חדשה - ישנה

shanoky

New member
חדשה - ישנה

היי... אני חדשה ישנה בפורום, כלומר פעם לפני כמה שנים גרתי בלונדון- עשיתי שם תואר ראשון, והייתי כותבת פה מידי פעם.
מאז חזרתי לביתי בתל אביב שם התגוררתי ב4 שנים האחרונות, כשנה אחרי שחזרתי מלונדון לתל אביב הכרתי את בן זוגי שרק רצה לעוף מהארץ... ואני בתגובה עשיתי פרצוף עצוב של "אבל הרגע חזרתי, ומה עם סבתא שלי שספרה את השניות עד סוף התואר שאחזור ארצה??"

לאחר שנתיים וחצי ביחד ושל קיטורים על כמה שחם לו באוגוסט, ושאבות אבותיו היו אירופאיים ולכן עור גופו חייב לעבור לארץ בה השמש לא צולה את הגוף, הוחלט שהוא ינסה להתקבל ללימודים באירופה ואם יתמזל מזלו אז אני מוכנה לעבור (רק שישתוק כבר על כמה חם לו וכזה...), ובעצם גם אני קצת התגעגעתי לתרבות האירופאית שמשום מה תמיד הרגשתי קרובה אליה יותר (למרות אהבתי לישראל). אז הוא התקבל ותוך חודשיים של אריזות, איחסונים, בירוקרטיה, לעזוב עבודות, דירה, וחיפוש של דירה חדשה כאן נחתנו בטמפרה, פינלנד לפני כשלושה שבועות.

אחרי שבוע וחצי של סידורים, קניית רהיטים, טיולים בעיר, וקטיפת אוכמניות לעוגה בן זוגי התחיל ללמוד... ואני... אני צריכה ללמוד את השפה ולמצוא עבודה, אז אני מתחילה קורס פינית שבוע הבא... וחוץ מזה יש לי הרבה זמן פנוי. גילית מה שהנחתי כבר לפני, שהרבה יותר קשה לעבור לחו"ל בשביל מישהו אחר. כי בלונדון היה לי את הלימודים והכרתי שם אנשים, ועכשיו בן זוגי רוב הזמן בלימודים, וקצת קשה ככה להכיר אנשים חדשים. אני כן מצליחה להעסיק את עצמי ואפילו התחלתי לתפור דברים ומקווה להתחיל למכור באינטרנט בקרוב...

בכל מקרה החלטתי לקפוץ להגיד שלום... ואולי יש כאן מישהו מטמפרה?ף וגם אם אין אז היי..

שני

shemesh7079

New member
ברוכה הבאה!

פינלנד, וואו:) מקווה שתשימי כמה תמונות בפורום, כך שנוכל קצת לספוג את האווירה...
ועכשיו אני יודעת למי לפנות עם שאלות התפירה שלי!

מאחלת לך התאקלמות קלה, ואנחנו כאן כדי לשמוע עדכונים, וכמובן קיטורים

shanoky

New member
ועוד אחת אחרונה

זו צולמה באפריל כשבן זוגי היה פה לבחינות הקבלה, אני עוד לא חוויתי על בשרי את השלג הפיני...

shanoky

New member
אני דווקא קצת פוחדת...כלומר יכול להגיע פה

למינוס שלושים!!! אחרי מינוס חמש אני לא יוצאת מהבית!!!!

חשבתי לאגור קופסאות שימורים ולא לצאת מהבית מנובמבר ועד מרץ :), ולהיכנס לשינת חורף עמוקה!

een ogenblik

New member
בני אדם הם יצורים סתגלניים

לפני שהגענו לבלגיה הייתי בהסטריה מהמקום אליו אני הולכת להגיע - שרוב השנה נמצא מתחת לטמפרטורת המינימום מבחינתי (15 מעלות חיוביות). מאז 15 מעלות נראה לי (כמעט) כיופי של מזג אוויר. ממש לא הבנתי מדוע ההורים של האיש רוצים לאכול בתוך הבית כשהטמפרטורות בסביבות 18, ועוד מסבירים שקריר מדי לאכול על הטראס בחוץ.

אבל, מצד שני, מינוס שלושים. מה אני כבר מבינה.

elley

New member
מינוס שלושים זו באמת הגזמה פרועה

בחורף הראשון שלי פה (ברלין) היה לילה אחד עם מינוס 22, והייתי בחוץ כשעוד היה "רק" מינוס 16. לא ממליצה...

קופסאות שימורים, חלב עמיד, פסטה יבשה וגלידות, ונראה לי שאת מסודרת. אה כן, תה. חליטות. דבש. ה ר ב ה ויטמין סי יקירתי, ה ר ב ה ויטמין סי...

ומעבר לזה? תהני. שלג זה מגניב לאללה, ובתוך מקומות תמיד חם נורא. זה רק השני מטר בין הבית לאוטו/בוס/רכבת/חנות שקופא לך הפרצוף, נופל ומתנפץ על הרצפה. בכל שאר המקומות סבבה.

shemesh7079

New member

וואו... מינוס 30... בחורף האחרון היה כאן שבוע קר במיוחד, עם טמפרטורות עד מינוס 14, בשבילי זה היה קצת מוגזם...
תתמגני בהתאם ויהיה בסדר:)

rona73

New member
מינוס שלושים זה באמת מאוד קר .....

