חדשה כאן...

חדשה כאן...../images/Emo9.gif

הי בנות, לאחר מספר אין סופי של הפלות טבעיות החלטנו בעלי ואני לנסות להביא ילדים לעולם בעזרתה של אם פונדקאית. אין לי שום ידע בנושא. רציתי לשמוע מכן קצת פרטים לגבי התהליך העלויות וכדומה. תודה ושבת שלום, רונה.

טליה321

New member
הפרטים

את בטח חוששת נורא אני אם פונדקאית וחשוב שתדעי שליפעמים השד לא נורא כל כך ויש הפתעות בחיים האמיני לי היי חזקה קבלי החלטה בלב שלם והתחילי בדרך חדשה שנה טובה

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

קראי את הודעתה של ננוס, גם היא הגיעה לפונדקאות בעקבות רקע של הפלות חוזרות והיום כבר נמצאת תודה לאל בעיצומו של הריון עם הפונדקאית. אני בטוחה שהיא תענה לך על כל השאלות. לגבי התהליך באופן כללי- הצעד הראשון הוא הגשת בקשה עקרונית מהוועדה לנשיאת עוברים. האם כבר קיבלתם את האישור? היגשתם בקשה? את יכולה ללמוד הרבה מאוד על התהליך מקריאה בפורום, אשמח לענות לך על שאלות ספציפיות. בהצלחה ושנה נהדרת

טליה321

New member
שאלה שמציקה

אני רגילה לצום כל שנה ואצלי זה מין סוג של נדר לסבי להמשיך את המסורת מדוע זה כזה קריתי הצום?

גם אני רגילה לצום וגם אצלי זה

מן נדר , אבל כשהייתי בהריון לא צמתי . הגוף צריך לשמור על האנרגיות שלו , בצום הגוף נחלש ! קחי את זה כפריבילגיה
ותהני מזה... המצווה שאת עושה מקנה לך פטור מצום השנה.. בכל מקרה רק בריאות !! סיגל

עָנת

New member
יום כיפורים וחודש שביעי../images/Emo4.gif

טליה
אסור לך בתכלית האיסור לצום
צום עלול לגרום לצירים
תשמרי את הכוחות לשנה הבאה

יוווווו אז אולי נזרז קצת ת'ניינים?

שבוע 39 בכיום כיפור. יאללההההההה אין לנו כבר סבלנותתתת
אמרתי לה שלא אאסור עליה לצום , אבל לדעתי היא פטורה מזה לפי ההלכה... ובכלל.. המעשה הזה שהיא עושה מכפר על כל העוונות בחיים לדעתי. זכות גדולה פשוט. אם בא לה ללדת סבבה..... אני מוכנה ומזומנה!

shiran 25

New member
זה תלוי

צום זה לא גורם לצירים ,ולצום זה דווקא בריא ומנקה את הגוף אבל מה שכן יכול לגרום לצירים זה התייבשות ותוך 24 שעות של צום לא מחייב שמתייבשים, וכל הנשים שאני מכירה (ואני מכירה הרבה) שהיו בהריון צמו ועבר בשלום (ה' עוזר) אחותי וגיסתי עברו 6 הריונות כל אחת ואני 4 ואני נמצאת במגזר דתי ומכירה עוד המון נשים שצמו בהריון והכל עבר בשלום אבל כמובן כמו שאמרתי עדיף לדבר עם רב לפני הצום והרב יסביר באיזה מקרים מומלץ לשבור את הצום ואיך, ואז את פטורה משמיים. אני למשל בהריון השלישי שלי באמת התייבשתי עקב שילשולים מרובים והייתי בסוף ההריון וכשהגעתי לבית חולים הייתי מיובשת ברמה גבוהה אבל עדיין לא היו לי צירים וקבלתי נוזלים והכל הסתדר ורק אחרי שבועיים ילדתי.

shiran 25

New member
אולי תעשי שאלת רב?

אני עברתי 4 הריונות ,וגם הייתי מניקה בצום ותמיד צמתי זה לא מסוכן,וגם אם יש נשים קצת יותר חלשות ,בוודאי שלא להחליט שלא לצום מלחתחילה אלא להתחיל לצום, ורק אם ח"ו חשים ברע אז יש הלכה איך לשבור את הצום ובטח לא לאכול ולשתות רגיל וזה מאוד חמור לא לצום ובמיוחד אם זה נדר ולכן גם אם יוחלט שלא לצום זה חייב להיות עם פסיקה של רב ולא אף אחד אחר לכן דברי עם רב, מה שלא תחליטי אני מאחלת לך גמר חתימה טובה המון בריאות אושר ושמחת חיים ובהזדמנות זו אני מאחלת לכולנו שנה טובה גמר חתימה טובה ולכל אלה שצמים צום קל

אני לא מתכוונת ל הכנס לזה

היא תעשה מה שהיא חושבת לנכון... לא מתערבת. הכל בידי שמיים יהיה בסדר.

מירבי*

New member
טליה יקרה../images/Emo24.gif

לא נראה לי שזה יהיה נכון לצום ביום כיפור. אני מאמינה שאם תשאלו את הרופא שלכם הוא יגיד אותו דבר. יש לך סיבה מצויינת לא לצום, המצווה שאת עושה גדולה יותר מהרבה צומות.

נכון מאוד מירבי

זה גם מה שאני אמרתי שהמצווה הזאת עולה על כולן! לדעתי, לא כדאי לכל הפונדקאיות לצום בהריון זה מחליש ועושה בעיות.

gesta

New member
קצת , אבל קצת פרטים נוספים

בוקר טוב לך אמא רונה1 וברוכה הבאה לתחילתו של התהליך. יש 2 דברים שאת צריכה לעשות קודם התהליך: 1. תחקיר ראשוני - לקרוא באתר של משרד הבריאות, בנושא פונדקאות, על כל מה שקשור לנושא. 2. לשלוח לועדה של משרד הבריאות מסמך מרופא, המאשר את הצורך שלך בפונדקאות. יש 2 אופציות לביצוע תהליך זה: 1. לבצע את התהליך באופן אישי (כמוני), עם כל הבעיות הכרוכות בכך . אשמח להרחיב בנושא דרך המייל שלי. או 2. לעבור את כל התהליך הזה דרך מירב - מהמרכז פונדקאות חובקת. בחורה מקסימה, שתעזור לך לעבור את כל התהליך באופן קל יותר ובסביבה יותר תומכת. להת' ובהצלחה.

למעלה