חדשה כאן

ashlaya

New member
חדשה כאן

שלום לכולכן אני חדשה כאן אבל סופסוף הפורום שלכן רלוונטי גם לגבי... ילדתי ביום שישי 26/4/02 ומאז אני מניקה את עדי הנסיך הקטן בשלושה ימים האחרונים הוא כבר התחיל לסבול מגזים ואני ממש מרחמת עליו ומיואשת אני מקפידה על תזונה (למיטב ידעתי) ולא אוכלת מה שידוע לי שגורם לגזים הציעו לי להביא לו תה שומר או קמומיל מה דעתכן? אני פוחדת ששילוב התה יגרום לו אולי לרצות דברים אחרים ולא רק לינוק??? אשמח לשמוע את דעתכן

etilly

New member
היי אשליה!

ברוכה הבאה, קודם כל! מקווה שכולכם מרגישים אחלה! נעה לא ממש סבלה מגזים, אבל ברגעים שראיתי שקצת לחוץ לה, טפטפתי לה גליכל וזה ממש הרגיע את המצב. זה ממש עבד כמו סם הרגעה. אני מאוד מאוד משתדלת לא לתת לה כלום חוץ מחלב אם, ובגלל זה תה שומר או קמומיל לא רלוונטי מבחינתי. מה שכן, בעקבות הטיפים של הבנות כאן בפורום, אני אכלתי שומר ואני חושבת שזה עזר למצב (כמו שאמרתי קודם - היא לא ממש סבלה אז אין לי מושג אם השומר אכן אחראי לזה) נשיקות לך ולעדי הקטן

קודם כל ../images/Emo49.gifוברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

המלצות לטיפול בגזים: תאכלי ראש שומר כל יום ואת יכולה גם לשתות חליטת שומר (יש כאלו שזה עוזר להן) לתת לו גליכל/גרייפווטר/סימיקול - מה שיתאים לו לעסות לו את הבטן בתנועות סיבוביות (עם כיוון השעון) לקפל את הרגליים לכיוון הבטן תמנעי כמה שיותר מחלב ניגר תקחי אותו הרבה על הידיים ותהיי איתו בתנועה (מנשא יכול מאוד לעזור ) מה שלנו עזר הכי הרבה - זה להיות על הידיים וכל הזמן בתנועה. בנוסף, ניסיתי את כל הנוזלים להקלה בגזים ומה שהכי עזר לליה היה הסימיקול - נותנים מזה לפני כל הנקה. תקופת הגזים קשה ומפחידה, אבל היא עוברת. ואחרי שעוברים אותה שוכחים שבכלל היא הייתה. תנוחי הרבה כשתוכלי בשביל לאגור כוחות להתמודדות עם הגזים. תרגישו טוב ובהצלחה.

תשתי את את התה, החומר יגיע אליו

בצורה עדינה דרך החלב, בכמות שהוא יכול לעכל. עיסוי לתינוק עוזר כמניעת גזים, אם כי לא מעביר אותם לגמרה. מעבר לזה זה כיף גדול אז תלכי ללמוד את זה, מאוד שווה. אנחנו לא מצאנו משהו מועיל אחר...חוץ מלחכות 3 חודשים שזה יעבור. נשיאה של התינוק עם הבטן אלייך במנשא טוב שמצמיד אותו, כמו "תינוכיס", קצת מקל. יש בנות שדווחו ש"גליכל" עזר. לא אצלנו. בהצלחה ותהני ממנו.

ברוכה הבאה אמא אשליה ועדי כמובן

טוב כבר ענו לך הרבה ולעניין. מצטרפת ל´נגד´ לתת תה לתינוק, כולל שומר. בגליכל של הומגליל יש תמצית שותר וקמומיל וזה עוזר נהדר. אם תאכלי את שומר טרי כל יום זה יעזור מאד מאד. תבדקי בלינק הבא, אני בטוחה שתמצאי הרבה חומר מעניין.

noa2

New member
ברוכה הבאה!

המון מזל טוב לך ולעדי (וגם לאבא שלו). טוב לראות אותך כאן! גם אנחנו סובלים נורא מגזים, ומה שעוזר זה קצת גליכל, וגם להחזיק את רוני כשהיד שלנו תומכת בבטן שלה, וכשנמאס לה מזה אז אני מנסה לשבת כשהבטן שלה על הירכיים שלי ובתנוחה הזו היא גם נרדמת. שיהיה בהצלחה, ושנעבור את התקופה הזו בשלום!
ורד

almost

New member
מצטרפת לאחרות

אני אישית לא חושבת שזה נורא לתת תה קמומיל, אבל יש בכך סיכון קטן שכמות החלב שלך תקטן (לפחות בחודש חודשיים הראשונים) אני נתתי והחזקתי מעמד... המון המון בהצלחה ומזל טוב

עד גיל חצי שנה אין צורך בשום תוסף,

רק ציצי. את יכולה לשתות תה שומר בכמויות ולקוות שזה ישפיע. חוץ מזה יש תכשירים אחרים כמו גליכל, או טיפות שומר כבר שכחתי איך קוראים להם, אבל לנו זה לא עזר. זה שלב, וזה עובר.

