חדשה כאן - מבקשת עצות

אורנית79

New member
חדשה כאן - מבקשת עצות

שלום לכולן
אני חדשה בפורום היות ובני עלה השנה לכיתה א'. הוא לא אובחן כמובן עדיין כמחונן אבל ילד חכם מאוד ולכן לא התפלאתי כאשר המורה פנתה אלי.
אציין שאני עוסקת בתחום החינוך והמחנכת פנתה אלי כדי שאחשוב איתה על דרכים לאתגר את בני בשיעורי עברית. הקצב בכיתה איטי מידי בשבילו, הוא מסיים מהר את המטלות וגם את "מטלות האסטרה" שהיא נותנת לו. הם לומדים את האותיות בקצב איטי והוא כבר שולט בכל האותיות וקורא טקסטים בסיסיים. חשוב לציין שהוא ילד "תוסס" ולאחר שמסיים מטלות הוא אינו יושב בשקט, הוא מפטפט ולעיתים אף מסתובב בכיתה (אני לא בטוחה אם הייתה פונה אלי לו היה ילד שקט).
אשמח לקבל עצות כיצד ניתן לאתגר אותו בכיתה בדרכים מעניינות, הוא ילד שנענה לאתגר. האם יש מאגר כזה של מטלות כפי שקיים עבור לקויי למידה וניתן להיעזר בו?
מה הייתן מציעות למורה לעשות מבלי לפגוע בה? לא מתחשק לי שסתם יוציאו אותו לקרוא בחוץ ספר, הייתי רוצה שיצליחו לקדם גם אותו.

תודה מראש.

mikilk

Active member
יכולה לספר רק מנסיוני עם ילדי

קודם כל אציין שהרבה מאוד תלוי במורה ובבית הספר, אבל עצם פנייתה אליך מאירה את העניין באור חיובי ומראה שכוונתה נכונה וטובה.
אצלינו הילדים קיבלו חוברות המשך (שאינן חלק מחוברות הלימוד הרגילות) אבל כנראה שהמסגרת כבר ידעה להתמודד עם ילדים מתקדמים.
בנוסף המורה השתמשה בהם לעזרה לילדים אחרים במהלך השיעור באופן מאוד טקטי שלא פגע בהם או באחרים.
זה עדיין לא ב 100 אחוז ועדיין ניכר שעמום, אבל לילדים היה אתגר שמעבר וזה כבר עזר
בהצלחה!

נטלי22

New member
ברוכה הבאה

גם הקטנה שלנו עלתה לכיתה א ברמה מאוד גבוהה בתחום השפה. היא קראה שוטף כולל הכרת כל סימני הניקוד (לא את שמותיהם, אלא כיתד מבטאים את האות המנוקדת). המחנכת שלנו למזלנו היתה (עודנה, אבל היא כבר לא המחנכת) מורה מדהימה, ושיתפה איתנו פעולה ממש מהיום הראשון. היא נתנה לנו הוראה לא לרכוש את שתי חוברות השפה הראשונות, ובמקומן המליצה לנו על חוברות מתקדמות יותר ומסדרות אחרות (כדי שכששאר הילדים יגיעו לרמה זו, היא תוכל ללמוד יחד איתם ולא תשתעמם בחזרה על אותה חוברת שכבר סיימה). יש סדרה מאוד נחמדה בשפה שנקראת ״מפתח הקסם״ (אם בכיתה של בנך לא לומדים בה גם כך). פרט לכך היא גם קראה ספרי קריאה, עזרה מדי פעם למתקשים (אבל לא יותר מדי), ואפילו יצאה מדי פעם לשיעורי תורה, למשל, עם כיתה ב.מורה אחרת לשפה בנתה עבורה חוברת מיוחדת עם דפי עבודה ברמה גבוהה יותר (של שמת לימוד מתקדמת יותר).שמעתי על כיתות שבהן מציעים לתלמיד החכם להכין עבודה קצרה בנושא שמעניין אותו ולהציגה בפני הכיתה, אם הוא מעוניין. חשוב לזכור תמיד, שכיתה א היא לא רק לימודי שפה וחשבון, אלא גם ובעיקר הסתגלות לבית הספר, לחברה, לנהלים ולתקנות, למידת הרגלי עבודה בכיתה ועוד. חשוב להקפיד, שבמקביל להאצה או העמקה בחומר הלימודים, לא יהיה פספוס של התחומים החשובים האחרים. בהצלחה!

נטלי22

New member
סליחה על שגיאות הכתיב ועל היעדר החלוקה לפסקאות...

כתבתי מהנייד אתמול בלילה וככה זה נראה

כמה אפשרויות

גם אם ייצא החוצה לקרוא ספר, זה יקדם אותו....

בבית הספר שלנו ילדים מתנדבים בכל מיני דברים. ההתנדבויות בדרך כלל בהפסקה, אבל זו גם הזדמנות לתת לילדים לצאת משיעור. למשל - "נאמני ספריה", עוזרים בחדר הטבע, עוזרים למורה לאמנות (לקשט את בית הספר). בדרך כלל מדובר בילדים גדולים יותר, אבל אם יש אצלכם אפשרויות כאלה - המורה תוכל לצרף את בנך כ"מקרה מיוחד".

עוד משהו שיש אצלנו זה חונכים. עכשו יכול להיווצר צירוף מצויין - ילד מכיתה גבוהה יותר, שגם הוא משועמם ומחפש תעסוקה - יחנוך את בנך. אפשר לתת להם חוברת שהחונך יעזור לבנך לעבוד בה, הם יכולים לשחק משחקי חשיבה, יש הרבה דברים שחונך חכם ויצירתי יכול לעשות. הבת שלי עשתה את זה, כחונכת. כולם נהנו. גם היא, וגם החניכות. שוב - בדרך כלל כל הכיתה נפגשת עם החונכים ביחד, אבל במקרה מיוחד - אפשר להגיד שזו חונכות שבאה על חשבון שיעור.

ואני מחזקת את ההצעה שהילד יכין נושא - ויכין לכיתה מצגת. או כל פרויקט מיוחד אחר שהוא ירצה בו. (הגדולה שלי - תמיד סרבה לזה. הקטנה - עשתה מצגת כל חודש... ככה שצריך למצוא מה שמדבר לילד המסויים שלך)

למעלה