חדשה כאן

ברוכה הבאה לפורומינו הקט ../images/Emo142.gif.

אהבתי מאוד את מה שכתבת, אבל אני חייבת להסכים עם אוריארד שהאוכל הטיבעוני-צימחוני יכול להיות מופלא ונהדר. יש לנו במאמרים מבחר הצעות לארוחות טיבעוניות או צימחוניות נפלאות.. בהצלחה..

Michelle1

New member
זה רק ענין של זמן

עד שתגלי את נפלאות הבישול הצמחוני, ואני ממש רצינית. מה שאני אוכלת, גורם לאחרים ללקק את השפתיים ולרצות גם. סויה היא צעד קטן (ולא לגמרי מגוון) יש עוד כל כך הרבה מעבר לסויה. עכשיו, שעשית את הצעד הראשון, תתחילי ללמוד את הנושא, לראות מה מרכיבים עם מה בשביל לקבל תזונה מאוזנת. בכלל לא יזיק, אפילו ממש ממש רצוי, לקבוע פגישה עם תזונאית שתלמד אותך את הסודות הללו.אחר הפגישה עם התזונאית- סיבוב קצר בחנויות הספרים להציץ במבחר ספרות הבישול הצמחוני (למזלך, זה ממש איני עכשיו כך שיש מבחר בהחלט נאה), וסיבוב גדול במתכוני הפורום. מאד ממליצה על בישול עצמי כי כל מה שניתן לקנות מוכן עלול להפוך מהר למשעמם (ולא נכנס אפילו לענין האוכל המעובד), אבל מהמטבח הביתי ניתן להפיק אין סוף של גיוונים סופר טעימים. ברוכה הבאה לחיק הגורמה של הצמחונות.

הי ../images/Emo13.gif

גורמה זה לא..
מבחינת תזונאי : התכוונתי לעשות את זה כי ראה זה פלא מאז ה´צמחונות´ שלי מלפני חודש אני מרגישה כמו אישה ענוגה וצייתנית מהמאה ה 19 ( כלומר כל רגע הולכת להתעלף
) היום למשל הלכתי עם חברה שלי לקניון... כשהיא התרחקה ממני קראתי לה 3 פעמים ורק בפעם השלישית היא שמעה אותי
עדות לחולשתי
אז באמת אני אלך לתזונאי.... אפרופו בישול ביתי ..
אין לי תקציבים לטבעולים וכל אלה ואני מאד אוהבת לבשל פעם ראשונה בחיים שלי שהתנסתי בבישול כי להבדיל מהתועבה ( בשר) ששמים בתנור עם תבלין גריל וזה יוצא סבבא סויה חייבת מיומנות לא קטנה בבישול בכדי להסוות את טעמה הספוגי-קרטוני ולשוות לו טעם של אוכל
אבל אני לא מתלוננת
יש דבר כזה שנקרא ´חדוות בישול´ יש משהו פסיכולוגי בבישול שגורם לך להרגיש ב
בעוד אתה בדירה שכורה
בקשר לטעם - גם אם זה לא טעים אז מה? גם התעללות באנשים יכול להיות למישהו בגדר הנאה... לפעמים צריך לוותר על הנאות שכרוכות בהתעללות באחר...|אייקון של זה מה יש
|.. ענבל

f rat1

New member
אולי מישהו יכול להאיר את עיני../images/Emo22.gif

כל הזמן נאמרות כאן אמירות על נפלאות הבישול הצמחוני / טבעוני. דפדפתי לא פעם ב
מתכוני הפורום
, ולמען האמת לא מצאתי יותר מדי דברים מרגשים במיוחד. כרגע אני קצת מסכימה עם האנקי לגבי הקרטונים והמלט, אבל אני ממשיכה לשכנע את עצמי שמדובר בסך הכל במיומנות בישול, ושעם המתכונים הנכונים זה באמת יכול להיות מעדן... השאלה היא - היכן הם??? היכן נמצאים המתכונים הנפלאים האלה שכולם מהללים אותם כל הזמן? במתכוני הפורום ובמתכונים של אנונימוס מצאתי מעט מאד דברים שאפשר להכין ממצרכים שנמצאים בד"כ במטבח הישראלי הממוצע, ונראה לי מגוחך להתחיל להוציא המון כסף על מלא מצרכים חדשים שאף פעם לא ניסיתי, ושאולי אפילו לא יהיו טעימים! לכן - אני מבקשת מכם, עזרו לי למצוא את אותם מתכונים אשר נפשי וקיבתי כה משתוקקות אליהם! יש לי בבית כבר נסורת (פתיתי סויה), בונזו (פולי סויה) וגוש טופו. עם כל אחד מהם ניסיתי כבר לבשל בעבר, ויצא סביר - בטח לא תואם את הגדרת ה´מעדן´! אני אשמח לקבל כל מתכון עם המוצרים האלה, ורצוי מתכונים שהנגישות גם לשאר המרכיבים שלהם היא קלה. סליחה על ההטרדה ותודה, אפרת (הגוועת לאיטה ברעב
.

