חדשה כאן ובבעיה

alizamo

New member
חדשה כאן ובבעיה

שלום בנות, אני מתנצלת מראש על אורן הבעיה/שאלה, אבל פשוט התיאשתי ואני צריכה עזרה. יש לנו ילדה מקסימה בת 3, הילדה נגמלה לפני כ 8 חודשים בעת ובעונה מפיפי וקקי, הכל היה טוב ומעולה. עד לפני כחודש כמעט (לפני הגן החדש), הילדה עשתה פעם אחת בתחתונים (קקי) והיתה לה קיבה רכה והיא רצה לשרותים ולא הספיקה, אז באמת לא עשינו מזה סיפור זה קורה, אבל הבעיה שזה פשוט לא מפסיק, בקיצור הילדה חזרה לעשות קקי בתחתונים רק קקי, פיפי בשרותים, והיא פשוט לא מוכנה לעשות קקי בשרותים. מה אנחנו לא עושים, מה שרק צריך וכלום, אני רואה אותה מסתובבת מסתובבת ואני מבינה שיש לה קקי ושאני לוקחת אותה לשרותים היא נכנסת לצרחות ולא מוכנה לעשות בשרותים ואומרת "קקי עושים בתחתונים", אח"כ כשהיא רגועה היא אומרת "קקי עושים רק בששרותים", אבל זה נשאר בגדר אמירה, בקיצור אנחנו לא יודעים מה לעשות, אנחנו מיואשים וזה כל יום כמה פעמים ביום, בעלי מפחד לרדת איתה לגינה שלא תעשה לו פנצ'ר ועוד כל מיני דברים שאנחנו חוששים לעשות איתה, בקיצור HELP, מה לעשות????? ניסינו כבר הכל תודה בנות

לאה_מ

New member
ניסית לשאול אותה מה קרה?

אולי תנסי לדבר איתה - להגיד לה ששמת לב שבזמן האחרון היא חזרה לעשות קקי בתחתונים, אחרי שכבר עשתה באופן קבוע קקי בשרותים. את שמה לב שזה מאד חשוב לה לעשות בתחתונים, ואת רוצה להבין למה? בהמשך השיחה, תוכלי להתייחס לקושי שלך (לא נעים לך להחליף תחתונים מלוכלכים כל הזמן, קשה לצפות מתי זה יקרה ולכן אתם חוששים מפעילויות מחוץ לבית, וכו'), ולבקש ממנה לעזור לך למצוא רעיונות איך לפתור את הבעיה. מה דעתך?

alizamo

New member
ניסיתי אבל...

ניסיתי אבל היא לא אומרת לי ממה, היא כאילו לא מתיחסת לשאלה שלי. שיחקתי אותה בוכה ושאני עצובה שהיא עושה קקי בתחתונים ושקשה לי וכלום, אני לא יודעת מה עובר עליה. היא רק פעם אחת פלטה לי שהיא מפחדת לעשות בשרותים וזהוא ומאז לא הצלחתי לדובב אותה יותר. כשאני מתחילה לדבר איתה על זה היא משחקת אותה לא מרוכזת בזה ומעבירה נושא ומדברת על דברים אחרים לא קשורים. בקיצור התיאשנו לגמרי, הרופאת משפחה שאלה אם אנחנו רוצים הפניה לפסיכולוגית לילדים ונראה לי שנעשה זאת, רציתי להימנע מכך, אבל כנראה אין ברירה כי אני התיאשתי ולא יודעת מה לעשות

irisgh

New member
מסכימה עם לאה. וחוץ מזה

כמה דברים קטנים לנסות. אנחנו לא יודעים מה כבר ניסיתם. ראשית, תחזרו להתיחס אליה כמו אל ילדה בגמילה. אז יהיה פנצ'ר, אז מה. את יודעת כמה פעמים קרה לי קקי בתחתונים בגינה? בתקופה ההיא הסתובבתי עם 3 סטים של בגדים להחלפה, מגבונים, שתי שקיות נילות (אחת לאסוף קקי אם נעשה על הרצפה, והשניה לבגדים המלוכלכים). היא צעירה. שנית, לכו לרופא ותבדקו שאין בעיה. האם הקיבה שלה הפסיקה להיות רכה? כמה פעמים ביום היא עושה קקי? שלישית, האם יש לה שליטה בכלל? אם כן, האם היא מוכנה ללבוש טיטול לשם עשיית הקקי? דבר נוסף - האם יש סדר מסויים לעשיית הקקי על ידה? למשל, האם עושה בבוקר קצת אחרי ארוחת בוקר? אם כן, אולי תתישבו לפיפי ולחכות לקקי. אולי היא מעדיפה לחזור לסיר - שיצא קקי והיא תראה אותו? מה ניסיתם? ספרו לנו.

ואם היא תעשה לו "פנצ'ר"?

