חדשה - ישנה

elley

New member
ברוכה הבאה

וואו, פינלנד! זה שווה! יש פה כמה שקוטפים פטלים ואוכמניות להנאתם, ואז אנחנו נהנים מתמונות של מה שנאפה/בושל מהם. מותר לשאול מה לומד בן זוגך?

ברוכה הבאה

shanoky

New member
ותודה לכולם כמובן :)

הוא לומד תואר ראשון בעיצוב גרפי למדיה חדשה - כלומר עיצוב גרפי למחשבים\ אינטרנט\ סמרטפונים וטאבלטים למינהם...

elley

New member
פיייייי

נשמע שוס הבחור

ואהבתי את השמלה. גם אני תפרתי דברים כשעוד הייתי בארץ. לצערי מכונת התפירה שלי לא שרדה את המעבר...

shanoky

New member
לא שרדה-לא הבאת? או שקרה לה משהו בדרך?

לא רק את המכונת תפירה שלי סחבנו לפה ( ארוזה במליון שכבות של בבלרפ+ סוודרים מסביב), גם את המחשב הנייח של בן זוגי. זה אכן היה מבצע, אבל טפוטפוטפו הכל הגיע בשלום.

אבל את יכולה לקנות מכונה זולה באמזון גרמניה, זה פשוט מדהים המחירים שם, כיף שאין מכס, והמשלוח בתוך אירופה מצחיק, אני קניתי לי מכונת אוברלוק שבוע שעבר - כי אם אני רוצה להתחיל למכור זה צריך להיות מקצועי - להשוואה מכונת אוברלוק הכי פשוטה בארץ תעלה כ 2000 ש"ח, גם כאן בפינלנד לא מצאתי משהו יותר זול אבל באמזון גרמניה קניתי אוברלוק ב 150 יורו - כן יש גם יותר יקרים אבל זה הזול ( עוד לא הגיע מקווה שיהיה טוב) והמשלוח לפינלנד רק עוד 15 יורו, מכונות תפירה הן יותר זולות מזה באמזון, מה שכן גיליתי שיש גם מכונת תפירה באיקאה ב 80 יורו, אם זה לשימוש ביתי אני בטוחה שזה יהיה לך מספיק טוב...

elley

New member
הבאתי

בהתחלה היא עוד איכשהו עבדה, בזמן האחרון, משום מה, היא מסרבת להדלק. יש מקום שמתקן מכונות תפירה לא רחוק ממני, אבל כל פעם שאני באזור אני שוכחת. וכואב לי הלב לקנות חדשה, כי מה שיש לי היא סופר דופר. כשהיא עובדת, כלומר

נראה. אולי מתישהו בחופש הזה אני אואיל בטובי סוף סוף לברר כמה יכול לעלות לי תיקון שלה, ואז נחליט מה יותר זול: לתקן או לקנות חדש. האמת? אני די בטוחה שאפשר יהיה לעשות במקום שמתקן גם טרייד-אין - למסור את הישנה תמורת הנחה לחדשה. נו שוין. נראה כבר.

shemesh7079

New member
גם האיש עבר את המבצע הזה...

הוא לקח לנסיעת ההכנה שלו לפני המעבר את המחשב הנייח במזוודה. בבן גוריון היתה סאגה שלמה... זה נגמר בשלום-עם הסעה עד לשער כי הם ממש עכבו אותו ומשלוח מיוחד של המחשב במטוס הבא ועד הבית...

כן, אין ספק שהמחירים אטרקטיביים... יש לי חברה שחושקת באוברלוק כבר שנים ולא בא לה להוציא עליה כזה סכום בארץ...
אוף, זה מזכיר לי שאני צריכה כבר להוציא את המכונה מהכיסוי ולחנוך אותה בבית החדש:)

shanoky

New member
לנו דווקא היה נס בבן גוריון

לא העבירו אותנו בשיקוף אז זה היה הנס הראשון, והנס השני זה שהיה להם בעיה עם המכונת כרטיס אשראי אז לא הצליחו לחייב אותנו על האקסטרה 2 מזוודות (אומנום 30 יורו למזוודה זה לא כזה נורא אבל זה חסך לנו 60 יורו)

תוציאי ותחנכי!! מבטיחה לעזור בעצות, אגב קראתי קצת את השרשור הכרות שעשיתם וראיתי שאת ועוד כמה בנות סורגות ככה שאשמח להחליף עזרה בתפירה בעזרה עם סריגה, תמיד רציתי ללמוד ולפני שנה בערך שהיה לי קצת זמן ניסיתי ללמד את עצמי, במסרגה אחת הלך לי דיי סבבה אבל ב2 מסרגות הסתבכתי, מאז לא היה לי זמן בכלל אבל עכשיו שאני מובטלת וכאלה אני רוצה להתחיל ללמוד שוב, יש לי מגזינים כאלה של פולגת משנות ה70 וה80 שהיו של אמא שלי אבל ההסברים שם הם דיי לאנשים שכבר יודעים מה הם עושים ואני לא... אז בהזדמנות, כאתיישב על זה אני בטח אציק לך :)

MayFebruar

New member
אמרת סריגה?

