חדשה כאן

חדשה כאן

שלום לכל המתוקות, לצערי הרב אני גם מתוקה בפעם השלישית. בפעם הראשונה אוזנתי רק עם דיאטה ובהריון השני רק לקראת הסוף קיבלתי אינסולין. הפעם בהריון השלישי אני בשבוע 20 והרופא כבר רוצה אינסולין, אני מנסה לאזן אבל ממש לא מצליחה קמה עם 120 בצום ומגיעה אחרי שעתיים לכמעט 200. רציתי לשאול אתכן שאלה: שעה וחצי אחרי ארוחת צהרים מדדתי ויצא 157 אחרי עוד חצי שעה שזה שעתיים בצום מדדתי ויצא 176 .איך יתכן שהערך רק עולה ?ואכלתי ארוחה רגילה וצמתי לגמרי אפילו מים לא שתיתי. ועוד שאלה קטנה:אני כבר לא זוכרת מההריון הקודם עברו שמונה שנים, האם גם אחרי האינסולין אני אצטרך להיות בהיסטריה לגבי כל דבר קטן שאכניס לפה?.

רונאסטל

New member
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אין צורך לקמץ במים!!!! מים רק עושים טוב. אני לא יודעת מה אכלת לצהריים, אני ממש מקמצת בפחמימות של ארוחת צהריים ואוכלת יותר ירקות ובשר (2 כפות שטוחות של אורז!!! ממש טיפה) צום לילה הוא יותר בעייתי ויכול שבגלל זה הרופא רוצה לתת אינסולין. ניסית ארוחת לילה (11 בלילה?) עם פחמימה מורכבת? כמו פרוסת לחם אחת עם אבוקדו / טחינה? אינסולין- לשמחתי אני לא מכירה, אבל בכל מקרה זה לא נשמע לי נכון "לזלול" ולאזן את עצמך עם אינסולין. מה לגבי שאר היום? איזה חטאים? פירות, ממתקים - צריך להתייחס אליהם בעדינות. נפגשת כבר עם דיאטנית? סוכר יכול לעלות אחרי שעתיים אם אכלת פחמימה עתירת שומנים (כמו שוקולד), השומנים גורמים לפירוק סוכר איטי יותר ואז (אני חושבת) הסוכר עולה לאט יותר ואת השיא שלו תראי יותר מאוחר.

רונאסטל

New member
חוץ מזה...

לפעמים חוסר איזון כללי במשך היום יבוא לידי ביטוי דווקא בצום הבוקר, ככה היה אצלי. הייתי אוכלת ארוחת ביניים אחת במשך היום של שוקולד- למרות שהתוצאות מיד אחרי היו ממש בסדר, ערכי הצום שלי היו יותר גבוהים וכשהורדתי את זה לגמרי, ערכי הצום שלי בבוקר ירדו פלאים

אני כבר בדיאטה מאוזנת משבוע 10

אבל לצערי החל מלפני כשבועיים גם הדיאטה לא עוזרת והערכים גבוהים מאוד,אני מאוד מקפידה על הדיאטה ואני במעקב צמוד של הדיאטנית, מה שמוזר לי הוא רק הקטע שהערך הולך ועולה ככל שחולף הזמן. לוקח לסוכר כ3 4 שעות להתאזן ולהגיע לערך הרצוי,אני מקווה שהאינסולין יקל עליי מעט.

שפירית06

New member
רעיון לבדיקה...

בתור אחת שגם, לצערי, כבר מנוסה בסכרת הריונית לא הריון אחד ולא שניים, ובדיאטה משבוע 13, בהריון הנוכחי גם הייתה לי בעייה עם הסוכר בצום. אומנם לא 120 אבל לא ירד מה-100. עד ש...דיאטנית (מקורית ומנוסה) הציעה לי לראות מה קורה אם אני אוכלת בארוחת לילה (אצלי ב-11:30) כדור של גלידה שמנת!!! הרבה סוכר אבל אחוז השומן הגבוה עוזר לפירוק איטי וכך יש לי מספיק סוכר לכל הלילה. והפלא ופלא!!! ערכי הסוכר בצום ירדו... שווה התייעצות עם הדיאטנית שלך לגבי הרעיון הזה...לא רק עוזר אלא גם טעים מאד... בהצלחה...

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

כמו שכבר כתבו לך, אכילת ארוחה שכוללת אחוז גבוה של שומנים, גורמת להאטת קצב פרוק הפחממות, ולעיתים בשל כך הערכים יהיו גבוהים מאוחר יותר (ולא שעה אחרי האוכל). אינסולין מאפשר מעט יותר "משחק", כי תמיד ניתן להוסיף עוד יחידות של אינסולין. אבל ה"משחקים" הללו מסוכנים כי קל מאוד להגיע בהם למצבי היפר והיפו ולכן זה מאוד לא רצוי, במיוחד לא בהריון. ולכן, גם כשמתשתמשים באינסולין רצוי מאוד להצמד לדיאטה. זה שהערכים עולים עם הזמן זה טבעי וידוע. עם התקדמות ההריון, מופרשים יותר הורמונים שהם נוגדי אינסולין וזו הסיבה לעליה בערכים ולכך שדיאטה ששמרה אותך מאוזנת לפני מספר שבועות, לא מספיקה כדי לאזן אותך היום. הערכים באמת נשמעים די גבוהים
, אל תזניחי, חבל על כל יום נוסף ללא איזון
,תגיעי למרפאה בהקדם, שיאזנו אותך

למעלה