חדשה כאן...

PianoGirl20

New member
חדשה כאן...

שלום לכולם, החלטתי להצטרף לפורום, לאחר שבזמן האחרון התחלתי יותר להכיר ולאהוב את השירים של אביתר. באופן כללי אני מאוד אוהבת מוזיקה ישראלית ויש המון אומנים שאני אוהבת, ביניהם יהודית רביץ, שלום חנוך, יוני רכטר ועוד...כנראה שעכשיו הגיע תורו של אביתר.
בכל מקרה, מקווה שיהיה נחמד פה.

TEENAGER1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני מיכל, יש לך טעם מוזיקלי נהדר
, ואם את בעניין - את מוזמנת לספר לנו קצת על עצמך, ועד איזה שלב הגעת בינתיים בידיעת האביתר
(דיסקים, הופעות, כאלה).

PianoGirl20

New member
בכיף..:)

אני ליבי,בת 22 מאיזור המרכז. אני סטודנטית לעבודה סוציאלית, אבל בנשמתי אני מוזיקאית (אני מנגנת בפסנתר מגיל 6 ומלחינה). בינתיים יצא לי להכיר טוב טוב את הדיסק הראשון של אביתר, וממנו אני במיוחד אוהבת את תיאטרון רוסי, שן לידי, שמח שבאת, אקדח (המזעזע...), אבות ובנים ואת 'יש לי סיכוי'. את האלבום השני בכלל לא יצא לי עדיין להכיר, ומהאלבום השלישי אני גם יחסית לא כל כך מכירה עדיין שירים (היום התחלתי לשמוע אותו) בינתים ממה שאני מכירה אני במיוחד אוהבת את 'מתנות' ואת 'הזאב והאיילה'. אשמח לגלות על עוד שירים ומוזיקה חדשה של אביתר. מבחינת הופעות, הפעם היחידה שהייתי בהופעה של אביתר הייתה לפני שנתיים וחצי בערך, כשהוא הופיע יחד עם יהודית רביץ בעין גדי. באותה תקופה עדיין לא ממש הכרתי אותו אז לא כזה התלהבתי מזה שאני שם, אבל מאוד הייתי רוצה ללכת להופעה שלו מתישהו בזמן הקרוב (למרות שהבנתי שבגלל עניין הדת הוא כבר לא שר כל מיני שירים ומצנזר מילים...)

TEENAGER1

New member
יפה יפה

אני ממליצה להקשיב טוב טוב לדיסק השלישי, הוא האהוב עליי מבין השלושה
לגבי מוזיקה חדשה - ממש בחודשים הקרובים אמור לצאת הדיסק הרביעי, כך שיש לך הזדמנות.. מבחינת הופעות - היחידה שסגורה בזמן הקרוב היא ב-25.3 בצוותא. בעיקרון אביתר לא מופיע הרבה עכשיו, בגלל הדיסק שבדרך, אבל אני מניחה שמיד אחרי הדיסק יגיע סיבוב הופעות חדש. יש רק שלושה שירים שהוא לא שר (תאטרון רוסי, אקדח, בראשית), ותאמיני לי שהם ממש לא פוגמים בהנאה מההופעות - ההיפך
תהני בפורום!

PianoGirl20

New member
תודה!

אגב, ראיתי עכשיו בפעם הראשונה את הקליפ של 'תחרות כלבים' ואני חייבת לציין שהוא ממש טוב! הקטע שאורנה בנאי משתתפת בקליפ גם כן תורם. למרות שאני חייבת להגיד שלא לגמרי הבנתי מה הסיפור מאחורי השיר...מישהו יודע?

adamc1

New member
אין צינזור בגלל 'דת'.. דווקא החתימה שלך אומרת

הכל.. "תהיה אתה לא משנה מה הם אומרים" בכל זאת גם אם אני הייתי בן 30 ומשהו, נשוי ועם משפחה, בטח היה לי מעט מרגיש מוזר לשיר שירים שנכתבו ממקום אחר לגמרי בשנות ה20 המוקדמות.. אז במשך תקופה הוא ניגן את 'מתי נתנשק' בהופעות, כי זה שיר אמיתי בכל זאת, אבל עם הזמן גם זה נעלם, כי הגיעו שירים חדשים.. אני ממליץ לך להכיר את הדיסק השני ואם הוא קצת מחריד או משעמם בהתחלה, תני לו כמה שמיעות מלאות, וכמובן תחפשי באינטרנט את המילים ותקראי תוך כדי (כי אין חוברת מילים בדיסק) D: שלום