ברוכים המצטרפים הטריים

אז קודם כל כייף שההנקה ככה הולכת לכם הכייף (טפו טפו
) לגבי ההמלתות בעניין הגזים אני מצטרפת להמלצות על הגליכל מאד עזר לנו (באופן יחסי) אין ממש תרופת פלא אבל זה בהחלט הקל... וגם אכילת שומר טרי (ככה עם חומץ ומלח) ממש עזר, הרבה יותר משתיית תה שומר וקמומיל למרות ששתיתי מזה הרבה... הבשורה הטובה היא שזה עובר בערך בגיל 3 חודשים... אה... גם מסג´ עוזר (סביב הפופיק עם כיוון השעון) בהצלחה....

היי אשליה!

שוב מזל טוב... גזים... גזים... כואב, מתיש, אבל עובר! אנחנו השתמשנו בגליכול שלא עזר מי יודע מה אבל לפחות הרדים קצת. בילי מאוד חסרת מנוחה ולכן הודעתי קצרה... בהצלחה,

מאיה10

New member
לנו עזר תקופה מסויימת הגרייפווטר

אבל כמו שאמרו מה שמרפא זה הזמן מי קודם ומי אח"כ. אצלי במפורש עזר להמנע ממוצרי חלב, אז למרות הקושי הקפדתי ארבעה חודשים. מזל טוב ורק נחת ואושר. מאיה, מניקה לשעבר.

tonti

New member
אשליונת!! איזה געגועים!!!!

איזה כיף לשמוע שהולך לכם טוב! אצלי מה שעזר לכאבי בטן של מתן זה שהפסקתי לגמרי לאכול דברי חלב. כמו קסם. תוך יום זה עבר. לדעתי לא כדאי לתת לו כלום חוץ מציצי (אבל מה אני מבינה?????) ואל תתקמצני איתו. תני לו מתי שהוא רוצה וכמובן תפנקי אותו!

רונה 29

New member
ברוכה הבאה....... ../images/Emo24.gif

כמו שאת רואה אני לא "פוסחת" על אף פורום.........
אפילו את אחותי שכנעתי להצטרף..... בכל מקרה, ים של מזל טוב והמון אושר ובריאות !!! עדי פשוט מקסים אמיתי !!

ברוכה הבאה../images/Emo39.gifומזל טוב../images/Emo65.gif

בנוסף לכל מה שנאמר כאן תמנעי מלאכול פירות הדר ,ברוקולי וכרובית. ותנסי לראות מה מממה שאת אוכלת משפיע על הגוזל לרעה ( אצלנו רוטב עגבניות השפיע עליה לרעה). עינת

ענתש

New member
אשליונת - טוב לראות אותך פה ../images/Emo39.gif

ובנוגע לגזים - לנו לא עזר כלום. לא גרייפווטר, לא שומר, לא מה שאכלתי ולא מה שנמנעתי מלאכול... כך שאין לי ממש עיצות. לנו זה פשוט עבר (טפו טפו טפו, מים מלח מים מלח...) ובינתיים עוד לא חזר, למרות שעוד לא הגענו לגיל 3 חודשים המיוחל...

ashlaya

New member
בעיה../images/Emo5.gif

אז קודם כל תודה לכן נפלאות ואיזה כייף לפגוש פה גם חברות ותיקות טוב אז ניסינו את כל תרופות הפלא ואפילו שילוב של כמה ביחד... וכלום לא עוזר עכשיו קיבלתי את עצתכן ואנסה להיגמל ממוצרי חלב ולצרוך בעצמי את התה... האם לשתות את התה שומר/קמומיל של התינוקות ? או גם של גדולים זה בסדר? בקשר לאכול שומר וכדומה...הבעיה שאני ממש לא אוהבת את הדברים האלה אני בעצמי בעייתית נורא באוכל.... רק שיעבור לו..... הלילה האחרון היה שיא השיאים אפילו העיסוי במשך כל הלילה (הוא עבר לישון איתנו במיטה קבוע כבר) לא ממש עזר.... והנסיך ישן ביום מה שאני לא במיוחד מצליחה ובטח גם לא צפי...בגלל העבודה

ברוכים המצטרפים והמון מזל טוב!../images/Emo39.gif

אשליה - כתבתי גם למעלה ואני כותבת שוב (סליחה אם אני קרציה) לגבי פטמות סיליקון: יכול להיות שכאבי הבטן נובעים מכך שעדי (איזה שם מקסים נתתם לו!) מקבל יותר חלב "קדמי" (החלב הקדמי מכיל יותר מים וסוכרים = אנרגיה מיידית וזמינה) ופחות חלב "אחורי" (שהוא יותר סמיך ומשביע ומכיל יותר שומנים וערכו הקלורי גבוה יותר). זה קורה לא מעט כשמשתמשים בפטמות ולכן הקשר בין שני הדברים. מה שאת יכולה לנסות הוא להניק בכל הנקה משד אחד, ואם את מניקה בטווח של שעה וחצי-שעתיים מההנקה - להציע קודם את אותו השד. חוצמזה - אצלנו עזר הגרייפווטר ואני גם ויתרתי כליל על מוצרים החלב, כי ידעתי שאני רגישה להם. בעיקרון - מה שעושה לך גזים - עלול לגום לכאבי בטן גם לעדי. את יכולה לנסות לפי ניסוי וטעיה - תוותרי על משהו ליומיים שלושה ותראי אם יש שיפור. אם אין שיפור - תאכלי בשמחה. אני גיליתי שמוצרים מעובדים, כמו פסטרמה, שקדי מרק, טונה וכו´ - גרמו לאייל יותר התפתלויות. המון מזל טוב ותרגישו טוב! נפלא לשמוע שההנקה הולכת לכן טוב. שרון.

למעלה