אם את רוצה לסרוג אני ממליצה לך בחום לוהט להירשם לאתר Ravelry. ההרשמה חינם ויש המון המון המון דוגמאות בחינם (וגם בתשלום) גם לסריגה בשתיים וגם באחת. זה אחד האתרים האהובים עלי וכל מה שאני סורגת זה משם (אני סורגת בשתיים).
ביו טיוב יש המון סרטונים שמלמדים איך לסרוג, ואיך לעשות כל מני דברים מסובכים (ככה למדתי לסרוג צמות). אם תצטרכי עזרה, את מוזמנת לפנות גם אלי. כמו שבטח שמת לב עכשו- אני משוגעת על סריגה

shemesh7079

New member
לכל מה שמאי אמרה

יו טיוב, לגמרי...
ולשואלת- אם את מחפשת ספרי רפרנס טובים לסריגה אני יכולה להמליץ. האמת היא שאני למדתי לסרוג מ-DVD שקניתי באמאזון, אם הייתי יודעת שיש הכל ביו טיוב הייתי חוסכת לעצמי כמה שקלים...

shemesh7079

New member
אוי זה באמת נס!

מכונת האשראי לא עבדה?? למה לי זה לא קורה?? (סתם, האמת היא שרק פעם אחת בחיי נאלצתי לשלם, אבל זה גם כי בד"כ אני ממושמעת
)

MayFebruar

New member
ברוכה הבאה! ועוד מפינלנד!

שיהיה לך המון המון בהצלחה עם השפה, היא נראית כ"כ אבל כ"כ קשה! כאן בנורבגיה כתוב גם בפינית על מוצרים, ואז אני תמיד תוהה איך אפשר ללמוד את השפה הזאת

אני ובובי (בעלי הנורבגי) גם בקוטפי האוכמניות והפטל. ואח"כ אנחנו מכינים ריבה ומקפיאים. חבל שנגמרה העונה
העיקר היה לכם טעים?

לחורף קל להתרגל. טוב שעברתם עכשו כי ככה הגוף שלכם יתרגל בהדרגה לקור ולא תקבלו שוק. תמיד כשקר לי כאן (מתחת ל20- מעלות אני מרשה לעצמי לקטר) אני חושבת על פינלנד איך הרבה יותר קר שם מאשר כאן באוסלו. ואני מעריצה את הפינים על זה.

תודה ששיתפת בתמונות, פינלנד נראית כמו נורבגיה

שיהיה לך המון בהצלחה בכל

shanoky

New member
:) תודה

הפאי היה מהממם!!!, זה הרבה יותר טעים מאוכמניות טריות הישר מהשיח.

ואל דאגה לקטר אני אקטר... והרבה! בנתיים נעים אבל אז אני אשמור את הקיטורים לעוד כמה חודשים...

odansky

New member
את יכולה להתאמן על הפינית שלך

לדוגמא את יכולה ללמוד את צמד המילים SINA OLET LI HAVA
ואז את יכולה לצרף להם כל מיני מילים אחרות כמו:
PULU
KISSA
PUPU
וכו'

ויש כמובן כמה משפטים שלה יפה לכתוב פה.

בהצלחה וברוכים הבאים/החוזרים.
עמרUK

shanoky

New member
זה מה שאתה מלמד אותי בשביל להכיר אנשים חדשים?

ודווקא אני יודעת דיי הרבה מילים, כבר מצליחה לשאול כמה עולה וכאלה ואם הם עונים רק במספר ולא מתחילים לדבר הרבה אז אני אפילו מבינה, אני גם יודעת להציג את עצמי וכאלה...

הבעיה היא הגרמר, לכל מילה יש מליון הטיות... ולא תמיד ברור לי מה בא לפני ומה אחרי...

odansky

New member
זה מה שלימדו אותי באוניברסיטיה

כל מה שאת אומרת פשוט תזכרי שאת מדברת כמו יו יו - זאת הדרך היחידה שאני להסביר את השפה הפינית.

בהצלחה,
עמרUK

ברוכה הבאה/שבה!

איזה כיף לך שאת יודעת לתפור. לאחרונה אני מוצאת את עצמי ממש מקנאה ביכולת הזו. יש לי שתי ידיים שמאליות.
פינלנד! מגניב. מהתמונות שהעלת זה נראה מקום מאוד יפה.
איך הבחור שלך מסתדר עם הפינית?

למעלה