חדשה כאן

חדשה כאן

היי חברי הפורום, אני נסיכה אמיתית ולכן חייבת ללמוד אומנות לחימה. הבעיה היא שאני פוחדת להפצע,להתלכלך ולשבור צפורניים. איזה אומנות לחימה מומלצת בשבילי? באיזור תל אביב. אני פוחדת משיעורים אלימים מדי,אבל לא רוצה להשתעמם מדי ושיקח לי שנים ללמוד. ואני רוצה סביבי רק אנשים נחמדים,כי אני צריכה רק אנרגיות חיוביות. יש לי כושר גופני ברמה 0,אבל מוכנה להשקיע.
תחזרו אליי תודה וערב טוב

הבהרה

לפני שתשאלו את עצמכם "למה המפונקת הזו רוצה בכלל ללמוד אומנויות לחימה?", אני רוצה להבהיר שאני מאד מאד פוחדת מאנסים, סוטים וסתם מטורפים מזדמנים... זו הסיבה שאני רוצה ללמוד להגן על עצמי, גם במחיר היקר של שבירת ציפורן...

אמנות לחימה לנסיכות

לפי השאלות נסיכה..נראה לי שהאמנות הלחימה הכי מתאימה לך היא בולשיטסו. יש לא מעט כאלו מסתובבות..

ערב טוב ציניות

שלום גיא רפאלי, ערב טוב. שאלותיי נשאלו ברצינות גמורה ולא מובן לי מדוע ענית לי בציניות. נכון, איני מבינה דבר וחצי דבר באומנויות לחימה. אבל הייתי רוצה ללמוד ולדעת. חשבתי שכאן ישמחו להסביר לי... נכון, ייתכן ולמתבונן מהצד שאלותי נראות כמו בולשיט. אבל הן לא. הן נשאלו ממקום אמיתי וכן. אולי קשה לבחור להבין "איך עובד ראש של בחורה"(ולכן הכינוי ה"מגניב" שלך לשאלותיי - "בולשיטסו"), אבל בתור מבקר בפורום, ציפיתי ממך ומצפה מאחרים כמוך להתייחס ברצינות לשאלות הנשאלות פה. ואם יש זלזול במקום הזה לכל מי שאינו גבר , או לכל מי שאינה "גברית" ומחפשת להיות נינג'ה בגרסה נשית - אזי יצא שכרי בהפסדי, כיוון שלצערי לא אמצא תשובות בפורום זה. חבל...

מי רציני

גברת אם אדרת מי לא קופץ למים לא יודע לשחות. אם לא תשברי את צפורן לא תדעי גם לקפוץ. זו החלטה קשה. עכשיו את מוכנה להתלכלך או לכי ותשכרי שומר ראש.

ashigara

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif, ואל תעלבי

השאלה שאת שואלת היא שאלה מאוד נפוצה כאן בפורום. מחד, בצדק - היכן הוא המקום לשאול, אם לא כאן (או בפורומים האחים, כמובן). מאידך, השאלה שאת שואלת נשאלת חדשות לבקרים ונראה לי שיש אנשים שכבר התעייפו מלענות. אז, דבר ראשון, לא להתייאש ובמיוחד לא להעלב. בכל מקרה, אני מציע קודם כל שתקראי את ההודעה הבאה (שכתב amir_aikido וערך רן_גוגיסטסו) שמציבה רשימה של שאלות למי שמחפש(ת) אמנות לחימה. אני חושב שהרשימה תסייע לך לחדד את הבקשה שלך ותעזור לאנשי הפורום לסייע בהמלצות, בהתאם לתשובות שתעני. מעבר לזה, אני מציע לעבור על מאמרי הפורום בקטיגוריה עזרה למתחיל. יש שם הרבה אינפורמציה שעשויה לעזור לך בחיפוש. בהצלחה

אל תיעלבי, ואל תקחי את זה לכיוון

של "כולכם חזירים גבריים שוביניסטים", אבל הדרישות שלך די שוללות כל אומנות לחימה שהיא. הבעיה היא שאומנות לחימה שהיא יעילה מהר, בהכרח תשאיר עליך סימנים כחולים, פסים של ליכלוך וזיעה, ציפורניים שבורות ואולי נזקים גופניים חמורים יותר, כגון שברים. לעומת זאת, אומנות לחימה שתהיה עדינה יותר היא בהכרח כזאת שיקח לך שנים ללמוד. אני בכל זאת ממליצה על אייקידו. אומנם לוקח הרבה שנים ללמוד, אבל האימונים אינם משעממים, וגם אם לפעמים מקבלים איזה סימן כחול מהרצפה המרושעת, וקשה מאד לשמור על ציפורניים באורך של יותר משני מ"מ, אז סה"כ מעט מאד אלימות מכוונת אליך ישירות, ובד"כ כולם מלאי אנרגיות חיוביות.