אני הגעתי לבולגריה בינואר תבתחילת ינואר.עברתי פעם ראשונה קור מתחת לאפס.לא היה לנו רכב והלכנו הרבה.

אפילו המחזור שלי נפסק ולא לא היתי בהריון :)

לאט לאט מתרגלים,הגוף מתרגל ואיכשהו עוברים את החורף.

החורף האחרון פה היה מזעזע.השלג התחיל כבר בדצמבר ונמשך עד אפריל,שזה המון.המינוסים חגגו חופשי מתחת ל15 לתקופות ארוכות ביותר ואפילו הגיעו למינוס 20.ההרגשה היתה אפילו מינוס 30.רוחות והמון שלג .לא אשקר שהיה קשה כי היה.
למרות הכל המשכנו ממש כרגיל,אני אפילו היתי הולכת לעבודה ברגל.עד שהגעתי לא היתי מרגישה קר בכלל אפילו היה לי קצת חם.הלחיים שלי היו בצבע וורוד(בלי סומק).

בקיצור שיגיע הזמן נפתח שירשור חורף ושלג ונקטר!

bluewolfski

New member
ברוכה השבה

וואו, מעניין מאוד. אני מזדהה לחלוטין עם בן הזוג שלך, ממש צחקתי כשקראתי, זה כל כך אני! זה מעולה שאת עושה דברים בשביל עצמך גם ואם בא לך לשתף קצת ולהראות מה את תופרת אז בכיף

אנחנו (אני ובעלי) בבלגיה כמעט חצי שנה...עבר מהר מאוד ולא עשינו כמעט כלום!

שיהיה בהצלחה, התאקלמות קלילה ונעימה

עצה ידידותית, פשוט מנסיון (וזה גם עלה בשיחה אתמול) לעולם לא להשוות איך היה יכול להיות באנגליה. גם אנחנו גרנו תקופה באנגליה, וכמובן שהכל באנגלית וזה עושה הבדל עצום!

shanoky

New member
תודה

וכן בלונדון היה כל כך פשוט עם השפה, פינית שפה קשה!!!

זה לא קשה קצת אבל לא לעשות כלום חצי שנה? אני פוחדת שמתי שהוא אני אצא מדעתי אם אני לא אמצא תעסוקה...

מצרפת תמונה של השמלה האחרונה שתפרתי בארץ, כמובן שהיא נשארה שם, עם כל שאר שמלמלות הקיץ שלי :( אין מה לעשות איתן פה :(

bluewolfski

New member
LIKE

יפה יפה!

איזה כיף לך שיש לך כשרון וסבלנות לעשות משהו כבר. אני תמיד עבדתי ועבדתי ועכשיו שאני לא עובדת אני צריכה להתחיל להמציא לי תחביבים.

זה קשה לא לעשות כלום חצי שנה, זה מאוד קשה אבל בהתחלה הייתי בשוק, אחר כך הגיע הקיץ וכולם בחופש והכל מתחיל לחזור לחיים בספטמבר. אז רק לאחרונה התחלתי להזיז את התחת שלי בלימוד השפה. רכשתי תוכנה מצויינת ללימודים ואני מרגישה התקדמות אדירה.
התחלתי לצייר, אפשר להגיד שהתחלתי ללמוד לצייר. אין לי את זה באופן טבעי אבל אני מאוד רוצה. אז התחלתי עם רישום ואני עכשיו לומדת מספרים רישום. זה הולך לאט.
עכשיו מתחילים כל מיני עניינים אז אני מקווה להצטרף לקבוצת נשים כאן בעיר - נשים מכל מיני מדינות
שגרות כאן ועושות פעילויות ביחד ומפגשים כיפים.
אולי אני אצטרף לסדנת יצירה ליד הבית....אני היום הולכת לברר.

בהצלחה עם החורף הקרב, לא לשכוח ויטמין D ! יהיה בסדר, חשוב לדעתי לפגוש אנשים ולנסות לייצר
חברויות. זה יכול לטרף הקטע של הבדידות.

shanoky

New member
תודה ובהצלחה עם השפה והסדנאות

אגב בקשר לויטמין די בן זוגי שאל את הרופא שלו לפני שבאנו לכאן מה כדאי לאכול בשביל ויטמין די, והרופא הסביר שזה לא ממש משנה כי מה שמפעיל את הויטמין הזה זה קרני השמש ובלעדיהן הוא לא עושה כלום...
ובחורף אין פה שמש בכלל (או כך אמרו) אז זה לא יעזור...

elley

New member
ולכן לוקחים אותו בטבליות

מה שהשמש עושה זה לקחת חומרים שאכלנו ולהפוך אותם לויטמין D שזמין לגוף. הטבליות שקונים הם ויטמין D שכבר זמין לגוף, ולכן לא תלוי בשמש. ולכן צריך לקחת אותן ולא לסמוך על ויטמין D "מייצור אישי" שתלוי בשמש.

למעלה