חדשה כאן

חדשה כאן

שלם לכולם. לאחרונה התבשרתי משני רופאים מהמובלים בתחום שהרחם שלי חסר תקנה. אחרי היסטרוסקופיה להסרת מחיצה שנעשתה על ידי רופא מהמומלצים ביותר כנראה נעשה נזק בלתי הפיך לכלי הדם שמזינים את הרירית. מאז הרירית לא מתפתחת אפילו לא במילימטר מהעובי הבסיסי שלה. אני כואבת במיוחד בגלל שאני גם זקוקה לתרומת ביצית. אני יודעת שמי שזקוקה לתרומת ביצית מדגישה את חשיבות ההיריון עצמו ומי שזקוקה לפונקאית מדגישה את חשיבות הגנים. אני הייתי קונה כל אחד מהדברים בכלל לא חשוב לי מה מהם. העיקר שתיהיה לי האפשרות לקחת חלק כלשהו ביצירת מי שיהיה הילד שלי. האם מישהי כאן עברה את התהליך שלא מבציות שלה? כמה זמן לוקח להשיג אישור מהוועדה? איך מגישים בקשה לוועדה? איך מוצאים פונדקאית? האם יש חוזה שאפשר להשיג להסדרת הקשר עם הפונדקאית? האם אין סכנה שהפונדקאית לא תסכים לוותר על התינוק (במיוחד למי שכמוני לא השתמשה בביציות שלה? למרות שאני מתכוונת להשיג תרומה ולא להשתמש בביציות של הפונדקאית) מטרידה אותי נורא המחשבה על האפשרות שיהיה ילד שהוא של בעלי ותגדל אותו אישה אחרת. האם אני פרנואידית? נורא מבולבלת וכואבת אודה לכל מי שתוכל לעזור ולתת פרטים כל מה שיכול לעזור. תודה מראש

הייתה אחת כזו כאן שאושרה..

הניק שלה היה בנדה אינני יודעת אם היא עדין כאן קוראת פאסיבית, אני יודעת שבסופו של דבר אימצה תינוקקקקקקקק מדהיםםםםםםםם! ואני מקווה שאני זוכרת נכון! אגב מה איתה לאן נעלמה אולי מישהי יודעת?? בנדוששששששש, השמיעי קולללללללל...געגענו לתמונות מה שלום המתוק???

ננוס1

New member
עד כמה שאנ יודעת בנדה בעיצומו של הל

הליך אימוץ שנ של בת.

שלום לחדשה כאן,

הי, הכאב והבלבול שאת מרגישה הם טבעיים ומוכרים - מניסיוני האישי ומסיפורים של אחרות. שאלת מספר שאלות, ואנסה להשיב באופן מסודר: 1. קחי לך את הזמן לכאב. עם הזמן - והמידע שיהיה לך על התהליך, אני מאמינה שתרגישי יותר טוב. 2. איך מתחילים: באופן עקרוני ניתן לבצע את תהליך הפונדקאות בליווי של מרכז המסייע ומלווה את כל התהליך - החל ממציאת הפונדקאית, דרך אישור הוועדה ובעיקר הליווי. קיימים 2 מרכזים בארץ - ובאופן אישי אני ממליצה בחום על המרכז של מירבי (מנהלת הפורום בתפוז) שבעיני היא ממש מדהימה רגישה ומקצוענית. בכל מקרה שווה להפגש לפגישה ראשונית ולשמוע ממנה (נדמה לי שללא חיוב או התחיבות). 3. האופציה השניה היא לבצע את התהליך לבד - קיים מידע רב בנושא באתר הזה (במאמרים), באתר של משרד הבריאות ומקריאה בפורום בדפים הקודמים. ניתן למצוא את הפונדקאית ע"י פרסום בפורומים השונים. אנחנו עושים את התהליך כך, ואשמח לענות על כל שאלה שתעלה בהמשך, למרות שאנחנו יחסית עדיין בתחילת הדרך. 4. אותי גם מאוד הטרידה השאלה שאת מעלה על מסירת התינוק, וחברות הפורום הצליחו להרגיע אותי - עפ"י החוק בארץ, לפונדקאית יש ילדים והיא נכנסת לתהליך משתי סיבות - האחת רצון לדאוג לרווחה כלכלית ולהעניק לילדיה יותר, והשניה - הרצון לעזור למי שלא יכולה ללדת (אנחנו..) - וכמובן - לפני כניסתה לתהליך היא עוברת אבחון פסיכולוגי נחתם חוזה... כך שנראה לי שבנושא הזה אין מה לדאוג. הסיפורים על פונדקאית ששמרה את הילד הם לא מהארץ וכנראה ששם הביצית היתה של הפונדקאית . 5. תהליך הפונדקאות הוא סוג של הריון מורכב וארוך שתעברו כזוג ובנפרד. מעורבים בו הרבה פחדים וחששות לצד התרגשות רבה - שהרי אנחנו יוצרים את הילד/ה שלנו - ושותפים להריון ובסוף זה מה שחשוב. מקווה שקצת עזרתי, את מוזמנת לשאול כל שאלה שתתעורר. בהצלחה !

למעלה