חדשה כאן ותיקה בעסק

tamara2508

New member
חדשה כאן ותיקה בעסק

בזכות ההודעה המשמחת של רומיה בפורום פוריות גיליתי את הפורום הזה. כבר שעתיים שאני יושבת וקוראת ולמדתי כמה דברים חדשים. אני אספר קצת על עצמי: בת 30 + 1 מ-IVF ראשון. מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבים קשים בוסת. בגיל 26 עברתי ניתוח לפרסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה שהסתיים בפתיחת בטן וכריתת טפולה בגלל בורדר ליין. באותו ניתוח גילו שיש לי אנדו. אין לי מספר אבל הוא הוגדר כקשה. דרך אגב, לפני אותו ניתוח עשיתי בדיקת CA125 שיצאה גבוהה מ-100. ל-IVF הגעתי אחרי שצילום רחם של השחלה הנותרת הראה "זרימה קלושה". עכשיו אני אחרי 5 טיפולים כושלים ודי רצופים (במשך שנה אחת). עברתי מדיכוי של דקא לסופרפאקט. מרגע שעברתי לסופרפאקט הפסיקו להיווצר ציסטות בשחלה ומס' הזקיקים בכל מחזור טיפול גדל. מס' הביציות שהופרו בכל מחזור די קטן (1 מ-7, 2 מ-12...). בין טיפול לטיפול אני עם גלולות. ויש לי כמה שאלות: מה ההבדל בין דקא לסופרפאקט? האם עלי לעשות בדיקות CA125 באופן קבוע גם אם אין ציסטות? האם ניתן לעשות בדיקת CA125 בזמן טיפול? למה בעצם צריך דיכוי ארוך בין טיפולים? תודה ולילה טוב

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תרשי לי להביע פליאה מהעובדה שעברת 5 טיפולים בשנה,עם אנדו'?? איך שרדת? לשאלתך, סופרפאקט, בוסרלין, דקה קצר או ארוך, משפיעים על ההיפופיזה. הם גורמים לה להפסיק להפריש הורמוני ביוץ. רופאים מבינים באנדו' טוענים שהדקא. הארוך עושה הכי טוב את העבודה אצל בנות האנדו'. גם במסגרת טיפולי פיריון וגם לא במסגרתם - הדקא מאפשר במקרים קשים איכות חיים סבירה עם כמה שפחות כאבי בטן. אין טעם בביצוע מרקר CA באופן קבוע מה גם שכל עוד את בטיפולים-ההורמונים הגורמים לסטימולציה וליצור זקיקים מלבים את המחלה וסביר להניח שמעלים את המרקר בעקבות כך. דיכוי ארוך בין טיפולים הוא אפקטיבי יותר. לא יודעת מה רמת הסבל אצלך ואם גלולות ברצף עושות את העבודה, אם את מקבלת וסת או לא. יש כאן קבוצה הטרוגנית- בנות על דיכוי של גלולות ברצף שלא מקבלות מחזור שנים, בנות שנוטלות גלולות אך לא ברצף אלא באופן "נורמאלי, בנות שלא נוטלות כלל גלולות ומקבלות וסת כל חודש ויש את ה"משתמשות הכבדות" שכל עוד הן יכולות הן על דקא ארוך- חודשים על גבי חודשים ,עושות הפסקות כדי לשמור על צפיפות עצם וכשיש אישור מיד חוזרות לעוד חצי שנת דקא. זה משתנה מאחת לשניה, תלוי עד כמה המחלה פוגעת באיכות החיים ועד כמה המחלה פעילה. יש נשים שיכולות לקבל וסת כל חודש ויש נשים שאם הן מקבלות מחזור פעם אחת - כל תמונת האגן משתנה כי הדמם האחורי גורם כמעט מיד לציסטות ולמימצאים כאלה ואחרים. בקיצור כל מקרה לגופו. שיהיה בהצלחה רבה

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה תמרה../images/Emo140.gif

בואינג ענתה על שאלותיך וכל שנותר לי לעשות הוא לאחל לך הצלחה ולהזמין אותך לקחת חלק בבפורום שלנו

למעלה