חדשה כאן...

יעל441

New member
חדשה כאן...

שלום לכולן אני חדשה כאן, פעילה האמת בפורומים אחרים אבל נראה יהיה לי מעניין להתייעץ גם כאן... אני אמא ל- 3 (2 בנים ובת מקסימים!!!). לאחרונה החלטתי לקחת באופן נוקשה את עניין הכושר וההרזייה, בעיקר אחרי שהתגלה אצלי בריחת זידן, והרופא הסב את תשומת ליבי לעניין המשקל העודף! ורציתי לקבל טיפים איך להתמודד למשל עם האוכל, במיוחד שיש ילדים בבית שאוהבים כל הזמן חטיפים ושוקולדים, שהאמת די מפתים אותי.

יעל י

New member
בעייה כואבת ומוכרת...

מה לגבי לא להכניס הבייתה ושרוצים ללכת לקנות מיידית,לתת לאכול בחוץ ואין בבית? נושא של בריחת סידן זה מאד משמעותי ורציני.כמה עודף משקל יש לך?האם הופנת לדיאטיקאית? ברוכה הבאה ובהצלחה

אור685

New member
היי יעל

(כמה יעלות יש לנו כאן...) אני אורית, אמא ל-5 ילדים, מכירה כמובן את הבעיה הזאת. קודם כל רוצה להגיד לך שטוב מאוד שהחלטת כך-זה טוב גם לך וגם לילדים. כי אם הם רגילים לאכול הרבה חטיפים ושוקולדים-גם הם יסבלו מעודף משקל! ועדיף להרגיל אותם מעכשיו למשהו אחר. אני כן קונה חטיפים וכו',אבל הם לא אוכלים כמה שהם רוצים ומתי שבא להם.אני מגבילה. בגלל שהם אוהבים הרבה דברים אני קונה את אלה שפחות טעימים לי וככה הפיתוי נמוך יותר. אני אתן לך דוגמא- תמיד היה בבית ממרח שוקולד,ולי היה ממש קשה עם זה. באיזה שלב שאלתי אותם אם זה בסדר שאני אקנה במקום זה ממרח שוקולד לבן. הם הסכימו וככה עשיתי. עם זה היה לי יותר קל. אבל במשך הזמן שמתי לב שאני מתחילה לאכול גם ממנו יותר ויותר,בלי לשים לב בכלל. אז לפני שבועיים שאלתי אם יסתדרו בלי הממרח הזה. הסכימו... ומאז-יותר קל לי (הממרח הזה לא חסר לאף אחד חוץ ממני...) עוד מעט בטח יבקשו-בפסח-אבל נעבור את זה... עוד דבר-פירות במקום חטיפים. אני קונה המון פירות ושמה את כולם בקערה ענקית על השולחן. מדי פעם מישהו עובר ולוקח פרי. לפעמים אני לוקחת מגש גדול,פורסת הרבה פירות ומסדרת אותם לפי צבעים,ואנחנו יושבים כולם יחד ואוכלים. לצאת איתם החוצה-את יודעת ,במקום מחשב-טלויזיה-מחשב-טלויזיה,לצאת יחד איתם החוצה לאנשהו,לא משנה,העיקר לזוז. שתיה-שותים רק מים! בסופי שבוע אני קונה בקבוק אחד או שניים של מיץ תפוזים או תות-בננה,וזהו. מקווה שעזרתי לך, בהצלחה!

יומטוב5

New member
ברוכה הבאה

אין לי טיפים לתת לך כי גם אני לא בדיוק מצליחה והיום אני הולכת למטפלת חדשה נראה אם היו לה רעיונות חדשים בשבילי בכל מקרה בהצלחה ויעלות חן יש כאן הרבה וזה טוב ונחמד

יעל441

New member
שוב שלום...

תודה על קבלת הפנים, ועל התשובות שלכן! אז ככה יש לי עודף משקל של כ- 10 ק"ג (אולי קצת יותר 12 אבל אני לא אהיה קטנונית).... לגבי ההצעה לאכול בחוץ זה קצת קשה, כי הבנים בעיקר חוזרים בערב הביתה, מחברים ואז יש להם מה שהם מכנים "התקף רעב לסוכר...", "התקף שוקולד" הם קוראים לזה... אז לבקש מהם כל פעם לקנות בחוץ זה בעייתי, ואני ממש מנסה להתאפק...הם בעיקר אוהבים לאכול בסלון תוך צפייה בטלוויזיה... ואני ממש יודעת שאני חייבת להקפיד, במיוחד שרופא המשפחה אמר לי שאצטרך להתחיל להקפיד.... מה גם שאחרי שהתגלה אצלי עניין בריחת הדיסן, והתחלתי טיפול תרופתי באקטונל (אולי מישהי מכירה...?) אני חייבת להקפיד לעשות גם חיזוקים לגוף, וגם לאכול מאוזן- הרבה סידן וויטמינים.... אבל אני מרגישה שאני חייבת גם תמיכה, נפשית וחיזוקים!

