדפות אישיות, כך שלא הייתי פוסל אותו על הסף.

אם פי 3

New member
בלי לנסות לא תדעי

כי זה לא רק גובה "יבש" אלא גם מבנה המושב. גם לא חייבים להגיע בשתי כפות רגליים מלאות לרצפה. בעיני כן חשוב להיות מסוגלים לתמוך בעצמך משני הצדדים, אבל רוב הזמן עוצרים על צד אחד, ואפשר קצת לנטות.
כאמור - אני טיפונת יותר נמוכה ממך (אבל בגבהים האלו כל סנטימטר קובע...) והסתדרתי נהדר עם ג'וירייד וג'וימקס. הויז'ן בא אחרי שכבר רכבתי על כלים הרבה יותר גדולים וכבדים, והוא הרגיש לי ממש צעצוע קליל ונמוך, אבל באמת רכבתי עליו רק מרחק מינימלי.

אם פי 3

New member
בכתבה הוא נשמע כמעט מפתה

(חוץ מהאלרגיה שהוא עושה לי בהכנסת "נשים רוכבות" לתוך קופסה/נישה מאד מסוימת, אבל זו שריטה פרטית שלי).

אבל נדמה לי שבכל זאת הוא קטנוע חלש יחסית (גם בתוך הקטגוריה של A2), שהפניה שלו לנשים, באה על חשבון איכויות (מסייגת: לא רכבתי עליו). יענו - את אישה, מה אכפת לך האיכות, העיקר שיהיה מעוצב.

אם הוא היה קטנוע מוצלח, היו גם יותר גברים שרוכבים עליו - גם לגברים חשוב שהדו"ג שלהם יראה טוב, ונדמה לי שאם היו משווקים קטנועים "רגילים" בשלל צבעים, ולא רק לבן-אפור-שחור, אז למרות שרוב השוק הוא גברי, היינו רואים רחובות הרבה יותר צבעוניים.

barnyrebal

New member
יש לו בעיית גובה קשה

בתור בחור לא מאוד גבוהה (קצת מעל 180)
כשלמדתי עליו לא היה לי מקום לרגליים בכלל...
ולחשוב לרכב על כזה דבר על בסיס יום יומי ניראה לי כ"כ לא כייף.

מצד שני, אם היו לי רגליים קצת (הרבה) יותר קצרות, ופרופיל נסיעה מתאים, אז אולי....

ואולי לא. :)

אם פי 3

New member
התאמת גובה

זה הדבר היחידי שהייתי שמחה אם היו יותר קטנועים ואופנועים שפונים גם לנמוכים ולנשים....

אופנועים זה התחום היחידי בחיי שבו הגובה שלי (או העדרו) מפריע לי ומגביל אותי.

הנסיך.

New member
למה לכתוב דברים סתם?

מצד אחד את מאוד מסוייגת מהמיו, מצד שני את כותבת שאין לך עליו שום נסיון
וכל המושג שלך לגביו נובע מקריאה של כתבות ומהרבה אמוציות שהמיתוג של הקטנוע מעורר בך - מכל אלה את מייצרת המון באז שלילי בנוגע לכלי הזה, זה נראה לי טיפה לא הוגן.

אחרי חודש בתאילנד ועם נסיון עם שלושה קטנועים בתקופה הזו יש לי בעיקר דברים טובים לכתוב על המיו - גם מצידי וגם מצד בת הזוג שלי.
מבחינתי מדובר בכלי מתוק, חמוד, יפה, מעוצב ואיכותי (כן, איכותי) מנוע ה100 סמ"ק אמנם לא מרגיש נמרץ מידי כשהוא נושא שני אנשים, אבל לבד הקטנוע הזה היה זריז למדי.
הדבר המשמעותי הנוסף שאני יודע לומר על המיו הוא שבת הזוג שלי התאהבה בו, הגובה הנמוך, משקל הנוצה והעיצוב המושך פשוט העלימו כל חוסר ביטחון או רתיעה שלה מדו"ג, למעשה ההתלהבות היתה גדולה כל כך שהיא פשוט
עלתה ורכבה עליו בעצמה.

נ.ב.
למה להקטין את שיקול הדעת של הקהל שלך (האמונה שמיתוג הקטנוע עבור נשים מכיל הנחה סמויה שלנשים פחות אכפת מאיכות)
ומצד שני להעצים את הצורך באישור "גברי" לאיכות הקטנוע (אם הוא כן היה איכותי היו יותר גברים שרוכבים עליו)

אם פי 3

New member
מה קרה?

נכון - אני לא אוהבת את המיו, על סמך מה שקראתי/ראיתי עליו.
"המון באזז שלילי" זו קצת הגזמה, כולה הבעתי את דעתי עליו - בדיוק כמו שאתה הבעת את שלך, ויצרת איזון...

ולגבי הנ.ב. - כשהקטנוע היחיד (אאל"ט - עד כמה שראיתי סנטו כבר לא נמכר כחדש, וגם אם כן, זה בדיוק אותו דבר) שפונה בהגדרה לקהל יעד נשי, הוא הקטנוע החלש ביותר שנמכר כחדש, היחידי שמתחת ל-125 סמ"ק, אז יש בזה אמירה מחלישה. זה לא שיש מבחר קטנועים ואופנועים לנשים במידות ונפחים שונים.
ומכיוון שרוב רוכבי הדו"ג הם גברים, ההגיון אומר שאם יש כלי שהוא טוב (ואפשר להשיג אותו גם בצבע שהוא לא ורוד...), יהיו לו גם הרבה רוכבים גברים. לא כי גברים יודעים יותר טוב מה זו איכות, אלא פשוט כי הם רבים יותר... וכלי איכותי, לא היה מרתיע בגלל המיתוג (שהוא בסך הכל לא מוחלט).

אם אשה (כלשהי, לא מישהי ספציפית) עוברת טסט, ובטוחה שהכלי היחידי שהיא מסוגלת לרכב עליו זה מיו, אז הם הצליחו נפלא בשיווק, ובעיני זה ממש חבל - וזו תפיסה שאני מנסה לשרש.

אם לאחר בדיקה של כמה אפשרויות, מישהי, או מישהו, מחליטים שזה מה שמתאים להם - שיהנו (באמת, לא בציניות).

למעלה