חדשה כאן

אשמבי

New member
חדשה כאן

אמנם הפורום הוא למשפחות חולי אלצהיימר אבל האים מתקבלים כאן גם משפחות של חולי דימנציה? יש לי הרבה שאלות אשמח לקבל עזרה.

ענתי44

New member
ברוכה הבאה אשמבי../images/Emo140.gif

ואני אענה לך על שאלה שלא שאלת, ההבדל בין דמנציה ואלצהיימר. ובכן דמנציה זו המחלה שפוגעת במוחו של האדם, בתפקוד היום יומי שלו ובעיקר בזכרון. לדמנציה יש מספר גורמים שהשכיח ביותר קרוב ל-80% מחולי הדמנציה הם בגלל אלצהיימר. זה מנוסח בגדול רק כדי לסבר לך את האוזן. וכמו שאנחנו נוהגים לומר לכל חדש שמצטערים שנאלץ להצטרף אלינו בגלל המחלה ושמחים שהוא איתנו. את ברוכה ורצויה פה ואני, וחברריי נשמח לענות לך על כל שאלה. או להושיט לך עזרה בכל מה שנוכל.

שלום אשמבי,

לצערי הגעאת למקום הכי נכון שיכול להיות, גם בעלי חולה בדימנציה, אצלו זה מוגדר, כדמנציה פרטנטלית, כל שאלה בהקשר תענה , אל תתביישי לשאול כי בשביל זה נוצר הפורום הנפלא הזה. ניצה.

אירילה

New member
האם דמנציה שווה למחלת אלצהיימר?

ממש במקרה ובאופן מדהים קיבלתי היום במייל מאמר על הנושא - דמנציה או אלצהיימר , אותה גברת בשינוי אדרת.

גרשון, סיפור קטן על דימנציה ואלצהיימר

הרופא שלנו, הנוירולוג, התעקש שזה לא אלצהיימר וזה דימנציה פרונטלית, אז שאלתי אותו, בתחילת הדרך, מה ההבדל? מה צפוי לי שלא צפוי לחולי אלצהיימר וכו', התעקשתי על שאלות, התשובה הייחידה שהיית לו, (ביידיש זה נשמע טוב) דה זלבה .... ובסוף דקורציה.... מפאת כבוד לפורום לא רוצה להשתמש במילים שלו... כך שבשני המקרים אין פתרון וצריך רק סבלנות. בהתחלה הייה אומר לי שהוא מאחל לי הרבה כוחות נפש... מי הבין אז למה מתכוון, שיהייה לכם ערב נעים, ניצה.

אשמבי

New member
טוב אז ככה ..

אבא שלי בן 60 חולה דימנציה הוא ואמא שלי גרים לבד בבית המצב ממש ממש ממש לא קל הוא מאוד אגרסיבי כל חייו היה אדם לא קל ובשלוש + שנים האחרונות הוא מאובחן כחולה דימנציה אי אפשר להשאיר אותו לבד לשניה הייתה לו פיליפינית לחודש וקצת שאמא שלי פיטרה כי היא הרימה עליו יד בפניה גם כשהיא הייתה לא היה קל היא הייתה חדשה בארץ היה צריך להסביר לה כל דבר והיא אהבה מאוד להיות ראש קטן בכל אופן המשרד שדרכו הגיע הפיליפינית לא עובד למעלה מחודש כי אין להם עו"ס והם מחכים לאישור לעו"ס חדשה אמא שלי לא יודעת מה לעשות היא חייבת דחוף עזרה אבא שלי מאוד תוקפני ובעיקר אליה הוא לא מבין כמעט כלום אבל למי לעשות דווקא הוא יודע בדיוק אנחנו לא יודעים אים מותר ללכת למשרד חדש להשיג דרכם עובדת חדשה אמא שלי רוצה לתת לו כדורי הרגעה ואחים שלי לא מוכנים הם לא מבינים כמה זה קשה לה מה עושים ? לאיפה כדאי לגשת לגבי עובדת חדשה אנחנו ממרכז הארץ. תודה לעוזרים.