ראשית, יש לילדים שעות פחות או יותר קבועות לקקי. מעבר לזה, שייקח איתו תחתונים ומכנסיים נקיים וחבילת מגבונים ושקית לדברים המלוכלכים. האם ייתכן שהיא מתחפרת בעמדתה כי היא מרגישה את ה"פחד" או קוראת אותו כסנקציה סמויה נגד העדפותיה (לא נוחות ככל שיהיו)? אני מזדהה איתה, אני חייבת לומר
תמשיכו לדעתי את החיים כרגיל ותאפשרו לה לעשות איפה שבא לה. רק משם תוכלו "לתמרן" אותה בעדינות להחליט לבד שזה (כאמירתה של הנסיכה על הסיר) "איכס".

alizamo

New member
הבעיה היא שזה בגן

הבעיה שהשעה הקבועה זה כשהיא בגן ואני לא יכולה לבדוק זאת משם, הגננות כל הזמן מתזכרות אותה ושואלות אותה וכלום. ובערב לפעמים, תלוי מה היא אכלה ולפעמים היא בכוונה מתאפקת וככה זה יכול עד יום למחרת, מצד אחד אני אומרת פשוט לא להזכיר לה את זה ויהיה מה שיהיה, אבל אני מפחדת שהיא תתרגל לזה ותמשיך לעשות בתחתונים ותראה עוד שאני לא מעירה לה. השאלה היא בהמלצת הרופאת משפחה האם לקחת אותה לפסיכולוגית לילדים או לא?? תודה רבה לכן יקרות

אל תדאגי, היא לא תתרגל ותמשיך

קשה לטפל כשבתחושה הסובייקטיבית שלה מופעל עליה לחץ. בין אם תעשבי אותה ובין אם תתעקשי - למשך הזמן הקרוב היא תמשיך מן הסתם לעשות בתחתונים. אז אולי עדיף כבר לעזוב אותה בשקט. אישית הייתי הולכת על סופרלטיבים על כל התקדמות פצפונת, אגב. משהו כמו "איזה יופי שאמרת שכואבת לך הבטן לפני שעשית קקי, כי זה סימן לקקי". ולקבל את הקקי בברכה ובאהבה....

irisgh

New member
זו לא בעיה נוראית, אבל למה לא?

תראי, רק על סמך עניין הקקי לא נראה שהילדה עצמה זקוקה לטיפול פסיכולוגי. (אם את מרגישה שיש עוד קשיים, עם הילדה, או בבית, אולי תתארי אותם. אני לא זוכרת מה כתבת בפורום בעבר, או שיש דברים שלא כתבת). אבל נראה שאתם תפיקו מכך שתינתן לכם הדרכה מתאימה לאיך לנהוג איתה. איך להבין אותה ואת מה שעובר עליה, מה הדרכים המתאימות לטפל בזה. אילו מסרים היא בעצם מעבירה לך עם עניין הקקי, ואילו מסרים את מעבירה לה עם ה'עצב' שלך. אולי זה נראה לך פחות חשוב, אבל הדרכה כזו, אם היא טובה, יכולה לפתור את הקשיים שלה. לתת לכם דרכים יעילות לתקשר איתה, ולה איכם. ויכולה גם לאפשר לכם להיות ההורים הכי טובים שאתם יכולים להיות. בכל אופן, חוץ מקצת כסף (ברוב קופות החולים, ישנה השתתפות עצמית, ואם זה לא הרבה פגישות, אז ההשתתפות הזו אינה כל כך גבוהה), וקצת טרטור, לא נראה שיש סיבה דווקא לא ללכת לפגישת התייעצות עם פסיכולוגית לילדים. ובכלל, הגישה שלי, היא: גם אם הבעיה לא ענקית, למה לא להתייעץ לפני שזה יהפוך להיות 'בעיה', שדה של מלחמת כוחות וכד'. קל יותר למנוע היום מלטפל בעתיד. ולגבי השעה הקבועה: מה השעה הקבועה שלה? אולי אפשר לקום מוקדם יותר בבוקר, לתת לה משהו קל כמו פרי בשש בבוקר, משהו נוסף לאכול בשבע וחצי, ואז בום טרח ברבע לשמונה

alizamo

New member
יותר מזה

השבוע הייתי צריכה לעשות לה בדיקת צואה והרופאה נתנה לי גליצרין שאני אשים לה בבוקר על מנת שתוכל להוציא קיבה וכלום, לא הבנו אבל בערב פתאום התחיל לה הקיבה (ורכה רכה), נראה לי שאני באמת אגש לפסיכולוגית שנקבל אנחנו ייעוץ ואולי באמת עדיף שאני יניח לה בינתיים ולא אדבר על זה. תודה רבה לכם בנות, אתם מקסימות שיהיה לכם גמר חתימה טובה.

