חדשה כאן

LiatFL

New member
חדשה כאן

שלום לכולן, מגיעה לכאן מהפורום השכן, "בדרך לאמהות יחידנית", בעצת זואילי המדהימה... אחרי שנתיים של טיפולי פוריות הרופא איבחן אצלי ממצא אנדואי קטן (כלשונו) 1.3 ס"מ על השחלה השמאלית. "לא משהו שאמור להפריע" אמר. זה מסביר את כאבי המחזור המטורפים אותם אני חווה מגיל 20 בערך, היום בת 35. בשבוע הבא אפגש שוב עם הרופא כדי לשמוע ממנו איך הוא מתכוון לטפל בעיניין אם בכלל. אינני יודעת אם יש קשר בין ה"ממצא" הזה לבין העובדה שחמש הזרעות לא צלחו אך מן הסתם נראה שיש קשר. אני 15 יום אחרי ההזרעה האחרונה, בדיקה ביתית הניבה תשובה שלילית, עדיין לא קיבלתי מחזור ולא הלכתי לבתא כי הכאבים הנוראים כאן כבר 3 ימים. בטן, רגליים ובעיקר אגן וגב תחתון... חולשה שמקשה עליי אפילו לעמוד ביציבות וכאבי ראש... הבנתי שאין ממש דרך לטפל במחלה אלא רק להרגיע עם משכחי כאבים. מה לגבי טיפולי הפוריות, האם נדרש טיפול מיוחד לחולות אנדואיות? האם גירוי יתר שנוצ מהזרקת פיוריגון "תורם" יותר לבלאגן והאם זו "עילה" למעבר ל-IVF? די איבדתי תקווה להרות מהזרעות, זה נראה לי כמו מדע בדיוני עכשיו...

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הציסטה קטנה. יתכן מאוד שהיא מכאיבה, אבל לדעתי זו לא בהכרח היא. כאבי מחזור מטורפים פשוט קשורים לאנדומטריוזיס בגדול. לפעמים באמת האנדו מסתכם רק באדומטריומות, אבל לפעמים יש עוד דברים - מוקדים שמפוזרים בחלל האגן, הידבקויות ומצב דלקתי תמידי. לנו האנדואיות אין ממש "פריבילגיה" להרבה נסיונות להרות חודש אחר חודש, כי כל ווסת של שלילי מפמפמת את המוקדים, ועל אחת כמה וכמה כשמשתמשים בגירוי הורמונלי. כדאי מאוד לעשות צילום רחם לפני הנסיונות, כדי לשלול הפרעה מכאנית. לא כל הרופאים ששים לתת המלצה כזאת כי הבדיקה פולשנית ולא נעימה. אבל שוב, אנחנו צריכות למקסם כל נסיון להרות. גם אם דוחים את צילום הרחם, לאחר 5 הזרעות ובמעבר להורמונים - זה כבר די "מאסט" לעשות צילום רחם. אם מתגלית חסימה בחצוצרה/ות - המעבר ל IVF יכול להיות מהיר יותר. ומצד שני, אם חצוצרה חסומה מפרישה נוזלים דלקתיים - זה עשוי לפגוע בהשתרשות עובר. ולכן לפעמים עדיף לוותר על החצוצרות. אם טרם קיבלת ווסת, ועברו 15 ימים מהביוץ (האם קיבלת תמיכת פרוגסטרון?) אז בוודאי - לכי לעשות בטא. הרבה הריונות של אנדואיות התחילו עם כאבים בדיוק כמו של ווסת. הדרך לטפל במחלה - לשמור עליה על אש קטנה, להיות בדיכוי כמה שניתן ולקצץ בווסתות. משכחי כאבים, זה רק כדי לשרוד את היום... ניתוח לפעמים מקל על כאבים וסימפטומים, תלוי עד כמה יש פגיעה באיכות החיים. אין טיפולי פוריות מיוחדים לאנדואיות. התרופות אותן התרופות, השיטות אותן השיטות. מה שכן, רופא פוריות שמתייחס לאנדו יקדם אותך ל IVF, יתן מינוני הורמונים נמוכים, יעשה לך אתנחתות של דיכוי בין לבין, ויהיה יצירתי ויעשה שינויים וגיוונים בכל טיפול. בוודאי - כל שימוש בהורמונים מגרי שחלות - יגרמו לאנדו להתעורר. גירוי יתר - על אחת כמה וכמה. וכאב משולב של גירוי יתר והתקף אנדו זה בערך חדר לידה... אם הרופא ילך איתך - אז הגיע הזמן לעבור ל IVF, אבל באמת שכדאי לבדוק מה מצב החצוצרות, כי גם אחרי כמה סבבי IVF בנוכחות בעיית חצוצרות - צריך לשקול איך ממשיכים. (זה מנסיוני האישי). מניחה שלא אובחנת ע"י מומחה לאנדומטריוזיס. ממליצה לך לפנות לייעוץ במרפאת האנדו ולשמוע מה הם מציעים.
יאללה, לכי לעשות בטא!!!!!! תיכנסי להיכל האנדואיות שהרו בהזרעות, אינשאללה

