חדשה כאן

שרונה49

New member
חדשה כאן

שלום רב אני הוחרזתי כפושטת רגל עכשיו אני כל הזמן עמדתי בתשלומים אבל מחודש אפריל לא שילמתי שבעצם את חודש אפריל שילמתי רק החודש אז נותר לי מאי ויוני לשלם. איך רואה את זה ראש ההוצאה לפועל? האם הוא יכול לבטל לי את ההכרזה על פשיטת רגל? האם הם נותנים צאנס לשלם את הפיגורים? אני חדשה בנושא הזה ואשמח לשמוע עצות. אחרי כמה זמן אני יכולה לבקש הפטר אני גרושה עם 3 ילדים ומקבלת ביטוח לאומי.

מנרב11

New member
ראש ההוצאה לפועל לא קשור לפשיטת רגל שלך

כשהגשת בקשה לפשיטת רגל ,הגשת אותה דרך הכנ"ר פיגור בתשלומים כפי שציינת אינו מהווה בעיה ,פיגור של מספר רב של חודשים יהווה בעיה וגם אז אהיה לך צאנס לתקן אני מכיר מקרים שבנסיבות מיוחדות לא שילמו 20 תשלומים ,ולאחר שהפיגורים תוקנו קיבלו את ההפטר תמשיכי לשלם ,תשתדלי לא לפספס תשלומים הפטר בדרך כלל ניתן לאחר 4 שנים בהליך אבל זה מאוד אינדבדואלי ,תלוי בנסיבות ותלוי במצבך ,גילך וכו בהצלחה

תשובה

אכן רשם ההוצל"פ אינו קשור להליך הפש"ר. פיגור בתשלומים יכול להביא לפיזור פשיטת הרגל (גם אם מדובר בפיגור של מספר תשלומים מועט), מספר החודשים שאת מפגרת בתשלומים היא עניין לעומס של אותו מחוז בו הגשת את הפש"ר, אם העומס גדול אזי יעלו על הפיגור אחרי הרבה זמן, אם העומס מועט יעלו על הפיגור מהר מאוד. מאוד מסוכן להסתמך על מצב שיאפשרו לך לשלם את הפיגורים, יתכן מצב בו פשוט יפזרו לך את הפש"ר מבלי להודיע לך (קורה לפעמים). המלצתי לך לשלם את הפיגורים מייד ולהמשיך לשלם ולהגיש את הדוחות החודשיים במועד. השלכה נוספת, של פיגור בתשלומים ובהגשת דוחות חודשיים היא על מהירות מתן ההפטר. פושט רגל שמתנהל בצורה של פיגור בתשלומים ובהגשת דוחות חודשיים יתכן ויידחה מועד ההפטר שלו לאור התנהלותו. הממוצע של קבלת הפטר הינה 3-5 שנים, נתון זה כמובן נתון לשינוי בהתאם לגובה החוב שאושר ע"י הכונס ו/או המנהל המיוחד שמונה ובהתאם לגובה התשלומים ששילם פושט הרגל בתיק הכינוס ובהתאם לחובות בדין קדימה הקיימים בתיק.

aloni1609

New member
פיגור בתשלומים...

אופציה נוספת היא לגשת לכנ'ר ולבקש לסגור את החוב ( בד'כ באופן חד פעמי ) בפריסה כלשהיא. וכמו אלו שענו לך קודם, מומלץ לסגור בהקדם כי זה כמו משחק של רולטה רוסית... את לא יכולה לדעת מתי ואיזו תגובה תהיה לכנ'ר.

תשלומים חודשיים!

מומלץ (מאד) להקפיד לעמוד בתשלום החודשיים שהושתו עלייך ובנוסף להגיש דו"חות הכנסות/הוצאות. היה ולא תעשי כן את מסתכנת בביטול ההליך...

למעלה