חדשה כאן

חדשה כאן

קוראת בעיון מזה מספר ימים את הנאמר בפורום ומפיקה תועלת רבה. רציתי להתייעץ בנוגע לנושא שאני מתחבטת בו קשות בימים האחרונים. בני בן השנתיים וחודשיים ביקר במהלך השנה האחרונה במסגרת משפחתון שהיו בו 11 ילדים עם שתי מטפלות. ניר מעולם לא אהב ללכת לגן. בכל בוקר, בפרט מאז שהוא מתקשר בצורה שוטפת, הוא מודיע לי שהיום לא הולכים לגן ומוצא שלל אלטרנטיבות לפעילות בוקר: נלך לקניון, נתקשר ל... חברה ונזמין וכד'. כשהוא מגיע למשפחתון למרות מחאות קלות או קשות יותר בבקרים מסוימים, הוא צריך להסתגל למעבר ומבקש ממני שאשאר "עוד דקה". לוקח לו זמן להחליט לרדת מידי ולהשתלב בנעשה בגן. וגם זה לא תמיד נעשה ברצון. כשאני חוזרת לקחת אותו בד"כ אני מוצאת אותו במצב רוח טוב במקום עצמו, אבל במהלך השעה שעתיים הבאות הרבה פעמים הוא קצת עצבני וחסר שקט ולא מוכן לחזור הביתה, אלא מצפה שנטייל בחוץ. בשנה הבאה, המתכונת במשפחתון משתנה והופכת לגנון כשכמות הילדים תהיה בערך 16 עם צוות של שתי מטפלות + גננת מוסמכת למס שעות ביום. מתלבטת האם להחליף לו מסגרת. מצאתי מסגרת גן במקום מגורי - עם כמות הרבה יותר גדולה של ילדים - 26, בטווח גילאים רחב מגיל 1.10 שנים עד 4. המקום קסום- גבר מנהל את הגן + שתי סייעות. הכל מתנהל ברוח חופש ויצירה לילדים. החצר מלאה בגרוטאות מלבבות, האווירה רגועה והתייחסות חמה ומכבדת לילדים. מה עלי לעשות? אני חוששת ממספר הילדים בקבוצה, מפערי הגיל. לא יודעת אם כדאי לעשות לו שינוי כרגע. היתרונות לעומת זאת הם - האווירה בגן (במשפחתון של ניר היום יש המון אלימות בין הילדים, בכי - ואווירה לא רגועה - לפחות בזמנים שאני נמצאת שם), הגישה בגן הרבה יותר לרוחי מהגישה במשפחתון ויש גם יתרון שהוא יוכל להמשיך בגן שנתיים כולל טרום- טרום חובה ולא אצטרך בעוד שנה לעשות שוב שינוי. מקווה שלא יגעתי אתכן- אם מישהי רוצה להתייחס ולעוץ לי מנסיונה או מהגיגיה אשמח מאוד. תודה

אפרתש

New member
החלטה מאד קשה

אני לא בעד גנים עם כזה פער גילאים. לדעתי הילדים הקטנים לפעמים מעכבים פעילות שיכולה להנות את הגדולים יותר - פער היכולות הוא גדול מדי. יכולת הריכוז, יכולות מוטוריות, יכולת תקשורת. הגדולים יכולים לפעמים להוות איום על הקטנים. איזה ילד מבוגר עם בעיות יכול למצוא פורקן נפלא בילדים קטנים וחלשים ממנו. יש לי בבית בת שנה ותדע ובת ארבע ורבע. הן משחקות נפלא ביחד, שתיהן מקסימות וגאונות ומושלמות - ובכל זאת אני לא רואה מסגרת חינוכית שהיתה יכולה להתאים לשתיהן. הפערים גדולים מדי. אבל אם במשפחתון הנוכחי יש אלימות - אני בהחלט לא הייתי מעוניינת להמשיך לשולח את ילדי לשם. וגם האוירה הלא רגועה היא בעייתית בעיני. ואם את חושבת שהמטפלות (שנשארות בשנה הבאה) מקרינות ויוצרות את האוירה הזאת - זה משהו שקשה להאמין שישתנה. זה שהילד לא רוצה לחזור הביתה לא אומר כלום על המשפחתון. יש לילדים תקופה כזו שישר מהגן הם רוצים ללכת לגן המשחקים.

