חדשה כאן ועצוב לי

חדשה כאן ועצוב לי

היי
אני חדשה בפורום הזה ובכלל. עצוב לי מאוד. אני אמנם כבר לא ילדה (36) אבל לא יודעת להתמודד עם סיטואציות חברתיות שמלחיצות איתי. רבתי עכשיו עם חברה טובה שלי. אני כמובן ישר מאשימה את עצמי ומרגישה נורא. דופק לי הלב, אני לא מצליחה להתרכז בכלום ויש לי מועקה ענקית שכואבת לי בבטן. לא יודעת מה לעשות עם זה

Ayaan

New member
היי

סורי שאת מרגישה ככה

אל תשכחי שריבים הם דבר טבעי ואפילו חשוב לפעמים כי זה עדיף על לשמור בבטן. אנשים לא יכולים להסתדר כל הזמן. האחריות על הקשר הוא על שתיכן לא רק עלייך.
את לא צריכה להאשים את עצמך, תנשמי, תסלחי לעצמך.

בהצלחה

אז איך זה שאני מרגישה שאני לא בסדר?

לתאר את זה כריב זה לא נכון. אני ניסיתי לעשות הכל כדי שזה לא יהיה ריב. אני לא טובה בזה, אני מתכווצת, אני לא יודעת להתמודד עם סיטואציות כאלה, ובטח לא יודעת מה לעשות עם זה עכשיו. עם זה ועם התחושות הקשות שלי. בעלי ואני אמורים היום לצאת עם זוג חברים שלו וכל מה שאני רוצה ה להתחפר במיטה ולבכות. אני ממש דפוקה?

Ayaan

New member
קודם כל את ממש לא דפוקה

את מבינה שיש הבדל בין המציאות למה שאת מרגישה שזה כבר מעולה.
את מרגישה שאת לא בסדר כי זה מה שהחרדה עושה, גורמת לנו לחשוב בצורה שלילית הרבה יותר מהמציאות.

קשר הוא לא חד כיווני ואין פה אשמה.
אני לא יודעת מה היה ביניכן אז קשה להגיד.
אולי את יכולה לנסות לדבר איתה שלא יעיק עלייך.

את מכירה דפי מחשבות?
זאת טכניקה להתמודדות עם חרדה שאני משתמשת בה גם בעניינים שלא קשורים לחרדה ולי זה ממש עוזר.
את מתייחסת לסיטואציה מסוימת שגורמת לחרדה או הרגשה לא טובה.
את כותבת את כל המחשבות האוטומטיות שעולות לך בראש , כולל ״אני שונאת את עצמי״ ובעצם כל דבר שלילי שעולה לך בראש.

אחרי זה את מדרגת את מידת האמון שלך בכל מחשבה מ0-100. כלומר במחשבה שניה, עד כמה אני באמת מאמינה במחשבה הזאת.
אחרי זה את רושמת רשימה של מחשבות חלופיות בתשובה לכל מחשבה אוטומטית. מחשבה חלופית היא מה היית מייעצת לעצמך מהצד, איזו מחשבה היית יכולה להציע לעצמך לחשוב במקום המחשבה האוטומטית. במקרה הזה את לא חייבת להאמין במחשבה בכלל אבל עדיין כותבת אותה.
אחרי זה את מדרגת גם את המחשבות החלופיות באותו אופן.
סך הכל:
מחשבות אוטמטיות, דירוג אמונה בהן, הרגשה
מחשבות חלופיות, דירוג אמונה בהן, הרגשה

הכי חשוב להיות כנה בלי פילטרים עם עצמך ולפרט כמה שיותר.

http://www.socialphobia.co.il/thoughts.pdf
דף כזה להדפסה אם את צריכה.
אם משהו לא ברור אל תהססי לשאול.

הלוואי והייתי

אני מאוד חלשה בקטעים האלה. הלוואי והייתי יודעת להיות מאלה שלא מזיז להם והם בטוחים בעצמם. כאלה שאומרים - למי שלא נאה לא צריך. כאלה שמצדיקים את עצמם. כאלה שלא נכנסים לחרדות מסיטאוציות חברתיות מאיימות, כאלה שלא מרגישים את המועקה מכאיבה להם בגלל שטויות כאלה.

Ayaan

New member
.

אבל כפרעלייך, כולנו באותה סירה. גם לי יש חרדה.
לכל אחד יש את הקשיים שלו בהתמודדות עם העולם, לך יש את הדבר הזה, וזה לא נורא שמביך, זה טבעי, זה מנגנון הגנה טבעי לגמרי. אל תכעסי על עצמך בגלל שהגוף שלך מגיב איך שהוא מגיב לסיטואציות חברתיות. את לא עשית שום דבר רע.

Yaelit35

New member
ואולי

אבל זה כנראה לא באופי שלך להיות מאלו שלא מזיז להם.
יש גם דברים חיוביים בגישה שלך: רגישות. לא רק לעצמך אלא גם לקלוט אותות וסימנים מאחרים, יכולת להבין את האחר ולראות את העולם מזוית אחרת. אין לי ספק שאת יותר טובה בזה מרוב האנשים שלא מזיז להם.
אלו שני צדדים של אותו מטבע, ואולי יעזור להסתכל על הצד החיובי ולנסות לזכור אותו במצבים הקשים.

נויה141

New member
נשמע מאוד מעניין, גמני סובלת מאותה בעיה, היתי רוצה לנסות אבל

הקישור לא עובד

אני דןקא נמשך לנשים כעסניות

מי ששומר עצמו מכעס,שונאיואינים שולטים עליו:על-ידי הכעס נתבזה:סגלה לכעס שיאכל פת שחרית:על-ידי קנאה בא לכעס:על ידי אכילה נסתלק הכעסמי שהוא שמח תמיד,על-ידי זה הוא מצליח/זהו אני נרשם לפורום הזה אם את במצוקה ,אני בשטח שמח לבל קצת צעקות ממך ,

חרדה חברתית בחיפה

היי,
ההתרשמות שלי שאת סובלת מחרדה חברתית, אולם אין מה לחשוש- ניתן לטפל בזה. אני מכיר קליניקה מעולה בעלת ניסיון רב לטיפול בנושא.
יש כאן מידע נוסף, כדאי לך לקרוא: חרדה חברתית בחיפה

למעלה