תודה למשיבים הרציניים

ולאלה שלא: לא היה לי מושג כי אתם נתקלים בשאלות כאלה חדשות לבקרים, ומי שעייף מלענות - פשוט שלא יענה! בכל מקרה, העצות של המשיבים סייעו מאד, אקרא את החומרים אליהם הפניתם אותי ואשוב עם שאלות נוספות.

1337hAx0r

New member
אני ממליץ על אגרוף תאילנדי

אולי קצת מכות יורידו לך את האגו

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לפי איך שאני רואה זאת,יש לך שתי ברירות: האחת היא כמו שכתבת לפחד להפצע להתלכלך,ולשבור צפורניים, והשניה כמו שכתבת,לפחד מאנסים,סוטים,ושאר מטורפים מזדמנים. אני בחרתי ב"לפחד" להפצע באימונים. ציפורניים במילא לא נוח
אני מאד מבינה את החשש הראשוני שלך,לא מעט בחורות כותבות את מה שציינת כאן. אבל הדבר החשוב ביותר, עבורי בכל אופן,היא לצאת מתחושת ה"קורבן" שאת הולכת איתה ביום יום,אני לא מבטיחה לך שהיא תעבור לחלוטין,או שאם תלמדי אומנות לחימה כלשהיא,תדעי בדיוק מה לעשות אם חלילה תותקפי,אבל היא תיתן לך יותר בטחון עצמי,כלים לפעולה,תחדד לך את האינסטינקטים,תבנה לך מודעות,ופשוט תעשה לך טוב-במידה שהיא אומנות לחימה שתתאים לך כמובן. כנסי לאתרים,תעשי סקר שוק קטן,תלכי לראות שיעורי ניסיון,ותרגישי לבד,בתחושת בטן שלך,איזו אומנות לחימה מתאימה לך באופן אישי. כן,את עלולה להפצע,כן את עלולה לחזור הביתה עם סימנים כחולים,וכן,את עלולה לשבור ציפורן ואף יותר. אבל תמיד קחי בחשבון,שאם את רוצה ללמוד אומנות לחימה,כזו שתגן עלייך בפני תקיפה,שום תוקף/סוטה לא יתקוף אותך ברוך או בעדינות,ויגן על ציפורנייך....החלטה שלך בלבד. אני מתאמנת בארניס,שזו אומנות לחימה פיליפינית,שמתמקדת בעבודה עם סכין/יד ריקה/ומקלות,את מוזמנת לבוא לשיעור נסיון ולהתרשם בעצמך. לגבי "אני רוצה סביבי רק אנשים נחמדים,כי אני צריכה רק אנרגיות חיוביות", בכל מקום יש גם וגם,ולך יש את היכולת בחירה עם מי להתחבר ועם מי לא,אין מקום מושלם.

שלום בייביי יי

א. לא יכולתי לנסח טוב יותר את הדילמות העומדות בפני. אבל - תעשי לי טובה - לחזור הביתה עם סימנים כחולים, לשבור אברים וכו'? לא נראה לך קצת מוגזם? אגב, כבחורה לבחורה: איך את מסתירה את כל הסימנים הכחולים? זה נראה לך אסתטי? ומה בקיץ? כשאת הולכת לים לא חושבים שאת בחורה מוכה? ואומנות לחימה פיליפינית? האין זו אומנות של טרוריסטים??? זה מה שאת לומדת? "סכין / יד ריקה / מקלות"? סכינים ומקלות? השתגעת? את מנסה להיות נינג'ה ישראלית ראשונה? אני מרשה לעצמי להניח שסביבת הלימודים מלאה ב"רולות" גבריות בעלות משקל של 200 ק"ג ואטיטיוד של חמאסניקים... זה כיף? אגב, המדריכים של הארניס הזה הם בנים או בנות? (שאלה דבילית, למעשה. ברור שבחורים. אוי, השוביניזם...). מה קרה לקראטה או ג'ודו? בכל מקרה צדקת לגבי תחושת ה"קורבן" ולגבי זה שחייבים לעשות עם זה משהו. אבל מכאן ועד לפיליפינים - הדרך ארוכה... נ.ב בשיעור ניסיון נלחמים עם הסכינים והחרבות והמקלות? כבר אז יהיו לי סימנים כחולים? איפה זה? בת"א?

