חדשה כאן...

galyam7

New member
חדשה כאן...

והחלטתי לפתוח שרשור חדש, למרות שקראתי כמה שירשורים קיימים מעניינים והתרשמתי מאוד!

קצת היסטוריה...
אני שוחה כבר הרבה שנים.
רכבתי על אופניים, בשטח, עם גרופי בעבר, במשך שנה (עד שהיה נמאס לי לקום בימי שבת בחמש בבוקר ומניחה שעוד סיבות).
הייתי רצה בגיל צעיר יותר ולאחרונה מנסה לחזור לזה.

בקיצור, אני אוהבת ספורט. חלום ישן שלי, להשתתף בתריאטלון. עכשיו, יש כמה קאצ'ים. דבר ראשון אני גרה בירושלים, ואין כאן ים.
בתריאטלון צריך לשחות במים פתוחים וזה מפחיד אותי קצת. אחת הסיבות, שאני יודעת לשחות חתירה רק לצד אחד (בבריכה), ולמרות שניסיתי לא הצלחתי לנשום בצד השני.
האם ניתן לשפר סגנון, אפילו עם מדריכ/ה? כי אני לא מאמינה שלבד אצליח לנשום בצד שמאל. יש כאן מישהי שפעם גם כן לא ידעה לנשום מצד שמאל (או מאחד הצדדים), והיא למדה? הבנתי שבשחיית תריאטלון, צריך לדעת לנשום משני הצדדים.
בכלל, זה מפחיד לשחות בים הפתוח? אני מפחדת מגלים.

דבר שני, כמה זמן צריך להתאמן?
אני התחלתי לרוץ לפי שבוע (היום רצתי בפעם השלישית), וכבר ממש השתפרתי. אם בפעם הראשונה זה היה סיוט, בפעם השנייה זה היה קצת יותר טוב, והיום כבר רצתי כמה קילומטרים. אבל אני גם שוחה, ולא יכולה מפאת קוצר זמן, להקדיש יותר מחמישה אימונים בשבוע (במקרה הטוב). אז לרוץ פעמיים בשבוע (שלוש פעמים נניח לשחות), זה מספיק? כרגע אני בכלל לא מדברת על אופניים.
ודבר אחרון, יש כאן נשים בירושלים שמכירות קבוצות תריאטלון? אני לא כ"כ מכירה, והייתי שמחה להצטרף לאחת. אני רואה הרבה אנשים ברחוב/ בריכה, ששוחים לבד, רצים לבד ורוכבים לבד. ונראה לי שיותר כיף כמה אנשים, לפחות לפעמים.

תודה

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
התחלה מצויינת

ממה שאת מתארת נשמע שיש לך בסיס מצויין לטריאתלון.

שחייה היא החלק המפחיד עבור רובנו, כך שאת בחברה טובה. ועדין. שחית הרבה שנים, את יודעת לשחות - זה כבר בסיס מצויין ומעורר קנאה.
אני פעם לא ידעתי לשחות ולמדתי... ואחר כך גם למדתי לנשום משני הצדדים... יחד עם זאת - אני מכירה הרבה טריאתלטים שלא נושמים לשני הצדדים - ומסתדרים. נשימה דו צדדית תיתן לך יתרון מסויים ותקל עליך בתנאי ים מסויימים, אבל ממש לא הכרחית.

לגבי הים - הכי טוב להגיע עם מישהו שמנוסה בשחיית מים פתוחים בהתחלה. יש כמה דברים להכיר כשנכנסים לים, אבל זו לא בעיה גדולה למי שיש לו רקע בשחייה.

אם יש לך חברה טובה שיכולה לעזור לך בפעם הראשונה, או אולי אחת הדולות שלנו כאן בפורום (קישור למעלה), זה יכול לעזור.

לגבי כמה צריך להתאמן, שאלה טובה. רוב האנשים מתאמנים הרבה בעיקר כי זה כיף. וכשמשהו עושה לנו טוב, אנחנו אוהבים לתת לעצמנו הרבה מהכיף הזה. אבל בהחלט אפשר להתאמן לטריאתלון עם פחות.

