חדשה כאן

ImSoExcited

New member
חדשה כאן

שלום לכולם, לאחר צפייה בהרצאות וקריאה של הרבה חומרים בתחום החלטתי גם אני להיות טבעונית. אני מרגישה טוב עם הבחירה שלי וחייבת להודות שאני (וכנראה רק פסיכולוגית) כבר מרגישה טוב יותר, אחרי תקופה ארוכה עם בעיות עיכול, תחושת כבדות ובאופן כללי תחושה לא טובה. יחד עם זאת, בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה גיליתי שחסר לי ברזל ו-B12. איזה רכיבים כדאי לי לשלב בתפריט היומי שלי כדי להעלות אותו? חייבת לציין שכך היה גם מרבית חיי, כך שזה לא קשור לתפריט טבעוני, אבל עכשיו אני צריכה למצוא פתרונות יצירתיים יותר לסוגיה. עוד נקודה אחרונה, אני מנסה למצוא תחליפים ראויים לגבינות ומוצרי חלב, כי מבין כל השינויים - דברי החלב חסרים לי ביותר. עד כה לא מצאתי גבינה כלשהי שהייתה לי טעימה, יש המלצות? תודה רבה! שירי

AmirProg

New member
תגובה

תוסף מטילקובלמין בי12 שמתמוסס מתחת ללשון. אם תאכלי מגוון וכמות גדולה של עלים ירוקים למיניהם (בכל צורה שהיא, בין אם בשייק, בסלט, עדיף לא מבושלים) אז לא תהיה לך בעיה של חוסר ברזל. יש טבלאות באינטרנט לגבי מזונות עשירים בברזל, לא בדקתי לאחרונה. הכי קרוב לחלב זה חלב/גבינה מאגוזים וזרעים, ממליץ להכין בבית בעזרת בלנדר/מסחטה - הרבה יותר בריא וטעים מלקנות מהסופר. רק חשוב מאוד להשרות אותם לפחות לכמה שעות לפני צריכה (שקדים לפחות 24 שעות). אין לי מושג לגבי גבינות טבעוניות מהסופר, בדרך כלל המוצרים האלו גם מאוד יקרים.

ImSoExcited

New member
תודה! הייתי שמחה לנסות להכין גבינה כזו בבית

יש לך קישור להסבר איך זה נעשה? תודה!

דיי פשוט

הנה מתכון לדוגמא כוס קשיו כמה כפות שמרי בירה מעט כורכום (בעיקר לצבע הצהוב) 1 שן שום מעט רוטב סויה תמרי 1 תמר (תיבול נוסף לפי הטעם) הכנה: טוחנים הכל בויטמיקס / בלנדר חזק אחר

ImSoExcited

New member
מעולה, תודה רבה!!

למעלה