חדשה כאן - צריכה עזרה!

anamoon

New member
חדשה כאן - צריכה עזרה!

שלום לכולם! לפי כל הסימנים יש לי אנדומטריוזיס והסבל כמעט בלתי נסבל (כאבים בגב התחתון ובמעיים מיד לאחר המחזור), אך הרופאים שולחים אותי מאחד לשני לבדיקות טחורים, מעיים, גב וכו' ואף אחד לא רואה את התמונה המלאה... רופא נשים נותן כדורים נגד כאבי מחזור שלא עוזרים. איזה בדיקות צריך לבקש לאבחנת האנזומטריוזיס? האם הבדיקות יראו בוודאות יש לי אותו או אין?

yaelma1

New member
ברוכה הבאה

ברוכה הבאה. בקשר לבדיקות יש בדיקת דם פשוטה שנקראת ca-125‎ ודרכה ניתן לאבחן אנדו` וחוץ מזה שבתל-השומר יש מרכז יחיד מסוגו בארץ לטיפול באנדו` ומומלץ שתגיעי לשם.

liatsw1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בס"ד כ"כ מוכר מה שאת עוברת
. מרביתנו עברו מספר רופאים עד לגילוי (שלעיתים היה בניתוח חירום)
. אני מאמינה שאחת ממנהלות הפורום תכנסנה ותדריך אותך על מילוי השאלון ועוד פרטים נוספים. אני יכולה לייעץ לך להפסיק עם הסבב הזה של הרופאים לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בתל השומר (ניתן לקבל טופס 17 מקופ"ח) ושם תוכלי לקבל את האבחנה הנכונה. מאחלת לך שאין לך את המחלה, אבל במידה וכן את לא לבד. יש את הפורום הזה שמקבל כל אחת חדשה בחמימות והרבה אהבה
. תוכלי לקבל כאן גם יעוץ וחיזוק וכמובן הכוונה לגורמים מטפלים. רפואה שלמה ובשורות טובות
.

טשומפי

New member
איבחון אנדומטריוזיס

הדרך היחידה לאבחן אנדומטריוזיס היא באמצעות ניתוח לפרוסקופיה (או לפרטומיה) שבו המנתח רואה את המוקדים/ציסטות ו/או שולח דגימה לפתלוגיה. לא מומלץ לבצע ניתוח רק לצורכי איבחון (וקיימים רבים שסוברים שגם אין צורך בביצוע הניתוח לצורך טיפול). בדיקת המרקר של ca-125 משמשת מדד למחלות שונות, לאו דווקא לאנדומטריוזיס ולכן מדד גבוה יכול לרמז על אנדומטריוזיס (ולכן בהעדר מחלה אחרת באופק מרקר גבוה יעיד מן הסתם על אנדומטריוזיס). בהמשך לדבריה של יעל - אם את חושבת שיש לך אנדומטריוזיס, ואף רופא לא מתייחס לתלונותיך, כדאי לך לשקול פניה למרכז האנדומטריוזיס בתל-השומר לקבלת חוות דעת. בכל מקרה הטיפול באנדומטריוזיס כולל דיכוי של הציר ההורמונלי (גלולות ברצף או דיכוי עמוק יותר שמושג באמצעות זריקות) וכמובן תכשירים למניעת כאבים (כדורים, נרות, זריקות...). אני לא יודעת מהו הטיפול הניתן לאישה עם חשד לאנדומטריוזיס שלא אובחן בלפרוסקופיה. לא יודעת אם לאחל לך ברוכה הבאה (ואז מצאת את הגורם לכאבים אבל נותרת עם המחלה), או לאחל לך שהבעיה נעוצה בגורם אחר (בר פתרון כמובן) שאינו כרוך במחלה כרונית. בכל מקרה אני שמחה שמצאת את הפורום. תרגישי טוב. טשומפי.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif

שמחה שמצאת אותנו. קודם כל מצרפת לך שאלון שיכול לעזור לך. עצוב מה שאת עוברת. מרתיח כל פעם מחדש להיתקל בבורות הקיימת, ממש נורא. ודאות תוכל להיות קיימת רק אחרי לפרסקופיה ואני לא בטוחה לגבי הנחיצות שלה לגביך. עד כמה את סובלת? מהי איכות חייך? באיזו תדירות את נעזרת במשככי כאבים? ממליצה לך לפנות למרפאה בתל השומר כמה שיותר מהר. פרטים כאן בפורום. בהצלחה ותרגישי טוב

galim29

New member
לתל השומר ולטפל בעצמך

אל תסתבכי. לכי לקופה תבקשי טופס 17. תעמדי על זה ותקבעי תור לתל השומר. אין טעם להתענות יותר ממה שאת כבר סובלת. יש כל כך הרבה בורות של הרופאים בתחום ואני יודעת בדיוק מה את עוברת. מאז שאני זוכרת את עצמי (גיל 15) עשו לי את כל הבדיקות האפשריות, דחפו לי את כל הצינורות שקיימים, העלו אלף השערות, המון אשפוזים שהסתיימו במפח נפש וכאבים חוזרים וכמעט הוציאו לי את האפנדיציט סתם כי נראה להם שזה הדבר היחיד שלא חשבו עליו... אל תילחצי אבל גם אל תזניחי. את יכולה לחיות אחרת לגמרי ויש פתרונות. בהצלחה!!!

anamoon

New member
תודה רבה רבה לכולם! ../images/Emo51.gif

באמת עזרתן... ממתינה לתוצאות CA-125. אח"כ אנסה להשיג טופס 17
בקשר לגלולות למניעת הריון - שמתי לב שכואב לי יותר כאשר אני לוקחת אותן. מעניין האם יש קשר?

טשומפי

New member
גלולות וכאבים

מאחר ואת עדיין לא מאובחנת אני משערת שאת לוקחת גלולות עפ"י ההנחיות (עם הפסקה אחרי כל 21 גלולות) ומקבלת וסת כל חודש. ההמלצה באנדומטריוזיס היא לקחת גלולות ללא הפסקה ולהימנע מקבלת וסת, בד"כ יש לכך השפעה על רמת הכאבים. עם זאת, למיטב ידיעתי גם לקיחת גלולות כסדרן (עם הפסקה) אמורה להשפיע לטובה על רמת הכאב, ולכן קצת מוזר שכואב לך יותר כשאת לוקחת גלולות. לא יודעת מה להמליץ לך... דרך אגב אין קשר בין תוצאות הבדיקה לקבלת טופס 17, אני אישית שקצתי מזמן בבירוקרטיה של קופות החולים הייתי מנסה לפעול במקביל (ככה נשאר זמן גם למכתבים זועמים למנהלי מחוזות). בהצלחה טשומפי.

galim29

New member
מצטרפת לטשומפי../images/Emo193.gif

מצטרפת לדברי טשומפי. את יכולה להשאיר פיקדון בתל השומר ולא לחכות לטופס 17. לכי עם תוצאות הבדיקת דם לתה"ש ואח"כ תתחילי את מסע הכומתה בהשגת טופס 17 ושליחת מכתבים. עצתי: תשלחי מכתב ישר למנכ"ל הקופה בלי רחמים ופרטי את כל הבעיה ובייחוד את חוסר המודעות של הרופאים לטיפול בה או להבנה שלה... בהצלחה.

למעלה