PianoGirl20

New member
אני מסכימה מצד אחד

עם מה שאתה אומר, ואני במיוחד יכולה להבין את זה מפני שגם אני מוזיקאית ומלחינה, וגם לי לפעמים מוזר לשיר ולנגן לאנשים שירים שכתבתי לפני כמה שנים ושאני מרגישה שאני כבר ממש לא נמצאת במקום הזה. נכון, זה יכול להיות לפעמים מביך או לא נעים. מצד שני, אני חושבת שלפעמים קהל שבא לראות הופעה מצפה לדברים מסויימים וכן לפעמים צריך 'לספק את הסחורה', כי זה מה שהקהל בא לראות. אני יכולה להבין שהסיבה שהוא לא שר שירים מסוימים זה כי זה פוגע בראיית עולם שלו כיום וכי הוא מרגיש שזה לא צנוע אולי לשיר שירים מסויימים. אבל עדיין קשה לי קצת להסכים עם זה באופן מלא, בגלל שאני למשל בתור מישהי שלא ראתה אותו עדיין ממש בהופעה, הייתי מאוד רוצה לשמוע אותו שר את 'תיאטרון רוסי' למשל, ועכשיו כנראה שזה כבר לא יקרה...וקצת חבל.

TEENAGER1

New member
אני מבינה מה את אומרת

אבל באמת היית רוצה להגיע להופעה ולשמוע את אביתר שר את "תאטרון רוסי" בזמן שזה בערך הדבר האחרון שבא לו לעשות? לא נראה לי שזה שווה את המחיר.

PianoGirl20

New member
ברור שלא...

לא הייתי רוצה שהוא ישיר משהו שלא עושה לא טוב... סתם קצת חבל לי שלא ייצא לי לראות אותו מבצע את זה, אבל לא נורא.

ח ל ו ן

New member
ללא שום סיבה.

פשוט הייתי רוצה שירצה לשיר את זה, מהסיבה הפשוטה שאני אוהב את השיר.

adamc1

New member
הוא לא שר בשבילך, או מנגן בשבילך..

ולא בשבילי - ובתור מוזיקאית וכותבת ומלחינה, כמוני, את יכולה להבין מה זה כשמצפים ממך 'לספק' איזו סחורה כלשהי הרגשה נוראית, לפחות בשבילי. ובמיוחד אביתר זה 'קח' או 'לך'.. ממש ככה.. ואני מסכים עם הדרך הזאת וחושב שהיא הכי נכונה באומנות

TEENAGER1

New member
../images/Emo45.gif

אם הייתי בבית הייתי מצטטת את מה שאביתר אמר בראיון פעם, משהו בסגנון של: אני לא מכריח אף אחד, מי שרוצה לעלות על העגלה - מוזמן.. כמובן שהוא אמר את זה הרבה יותר יפה

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אם את ירושלמית [או שאת מתאמצת
] ואת רוצה, תבואי להופעה ברשימו [אם נשארו עדיין כרטיסים בכלל..]. מומלץ בחום, אני כל כך מחכה לזה. 19.3, רשימו ירושלים: "הרצון לדייק במילים" - מפגש עם אביתר בנאי, בו הוא משתף את הקהל בתהליך היצירה הפרטי שלו, בתוך תעשיית המוסיקה הישראלית. אביתר יספר על התפתחותו האישית והמקצועית תוך תהליך ההתקרבות לדת ולזהות היהודית. במהלך המפגש יבצע אביתר בעיקר שירים חדשים מהאלבום שבדרך, תוך שילובם בסיפורים מטקסטים יהודיים. לפרטים והזמנת כרטיסים: 02-6255643 [באדיבות TEENAGER1 ].

למעלה