חדשה/ישנה
ארוך

טשומפי

New member
חדשה/ישנה ../images/Emo18.gif ארוך

שלום לכולן, בעבר, כשהפורום היה רק קומונה השתתפתי באופן די אקטיבי, מאז המעבר לפורום הפכתי לסמויה, ועכשיו אני מרגישה שהגיע הזמן לצאת ולהתגלות קצת... אני נשואה אוטוטו 3 שנים, את האנדו' (שבעקבותיו עברתי כבר מספר ניתוחים) איבחנו 3 חודשים אחרי החתונה, משבר גדול והרבה כאב לב בנוסף לכאב הפיזי שליווה אותי הרבה שנים, אבל סוף סוף קיבל הכרה (כמו שכולכן בוודאי מכירות). חודשיים אחר כך (אחרי הניתוח הראשון) נכנסתי להריון ספונטני (איזו שימחה היתה שם) אבל ההריון הסצתיים בשבוע 6. אחר כך התחלנו הזרעות ששיגעו לי את האנדו' לגמרי, לא יכולתי לתפקד בכלל ובסופו של דבר אושר לנו IVF, אבל במשך שנה לא הייתי במצב פיזי להתחיל את הטיפול. לפני חודש וחצי (12 חודשים אחרי האישור, כאשר כל התקופה הייתי עם דיכוי, ולאחר ניתוח שבו הוסרו כל הציסטות והופרדו הידבקויות מכאיבות במיוחד) התחלנו סוף סוף IVF מס' 1. הטיפול עבר ממש בקלות, אפילו בקלות מדהימה. הגירוי לא גרם להתפתחות ציסטות חדשות, לא נרשמו כאבים מיוחדים, הההרדמה היתה קלה, ללא כאבים אחרי השאיבה, הפריות יפות ועוברים יפים, החזרה עדינה ולא טראומטית... בקיצור - הכל שיחק לטובתנו. ואז הגענו לבוקר של הבטא. ופתאום - דימום, אבל ממש דימום. בכל זאת הלכתי לעשות בדיקת בטא, רק כדי לסגור את החודש ולהפתעתי הבטא היתה חיובית (ואפילו הראתה תוצאה נאה), אבל הפרוגסטרון היה על הקרשים ולכן אמרו לי להתחיל להזריק גסטון, אבל הדימום רק התחזק והתחזק. וזהו - הבטא ירדה, הגסטון לא הספיק להשפיע. עכשיו צריך לחכות שהבטא תתאפס. בינתיים הלב כואב. אני מנסה לשאוב כוחות מהעובדה שהתהליך עצמו הצליח, ומהניסיון לתכנן מה לעשות הלאה (אבל מוכרחה לציין שזו נחמה מועטה). ועכשיו לשאלות:
האם ידוע למישהי על קשר בין אנדו' לפרוגסטרון נמוך (או לבעיה בספיגה של התמיכה הואגינלית)? - השאלה הזו פחות קריטית מאחר וברור לי שפעם הבאה אני דורשת גסטון לכתחילה!!
מהו הטיפול הממולץ להחזרת עוברים לנשים עם אנדו (מחזור טבעי או על בסיס הורמונלי) מה היתרונות ומה החסרונות והאם גם במוקפאים לוקחים תמיכה לאחר ההחזרה?
מאחר וכרגע אני נקיה מציסטות (
) ומאחר והטיפול הקודם עבר בקלות אני חושבת שאני רוצה לעבור שאיבה שוב ולא לעבור טיפול מוקפאים, ולהשאיר את המוקפאים לעיתות מצוקה. מה דעתכן? האם אפשרי? מודה מאוד למי שקראה והגיעה עד כאן וכמובן תודה למגיבות. טשומפי.