לדעתי התשובה בגוף השאלה שלך.

לפעמים נשאלות פה שאלות על שני מקומות שבאמת נשמעים שקולים. ואז ההתלבטות קשה. אני לא רואה ממה שאני קוראת שיש שני מקומות שקולים. את מאד לא מרוצה מהמקום הנוכחי ודי מוקסמת מהמקום האחר (שבאמת נשמע שווה) אלימות היא בהחלט סיבה להחליף מקום וגם העובדה שהילד שלך כבר שנה לא רוצה ללכת לגן ומתקשה להפרד בבוקר. סיבה אחרונה זו בעצמה היא עילה להחליף גן. אני הייתי עושה את השינוי (מה שכן - מוודאת קודם שהמקום החדש באמת זורם, מכבד ויצירתי ולא מדובר בהצגה). בקשר לחסרונות שהעלת: חילופי המסגרת של עוד שנה "מתקזז" מול החילוף הנוכחי. טווח הגילאים - יש אומרים שזה מצוין (לי זה נראה טוב. אין לי ניסיון). אגב, לדעתי, גן זורם יכול להתמודד טוב יותר עם טווח גילאים רחב, כי ממילא יש פחות הפעלות (שלכאורה צריכות להתאים לגילאים שונים) והילדים קודעים בעצמם מה הם רוצים לעשות ועם מי. ספרי לנו מה החלטת.

המשך (תאור הגן הנוכחי:)

בגן הנוכחי - "אלימות, בכי ואווירה לא רגועה" (מה שאולי מסביר את חוסר חיבתו של ניר למקום). איפה ההתלבטות?

irisgh

New member
גם אני מסכימה

שככה או ככה, כנראה במקום הנוכחי לא מספיק טוב לו. בעיני, האווירה בין הילדים היא המדד העיקרי למקום טוב. כשהאווירה לא טובה, זו ההוכחה לכך שהמקום לא מספיק טוב. אז אולי מה שמצאת, אולי משהו אחר. בדקי ביחס לגן שחשבת, מה ההמלצות של ההורים. (אגב, הגן בר"ג במקרה?). נכון שהייתי מעדיפה גן מעט יותר קטן לגיל שנתיים. אבל אם את מתרשמת שהאווירה טובה, אישית, מכבדת, ונראה לך שאת מעריכה את אנשי הצוות ותוכלי לתקשר איתם היטב, אז אולי זה כבר 'סידור לשנתיים'. ולפחות לא תצטרכי להעביר גן עוד שנה שנית. אם החששות שלך מהגן הזה מרובים מדי, אז תחפשי עוד כמה גנים. ובחרי בטוב בינהם. אווירה רגועה, שבה ניתן להתפתח ולפעול, היא הבסיס לכל דבר טוב. בעיני כמובן.

לאה_מ

New member
מצטרפת לחיזוקים לגבי החלפת גן.

גם לי המשפחתון שתארת לא נשמע טוב, והזכיר לי מאד את המאמר של גדעון לוין על עצמאות ואלימות. לגבי הגן החדש - אני כן אוהבת קבוצות רב גיליות, והבן שלי מסיים עכשיו שנתיים בגן רב גילי. אני מסכימה ש-26 ילדים זו קבוצה קצת גדולה, ו-3 אנשי צוות לקבוצה כזו זה לא הרבה, אבל אם את אומרת שהאווירה במקום נפלאה, זה מאד משמעותי בעיני. לדעתי רב גיליות בהחלט יכולה להיות יתרון, אבל חשוב שיהיו בקבוצה עוד מספר ילדים פחות או יותר בגילו של ניר, על מנת שתהיה גם קבוצת התייחסות של בני גילו. מציעה לך ללכת לבדוק את הגן החדש בשעות הקשות (שעות הצהרים - ארוחת צהרים וההשכבה לישון), ואם עדיין יראה לך - זה כנראה המקום בשבילכם.
ונשמח לשמוע עדכונים.

למעלה