שליטה

דווקא גיל זה הוא "גיל המרד הראשון", ובגלל שהיא רואה כמה הנושא חשוב לכם ומעניין אותכם היא משאירה בידיה את הבחירה/שליטה להחליט מה ואיך לעשות עם הצרכים שלה. יש ילדים שמתאפקים בכוונה, יש ילדים שמאבדים שליטה בכוונה וכו'. אין לזה "מתכון" או "נוסחה סודית" אבל כל פסיכולוג מתחיל יגיד לך פשוט לרדת מהנושא לגמרי!!! היא כבר יודעת איפה צריך לעשות קקי, היא בוודאי יודעת שזה לא נעים לפספס אבל הפספוס זה לא העניין - התגובה שלכם כן!!! תתעלמו לחלוטין, תנסו אפילו לא לשאול אותה אם היא צריכה, פשוט להסיר כל חשיבות מעניין. אני בטוחה שזה קשה - אבל זה עובד!! זה ייקח קצת זמן - אבל הסבלנות תשתלם בסוף. דרך אגב, אם היא בגן... איך היא מתמודדת בגן?

alizamo

New member
בגן היא אותו הדבר

ממשיכה בתחתונים וכבר לא נעים לי כי זה גן חדש והילדה הרי היתה גמולה לגמרי ופתאום כמה ימים לפני היא התחילה עם הבלאגן והגננות ידעו שהיא גמולה ואיך שהיא התחילה עם הגן זה פשוט המשיך לה ולא ידעתי מה לומר להן. אבל הן אמרו שאני אניח לה ולא נורא. את יודעת זה רק חודש וזה נראה כאילו נצח וזה נראה כאילו זה לא יסתיים. ובעלי ואני התיאשנו

אין דבר....

נורא חשוב מה אתם משדרים לה!! זה לא סוף העולם!!! אם בסך הכללי היא ילדה שמחה, משחקת, מתפקדת והכל בסדר... אל תשדרו לה אכזבה, לא להתעצב מכל פעם שזה קורה. היא נגמלה פעם אחת והיא תיגמל שוב.... לעניות דעתי, את צריכה לפחות התיעצות אחת עם פסיכולוג ילדים - שווה לנסות לפחות כדי להסיר דאגה מליבך שהכל בסדר עם הילדה. חוץ מזה, תנסי את הנושא של להתעלם מזה טוטאלית - לא חיובי ולא שלילי, פשוט להתייחס לזה כאל הדבר הטבעי בעולם.

bubiky

New member
לא משתתפת פעילה כאן אבל חייבת להגיב

אחייניתי המתוקה כבר בת 4 ועושה קקי בתחתונים, אני לא רוצה להלחיץ אבל לדעתי-בטח שלא להתעלם ולא לתת לילד תחושה שזה טבעי, אחותי התנהגה בדיוק כך וכבר שנה וחצי הילדה עושה פיפי באסלה וקקי בתחתונים,זה משפיע עליה מבחינה חברתית, ורואים שקשה לה כי היא רוצה לעשות באסלה אבל בגלל שניסו להתעלם ולתת לזה לקרות לבד, נוצר קיבעון והיא פשוט לא מסוגלת לעשות באסלה, כרגע היא נמצאת בטיפול כבר כמה חודשים. מנסיון-להתייעץ ולטפל בזה ולא לחכות שזה יעבור לבד.

לקחת את הילדה לרופא ילדים?

יכול להיות שלילדה יש אמבות וכשהיא עושה בשירותים זה כואב לה מאוד והיא די לחוצה? יכול להיות שלילדה פחדים ליפול לתוך החור של האסלה? תשאלי אותה אם יש לה פחד מהשירותים, מה מפחיד אותה בשירותים, אם קרה משהו שאת לא יודעת? נראה לי שהבעיה היא לא בחוסר שליטה אלא בפחד מגורם שכרגע לא ידוע לך. אני מניחה שאם תפסיקו ללחוץ עליה בנושא הצרכים בתחתונים, היא תפסיק לבד. ואני מאוד ממליצה להתייעץ עם פסיכולוג חינוכי בקשר לכך, אין שום בושה בנושא, ועדיף כמה שיותר מוקדם, הילדה סובלת, וכך גם אתם.

ב נ ה

New member
גם אני בדעה

שצריך לגשת לרופא ילדים,לאחיין שלי יש בעיה דומה(הוא עושה פיפי בשרותים/סיר,אך קקי הוא מוכן רק בטיטול בעמידה...ומסתבר שיש לו פיסורה,פצע קטן וכואב בפי הטבעת,ומאד כואב לו מסכנון).צריך לשלול גורם פיזיולוגי ואז לרות אם זה רק התנהגותי ,ולהתיעץ בהתאם.

נכון מאוד, גם פצעונים צריך

לשלול, יכול להיות שביציאה זה מאוד כואב וכל הענין מלחיץ אותה, עובדה שהיא מבינה שצריך לעשות בשירותים ולמרות זאת היא עושה הפוך. לדעתי הילדה מבינה טוב מאוד, רק שהבעיה היא או רפואית או רתיעה ממשהו שקרה לה ועדין לא מוכנה להפתח.

למעלה