חדשה כאן

contigo86

New member
חדשה כאן

שלום אובחנתי כסובלת מאנדו לפני כ 2 חודשים הייתי אצל דר סוריאנו כרגע הוצע לי לקחת גלולות ולראות אם מצבי ישתפר. מאז שאובחנתי אני סובלת מאוד מעצירויות וגזים בזמן האחרון אין לי יכולת "לפלוט" את הגזים והבטן שלי ממש כמו בחודש שביעי תוכלו לומר לי על מה זה מעיד שפתאום אין לי את היכולת לפלוט את הגזים? זה כלוא מצטערת אם הגעלתי אתכן

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

רוב הנשים עם אנדו' סובלות לסירוגין מעצירויות נפיחות וגזים, גם אני מאלו אבל עוד לא קרה לי שלא הצלחתי ל"שחרר"
גזים מהגוף. לדעתי זאת שאלה לרופא וכדאי להתייעץ עם רופא המשפחה או לדבר עם סוריאנו בעצמו. באופן כללי כדאי שתדעי שיש תזונה מומלצת לבנות האנדו' שמקלה על כאב ושאר סימפטומים של עצירות וגזים ומדובר בה בפורום די הרבה, את יכולה לעשות חיפוש ולמצוא פה הרבה מידע, בנוסף יש את פאולה בלאו שעונה על שאלות בנושא תזונה. תרגישי טוב

זהבה240

New member
לא אומר כלום

הבטן שלי מלאה בגזים כל הזמן, רק לפעמים המצב יותר טוב. יש רע ויש יותר רע. ואלה לא גזים שיוצאים. טוב להם שם בפנים. כשהיו לי כאבים חזקים מאוד, אז היו כאבים של גזים שהרגשתי גם את פי הטבעת סגור ואת הגזים כלואים שם. אז באמת שנגמרו הכאבים פי הטבעת השתחרר. אבל הבטן ברגיל נפוחה מאוד וקשה מאוד ומגזים. מי שמקשיב בסטטוסקופ יכול לשמוע אותם צוהלים בפנים. זה חלק מהתופעות. וכמו שכתבו לך יש תזונה שמתאימה ועוזרת מאוד מאוד במניעת התופעות הללו. תקראי אחורה בדפים ותקבלי כל מיני עצות טובות לנושא הזה. בכל מקרה, אין לך מה לפחד. זה לא אומר שקרה לך משהו. סייג, יש מקרים של חסימות מעיים, ואז יש גזים וגם עצירות קשה לאורך זמן. על פי רוב יש גם כאבים חזקים עם כל דבר שמכניסים לפה. זה מצב אחר לגמרי והוא מצב דרמטי. אם היית אצל סוריאנו והוא בדק אותך ולא דיבר על מעורבות של המעיים באנדו', אני הייתי מחכה ורואה מה קורה. כמובן, אם העצירויות משתחררות אחרי כמה ימים. אם לא, אז זה סיפור אחר. זהבה

galim29

New member
ברוכה הבאה

ממליצה לך לקרוא פה על התזונה של האנדו.יכול לעזור לך. כתבנו/כותבות על זה המון אז אין טעם שנחזור על זה. ואם את לא יכולה לעשות את זה לבד, ללכת לתזונאית שמבינה באנדומטריוזיס. יש בתל השומר תזונאית בשם נעמי קידר. אני מבינה שלא נותחת?

למעלה