חדשה כאן

KUKACC

New member
חדשה כאן

אני אמה לבן בן 36 גרוש שלדיברי הרופאים יש לו סקיזופרניה בצורה קלה(מה זה צורה קלה?) הוא מאוד מישתדל ליהיות עצמאי אבל קשה מאוד. כואב גם לי לירואת אותו איך הוא מיתגלגל מעבודה לעבודה ומדירה שכורה לדירה שכורה. ובלי בת זוג אולי ידוע לכם איזה עבודה הכי פשוט בעזור תל אביב אשמח לכול תגובה

ד קובי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

צריך לשאול את הרופאים המטפלים בדיוק למה הם מתכוונים כשהם אומרים "סכיזופרניה קלה" , סכיזופרניה היא מחלה מורכבת ויכולה להופיע בכמה וכמה דרגות... אני מבין את הקושי שלו זה בהחלט לא קל, לכן צריך לנסות לעזור לו כמה שרק אפשר... צריך לתמוך בו ולחבק אותו ולנסות להכיל אותו כמה שאפשר. אני לא יכול לעזור לך בנושא עבודה בת"א כי אני לא מאיזור המרכז... ברוכה הבאה ובהצלחה

KUKACC

New member
מבחינת ביטוח לאומי

בני לא מספיק חולה.אבל בשוק עבודה חופשי הוא לא מיסתדר להשכיר חדר זה גם כסף וגם אני לא מיליונרית.אז איך לעזור לו.

ד קובי

New member
איך לעזור לו...

בנך עבר ועדה של ביטוח לאומי? אולי לנסות לפנות למחלקת השיקום על מנת למצוא לו מקום שיכול להתאים לו מבחינת תעסוקה? אולי אפשר לבדוק לפנות לסיוע בשכר דירה של משרד השיכון על מנת להקל את נטל השכר דירה? האם הבן שלך מטופל בלשכת הרווחה? אולי גם שם יהיה ניתן לעזור לו?

kukaccשלום

לא הבנתי את המושג לא מספיק חולה ???????????? את יכולה לערער על ההחלטה של הביטוח הלאוי בבית מישפט מיוחד בטופס עם ההחלטה שלהם כתוב לכם במדויק לאן אתם יכולים לפ]נות פעם ראשונה שאני שומעת על סוג המחלה שלך בנך מה זה בצורה קלה ???????. לדעתי את צריכה לשבת עם בנך והרופא המטפל שלו שיסבירו לך את הענין ועם המיכתבים שיש לכם לערער על ההחלטה של הועדה הרפואית של ביטוח לאומי אחד הקשיים הגדולים של חולי כסיזופרניה זה עבודה והיתמקמות במקום אחד יש דבר שניקרא סל שיקום כול עוד בנך מקבל טיפול רפואי במקום שבוא הוא מקבל טיפול יש עובדת סוציאלית שממונה על זה סל השיקום מובנה מיסיוע בשכר דירה ושיקום מיקצועי היתי מציעה לפנות לעובדת הסוציאלית במרפאה שבו בנך מטופל ולקבל מהם את כול הזרה שמגיעה לך

KUKACC

New member
בני מוכר כנכה של ביטוח לאומי

75% שזה נותן לו בערך 2000 ש"ח .מעבר לזה הוא לא מקבל שום עזרה -כפי שכבר כתבתי -יש לו סקיזופרניה קלה אומרים ושילך להיסתדר בעצמו בשוק החופשי - הוא מוצא עבודה ואחרי זמן קצר מאוד מפטרים אותו וזה חוזר כמה וכמה פעמים כואב לי מאוד לירואת אותו במצב שהוא נימצא תודה לכל המשיבים

hydrophonic

New member
אם הוא מקבל 2000 ש"ח קצבה

אז מגיע לו גם סיוע בשכר דירה 650 ש"ח לרווק

KUKACC

New member
תוך כדי שאני קוראת בפורום

מה שאחרים כתבואני מגלה למה התכוונה הרופאה סכיזופרניה קלה בני אף פעם כ15 שנה לא הפסיק תרופה אפילו ליום אחד! הוא מנסה ליהיות נורמטיבי -לעבוד- אבל איכשהוא תמיד אחרי זמן קצר מאוד מוצה את עצמו שוב בלי עבודה

למעלה