הנה תכנית דוגמא ("נטולת משכנתא") שאני אוהבת מאתר טריאתלון נשים:
http://www.women-tri.com/?categoryId=17382&itemId=97565

בהצלחה וברוכה הבאה

galyam7

New member
תודה

עברתי על השרשור של הדולות... כמו שחשבתי ירושלים לא לגמרי על המפה. בכל מקרה, אני חושבת שאמשיך בקצב שלי, בינתיים שחייה וריצה, ואולי אחר כך גם אופניים.
יש איזה ריצה להתאמן אליה? או תריאטלון קרוב (נניח עוד חודשיי שלושה)? מתי זה תריאטלון אילת? נראה לי ששם יש פחות גלים. מצד שני, קראתי ששם זו אליפות הארץ, אז אולי זה קצת גדול עליי. אני לא מחפשת תריאטלון מלא, בטח שלא בשלב זה.

אני חושבת שאתייעץ בבריכה שאני שוחה בה. יש שם קבוצת תריאטלון של סטודנטים, אבל הם ברמה ממש גבוהה. אולי יש עוד קבוצות, שמתאמנות במקום אחר.

בכל מקרה, בודאי שאני דבר ראשון נהנית מספורט. אבל תריאטלון זה קצת יותר מסובך, אפילו מהפן הלוגיסטי.

ותודה שוב מכל ה-

Springy

New member
מרוץ להתאמן אליו

בעוד חודש יתקיים מירוץ החופש הגדול, יהיו מקצי 5 ו10 ויש שמועות שהאווירה נפלאה והמארגנת גם בסדר

חגגה

New member
גם אני נשמתי פעם רק לצד אחד. אבל...

לימדתי את עצמי לנשום לשני צדדים לא בגלל טריאתלון ומים פתוחים אלא בגלל שהיה נתפס לי הצוואר...
בהתחלה באמת הרגיש מוזר מאוד, בלעתי די ברבה מיים ושקעתי, אבל לקח כמה שבועות והיום, שנתיים/שלוש אחרי אני כבר לא מרגישה העדפה לצד מסויים...
אפילו לימדתי לאחרונה קיפר בקיר.
בקיצור אפשר הכל, רק סבלנות והתמדה.
בהצלחה!

רק עכשיו ראיתי את הפוסט שלך, ויש לי כמה דברים

להגיד לך.

