חדשה כאן :)

me1510

New member
חדשה כאן :)

שלום ,
אז אחרי 10 שנות זוגיות 8 שנות נישואין ושתי בנות קטנות החלטנו להתגרש.
הסיבות בין היתר הן שאחרי 10 שנים כל אחד מאיתנו התפתח למקום שונה לחלוטין, נפתח בינינו פער עצום ואנחנו לא מאושרים ולא מתקשרים.
אין מה להציע לי טיפול זוגי, כי אני שלמה עם ההחלטה שלי עברתי תהלי שך שנתיים כדי לקבל את ההחלטה הזו.
היום אני נמצאת בנקודה שבה הבנתי שאנחנו לא צריכים להיות בזוגיות שגורמת לנו לא להיות מאושרים ושכבר אין בה אהבה וחברות.
מעבר לכך, אני מאוד מאמינה שילדים לא צריכים לגדול בבית שהוא לא מאושר ושהריבים בו לא פוסקים.
בן זוגי מסכים עם ההחלטה להתגרש והוא די פתוח לכל מה שאציע, לי מאוד חשוב להגיע להסכם שגם יהיה הוגן עבורו היות והוא לא מרוויח הרבה.

שאלות:

1. אנחנו רוצים ללכת לייעוץ עם פסיכולוגית לילדים כדי לראות איך הכי נכון לעשות את זה מבחינת הבנות, אשמח לקבל המלצה למטפל/ת דרך קופ"ח מכבי.
2.אשמח לקבל המלצה על מגשר והאם כדאי להשתמש בשירות של נעמ"ת וכו.. או להשקיע קצת קצת יותר לטובת העניין.
3. איפה פותחים את התיק ואיך מתחילים את התהליך?
4.החלטתי גם לטפל בעצמי בתהליך כדי להתמודד טוב יותר, אשמח לקבל המלצה למטפל/ת דרך קופ"ח מכבי.

תודה למי שהחזיק מעמד עד לשלב הזה...

קודם כל שיהיה לכם בהצלחה בדרכם החדשה

המלצות למכבי אני מניחה שיהיו אחרים שיוכלו לתת, וגם למגשר.

לגבי הילדים, למרות שעכשיו חופשה, תפני לבית הספר, כל בתי הספר היסודיים, למיטב ידיעתי עובדים לפחות עד ה- 21/7 בשעות הבוקר מלבד ימי שישי. דברי עם יועצת בית הספר. עדכני אותה. רוב הסיכויים שהיא תוכל לייעץ בעצמה, ותוכל גם להמליץ לכם על מטפלים מומלצים לילדים בסביבת המגורים שלכם ואפילו דרך קופת החולים. כנ"ל לגבי הסיוע לעצמך)

לגבי החלק המשפטי, הפניה למגשר היא ההתחלה, ומשם הוא/היא ידריכו אתכם הלאה.
אני מסכימה איתך שילדים אינם צריכים לגדול בבית שאינו מאושר ושהמריבות בו בלתי פוסקות. מה שצריך לעמוד לנגד עינייך הוא שההסכם יהיה הוגן כלפי הילדים שלך ולא כלפי הגרוש שלך. עם כל הכבוד, את וגם הוא בוגרים ועצמאים, ואתם ממונים לדאוג לרווחת הילדים שעכשיו אתם מטלטלים את עולמם. לכן מה שחשוב הוא הסכם הוגן עבורם - גם כלכלית, גם ריגשית וגם מבחינה חינוכית.
אם יש ביניכם הסכמה - נעמ"ת היא אופציה טובה. אם ישנן אי-הסכמות רבות - עדיף מגשר. לדעתי בנעמ"ת יוכלו להמליץ על מגשרים טובים בסביבתכם.

החשיבה ללכת לקבל תמיכה עבורך ברוכה בעיני, כי זו תקופה לא פשוטה.

שוב, שיהיה לכם בהצלחה

בדד1

New member
ולמה

שההסכם לא יהיה הוגן גם כלפי הגרוש
בזה שהם מתגרשים זה לא עושה אותו עדיין לעבריין
או לכפות עליו תנאים שיהפכו אותו במהירות לאחד שכזה
משתי משכורות שמפרנסות משק בית אחד הופך ההורה שעוזב (וזה בדרך כלל הוא)
לאדם אחד שצריך לפרנס עם משכורת אחת כמעט שני משקי בית מלאים
צריך למצוא היכן שהוא שביל זהב

בדד1

New member
בהצלחה

ייעוץ טיפולי לילדים, ממליץ לכם ללכת לטיפול פרטי ולא דרך הקופה
כי החברה הישראלית, מקומות עבודה עתידיים של הילדים במקומות מסויימים ובמיוחד צה"ל (שהילדים שלכם יפגשו בעתיד)
לא פתוחים עדיין מספיק לענין של טיפול פסיכולוגי והילדים שלכם לא צריכים לסבול מהמעשים שלכם (גם ככה יהיה להם קשה)

"בן זוגי מסכים עם ההחלטה להתגרש והוא די פתוח לכל מה שאציע, לי מאוד חשוב להגיע להסכם שגם יהיה הוגן עבורו היות והוא לא מרוויח הרבה"
לי באופן אישי נראה שכאן יתחילו להתדרדר הרצון הטוב והפתיחות,
לפני שאתם מתחילים תהליכים, תבדקי כמה את צריכה כמזונות למחייה של הילדים וכמה את מוכנה להתפשר מול בן זוגך "היות והוא לא מרוויח הרבה"

ברוכה הבאה (או שלא)

1. מניסיון עם פסיכולוגים, הם לא עוזרים הרבה. אם הילדים קטנים אפשר לקנות להם ספר כמו "אבא ואמא של טל נפרדים". הם מסתגלים יותר בקלות למצב החדש ותופסים אותו כמשהו טבעי כי עוד לא פיתחו יותר מדי תחושת משפחה. דווקא ילדים יותר גדולים עוברים זעזוע יותר עמוק כשכל מה שהם רגילים לו מאז שנולדו, מתפרק להם פתאום. אנחנו קראנו גם כמה ספרים באנגלית. זוכר לטובה את Putting Children First והיו עוד כמה. בטח מאז שאנחנו נפרדנו יצאו עוד כמה לשוק. הפסיכולוגים (והיו שניים) הכי פחות עזרו. הבעייה הכי גדולה זה שבסיטואציה הזאת גם ההורים במצב נפשי קשה, וקשה להם למצוא את החוסן והסבלנות לתמוך בילדים. בעקרון אם אתם שם בשביל הילדים ומשדרים להם באופן משכנע שהכל בסדר, אז התהליך לא קשה להם במיוחד. אם אתם משדרים להם "סוף העול" אז ככה גם הילדים ירגישו.

2. מאיזה אזור אתם בארץ? רמת השרון מתאים? בכל מקרה שמעתי דברים זוועתיים על המגשרים של נעמ"ת.

3. המגשר(ת) ינחו אותכם.

4. אין לי.

למעלה