hregev10

New member
אשמבי חביבה

בקשר לשאלתך אם את יכולה לפנות למשרד אחר - לדעתי אם לא שילמתם שם כסף רב אתם יכולים לפנות למשרד אחר, או לחילופין המשרד שאתם קשורים אליו חייב לספק לכם עובד או עובדת ואם אין לו אפשרות כרגע הוא יכול לפנות למשרד אחר שהוא קשור אליו ולבקש ממנו שיספק לכם את העובד/ת אביך צעיר מאד וזה מזכיר לי את בעלי שקיבל את המחלה בגיל צעיר גם הוא. היום הוא בן 68 והוא מאושפז במוסד לאחר שקיבל גם ארוע מוחי כבר חצי שנה. הוא אובחן בגיל 62 וברור שהיה חולה במחלה בערך 3-4 שנים קודם, אבל זה הגורל - קשה מאד להיות לבד אבל נעבור גם את זה בשורות טובות חני

אשמבי

New member
תודה

במקרה של אבא שלי את הארועים המוחיים הוא חטף לפני שאובחן בדימנציה והיה עוד אחר לפני כשנה וחצי - שנתיים כשאנחנו מסתכים על אבא שלי היום ועל כל החיים שלנו שאנחנו מכירים אותו אנחנו מבינים שהיו דברים שקשורים למחלה כל החיים .

מדוע את חושבת שאסור לעבור מחברה לחברה?

אם חתמתם על התחייבות להשאר באותה חברה זה לא חוקי. מה שכן, כפי שחני כתבה, בחברה חדשה תצטרכו לשלם שוב את הסכום שדורשים עבור עובדת חדשה ואילו החברה הנוכחית חייבת לספק לכם עובדת אחרת ללא תשלום נוסף. אבל נשמע שזו חברה לא אמינה אם אין להם עד עכשיו עו"ס ויתכן שהם פשוט נסגרים, כך שכדאי לכם לשקול להפסיד את מה ששלמתם ולנסות חברה אחרת. גם העובדת שסיפקו לכם ממש לא אופיינית. היא יותר מטומטמת מרעה אם העיזה להרים יד על אבא בנוכחות אמא. מאד לא אופייני לפיליפיניות. אולי אמך מגזימה? אני כאן לרשותך בעיצות מנסיון אישי.

אשמבי

New member
לגבי החברה ..

בעלי החברה לא לקח מאמא שלי שום תשלום אבל אמר לה שאים העובדת לא מתאימה הוא יביא לה מישהי אחרת וזה לא קרה. לגבי אמינות אין לנו מושג כל כך בדקנו דרך האתר של ביטוח לאומי אים אני לא טועה אים זה משרד מוכר ברשימה והוא אכן ברשימה . לגבי המקרה עם העובדת : ההורים שלי הולכים פעם בשבוע למועדון של אנשים שעברו אירוע מוחי ביום התקרית הם היו בטיול עם כל הקבוצה , היה מקרה שהעובדת פנתה לאבא שלי והוא עשה תנועה מאיימת עם היד כאילו שהוא בא לתת לה מכה אבל לא הכה אותה , אני מבינה שזה מאוד מפחיד והוא איש גדול וחזק אבל הוא לא הכה אותה והיו מסביבם עוד אנשים בריאים חולים ומטפלים. אחרי זמן מה היא שוב באה לקחת אותו או משהו כזה והוא עשה את אותה תנועה שוב לא הכה אותה (עם כל המחלה הוא תמיד אהב לעשות דווקא ולהגיד לא! על כל דבר גם אים התכוון לכן ה"לא" היה חייב לבוא קודם! ועכיו עם המחלה הדווקא מתעצם.) אז היא נתנה לו פליק על היד לדברי אמא שלי עם מבט שנאה בעיניים . אמא שלי לא היחידה שראתה את זה היו עוד אנשים מסביב המטפלים הנוספים שהיו באזור היו בהלם לדברי אמא שלי ואחדים אפילו ניגשו לאמא שלי אחר כך להגיד שלא עושים כך ואמרו גם למטפלת. הפליק עצמו לא היה כל כך חזק אבל אים היא עושה כך מול העיניים מה יקרה שלא מול עיניי אימי ??

