חדשה כאן

גיליבת28

New member
חדשה כאן

שלום לכולם אני לא בדיוק חדשה אני נכנסת הרבה לפורום קוראת את ההודעות שלכן ולפעמים לוקחת את העצות שאתן נותנות אחת לשניה, כן גם אני גרושה + 2 ילדים בני שש (תאומים) העולים לכיתה א', ואני עובדת במשרה מלאה ולכן הם אצל ההורים שלי בתקופת החופש אבל כמה אפשר להעמיס על ההורים. והפעם אני זקוקה לעצה ממכן מה לעשות עם בנים שלאחר שלוש שנים שלא ראו את האבא ופתאום רואים והם משתנו מקצה לקצה ביחס והתנהגות של חוסר סבלנות והכבוד לההורים שלי. אז למי שיש עצה טובה מה לעשות עם הבנים אני ישמח.

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אולי כדאי שתרחיבי מעט את הסיפור... כיצד התחיל (התחדש) הקשר בין הילדים לאב? האם זה היה ביוזמתו? האם עכשיו הם רואים אותו באופן קבוע? אין ספק שהם מבולבלים מאד ולא יודעים לאן לנתב את כל הרגשות שהופיעו פתאום יחד עם הופעתו של אביהם...

גיליבת28

New member
הסיפור המלא

הסיפור המלא הוא ככה: לפני כשש שנים התגרשתי מבעלי שהילדים היו בני 11 חודשים במהלך שנה וחצי הוא עמד בהסדרי הראיה שהיה לנו לאחר כשנה וחצי הוא פתאום החליט שקשה לו לבוא לפני מה שקבעו לו בבית המשפט ושהוא יבוא רק במהלך השבוע ולאו יקח אותם לשבת כי הם קטנים, טוב לזה הסכמתי כי נכון הם היו קטנים (נולדו פגים וקטנים במשקל) והיו בעיות באוכל לכן הסכמתי לכך לאחר כמה חודשים הוא בא בטענה שהוא התחיל עבודה חדשה ושהוא לא יכול להגיע לפני שעה שבע בערב, לאחר כמה חודשים היה לבנים יום הולדת של גיל 3 בגן מתוך נימוס התקשרתי להזמין אותו ליום הולדת של הבנים בגן התשובה שהוא נתן לנו שאין לו זמן ושהוא עובד ושהוא לא יוכל להגיע כי הוא עובד ומאותו יום נותק הקשר בין האבא לבנים עד לפני כחודשיים שעובדת הרווחה נכנסה לתמונה כבקשתי לברר מה הילדים מרגישים לגביי זה שהוא לא מגיע לראות אותם ושהם לא רואים אותו, לאחר שיחה איתה היא פנתה אליו ודיברה איתו ומאז הוא מגיע פעם בשבוע לשתיים לראות אותם וגם אז הוא לא עושה איתם כלום לא משחק ולא יושב איתם הוא כל הזמן בפלאפון או מתעסק עם כל דבר אחר רק לא איתם,ומאז ההתנהגות של הבנים נהפכה להיות בלתי נסבלת הם רבים בינהם צועקים הולכים מכות הכל לא מדברים כמו שצריך להורים שלי או לי. אז הבקשה שלי היא עם משהי יודעת מה לעשות עם התנהגות כזו אשמח לקבל כל עצה שהיא.

daniela1975

New member
מכיוון שהם ילדים גדולים יחסית

אולי יש מקום לברר איתם? לנסות ולדבר איתם, לשאול אם משהו מציק להם, מפריע להם ומה הם מרגישים ביחס לאבא שלהם...האם המפגשים איתו נעימים להם, אולי הם היו רוצים לראותו יותר (ואני יודעת שזה לא תלוי בך) ואולי אם יתברר שהם אכן מעוניינים יותר בנוכחותו ...אולי (ואני מאוד נזהרת כאן) כדאי לשוחח על כך בנוכחות האב.. הסיפור שלך מוכר לי מאוד בחלקיו. גם אביה של בתי (בת ה3) לא משקיע הרבה במפגשים, מדבר המון בטלפון ולמפגשים ברובם אין תוכן...אבל אנחנו מדברים על זה ואני מאירה ומעירה את תשומת ליבו שנוכחותו חשובה מאוד לילדה וכי המפגשים איתו נעימים לה והיא אוהבת ומחכה להם...והאמת שהדבר משתפר מפעם לפעם. שיהיה המשך יום טוב