קודם כל "כמה זמן צריך להתאמן?" כדאי קודם להחליט באיזה טריאתלון ובאיזה מקצה את שואפת להשתתף ואז לכוון את התכנית כך שתגיעי אליו מוכנה.
דבר נוסף שכדאי לחשוב עליו זה "למה אני רוצה להשתתף?". האם עצם הההשתתפות זה מה שחשוב לך? האם את שואפת לתוצאה מסויימת?
אני התחלתי לעשות טריאתלונים בשחית חזה כשלא ידעתי לשחות חתירה בכלל, ועם אופני שטח.
הגעתי אחרונה בגאווה גדולה שאני בכלל יכולה לעשות את זה .
עם השנים החלפתי אופניים ולמדתי לשחות, וכל השנים מאז אני שוחה בקבוצת שחיה ולא בקבוצת טריאתלון. גם היום- בטריאתלון - אני נושמת רק לצד אחד כי לשני הצדדים כשיש גלים גורם לי למחלת ים . לצורך ניווט אני מרימה את הראש קדימה שזו טכניקה שלומדים, למרות שבבריכה אני נושמת בקלות לשני הצדדים (מה שעונה ב"כן" רבתי על השאלה אם ניתן ללמוד ולשפר סגנון עם הדרכה. ברור שכן. כמו בכל דבר אחר בחיים).
ולשאלה הבאה "קבוצת טריאתלון?"- רוב הקבוצות, גם החזקות, מקבלות מצטרפים חדשים. אף אחד לא מצפה שתהיי חזקה כמו כולם מיד בהתחלה.
ועוד- מקובל לחלק את הטריאתלון ל 6 יחידות. 1/6 אחת זה השחיה (שלמרות שמפחידה רבות היא החלק הקטן ביותר בתחרות), 3/6 זה האופניים (החלק הכי ארוך ושבו אפשר להשיג הרבה מהירות) 2/6 זה הריצה, שלי באופן אישי היא הכי קשה כי אני כבר עייפה ולרוב גם חם. על פי התפיסה הזו, אם את באמת רוצה טריאתלון, האופניים חשובים מאד.
הלאה. כן. בטריאתלון שוחים בים ולפעמים יש גלים. יש לי חברה (שמציצה לפעמים לפורום הזה ) שוויתרה לא פעם על תחרויות בגלל הפחד שלה מהים למרות היותה מתחרה מדהימה. בשנים האחרונות היא מפגיזה מרתונים.....
ודבר אחרון זה עניין ה"צריך" - מי בדיוק מכתיב לך מה צריך? לא "צריך" לנשום לשני הצדדים. לא "צריך" לעשות יותר מ 5 אימונים בשבוע (יש כאלו שיכולים להסתדר גם עם פחות. שוב- תלוי למה שואפים), לא "צריך" קבוצה. לא צריך.
יש רצוי, יש מצוי ויש אפשרי. ועם זה עושים.

אהבתי
גם אני נושמת רק לצד אחד

למה
כי נוח לי
כמו שיערה כתבה, שחיה היא 1/6 מהטריאתלון וכך אני מתייחסת אליה. אני מאד איטית בשחיה אבל נהנית להתאמן. מתאמנת לבד בהעדר תקציב ומסגרת.

שוחה לפני טריאתלונים כמעט רק בבריכה. לפני טרינשים התאמנתי פעמים בים כשבפעם הראשונה יותר ארגנתי אימון כך שלא שחיתי ובפעם השניה קיצרתי את השחיה בגלל ים גבוה. זה לא הפריע לי לשחות בטרינשים. נכון, עדיף להתאמן יותר במים פתוחים אבל זו לא ממש חובה.

בדרך כלל מיקום השחיה שלי מאד נמוך אבל כבר בריצה על החול מהים אני משפרת אותו.... מבחינתי המקום להשקיע הוא ברכיבה ובריצה (ואם באמת רוצים תוצאה, בלא ליפול מכסאות שבוע וחצי קודם...)

more run

New member
יערה - תודה!!!

הזדמנות להודות לך על תרומתך לפורום, תמיד התשובות שלך כ"כ מקצועיות, מחכימות וממצות.
כיף לקרוא...

tamark4

New member
שלום ירושלמית

השאלה הגדולה היא לא איפה את גרה אלא אם יש לך רכב.
ירושלים נמצאת 45 דקות נסיעה מפלמחים, שעה מחופי ת"א.
אחד מגדולי שחייני המים הפתוחים בכל הזמנים, פיטר סטויצ'ב גר בסופיה, בולגריה והתאמן את רוב האימונים שלו בבריכה. שחיינים ארופאים מובילים בעלי תנאים נחותים בהרבה משלנו באימוני ים, הים קר ופחות ידידותי.
לגבי נשימה דו צדדית ושיפור סגנון - אפשר לשפר ותקן הרבה עם מדריך טוב. לדעתי מומלץ להתרגל לנשימה דו צדדית אבל לא הכרחי. אפשר גם רק על צד אחד, בוודאי בשביל התחלה.
יש כמה קבוצות בירושלים, בעיקר ריצה. יש את קבוצת הטריאטלון של דודי שרמן , הם מתאמנים בגבעת רם, דודי מקסים ויש לו מתאמנים מכל הגילים והסוגים. יש גם קבוצת טריאטלון מקצועית יותר של הפועל ירושלים.
בהצלחה !
אגב יש מצב שאני בים בשלישי בבוקר, רוצה להצטרף ? גם אני מגיעה מעיר הקודש.