רשימת החברות מופיעה באתר משרד הפנים

ולא באתר ביטוח לאומי. עייני שוב בקישור הבא אם החברה ברשימה: http://www.moital.gov.il/NR/exeres/6C033C66-AEEB-4CBF-87B9-F11F59762271.htm מאד מוזר שהחברה לא דרשה את האתנן שמגיע לה לפי החוק. אולי הופניתם אליה דרך ביטוח סיעודי? במקרה כזה יתכן שהביטוח משלם ישירות אבל במקרה כזה יתכן שרק אם חברת הביטוח (כולל ביטוח של קופ"ח) תסכים תוכלו לעבור לחברה אחרת. אמך צדקה שהעיפה את המטפלת הזאת, אבל רוב המטפלות הפיליפיניות הן טובות ומעלה, והמטפלת המסויימת לא מייצגת אותן. אתפ צריכים למצוא עובדת חדשה או דרך חברה אחרת (אם אין מגבלה כפי שציינתי) או בעצמכם. במקרה כזה, מיד כשתמצאו עליכם להרשם בחברת כ"א יחד עם העובדת. אתם צריכים להיות בטוחים שיש לה אשרה תקפה.

ענתי44

New member
אכן בעיה כאובה../images/Emo24.gif

לגבי עובדת חדשה אמרו לך כבר שניתן לגשת לחברת כוח אדם אחרת. אני ממליצה לך 2 דברים, תגשי למספר חברות. ודבר שני, חברות כוח אדם ירצו להביא עובדת חדשה ( שיקולים של כדאיות כלכלית ) אבל תבקשו עובדת שכבר ותיקה בארץ, שכבר הספיקה להכיר את השפה ואת המנטליות וגם על אלצהיימר. אני חושבת שלמנהל הפורום מתפנה עובדת בקרוב ( גרשון אולי זה רעיון ) אבל גם אם העובדת כבר מצאה עבודה. תתעקשי על עובדת יותר ותיקה. ותשבי איתה ותתאמו ציפיות. וכמובן תסבירי לה על אבא. במקביל, תבדקי האם אמא מנסה לחפש סיבות להוציא מהבית עוד עובדת. לא מרוע לב אלא מתוך הרגשה שזרה מסתובבת בבית שלה ולוקחת לה את התפקידים. בקשר לכדורי הרגעה. כשיקירנו אגרסיבי בצורה משמעותית, כדי לגשת לרופא שישקול מתן כדורי הרגעה. זו לא בושה וזה בראש ובראשונה למען אבא. אני ממליצה לך בחום לארגן פגישה של האחים ולהסביר קצת על המחלה ועל זה שכדור הרגעה לפעמים הוא פתרון מקובל.ממליצה בחום גם שתצטרפו, לפחות חלקכם למפגשים של עמדא. יש כמעט בכל עיר. אתם תלמדו המון מהמפגשים ותלמדו ל"נסוע" בכביש עוקף קריזות של דמנציה. כלומר איך להתמודד עם ההתנהגות של אבא.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אשמבי

יש מרפאות זכרון בבילנסון ,באיכילוב, במאיר ,את יכולה לקחת את אביך לטיפול במרפאת הזיכרון. הרופא יתן לו כדורי הרגעה נגד התוקפנות וגם כדור מעכב את התפתחות המחלה. אבא שלך חייב להיות במעקב רפואי. לגבי החברה היא נראת לא רצינית בקשי מהם את דמי הטיפול ופני לחברת כ"א אחרת לקבלת עובדת זרה. תבדקו טוב בצציציות מי העובדת המגיעה לבתיכם, קבלו המלצות ממעסיק קודם. מי שמחליט לגבי הטיפול באבא היא אמך בלבד ולא אחייך. הם יכולים רק לתמוך, לייעת אולם לא להחליט. היא תתיעץ עם הרופא נוירולוג או פסיכוגריטאר ותתן את הטיפול הרפואי הדרוש בהמלצת הרופא המטפל. זהבה

