חדשה כאן

ניצה35

New member
חדשה כאן../images/Emo9.gif

נעים מאוד להכיר אותכם . מקווה שאשתלב . בת 50+ לא שואלים אשה את הגיל
אשמח להכיר אותכם . אולי נערוך הכרות קצרה בכמה מילים כל אחד ואחת יכתבו על עצמו .

ש ר ה לה

New member
שמחה להיות הראשונה המברכת אותך ניצה35. ברוכה

המצטרפת.. מי אני? רק כתבתי פה לפני כשבוע 50תכונות על עצמי, בהמשך לשרשור שפתח MARCO POLO . אם לא קשה לך תדפדפי מעט למטה...
ברוכה המצטרפת

ברוכה המצטרפת

קחי כסא שבי עם החבורה המיוחדת שכותבת כאן ברוכה הבאה המצטרפת אלינו אני בת 51 רווקה , עוסקת בעיקר בכתיבה והכתיבה שלי פרושה פה בפורום דפדפי ותמצאי עלי פרטים רבים

ben 911

New member
אם לא איכפת לך, כבר אין כיסאות יותר.../images/Emo201.gif

אבל אני חושב שנשאר ספסל אחד.

ben 911

New member
ברוכה הבאה ניצה. ../images/Emo140.gif

נכון, לא נעים לשאול לגבי גילה או גילו של האדם. למרות שאפשר לנחש קצת לפי מראה/ו אז הנה אני לא שואל. אגב אפשר לקרוא לך נצחיה?

ניצה35

New member
בן אתה בטח מכיר את השיר

לכל איש יש שם חוה אלברשטיין מילים: זלדה מישקובסקי לחן: חנן יובל לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואימו לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עיורונו לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו.

ben 911

New member
בוודאי שאני מכיר נצחיה. ../images/Emo13.gif

המשוררת זלדה מישקובסקי בחרה לעצמה שם מאד מקורי.

ניצה35

New member
../images/Emo6.gif לכל הפולניות יש שמות

ברוניה, ז'ניה, בז'יז'נה ז'ושה סוניה

ben 911

New member
../images/Emo4.gif נצחיה..שכחת את אולגה. ../images/Emo68.gif

השמות שהבאת מזכירות לי נשים מתקופת העליה ה-2. אז הנשים היו ראויות להיקרא ברוניה, ז'ניה...וכו'. הן היו נשים חזקות ואמיצות מאין כמותן. כמו שאומרים: "נשים עם ביצים".

ניצה35

New member
וכי למה ומדוע התעקם פיך../images/Emo35.gif

כולי מלאה הערכה לנשות העליה ה-2. אולם במקרה לפנינו לא דנו בהן אלא בשמות שאפיינו את אותה תקופה. ו"נשים עם ביצים" יש בכל דור ודור.

ben 911

New member
../images/Emo4.gif נצחיה, פי מתעקם מדי שישי בצהרים. ../images/Emo201.gif

גאיה ק

New member
זלדה

נולדה בבית דתי.היא בת דודתו של הרבי מלובביץ' וגדלה בחצר חב"דית. שימו לב .את ספרה הראשון פירסמה בגיל 53. בטוח שיש לה שם נוסף רוחל-זלדה למשל.כך נהוג אצל הדתיים והיא משוררת מדהימה ! כָּל שׁוֹשַׁנָּה / זלדה כָּל שׁוֹשַׁנָּה הִיא אִי שֶׁל הַשָּׁלוֹם הַמֻּבְטָח, הַשָּׁלוֹם הַנִּצְחִי. בְּכָל שׁוֹשַׁנָּה מִתְגּוֹרֶרֶת צִפּוֹר סַפִּירִית שֶׁשְּׁמָהּ "וְכִתְּתוּ". וְנִדְמֶה כֹּה קָרוֹב אוֹר הַשּׁוֹשַׁנָּה, כֹּה קָרוֹב נִיחוֹחָהּ, כֹּה קָרוֹב שֶׁקֶט הֶעָלִים, כֹּה קָרוֹב אוֹתוֹ אִי - קַח סִירָה וַחֲצֵה אֶת יָם הָאֵשׁ.

למעלה