ננדין

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

בואי נתחיל מזה שבייבי היא הנסיכה האמיתית פה, אני לא חושב שיש עוד בחורה שמגיע בורוד קבוע לכל אימון... אני חושב שאת לוקחת קשה מידי את שבירת האיברים...זה לא קורה כמעט ואני חושב שבארניס זה לא קרה אף פעם (חוץ מיוסי שתמיד שובר משהו...) מה שהסבירו לך זה שהסיכון קיים בכל אומנות לחימה ולצורך העניין בכל משחק כדורסל או רכיבה על אומניים ואפילו באומניות לחימה אני חושב שיש פחות פציעות ו "שבירת אבירים" נכון, מידי פעם יש סימנים כחולים אבל זה מידי פעם בכל אומנות לחימה וארניס היא לא יוצאת מהכלל או אלימה יותר משאר השיטות... עובדה שיש שם בנות שהם לא "רולות גבריות בעלות משקל של 200 קילו ואטיטיוד של חמאסניקים" מוכיחה שאת יכולה להשתלב שם ממש בכיף... זה שאין (עדיין!) מדריכות בארניס ממש לא מעיד על שוביניזים אלה על זה שהשיטה מאוד יחודית בארץ ולא כזאת שכל אחד מכיר והתאמן בא מכיתה ד' עד ח'...אבל אני מאמין שהנושא בטיפול ויהיו מדריכות בעתיד... ובלי קשר, יש פה גם בנות בפורום בינהם מיתר נדיר שהגיבה לך...

שלום לך נסיכה../images/Emo22.gif

נראה לי שאת צריכה לקחת נשימה ארוכה ולספור עד 10. ההתעסקות שלך היא בתפאורה,ולא בעיקר. אני לא חוזרת הביתה אחרי אימון עם איברים שבורים,אבל באופן אישי,אני חוזרת עם הרבה סימנים כחולים לעיתים,כי אני רגישה יותר. אני לא מתעסקת באם זה אסתטי,או אם אוכל ללכת לים או לא. אותי אישית זה פשוט לא מטריד. לפי מה שכתבת,אני לא חושבת שארניס מתאימה עבורך,אולם ישנן הרבה אומנויות לחימה אחרות שאת יכולה לנסות,חלקן רכות יותר וחלקן קשות יותר. את תמיד יכולה לבקש שיעבדו אתך חלש,במיוחד אם את חדשה. אומנות לחימה פיליפינית היא אומנות של טרוריסטים? אני נוטה להאמין שהמשפט הזה נכתב רק מחוסר ידע בהיסטוריה לצערי. סביבת הלימודים היא כמו בכל מקום,גברים ונשים,בכל גיל או משקל. אני ממליצה לך להתעורר קודם כל,ואח"כ לחשוב טוב טוב מה את רוצה לעשות,ומה המחיר שאת מוכנה לשם עבור זה. תנסי פשוט למחוק סטריאוטיפים שקיימים אצלך בראש,ותלכי לשיעורי ניסיון ותמצאי את השיטה שמתאימה עבורך.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifוקישור לארניס שבייבי יי מתאמנת

כאן לא תמצאי גם שם שום פתרונות קסם אבל כן תמצאי שיטה מאוד יעילה להגנה עצמית ומאוד כיפית... האימונים בת"א ויש שם הרבה גם בנות ככה שלי לא ברור למה אני לא מתאמן שם

כולם ../images/Emo191.gif בארניס ../images/Emo18.gif

כנסי לפורום שלנו, משם לגלריית התמונות ותגללי את דף התמונות מעט למטה... תוכלי למצוא שם תמונות של החבר'ה במתאמנים בכיתה וגם תמונה או שתיים של קבוצת ה-
שלנו... אגב: יש לנו בנות שכבר מדגדגות ברמתן את היכולת לבצע הדרכה בסיסית וכשהן תרגשנה מוכנות ותירצנה להדריך - אנו נהיה שם לשלח אותן אל ה-
חוצמיזה, כחול זה יפה ומתאים להמון סוגי ביגוד ואיפור...

ש מים

New member
ציפורניים ../images/Emo194.gif

יש מקרים ושיטות לחימה שציפורניים ארוכות מהוות בהן ייתרון. אחת השיטות היא נינג'וטסו (בודו-טאיג'וטסו). הכח לא חיוני. השכל בהחלט כן! המראה העדין, השברירי גם הוא כלי נשק מצויין. בעיקר אם מתחתיו מסתתרות ציפרניים חדות.
מצ"ב קישור לאתר של מוטי נתיב (לא מעודכן במיוחד, אבל לשלב זה אין צורך ביותר מכך).

הרגת אותי מצחוק../images/Emo13.gif../images/Emo98.gif../images/Emo13.gif../images/Emo98.gif../images/Emo13.gif

הדרישות שלך לא מציאותיות, אבל אין סיבה שלא תמצאי מקום קרוב למה שאת מחפשת, בהנחה שסתם הגזמת קצת כדי לשעשע אותנו ואת עצמך. ואולי אפילו מהסיבה שאת מאמינה שאת נסיכה(?!) כדי שתתחילי ללמוד אומניות לחימה כלשהן שיעזרו לך לנחות לקרקע המציאות.

למעלה