oggi2

New member
נראה שיום שלישי הים יהיה פחות עדיף מרביעי :)

אני אהיה בפלמחים ברביעי

galyam7

New member
תודה ממש לכל העונות

קראתי בתשומת לב את כל ההודעות והחכמתי.
אני לא יכולה בשלישי לנסוע לים, למרות שזה נשמע נורא כיף והייתי באה...
אחת הבעיות היא, למרות שיש לי רכב, שיש לי מעט זמן פנוי, ואני איכשהו מוצאת את הזמן לשחות ולרוץ, אבל זה בדר"כ לא גוזל לי הרבה זמן. לנסוע לים זה כבר דורש חצי יום פנוי.
ואפרופו, פלמחים זה חוף בלי שובר גלים, הייתי שם פעם בזמן של רוחות, והים היה ממש מפחיד. אני מתארת לעצמי שלא אכנס לים כזה, תמורת שום הון שבעולם...

לגבי הקבוצות בירושלים, אני מכירה את הקבוצה בגבעת רם, כי אני שוחה שם. אלו בעיקר סטודנטים עם הרבה זמן להתאמן, ואני לא בטוחה שאני אשתלב שם. חוץ מזה שזה מחייב וקצת קשה לי להתחייב לזמנים מסויימים. אבל אולי אתייעץ באמת עם המאמן בהזדמנות שאראה אותו שם.

לגבי אופניים, זה פחות מפחיד אותי, כי הייתי רוכבת שטח הרבה זמן, והיינו רוכבים 20 ק"מ בממוצע, בשטח הררי, ולא אספלט. ככה שרכיבת כביש זה נראה לי כבר בקטנה. לא מזלזלת, אבל זה לא נראה לי החלק הקשה. בעיקר אם אין עליות קשות.

לגבי נשימה דו צצדית, עוד לא החלטתי כמה אני מוכנה להשקיע בזה. ניסיתי בעבר ללא הצלחה, תמיד היה לי נוח לחזור, לנשימה מצד אחד כפי שאני רגילה...

ותודה שוב!

בהצלחה לכולכן...

galyam7

New member
ו....

אני חוזרת בי.
עשרים ק"מ אופניים זה אכן לא פשוט, בעיקר כשזה באמצע בין משחה בים (אולי גלי), לריצת אמוק...
מקווה שגם לזה אני אגיע. הבנתי שחצי תריאטלון זה 750 מטר שחייה, 20 ק"מ אופניים וחמישה ק"מ ריצה.

זה נקרא "טריאתלון ספרינט"

לא חצי טריאתלון. זה אכן חצי המרחק האולימפי.
יש הטוענים שזה הטריאתלון הקשה ביותר מכיוון שבשל המרחקים הקצרים יחסית, העצימות מאד גבוהה. כמו שריצת 5000 קשה לפעמים מחצי מרתון בשל העצימות הגבוהה שרצים אותה.

אם רכבת 20 ק"מ על אופני שטח, תוכלי לעשות זאת על אופני כביש. פה חשובה מאד יכולת הרכיבה הטכנית שברכיבת כביש היא לא סינגלים ודרדרת אלא היכולת לשלוט באופנים במסלול טכני יחסית (30 פניות על 20 ק"מ בטרינשים. יש טריאתלונים פחות טכניים אבל יחסית, רכיבת טריאתלונים היא מרובת פניות). לכן חשוב בעיני להתחיל כמה שיותר מוקדם עם רכיבת כביש והסתגלות לשוני שבינה לבין רכיבת שטח.

זה לגמרי אפשרי גם אם לא פשוט. תהני.

galyam7

New member
אני לא רוצה אופני כביש...

אפשר לרכב בתריאטלון על אופני שטח? אחרי הכל, לפחות בשלב זה השאיפה שלי היא להגיע לזה...

למעלה