גיליבת28

New member
הבעיה שזה לא משתפר

הבעיה כאן שזה לא משתפר והם לא כל כך מנהנים ללכת איתו כי הם משתעממים במפגשים האלה, כמו שאת אומרת אצלך הוא מדבר ומשחק מידי פעם אצלי כלום לא מדבר ולא משחק יותר חשוב לו הטלפון או הידידות שלו. דרך אגב אני זאת שהאירה את תשומת ליבם של הבנים לגבי אבא שלהם הם בכלל לא היו מעוניינים ללכת איתו בפעם הראשונה זה היה סיוט הם בכו לא רצו ללכת איתו לבד עד שאחותו אמרה להם שהבן שלה גם יהיה ושהוא בגיל שלהם ושיש לו מחשב רק אז הם הלכו איתו וגם זה אפשר להגיד בכח ובלי חשק. הם לא כל כך מתלהבים לספר מה הולך עם האבא בפגישות איתו הם ישר מהעבירים נושא או שאומרים לי שהוא לא מתיחס אליהם.

m i c h a l i

New member
האם הם מסרבים ללכת?

או שהם הולכים מרצונם ? לדעתי, למרות שעדיין אני לא חושבת ששמעתי את הסיפור במלואו, את לא ממש שמחה ומרוצה מזה שהם נפגשים איתו אפילו שאת היא זו שיזמה את הפגישה... אולי בתוכך את רוצה שהם לא יתלהבו מלפגוש אותו... תתפלאי כמה הקטנים האלו מרגישים אותנו ומה אנו מצליחים להעביר להם בתת המודע... הם יודעים ומרגישים הכל ... בתי בעבר לא רצתה לספר לי על הפגישות שלה עם אביה והיתה פוטרת אותי בתשובות סתמיות... בתוך תוכי ידעתי שהיא לא רוצה לפגוע בריגשותיי.. היא הפנימה את ריגשותיה והיתה כעוסה ועצובה. נכון, זה מאד עצוב אבל היא למדה עם הזמן לא להפנים הכל וכיום היא משתפת אותי בתחושות וברגשות שלה אחרי שעברה טיפול קבוצתי עם ילדים להורים גרושים ועל כך אני מודה.

m i c h a l i

New member
איפה הם נפגשים?

האם הוא לוקח אותם? האם הם מתראים איתו בביתך? האם במרכז קשר? האם שוחחת עם הבנים מאז שאביהם חזר לחייהם? הם וודאי במערבולת ריגשית והאגרסיביות המתפרצת היא רק אחד הסימנים המעידים על כך...

גיליבת28

New member
בכל מקום

המפגשים שלהם נעשים בכל מיני מקומות לא אצלי כי אסור לו להכנס אליי הביתה בגלל צו הרחקה שיש לו בגלל איומים אליי, הם נפגשים בכל מיני בתים של אחים שלו או קניונים למינהם או מגרשי משחקים לחצי שעה שעה, דיברתי איתם בקשר למפגשים איתו אבל כמו שאמרת הם נותנים לי תשובות כאלה שנו די אל תשאלי אותנו עוד,את אמרת לי אולי בגלל שאני לא רוצה שהם ילכו איתו זה לא נכון אני זאת שהפגשתי בניהם הם אלה שלא כל כך רצו ללכת איתו בגלל היחס שלו שהוא נותן להם.

למעלה