חדשה כאן

מאיילי1

New member
חדשה כאן

בנות יקרות,

קראת חלק מהשיתופים כאן והבנתי שהגעתי למקום הנכון..

האמת היא שיש לי אמא, היא קיימת והיתה החברה הכי טובה שלי עד שנכנסה לדכאון לפני כשנתיים.
כשאני מסתכלת אחורה אני לא מאמינה כמה היא נראית לי רחוקה ממני ומעצמה ועברו רק שנתיים.

עד שאמא חלתה בדכאון לא הבנתי עד כמה זו מחלה קשה ומתעתעת. אמא שם, אבל בעצם לא. היא לא זמינה, לא מתקשרת לא שואלת איך אני מרגישה ואיך עוברים עליי הימים,היא בעיקר מנסה לברוח לשינה ולהעביר את הזמן. חשוב לי לציין שהיא בבסיסה היתה אדם שמח, קולנית ומוצאת בכל דבר את ההומור ופתאום היא כל כך זרה.

חלק נוסף בקושי שהוא שאני לא יכולה לכעוס עליה, היא לא בחרה את המצב הזה וברור לי שהיא סובלת אבל יש בי כל כך הרבה כעס!
החיים במחיצתה לא הרגילו אותי לסוג כזה של קשר איתה. לרוב אני מתפקדת טוב, ואפילו גאה שהאמהות שלי מזכירה לי בחלקיה הטובים את זו שהיתה לי עם האמא שלי.
ואיזה מזל שיש לי את הילדה המקסימה שלי שגורמת לי לשמוח גם כשחשבתי שעצוב לי.

אני מרגישה ברת מזל שאמא שלי היתה 'היא ' בזמן ההריון הראשון והלידה. היא גרה איתנו בשבועיים הראשונים לאחר הלידה וכל כך עזרה ותמכה. עשתה דברים שרק אמא של בת עושה.
ועכשיו, כשאני עוברת תקופה קצת מלחיצה עם ההריון הנוכחי,ניגשת לבדיקת מי שפיר כולי מלאת דאגות וחששות היא לא שם, לא לידי, לא בטלפון לא בהודעה ואני כל כך מתגעגעת...

זהו בינתיים, רציתי לשתף אחרי בוקר קצת דומע שהתחיל...(וההורמונים שמשתוללים בהריון רק מעצימים כל רגש..)
בהמשך היום בטח השיגרה תתפוס את מקומה ותחייך אותי, עד אז,
יום נפלא לכולכן ותודה על ההקשבה
מאיילי

mykal

New member
מקוה שכשתקראי את דברי

כבר תהיי במצב רוח טוב יותר.
מבינה את הקושי שלך. מקוה שאמך מטופלת, ואני מניחה שימצאו את התרופות לאיזון,
ושתוכל להתגבר על הדכאון.
בכל מקרה,כדאי לך גם לפנות לקבל טיפול תומך,
כדי שתוכלי גם להיות מרוצה ממה שאת עושה,
ואולי גם לעזור במשהו לאמך.

בכל מקרה, תמצאי לך אפיקים 'תומכים' חברות לצאת איתן,
חיבוק מבעל, אינני יודעת אם יש ך אחים/אחיות/דודה טובה
אני מקוה שיש כאלה.
גם אנחנו כאן נשמח לעודד, ולאפשר לך לפרק בניננו בחברה הוירטואלית.
כיתבי ושתפי ונשתדל להיות כאן בשבילך.

כמובן שמאחלת לך הריון קל ונעים.
לידה קלה וילד בריא ושלם.

מאי 282

New member
שבועיים לפני שאמא שלי נפטרה

שאל אותי חבר טוב אם אני חושבת על הפרידה מאמא
ועניתי לו שאני כבר נפרדתי מאמא לפני חודשים...
משום שאמא שלי עדיין הייתה בחיים אבל לא הייתה כבר האמא שלי,
האמא שהכרתי כל חיי כבר לא הייתה,היא הייתה עמוק במחלתה ובסבלה,
היא הייתה עמוק בפחדיה וטובעת במחשבותיה,
היא הייתה עמוק בעולם אחר שפתח כבר שעריו בפניה,
אפילו חיצונית היה להרבה אנשים קשה לזהות אותה,
אז כשאת אומרת שהיא בחיים אבל כאילו היא איננה,
אני מבינה את מילותייך ובכל זאת חשוב לי לומר לך
שהדברים שאני הכי הכי מתגעגעת אליהם היום זה
לאחוז בידה החמה ולהריח אותה ואת זה את עדיין יכולה לעשות
אז תאחזי בזה,זה המון,המון.

אשבל1

New member
שלום מאיילי1

עצוב לקרוא על הריחוק שנכפה עלייך מאמך, האם הצוות הטיפול צופה שיפור בהמשך? הם יש לך אב תומך?

עדיה222

New member
למאיילי1 - טוב שכתבת ושיתפת

התעתוע של נוכחות-נעדרות קשה כל כך. אין לי ניסיון אישי של הורה דכאוני. אבל במשפחתי יש גוון מסויים של דכאוניות שמתהפכת לחיוניות. אני מחזקת אותך בתקופה העכשווית, כמו שתיארת: בדיקות, הורמונים, בכי, רצון שאמא תהיה לצדך, חסר גדול. תמשיכי בבקשה לכתוב ותספרי איך את עוברת את הימים האלה.

מאיילי1

New member
תודה לכל המגיבים

תודה לכולכם על המילים המעודדות. טוב לדעת שיש את הפורום הזה:)
בינתיים הספקתי להיפגש עם עובדת השיקום של אימי שייעצה לנו, למשפחה לנסות להוריד לחץ וציפייה משמעותת לשיפור (עד כמה שאפשר..) כי הציפייה כלשעצמה כנראה מלחיצה את אמא. היא מודעת לכך שאנו רוצים אותה כל כך בחזרה.

הספקתי גם לנסוע לנופש ל3 ימים עם הבעל,הילדה ועוד קרובי משפחה, דבר שעשה טוב לכולנו ובהחלט הוסיף חיוביות למצב הרוח.
באופו כללי אני יותר טוב ומקווה להמשיך בכיוון הזה:)
בשורות טובות לכל באי הפורום, נשתמע:)

למעלה