אשמבי

New member
לגבי מעקב רפואי

הנוירולוג אמא לאמא שלי שיותר טוב לא יהיה שבהמחלה רק תחמיר צריך לשמור שהוא יאכל ושלא יפול וזהו ממש במילים קרות אלו. גם הרופא גם אחיות בקופת"ח אמרו לאמא שלי כמה פעמים שאבא שלי צריך להיות באיזה מקום אחר ולא בבית אבל כואב לנו כי יש רגעים בודדים שבהם הוא מבין לשניה ואז זה יכאב לו ואנחנו מעדיפים שלא.

אשמבי לפי השם שלך תזהרי לא להאשים את עצמך

זוהי מחלה קשה שתוצאותיה מי ישורינו המצב ילך ויחמיר לצער כולנו אני הכנסתי את אישי ישראל לבית אבות בגיל 60 לא עמדתי נפשית וגופנית בטיפול בו למרות שהיה במרכז יום הוא קיבל את זה קשה ביום הראשון אך ביום השני כאילו חשב שהוא במרכז יום וכשביקרנו אותו למחרת הוא חייך ונהנה ושיתף פעולה כי ראה חברה מסביבו ולא שיעמם לו וחשב על מחלתו, לרוב אין מנוס בסוף מלרשום אותם במוסד ,במיוחד גברים חולים ,זה קשה כי הם מפעילים כוח התנגדות למטפלים בשורות טובות

אשמבי לגבי הטיפול באבא

מאחר שכבר העסקתם פיליפינית, ברור שיש לכם אישור ואם תהיו נחרצים תוכלו למצוא מטפלת מתאימה תוך ימים ספורים. אינני חושב כמו האחיות בקופ"ח שאבא כבר צריך להיות במקום אחר. לדעתי אתם צריכים לנסות קודם מטפלת בבית. הנסיון הקודם אינו נחשב כי המטפלת היתה גרועה. אם זה לא יצליח אזי אכן מוסד סיעודי יהיה הפתרון. יהיו לכם גם פחות ויכוחים בתוך המשפחה אחרי שניסיתם טיפול בבית שלא צלח.

אשמבי יקרה, ליבי אתכם

אני מרשה לעצמי לכתוב כי אני בת זוג של חולה בן 60 שמטופל בבית עם עובדת זרה מנפאל. היא מאד טובה ואכפתית ומבינה עכשיו את המחלה ויש לה "ראש טוב" איך לתחמן אותו בכל מיני מצבים ולהתגבר על התנגדויות. מה שזה אומר שאם אבא מודע עדיין לסביבתו ומכיר אתכם ןטוב לו בבית, צריך לנסות למצוא לו עובדת טובה ומסורה. לגבי התרופות, אנני חושבת שלבנים יש זכות להתערב, כי אמך מתמודדת עם כך כל הזמן ולא הם. ילדיי לא מתערבים וסומכים עלי. אם הוא לא רגוע חייבים למצוא כדורים שירגיעו אותו ויוכל להשאר יותר זמן בבית. האחים צריכים להבין שאם הם רוצים שהוא יישאר בינתיים בבית, אין ברירה!!!, כי אם ההתנהגות שלו תחמיר ולא תהיה ברירה אלא להכניסו למוסד, גם שם יתנו לו כדורים להרגעה וזה ודאי יהיה עוד יותר לא נעים. האם אמך עובדת? איך היא מתמודדת? אם היא מעוניינת, אני יכולה לשוחח איתה כתבי לי ואז אשלח במסר מקווה שתמצאו מהר עובדת מחליפה, החזיקו מעמד, טובה

למעלה