חדשה ישנה

עלמהשלי

New member
חדשה ישנה

הי יקרות, ההזמנה של נגה אור, גרמה לי לחשוב אם אני חדשה או ותיקה. אין ספק שותיקה בקבלת תמיכה ואהבה, אבל חדשה בהורות של עלמה. אני יודעת שאנחנו ערב חג שמח במיוחד (אומרת הילדה שנהגה לחלות בפורים) אבל אני אחרי כמה ימים קשים וערב קשה במיוחד. היום הבנתי שאני לא מסוגלת לשמוע את עלמה'לה בוכה. נסענו חזרה מקניית תחפושות (כן, כן, השארתי זאת לרגע האחרון...)וכמובן שגשם הזלעפות שהחל לרדת גרם לפקקים והתעכבנו בחזרה הביתה. עלמה, כמו תינוקת ממוצעת, התקשתה להכיל את העיכוב והדחיה ובכתה מכל הלב. לא הועילו כל נסיונות הבידור של אחיה (והם ניסו, מכל ליבם). מה שגיליתי בנסיעה שמי שהיתה הכי במצוקה זו אני, אני לא מסוגלת לשמוע אותה בוכה. ממש נחנקתי. גם עם הבנים, הייתי מהאמהות שלא מאמינות בבכי, אבל כמובן, לפעמים זה בלתי נמנע והיו להם בכיות דרך קבע. אצל עלמה אני לא מסוגלת לעמוד בזה ובאמת אפשר לספור את הפעמים שהיא בכתה, ביחידות. אני מונעת את המצבים מלכתחילה, כנראה בגלל המצוקה שאני נכנסת אליה. מוכר לכן? אני מופתעת מהגילוי. בשביל להמתיק את ההודעה, מצרפת תמונה של הפלא המדהים הזה, פלא בן 3 חודשים ועשרים יום. שבת שלום לכולן וחג שמח ואוהב

נאשא

New member
וואי איזו מתוקה../images/Emo99.gif

תכף תבוא תמי ותהפוך לנו את התמונה כדי שלא יתקע לנו הצואר
היא כל כך דומה לך. לגבי הבכי: מצטערת יקירתי, אבל אני לא מבינה לליבך. אני אמרתי לעצמי ממש מההתחלה שבכי זו הדרך שלהם להביע את עצמם. כמובן שלא השארתי לבכות המון אבל בהחלט הייתי אומרת לעצמי: עכשיו היא אומרת לי שמשהו לא בסדר, עכשיו היא מתלוננת הפני על משהו. לקחתי את זה בקטע של: אני עושה משהו עם הבכי ולכן לא נורא אם עוד יבכו לשניה. בעלי הוא כמוך, עד היום, כך שנראה לי שזו גם הייתה הדרך שלי לאזן. לא יודעת אם עזרתי.

עלמהשלי

New member
תודה על המחמאות

משמינה מנחת... מתגעגעת נורא. כן, גם ביננו יש איזשהוא איזון, כרגע זה פשוט קצת בעייתי להגיב כפי שהגבתי, אני חיבת לה ולי לאפשר קצת מרחב...

דיא

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

או הו כמה שאני מכירה את המצב הזה. גם אני בעלת יכולת אפסית להכיל בכי של ילדים, אפילו של גדולים יותר (למען האמת גם בכי של מבוגרים יוצר אצלי מצוקה, אז ילדים, בטוח). מזמן היה פה דיון על זה ואני וזכרת את אמא של פילפילון אומרת משהו על זה שיש מקומות שצריך ללמוד להכיל את הבכי של ילדינו. אני טרם הגעתי לכזה מקום, אז בהחלט יש מחירים לא קטנים שאני משלמת - המון ידיים, קניות מיותרות לפעמים, בופה פתוח בבר-ציץ. כל אלה הופכים אותי לקצת קצרת סבלנות. וזה התברר לי כיותר גרוע מאשר חוסר היכולת שלי להכיל בכי. ולכן, ממש ממש לאחרונה, דלת השרותים נסגרת, אפילו דלת החדר נסגרת, רחמנא ליצלן, כשאני יושבת 10 דקות עם קפה, מחשב ורגליים למעלה. אז יש בכי מצידה האחר של הדלת, אבל אפילו איתו אני לומדת להתמודד. וגם עם הבכי העייף והמתלונן באוטו הצלחתי להתמודד עם ווליום רציני ברדיו. אבל אשקר אם אומר שזה כבר לא עושה לי כווץ' רציני בבטן ובלב כשהם בוכים. (למען הבהירות, הבחורה שלי אוטוטו שנה וחצי והבחור יותר מארבע, לא תינוקות קטנים וחמודים כמו עלמה, שלה באמת אני לא רואה כל סיבה לתת לבכות)

עלמהשלי

New member
תודה,

אני מסכימה, אני לא רואה סיבה לתת לה לבכות (גם עם הגדולים, אבא שלי היה מצטט את המשפט ה"נפלא", שאני לא נותנת לראות שלהם להתפתח... הבעיה שלפעמים הם בוכים ואני לא רוצה להרגיש וליצור אוירת מתח כזו סביב זה... אני רוצה להכיל את הקושי שלה, כפי שאמרת ובמקום הרגשתי שאני מוסיפה את הקושי שלי.

