חדשה ישנה

אפונית1

New member
חדשה ישנה

שלום לכולן אני קוראת מידיפעם בפורום מאז גיליתי על קיומו (המוברך). לפני כ- 3 שנים התגלה שיש לי אנדומטריוזיס עקב ניסיונות כושלים להרות. עברתי ניתוח להוצאת ציסטה ונמצא כי אכן יש לי את המחלה (אין לי מושג מהי הדרגה). לאחר טיפול IVF נכנסתי להריון ו"שכחתי" מהמחלה (טוב נו נזכרתי פעם בחודש במחזור, אבל זה לא ממש נחשב
). לפני כיומיים החלטתי לחזור שוב לטיפולים, והרופא שלח אותי לבדיקות דם. בבדיקות נמצא לי ערך חריג של ca125 העומד על 68. למען האמת די נלחצתי, היות והבנתי שפרט לכך שהדבר מעיד על המחלה (תודה לכולכן על המידע) הדבר עשוי להעיד גם על סרטן בשחלות אני יודעת שזו אולי שאלת קידבג, אבל מה הסיכוי? תודה!

נעמי 17

New member
הבדיקה יכולה להעיד על שניהם

לכן היא אינה משמשת כפרמטר לאיבחון. מבצעים את הבדיקה לפני אבחון לראות אם הכוון נכון,,, ולאחר איבחון ניתוחי בכדי לדעת אם הדיכויי עובד. לצערי אין אפשרות לדעת על סמך הבדיקה בלבד אם זה אנדו או משהוא אחר. אני יודעת שלא הרגעתי את חששותיך,,, אך אם את יודעת שיש לך אנדו- על ידי פתלוגיה של השחלה והציסטה ואין תסמינים אחרים כנראה שזה אנדו. 68 הוא לא תוצאה גבוהה יסית לבנות אחרות פה בפורום, לא מזמן ערכנו תחרות...

אפונית1

New member
תודה

אז מה אני בין המפסידות בתחרות... אם כך איך ניתן לברר? רק באמצעות הוצאת הציסטה? האם זה מחייב ניתוח (אנמי מניחה שלא, שכן לא כולנו מנותחות כל יומיים...) אני מקווה שזה לא יגרום לרופא שלי להשהות את הטיפול שהתחלתי כרגע...

אנדו' מאובחן רק בלפרסקופיה

זאת הדרך היחידה- הוצאת המימצאים ושליחתם לבדיקה היסטולוגית. ממליצה לך לקרוא בשירשורים האחרונים על אפקטיביות הדיכוי ע"י דקא ארוך במקרי אנדו' במסגרת טיפולי פיריון. בהצלחה

למעלה