חדשה כאן ...

גל1 האחת

New member
חדשה כאן ...

היי שלום לכולם .. זו פעם ראשונה שנתקלתי בפורום הזה ונראה שאוכל ללמוד כאן הרבה דברים ..

גל1 האחת

New member
קשר לא בריא

אני בת 32 גרושה ואמא לילד לפני כשבועיים סיימתי קשר שנמשך 3 שנים .. ובכל הזמן הזה אני מנסה לצאת מהקשר הזה ומוצאת את עצמי חוזרת בחזרה ולא טוב לי מצד אחד יש אהבה ומשיכה ומצד שני אין הערכה של הבן זוג הוא קיבל אותי כמובן מאליו וכשרציתי לדבר זה לא עניין אותו ותמיד החברים שלו בסדר עדיפות ראשון ואני בסוף תמיד יש לו זמן לכולם ולא אלי אבל כשהיה צריך אותי ידע איך להשיג אותי בכל פעם שעצרתי את הענין הוא לא נתן שזה יגמר ואני מוצאת את עצמי נופלת ברשת שוב שוב מיואשת מהכל ומנסה להבין למה זה לא נגמר ? הדבר המוזר הוא שעם כל הרצון שלי לגמור את הענין פחדתי שזה יגמר פחדתי מהלבד פחדתי לעשות צעד כזה שאין ממנו דרך חזרה. היום אני שבועיים אחרי ומה שמפליא הוא שטוב לי ואני רגועה יש קטעים שאני כועסת על עצמי למה נתתי לעצמי להגיע למצבים כאלו ואיך הוא הצליח לגרום לי לכזה בלבול ובכל פעם מחדש לעשות מה שטוב לו ולא מה שטוב לי והכל הלך לפי הרצונות והחשק שלו ואני התעוררתי רק עכשיו ? אני כועסת על עצמי אבל מצד שני מעריכה את הצעד למרות הפחד והקושי הראשוני

seeyou

New member
את במצב "מבולבל" כמו עוד כמה אלפיים../images/Emo140.gif

בני אדם גוררים "שריטות" מקשרים קודמים למערכת יחסים חדשה: "המוזר הוא שעם כל הרצון שלי לגמור את הענין פחדתי שזה יגמר פחדתי מהלבד פחדתי לעשות צעד כזה שאין ממנו דרך חזרה." ברור לי,מבלי לדעת במדויק את הסיבות של הגרושים שלך שזה הגורם לכול הפחדים שלך. אם הקשר לא טוב או לא מתאים גם לך,,אז אין סיבה להשאר. אם אין "הערכה" של הבן זוג זאת גם סיבה לעזוב-כאשר ברור לי שיש הרבה פרושים לזה את צקיכה להבין ולהפנים שבכול מערכת יחסים ,אפילו שמצהירים על "אהבה",יש קמצוץ של ניצול(כשהיה צריך אותי ידע איך להשיג אותי) ברור שלא קל לך להתחיל קשר חדש על תבנית הקשרים שהיו לך מקודם או על תבנית הציפיות שלך. לדעתי ,תתמקדי בקשר הבא לדברים ה"נחוצים" לך ולא להתפזר על כול המרכיבים. "בכל קשר ההסכמות מספקות את השכר ואי ההסכמות את העונש." יוסי

גל1 האחת

New member
יוסי ../images/Emo140.gif ברור לי שכל קשר בין בני זוג

מבוסס על אינטרס משותף זה ברור וזה קיים אצל כולם כי אני נהנית מהבן זוג שלי בגלל : 1 . 2 . 3 והוא נהנה להיות איתי בגלל : 1 .2.3 וכל זוג סיבותיו שמורות עימו וכל קשר מבוסס על קבלה ונתינה וזה דבר שאין עליו ויכוח. אבל במקרה שלי אני מרגישה שרק אני זו שנותנת מעצמי ומשקיעה מעצמי ואין הדדיות - מתסכל וניסיתי לחשוב אם אני אשמה בזה ? או שאין מה לעשו ת זה הבנאדם וככה הוא בנוי ואין מצב לשנות ? כי היו אנשים שאמרו לי : ' את אשמה את הרגלת אותו , את לא מעמידה אותו במקומו, את לא מספיק חזקה מולו וכאלו וכאלו ' ואני בעצמי לא יודעת את התשובה

seeyou

New member
"היו אנשים שאמרו לי.."../images/Emo178.gif-

יש הרבה אמשים טובים שמבינים את הבעיות של אחרים יותר טוב משלהם. לגופו של עיניין: -אם את נהנית מהבן זוג שלך בגלל סיבות שונות אז מה הסיפור שאת אשמה שהרגלת אותו לדברים שהוא אוהב? את לא מספיק חזקה מולו? לדעתי אישה לא אמורה להיות "חזקה" אלא אישה
את לא חייבת לדעת איך מורכבת הטלויזיה אלא רק לדעת להפעיל אותה
לכולנו ,יש נקודות חולשה ויש ללמוד אותם . את צודקת ש:"כל קשר מבוסס על קבלה ונתינה"-אבל את צריכה להוסיף שאין שיוויון בין קבלה ונתינה בין בני הזוג." בהרבה מערכות היחסים ,נשים "משקיעות" יותר מאשר הגברים. הנשים מקופחות יותר. למה? זאת שאלה מורכבת-פילוסופית אז מה באמת היתה הבעיה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה שהכי בולט הוא חוסר ההבנה "למה זה קורה לי"