לילית462

New member
ברוכה הבאה, הפתרון שלי...

פירות כמו שאמרה אור - יש לנו קערה גדולה עם פירות על השולחן. כשאומרים לי "אמא אני רעבה" אני מציעה תמיד פרי. הבנות יודעות שמותר ממתק אחד ביום. הן יודעות שזה "לא בריא" ושחשוב לאכול אוכל בריא, הן בעצמן שואלות אותי המון על כל מיני מאכלים "אמא, זה בריא?" ורוצות לאכול בריא. זה מסר שמעבירים אצלנו חזק בבית הספר ואנחנו שמחים לחזק אותו בבית. אנחנו משתדלים לאכול בריא כל הזמן, אוכל ביתי ולא תעשייתי, הרבה פירות וירקות וכו'. שלא תטעי, יש לנו ארון ממתקים, ויש כמעט תמיד עוגה במקרר - אני חרדה מליצור תחושת מחסור, אבל יש גם גבולות ברורים. בארון החטיפים אני גם מחזיקה את "החטיפים שלי" וכשאני מגיעה אליו ומחפשת במה להתפתות, הם קוראים לי לקחת אותם במקום שוקולד. ואני גם מנסה לשנן לעצמי - יפה דורש יפה מקיים, ולהראות לילדות שכמו שאני דורשת מהן לכבד גבולות ו"ממתק אחד ביום" גם אני צריכה לקבל את זה. זה לא קל אבל זה מה יש....

יעל441

New member
קצת מבולבלת...

קודם כל זה ממש נכון, לפעמים גם אני מרגישה שאם אני לא קונה מספיק דברים אז לילדים שלי לא יהיו, והם יכעסו "למה אין" "למה לא קנית".... ואני מרגישה שאני חייבת להרזות, אבל אני לא יכולה להטיל את ההצלחה שלי במחיר של המשפחה, בהנאות שלה. אני כאילו צריכה לעשות סוויץ' בראש כזה.... בנוסף קראתי הבוקר בחוברת (של האקטונל) שמשקל שנמוך מ 60 ק"ג יכול להוות סיכון לשברים... ולשומן יש תפקיד חשוב בהגנה על העצמות... אז אומנם אני לא שואפת לשקול 50 וקצת... וכיום אני שוקלת 68... אבל מרגישה מצד שני שיש עלי עומס מיותר.... מישהי אולי גם בגיל שלי? מישהי גם חווה את מה שאני חווה?

יעל י

New member
יעל...

לא צריך להיות מבולבלת.חשוב להבין שכל הטבלאות למינהן מתייחסות באופן "קר" לחישוב מתמטי ואילו לא לוקחות בחשבון את הגיל והתרגיל (הלידות ההריונות וכו'). את יודעת אחותי שוקלת 54-55 ק"ג על גובה של 165 ס"מ בערך,לדעתי חתיכה עולמית אבל היא עלתה בשנים האחרונות משהו כמו 5 ק"ג ובשבילה היא "פרה". את צריכה לשנות את התזונה ולרדת במשקל לפי ההרגשה שלך ולא לפי טבלה כזו או אחרת (כמו למשל שיש בשומרי משקל).

יעל441

New member
תודה על התמיכה!!

בגדול... אם אני אשקול נניח 60 ק"ג אני אהיה מה זה מאושרת! גם אראה יותר טוב (כי אני לא מי יודע מה גבוהה...), וגם מבחינת הבעיה של בריחת סידן לםי מה שכתוב בחוברת של התרופה זה יהיה בטיחותי בשבילי. תגידו... כמה פעמים בשבוע כדי/מומלץ לעשות אירובי וכמה פעמים התעמלות עם משקולות...? ומתי הכי טוב להתעמל- בוקר או ערב?

יעל י

New member
באימון מבוקר יהיה מי שיתן לך...

הדרכה המקצועית. אני עושה בהצלת המדריכה 3 פעמים איתון משולב אירובי+כח.

יעל441

New member
ליעל י

היי יעל (צירוף מקרי השם
) גם את סובלת מבריחת סידן ומטופלת באקטונל? איפה זה מתבטא בריחת הסידן אצלך? אצלי זה באיזור הירך השמאלית וקצת במפרק היד.

יעל י

New member
יעל אני לא...

אבל אני מתאמנת כדי לשמור על הבריאות באופן כללי

למעלה