ובדיוק כמו שאמרתי: ../images/Emo62.gif

גם את אפרתוש, כמו גם האנקי - מעולם לא השתתפתן במפגשי הפורום...

f rat1

New member
אתה צודק, אבל -

האם זה אומר שבשל כך נגזר עלי למות מוות ארוך ואיטי בייסורי רעב קשים??? אם האוכל במפגשים היה כל כך משובח, למה שלא תחלקו אותו איתנו? (קמצנים...)

Michelle1

New member
עניני מתכונים

האמת היא שלא ממש הצצתי במתכוני הפורום, לא מפני שאין לי אמון בהם, אלא מפני שלא חסרים לי מתכונים, מה גם שאני עוסקת תמיד בהמצאות ושיפורים משלי. בכל זאת, לא על הסויה לבדו יעמוד הצמחוני. חלבון מלא ניתן גם להפיק משילוב דגנים וקטניות,למשל. תחשבי על אינסוף השילובים שניתן לעשות עם זה- החל מאורז מלא וקטניות מונבטות (שניתן לקנות בכל סופרמרקט) ניתן להוסיף ירקות לחגיגה. סלטים למיניהן זרויי שומשום או שקדים או צנוברים או גרעיני חמניה. פשטידות לאין סוף (אם תכניסי טופו בפשטידה, אפילו לא תדעי שבא אל קרבה מבחינת הטעם)תמיד ממולץ גם לזרות למעלה או להוסיף לתערובת אגוזים כלשהם או זרעונים למינהם מרקים מופלאים (מספיק שתעשי מרק ירקות ותוסיפי קצת גריסים וגרגירי חומוס וכבר קבלת מנת חלבון). קציצות למינהן על בסיס ירקות + דגנים מבושלים קלות כחלק מהעיסה (למשל קינואה, כוסמת וכו'). אני ממליצה על סיבוב בחנויות טבע, למידת המוצרים הזמינים, תחקור המוכרים- אני משוכנעת שתמיד ישמחו לייעץ ולתת אופציות לבישול. ספר בישול צמחוני ממש חביב שקבלתי לאחרונה: הבישול הצמחוני של נעמי ליס מיברג. יצירתיות ופתיחות יפתחו לפניך את שערי בישול הגורמה. אם כבר אוכלים: צריך להנות מזה! אני נהנית פעמיים: מאכילה ללא יסורי מצפון, ומהאוכל עצמו. בהצלחה

אחלה

אני אישית מאד אוהבת בישול ´אינטואיטיבי´ כלומר לעמוד מעל סיר, לשפוך מכל הבא ליד לפי האינטואיציה, ותמיד אני מצליחה את הטעם הנורא של הסויה אפשר ´להחביא´ מתחת לטונות של חריף, שעועית, תפוחי אדמה, צ´ילי.... בקיצור מצאתי גם בעצמי כמה דברים סבירים בכל מקרה אני רואה שיש כל כך הרבה מגוון שאני אנסה את כל המתכונים לאט לאט.... יש מפגשי פורום עם אוכל? מה שבטוח זה יהיה נחמד שם לטעום מאכלים ואז לבקש מתכון ( אני מתחילה להיות כמו אמא שלי... מחליפת מתכונים מדופלמת.....הו.. מפחיד
)

Neta558

New member
יש, בטח שיש!