והנקודה היא שתמיד ניתן להבין, וחשוב להבין. האם הוא היה גבר מושך, שבמקרה הוא משפיל ומתעלל, או שדווקא היחס הרע הוא חלק מהמשיכה? אם את לא רוצה שזה יקרה שוב (ושוב ושוב...) כדאי לך להבין מה קרה, לא במונחים של "הוא" (הוא היה כזה וכזה), אלא במונחים של "אני": (מה שמשך אותי לגבר כזה זה ש...). עכשיו שאת כבר מחוץ למעגל הזה (בברכותי!) את יכולה להתפנות לנתח ולהבין. מריוס

גל1 האחת

New member
הענין הוא

שזה סוג באמת נדיר של אדם שמעולם לא פגשתי אפילו מישהו שדומה או מזכיר אותו .. ההתנהגות הזו שתארתי לכם היא מופנית לו רק כלפי אלא גם כלפי משפחתו האחים שלו וההורים שלו חוץ מהחברים שלו - הם מקבלים יחס שונה .. ולא מדובר בגירושים אלא בחברות שהסתיימה .. שנינו עברנו גירושים ואנו באים מאותו רקע ועברנו דברים דומים . מדובר באדם שחושב אך ורק על עצמו נטו ולדעתי בגלל שהוא יצא בשן ועין מהגירושים שלו (גם אני) הוא החליט בלי לומר זאת מפורשות שלאף בחורה שהוא יכיר הוא לא יעשה בשבילה כלום כי מאותו רגע כולם אותו דבר וכולם מחפשות אותו דבר (זאת הדעה שלי כמובן כי ככה זה נראה) ואני - לעומת כל הבחורות שהוא הכיר וניהל עימם קשרים לא חיפשתי ולא ביקשתי ולא דרשתי ממנו דבר ואיני זקוקה לכלום - דבר אחד שביקשתי ואני עומדת על דעתי הוא לכבד אותי ועל זה אין ויכוח ..... אבל הוא בשלו ואנו חוזרים שוב ושוב לאותם ויכוחים ולאותם דרמות חוזרות ונשנות וכבר התעייפתי מהם כי אין שינוי .. "אוזניים להם ולא ישמעון עיניים להם ולא יראו ..." ברור לי שהוא לא ידע איך "לאכול אותי" כי ככל שהכיר אותי הבין שאני שונה ואין לי עניין או אינטרס כלשהו מלבד שיהיה בנינו אמון וכבוד הדדי וזה מה שחשוב לי .. הוא פגע המון פעמים ואפילו לא שם לב ולא הבין את מעשיו . ואז הייתי 'מתעקמת' עליו והוא היה שואל מה קרה וכשהייתי מתחילה לדבר היה מיד עוצר אותי ואומר לי 'הבנתי הבנתי אל תמשיכי לדבר ' או 'את לא מאיימת עלי אם קשה לך להיות איתי תנתקי את הקשר ' וכשניתקתי קשר כמו שהוא אמר הוא לא קיבל את זה בקיצור אין לי מושג מה הוא רוצה ונראה לי שגם לו אין מושג - כרגע לאחר נתק של שבועיים הוא מנסה למצוא את דרכו בחזרה מה עושים ?????.

pasa24

New member
גל 1 האחת../images/Emo150.gif

האדם הנדיר עליו את מדברת הוא אותו אדם אשר לא תצטרכי לשפוך את מר ליבך עליו.ולכן אנני מבין איזו סוג של נדירות מצאת בו? את מציינת שעברו עליך כשבועים ימים יחסית נעימים אך את מעלה את האפשרות שאולי"נחזור", איפו הכוחות הנפשים שלך,איפו הרצון לבדוק את זה יותר לעומק? בימינו! לצערי רוצים פתרונות קסם אבל כמה שיותר מהר נ.ב במצב בו את נמצאת לא צריך לעניין אותך מה הוא רוצה, את מי זה מענין, לא מדברים עליו מדברים עליך.

גל1 האחת

New member
מריוס שאלה לי אליך חשובה מאוד../images/Emo204.gif

וחשוב לי לדעת את תשובתך בענין .. אם יהיה מצב ששוב נחזור להיות ביחד הרי המצב יחזור להיות שוב אותו דבר - מהם הדברים שעלי להמנע מהם או לעשות בצורה שונה על מנת שנגיע למקום אחר או מראש אתה מציע לי לא לחשוב לחזור לקשר הזה

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לא כל כך משנה...