LiatFL

New member
אז רגע

לגבי צילום הרחם, עשיתי אחד לפני שנתיים וחצי בערך, היה יחסית קל ולא כואב, יצא תקין לגמרי, את חושבת שיש מקום לצילום נוסף? קבעתי תור לרופא לשבוע הבא אז אלך ונראה מה הוא יכול לחדש לי, חייבת לתת לו עו צ'אנס למען ההגינות. בחיפה יש מרפאת אנדו אחת, בבי"ח כרמל והרופא שלי מטפל גם שם, אני מעדיפה שהוא יפנה אותי לשם ושזה יהיה בידיעתו. אכן קיבלתי תמיכה של אנדומטרין והוסת עדיין לא הגיעה... את אומרת שעוד יש סיכוי? יש לי כאבים שהם כל כך "כאבי מחזור" שלא חשבתי שיש סיכוי בכלל שזה לא מחזור... אלך מחר לבתא. מקווה לחזור עם בשורות טובות
עזרת לי מאוד אישה יקרה... כרגיל.

hillamangoni

New member
ברוכה הבאה....:)

היי ליאת...גם אני דיי חדשה כאן, שבועיים. לפי מה שאת מספרת הממצא שמצאו לך באמת קטן. שאותי ניתחו הממצא היה אצלי בגודל 5 ס"מ, ואז בעצם גילו שיש לי אנדו שמפוזר בכל חלל האגן. אני מאוד מתפלאת לשמוע שעברת כבר 7 הזרעות....למה כל כך הרבה??? למה לא ביקשת שישלחו אותך כבר מזמן להתחיל בטיפולי הIVF. האמת שבמקרה שלי הרופא במרכז האשה כבר לאחר 2 הזרעות הפנה אותי לIVF. תראי אני לא יודעת עם הזרעות זה מדע בדיוני כמו שאת אומרת אבל גם אני לא ממש מאמינה בדרך זו...והאמת רוב מי שדיברתי איתה לא ממש מאמינה, לא שאין הצלחות בדרך זו. אך אני לא מכירה עדיין מישהיא שהצליחה . בקשר לטיפול המיוחד...אז כמו שכבר נאמר פה אין לנו טיפול יותר מדי מיוחד, אנו מטופלות באותה הדרך...מה שכן במקביל לגירוי השחלות אני מקבלת זריקה של דקפפטיל כל פעם רק שהרופא שלי נותן לי חצי מהמינון שהדיכוי לא יהיה גדול מידי ואז המערכת שלי "תתחרפן" מצד אחד דיכוי מיצד אחד גירוי... בקיצור בו נקווה שהכל בסדר ונהייה אופטימים לבדיקה..... ב ה צ ל ח ה !!!! ושוב ברוכה הבאה

למעלה