דיא

New member
יש משפט נגד

שאני מצטטת, דומני של דר' סירס, אבל לא בטוחה: Crying is good for the lungs as bleeding is good for the veins - בכי טוב לריאות כמו שדימום טוב לורידים. מאמינה בזה בכל ליבי.

תמי ס

New member
מוכר לי מאד

אני מאד ותיקה, גם בפורום ועוד יותר בהורות.. ואני לא יכולה (וגם לא רוצה) לשמוע את יהלי בוכה. לא רוצה שתבכה, רוצה שתהיה מאושרת תמיד. ובכל זאת, הרי אי אפשר תמיד להמנע מבכי, ולעיתים צריך לאפשר להם להוציא את התסכול ולבטא אותו וצריך ללמד אותם להתמודד בעצמם עם דברים. ככל שזה תלוי בי, אני מנסה להקל ו"לרפד". בוחרת את המלחמות. ולא מתעקשת על דברים שהם "נון אישיו". אני בהחלט מוצאת את עצמי "מחליקה" על דברים שהיו לאו מוחלט עם הגדולים ועכשיו אני יותר זורמת ומודעת לעובדה שהדברים הם לא לנצח אלא יחלפו מעצמם. ולהפתעתי גיליתי שדווקא זה שאני הפעם יותר עוטפת, יותר מקרבת אלי, יותר מאפשרת ויותר מרפדת גורם לקטנה הזו שלי להיות ילדה עצמאית בוגרת רגישה מבינה וסתגלתנית. אני בהחלט חושבת שמשהו בהורות השונה שלי כיום גרם לילדה שלי להיות בעלת ביטחון עצמי עצום (הרבה יותר מהגדולים שלי) בעלת רגישות לסביבה שלה ובעלת יכולת להתחבר לאנשים/ילדים אחרים ולהתאים את עצמה לסביבתה. היא "מוצאת" את עצמה בכל סיטואציה, יכולה לשחק ולהתחבר עם ילדים שאחרים מכריזים עליהם כ"בלתי ניתנים להתחברות", ילדה שיודעת להפיק את הטוב מכל סיטואציה, ילדה שיודעת ליהנות מכל דבר. אמרתי כבר שאני מאוהבת בילדונת שלי?

קצת שיפצתי את התמונה...

הי תמי, אכן היא מהממת. מקווה שאת לא כועסת שמעט תיקנתי את התמונה, רק ניסיתי להסיר עיניים אדומות
.
מירי

תמי ס

New member
תודה תודה

כועסת? משוגעת, אני אסירת תודה. איך את עושה את זה? אני לא מצליחה לעשות את זה בעצמי וזה מטריף אותי. שלשתם יוצאים אצלי בכל התמונות עם עינים אדומות. ואני לא יודעת איך להוריד.

העיניים האדומות - זה בגלל העיניים הכחולות

(ככה לפחות נדמה לי). זאת בעיה ילדים יפים עם עיניים כחולות. חי-טפו תמי, גם את סיפקת פה תרכובת גנטית לא משהו... ואני חושבת שמה שעושה את התמונה זה לא היופי, אלא הנוכחות שלה בתמונה, משהו שבה מבפנים.

תמי ס

New member
כן, בהחלט עינים כחולות

יוצאות לרוב אדומות. ומה לעשות שעקב פגם גנטי
יצאו לי שלושה עם עיניים כחולות? (נו טוב, זה המקום להודות שאת אלה עם עיניים בצבע אחר פשוט הפסקתי את הריונם...
לגבי ה"משהו שבה מבפנים" את בהחלט צודקת, כפי שכתבתי בהודעתי מעלה - יש בה משהו אחר. אההה ותודה, אני יודעת שהיה לך קשה להילחם בפולניה שבך

נראה לי שהייתי יותר מדיי עסוקה בלהלחם בחרדה

שגעתה בי למראה הנסיכה בבגדי הנסיכה. גם אני אצטרך כזה עוד כמה שנים? המלמלות, המבריק, האיפור, הנעליים.... מפחיד, ממש מפחיד. אז אם התפלקה לה מחמאה מתוך האבחנה החדה שעשיתי - צ'טערת. לא יקרה שוב.

תמי ס

New member
תשמעי, בואי נפרוט לפרטים

מלמלות מבריק וכו - קונים בחנות צעצועים, התחפושת סה"כ מוכנה אז אין הרבה התמודדות.. איפור - כפי שאת רואה - יהלי לא מאופרת וזה עבר בשלום. נעלים- נעליים רגילות, לא נרשמו תלונות. רואה שלא מפחיד? ואני סומכת עלייך ששוב לא תתפלק לך מחמאה.

מיכוערת!

והולכת ומתכעת עם הזמן
(למרות שקשה להאמין שזה אפשרי!) בקיצור, קבלי הרבה רוק על המסך.

תמי ס

New member
יופי... יופי.. ../images/Emo46.gif

עכשיו אני צריכה לנגב את המסך, אוף איתך. תודה

עלמהשלי

New member
ראשית, תודה על ההיפוך

דוקא יפה לה ככה. שנית, היא אכן נסיכה מהממת. אני באמת צריכה לחשוב, על הדברים שהשתנו בהורות, עם השנים והנסיון, שאולי השתפרו לטובה. פורים שמח לנסיכה ולאחיה

למעלה