חדשה כאן

חדשה כאן

שלום לכם,
דווקא בחג הזה שבו קיבלנו את עשרת הדברות ובינהן "כבד את אביך ואת אימך", אני בוחרת לכתוב. אני באמת חדשה כאן. וגם האבחון חדש יחסית. בערך בן שבוע (האבחון לא האבא, מן הסתם). "דמנציה או אצלהיימר". מה ההבדל בעצם: כינים או פרעושים ? משהו כזה.
המצב העצוב הוא שאני "בת יחידה". אח אחד לא גר בארץ. והאחר ? מגיע כשמתחשק לו ולא ממש מתחשק לו. והוא בן זקונים והאמא שלנו אינה משותפת. כך שאני "בת יחידה". על כל הנטל, אל תדאגו שיגיע רגע חלוקת הירושה אני בטוחה שהם יגיעו (סליחה על הציניות שמתחלקת מגרוני).
אנחנו בהתחלה. אבל, הייתי רוצה לקבל תמונה כמה שיותר מציאותית. מה צפויי לנו ? האם מישהו פה יודע מה קצב ההתקדמות או בעצם הנסיגה של המחלה? קיבל כדור שמשפיע עליו. ואומר שיכול לעצור את התפשטות המחלה. גר לבד. ההורים התגרשו (אמא שלי נפטרה לפניי 13 שנה, אמא מקסימה הייתה לי). עכשיו אחווה כנראה סוג אחר לגמריי של גסיסה.
היום היינו אצלו - בעלי שיחיה ואני. היה צריך עזרה בנושא מחשבים. (לאחי יש תואר ראשון במחשבים, אבל כמו שאמרתי "בת יחידה). הקראתי לו בדיוק מה כתוב באבחון. והיה לי עצוב.מאוד עצוב.
בעצם, באתי כדי לקבל חיבוק/חיזוק. הוא לא שומר ממש על קשר, אבל כשצריך ממני משהו מצפה שאקפוץ לדום מתוח ואבוא מאיזור השרון למקום מגוריו. כשעה נסיעה. מוטב אולי שאתרגל ? חשבנו על דיור מוגן אבל, הוא ממש בלשון המעטה לא אדם חברותי. ואף גרוע מכך. וכמובן, זה הולך ומחריף. בסוף מן הסתם יסתיים בהתקפיי זעם של ילד בן שנתיים ?! חשב לגור באיזור מגוריי אבל, הבנו יחד שזה ממש יערער לו את הבטחון העצמי שעוד נשאר לו. האם עוד מוקדם ? היה באבחון גריאטרי. אבל, חוץ מהכדור הזה בעצם לא המליצו על כלום. האם זכאי למישהו שיהיה איתו ? אולי זה עוד מאוד מוקדם. הוא מתפקד, מתקלח, מריח טוב, ובכל זאת הוא לבד. ואני ?? דואגת. מה אתם אומרים ? אולי אני דואגת מוקדם מידיי ?
בבקשה, לא לראשי!

אורה יקרה, אין בררה , צריך להתכונן

אני מבינה מאד את מצבו ומצבך. כל זמן שהתפקוד שלו עדיין בסדר, באמת לא רוצים יותר מדי להתערב.
אך, בגלל האבחון ובגלל שהוא כבר חולה, צריך להערך אחרת. זה נכון שלא כדאי שיעבור דירה או עיר כי אז יאבד לגמרי את הכיוון. הוא עדיין רגיל למה שהוא מכיר ויודע וזה חשוב מאד עבורו.
אתם צריכים לשים לב למצב הכספי שלו, שלא יפזר כספים או יעשה השקעות לא נכונות.
צריך לבדוק אם הוא אוכל בזמן, שותה, לוקח תרופות ועוד.
האם הוא יוצא לבד החוצה? האם עדיין נוהג?
כדאי שתפנו לביטוח לאומי לבקש חוק סיעוד עבורו , גם אם לא תשתמשו בינתיים אך שיהיה מוכן. כי אם הוא זקוק למעט עזרה, זה יחסוך גם לך נסיעות חרום בכל מצב.
אני מודעת לכך שאנשים לא רוצים שיבוא מישהו זר לביתם, במיוחד גברים.
אבל אני משערת שהוא זקוק לעזרה בבישול, ניקיון או כביסה ועוד. מי עושה את כל זה היום???
אני רק יכולה לאחל לך שהמחלה תתקדם ממש לאט והוא יוכל להיות כמה שיותר עצמאי. בהמשך, תוכלו להביא עובד או עובדת זרה שתהיה איתו אם נראה לכם שמוסד לא יתאים לו. אך נראה לי שהדרך עוד רחוקה. תנסו לשמוח במה שיש, באבא שאפשר עוד לשוחח ולבלות איתו ולהנות.
שיהיו בשורות טובות, שבוע טוב, טובה

תודה רבה על תשובתך

כרגע המצב ממש טוב. הוא מתפקד. שומר על עצמו. הולך ברגל, מבשל, מכבס. מריח טוב. הבית שלו נקי. הוא תוקפני. הוא תמיד היה תוקפני, אבל, מן הסתם התכונה הזאת מוקצנת היום. אני בעיקר משתדלת לא להיעלב. אתמול היינו אצלו: בעלי ואני. בעלי עזר לו בענייני מחשבים ואני הייתי פאסיבית. כי לא היה צורך רק ליוותי את בעלי. לא מספיק לו ההורים שלו, הנה קיבל את אבא שלי כתוספת. ובסופו של דבר התרגז עליי שהבאתי לו פשטידות שלדבריו: "אפילו החתולים לא רצו לאכול". נו באמת ?! אנחנו עוזבים הכל, בחג נוסעים אליו ובסופו של דבר אני יוצאת לא בסדר. מתסכל!

תהיי חזקה

אור אורה ,תהיי חזקה!
אין הרבה מה לומר... זו רק תחילת הדרך... ואני מאחלת לך שאבא ישאר במצבו הטוב עוד הרבה זמן!
אבל כמו שטובה כתבה, כדאי להתחיל להתכונן... לפנות לביטוח לאומי וכו'
כשכתבת על אחיך זה קצת "הקפיץ" אותי.... והזכיר לי את "אחותי היקרה" שגם כן "נעלמה" כשהיה צריך עזרה....
כעסתי תקופה מסויימת ואז הכעס התחלף בתחושת ההחמצה !! מהרגעים הקסומים עם אמא.... החיבוקים הנשיקות הליטופים הרגעים האלו שאולי יעלמו ביום אחד בהיר.... היא מופיעה לפעמים פתאום ונזכרת בהורים שלה... אבל אני כבר לא מתייחסת אליה "כאחותי" ... מבחינתי הנטישה שלה לא נסלחת! אני מקווה בשבילה שלא תצטער על זה בעתיד ושהילדים שלה לא ילמדו ממנה איך מתייחסים להורים המתבגרים/המזדקנים .... "אל תשליכני לעת זיקנה".....
בהצלחה!

למעלה