היו לנו כבר שני מפגשים. בראשון היה פיקניק משובח, והמתכונים הועלו לפורום ולמאמרים. בפעם השניה הפיקניק היה...איך להגיד את זה בל להעליב אף אחד... למפגש הבא יהיה איסור על הכנת פסטה
בכל מקרה, המפגש הכאילו-ספונטני לא כל כך הצליח, אבל אני מניחה שיהיה מפגש בפורים או פסח. (
יש לי רעיון נחמד לפורים, פרטים בקרוב..) ובכל מקרה, תמיד אפשר לבקש מתכונים כאן בפורום. בדר"כ התשובה לכל בעית "מה עושים עם הירק המוזר הזה" נמצאת אצל האלת' (שמפקירה אותנו לטובת הרפובליקה? האמנם?), אבל חברי פורום נוספים מחזיקים כמות מתכונים ראויה בהחלט
מזכירה לכם, הודעות עם מתכונים, סמנו ב
נטע

Michelle1

New member
../images/Emo141.gif סתם מרק מדהים ביותר

כוון שהיו לי 5 דקות פנויות עכשיו וגם הבטן אמרה שהגיע הזמן, נכנסתי למטבח וביצעתי את הפשע הבא: לקחתי בצל לא גדול ופרסתיו לפרוסות דקיקות. לפני שיספיק להתחרט זרקתיו לתוך סיר שבו השמן (ו---אבי החטאים קצת חמאה) כבר מתחמם בו. כנ"ל עשיתי לערימת פטריות שמחתה במקרר שאני מזניחה אותה. פלפל אדום אחד, גם הוא לרצועות דקיקות, הוסף לאחר כבוד לתוך הסיר. אחרי כמה דקות אידוי/טיגון הוספתי מים רותחים, מלח ומעט פלפל. אחרי כרבע שעה, זרקתי פנימה גם איטריות (לא מדי הרבה, זה מרק, לא פסטה) ואחרי כחמש דקות נוספות כבר מזגתי לקערית ושרפתי את הלשון עם הטעים הטעים הזה. אני כל פעם מופתעת מחדש מכמה טעים.

haleth

New member
אחים לא מפקירים!

מפקירה? מוא? לעולם לא! *זועקת בנהמת לבי*

דורון ק

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כיף לראות אנשים הפעילים בנושאים כל כך חשובים.
ובקשר למתכונים-יש לי רעיון שנראה לי שתסכימי לו: מה דעתך פשוט לוותר על הסויה? הרי זה לא טעים לך, ומה שלא טעים-לא אוכלים! אם שעועית לעומת זאת טעימה לך-אחלה, תגווני בהן(לוביה,מש,פול וכו´) יש גם מגוון רחב של קטניות אחרות שניתן לאכול מבלי "לכפות" על הטעם. ציינת שאת גם אוכלת תפו"א-את יכולה לעשות חמין צמחי המורכב משעועית,בטטות,תפו"א,חיטה מלאה,גריסים,שמן זית וכו´. אממממ...וכן,יש אוכל(ויש גם אוכל...) במפגשי הפורום(ונראה לי שנטע להבא גם תביא איזה פסטה מסוננת היטב
). את כמובן מוזמנת!

הי , תודה ../images/Emo13.gif

זה פשוט שאומרים שהסויה הוא תחליף לבשר.. וכל השאר לא כל כך... זה למה.. אבל אמרו לי שיש גם ברבורגר... אנסה
ענבל

דורון ק

New member
הי, בבקשה../images/Emo98.gif

ובקשר לסויה: סויה זה אחלה, את יכולה גם לקרוא כאן את המאמרים של הפורום ולראות שאני תומך באכילה מתונה של סויה. זה לא משנה את העובדה שאנחנו לא זקוקים לסויה בתזונתנו-ניתן בהחלט להעדיף קטניות אחרות במידה והן טעימות לך-זה ממש לא יגרום לנזק. תנסי גם מוצר שנקרא "טמפה"-אלו פולי סויה מותססים(ובניגוד ל"נסורת"-גם מזינים) וטעימים(והמרקם שלהם די דומה לזה של הבשר).

hilase2

New member
איך מכינים פשטידה בלי ביצים?

יש לך מתכון לדוגמא? ואיך מכינים קציצות וממולאים בלי ביצים? אני מחפשת מתכון לקציצות פראסה (כרישה) אם מישהו מכיר.. יש לי מתכון עם ביצים, אבל אני לא יודעת איך עושים קציצות בלי ביצים.

למעלה