שלום לך, עשית בדיוק את מה שהצעתי לך לא לעשות: כל מה שכתבת זה "הוא עשה" ו-"הוא אמר" ו-"הוא חשב". אין שם התבוננות על עצמך, דברים מסוג: "אני חיפשתי" "אני מצאתי" "אני אהבתי". חסרה שם המודעות. ובדיוק בגלל זה אני חושש שאת תחזרי אליו, לא משנה מה יגידו לך כאן. היציאה האמיתית מהמעגל היא דרך מודעות עצמית. אגב, זה שהוא רע גם למשפחתו לא ממש משנה את התמונה... הוא רע אליך, ואת נמשכת לזה. זאת הבעיה. את אומרת שהוא נדיר, אבל מה בדיוק היה שם שמצא חן בעיניך? כל אדם הוא יחיד ומיוחד ונדיר. השאלה היא מה בדיוק הדליק אותך בו, ואיך זה קשור לרוע שלו. זאת המודעות. בתור רמז, כדאי שתחפשי את דפוסי האהבה שהיו בבית הוריך. יש סיכוי כלשהו שתגלי קווי דמיון. מריוס

גל1 האחת

New member
אוי אני עשיתי אתמול את טעות חיי .. מריוס

אתם צודקים כאן בכל מה שאתם אומרים ואני עדין מבולבלת .. מריוס צדקת שחששת שאני יחזור אליו - כי אתמול זה קרה אבל עשיתי אתמול טעות קשה אני אפילו מתקשה לומר כי אני לא מאמינה שעשיתי זאת.. שאלת אותי מה מוצא חן בעיניי אצלו ? אני רואה בו נקודות השקפה דומות לשלי מאוד .. יש משיכה מינית מהרגע הראשון שנפגשנו ויש אהבה בינינו והוא משעשע ומצחיק ברמות שלא הכרתי אצל אף אחד הבעיה היא התקשורת שזו הסיבה לכל הבעיות בקשר הוא נפגע ולוקח דברים שאני אומרת בצורה שונה לדוגמא: אם הוא החליט שבא לו לאכול משהו מסויים באמצע הלילה ולי אין כוח להכין באותו רגע כי אני עייפה או לא מרגישה טוב ולא משנה מה הסיבה .. התגובה שלו תהיה : אם לא בא לך לא צריך רק אם בא לך או שהוא יענה : מה את חושבת שאין לי אוכל בבית שאין לי בית וכו וכו הוא אומר את זה בציניות כאילו אבל התשובות האלו גורמות לי לויברציות בכל הגוף שאני רוצה להתאדות באותו רגע ולהעלם או לחשוב שלא שמעתי בכלל את המילים האלו וכשהוא בימים רגועים הכל בסדר וכשיש ימים פחות טובים הוא נורא לחוץ ועצבני וזה משפיע עלי..ואני לא חושבת שהוא רע כי הוא לא כזה אני לא יודעת איך להגדיר אותו הוא פשוט עסוק בעצמו מסובך לי מסובך

seeyou

New member
לפי מה שכתבת-את לא בסדר.

אחרי פעם הראשונה שקרה לך מקרה כזה- במקומך הייתי מכין לו כמה סוגים של אוכל אהובים עליו ושמה במקרר-פריזר. זה כול הסיפור?. בגלל זה צריך לשבור את הכלים? ואם הוא מדבר בציניות ? אז מה? מתרגלים שזאת צורת הדיבור שלו ומתעלמים.

נומלה

New member
למה להתפשר בגייל כזה?

הבחור נכה? הוא לא מסוגל לפתוח דלת של מקרר לבד? להכין לו אוכל ולשים במקרר בשלב הזה של היחסים? אולי אם הוא רעב שיציע שילכו לאכול איפה שהו? הוא לא נשמע לי משקיע.

seeyou

New member
דפדפתי מתחילת הסיפור../images/Emo13.gif

נקודות העיקריות שמצאתי : בת 32 גרושה ואמא לילד לפני כשבועיים סיימתי קשר שנמשך 3 שנים יש אהבה ומשיכה מריוס צדקת שחששת שאני יחזור אליו - כי אתמול זה קרה בעיקרון את מעלה שאלות נכונות בקשר שהבחור רוצה את הבחורה יותר ממה שהיא רוצה אותו בסיפור שלנו זה להיפך-היא רוצה אותו כמעט בכול מחיר-מהסיבות השמורות לה. אי לכך,הגישה שלך לא תאפשר לה להשיג את המטרה שהיא יציבה לעצמה ישנם דברים קטנים ,לערכתי,,שיכולים להטיב בקשר או אפילו רק למנוע תקריות מיותרות עצות שלך הן נכונות כאשר מדובר באישה עם הרבה ביטחון עצמי

למעלה