ר ו מ י ה

New member
זוכרת אותך היטב

שמחה לראות אותך איתנו שוב, חבל שזה לא בנסיבות משמחות יותר
מבינה את כאב הלב שלך, את התסכול והשבר, יודעת כמה המעבר מתקווה לייאוש מטלטל ומזעזע את הנפש . אבל יכולה גם לנסות לעודד אותך ולומר שע"פ הנתונים שמסרת יש מקום לאופטימיות- הגוף שלך הוכיח (פעמיים) שהוא יודע לקלוט הריון וזה הישג לא מבוטל אצל מטופלות פוריות ונשות אנדו' בפרט, גם העובדה שנוצרו לך מוקפאים מצביעה על איכות עוברים טובה ואפילו טובה מאוד. כמו שאת יודעת ישנן הרבה משוכות בדרך להשגת ההריון (ביציות איכותיות, הפריות יפות, השתרשות וכו'), את רובן עברת ועכשיו נותרה המשוכה האחרונה שאני תקווה שתושג במהרה
ולשאלותיך-
גם אצלי הפרוגסטרון נמוך- ניסיתי כבר את כל התמיכות (אוטרגסטן, אנדומטרין, קרינון וגסטון) הטיפול היחידי בו לא דיממתי לפני הבטא, היה הטיפול עם הגסטון. אני לא חושבת שיש קשר לאנדו'-מכירה אנדואיות אחרות שהתמיכות ה"קלות" עוזרות להן, אבל מסכימה לחלוטין עם דרישתך לגסטון. כמוני כמוך.
אם הרירית שלך תקינה אני חושבת שעדיף מחזור מוקפאים על בסיס טבעי כך יהיו פחות הורמונים בגופך. אני חושבת שהחיסרון בטיפול הזה הוא החשש מביוץ עצמוני ולכן מעקבי האולטראסאונד ובדיקות הדם חייבים להיות מדויקים ומתוזמנים. אני לא בקיאה בסטטיסטיקות של סוגי הטיפולים במוקפאים , אך אני לא חושבת שיש הבדל משמעותי פשוט כל רופא אוהב לעבוד בדרך מסוימת. לגבי תמיכה- היא קיימת גם במחזורי מוקפאים.
גם פה אני מסכימה איתך וגם אני חשבתי על זה, אבל הבנתי שבבתי חולים מסויימים (ציבוריים אני מניחה), כל עוד יש מוקפאים לא יינתן אישור לטיפול חדש. במידה ואת מטופלת בביה"ח פרטי לא צריכה להיות כל בעיה. ממליצה לך לברר את הנושא מול המחלקה בה את מטופלת. מאחלת לך טיפול מנצח
ושמחה שבחרת לשתף ולהשתתף

יעל סתם

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

מצטערת לשמוע על כל מה שעברת זה קשה ועצוב. לגבי האסטרוגן שירד גם לי זה קרה ועשו לי הזרעה במקום הפריה שלא הצליחה לצערי וזה היה בהחלט קשור לאנדו´. מאחלת לך שלא תהיי איתנו הרבה זמן ובהצלחה.

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo26.gif הבהרה קלילה

בפורום פוריות נהוג לברך שהשהות בפורום תהיה קצרה וזאת מהסיבות הכי מובנות. לצערנו, מחלת האנדו' היא מחלה כרונית ולכן השהות בפורום שלנו אינה מוגבלת לסטטוס בו נמצאת האישה (טיפולים/הריונית/ יולדת/ מאמצת/ נשואה/רווקה/גרושה וכו') הפורום הוא בית עבור כל נשות האנדו' באשר הן.

טשומפי ברוכה השבה ../images/Emo140.gif

מצטערת כל כך לשמוע. מבינה מאד את תחושת ה"נחמה המועטה" להיות כמעט, להיות ליד, ובסוף להתבדות.. לא חושבת שכדאי לך לבטל את ענין המוקפאים, הם יכולים עוד להפתיע. במיוחד עם בטן אנדואית יש יתרון להחזרה על בטן שקטה ורגועה שלא עברה שאיבה.לא יודעת אם אפשר לוותר על המוקפאים מבחינת קופ"ח- לא היו לי אף פעם מוקפאים. לגבי התמיכה- אצלי אין בעיית ספיגה כנראה וגם אם יש או היתה אני אלרגית לגסטון אז זאת לא אופציה מבחינתי. אבל- מקווה מאד שהגסטון אצלך יעשה את העבודה
ושלא תצטרכי להמשיך ולהתחבט בשאלות של ספיגה/ מוקפאים וכד'.. ואסיים בנימה אופטימית כי אני חייבת, מצטרפת לדברי רומיה לגבי יכולת הגוף לקלוט הריון. זה מעודד. מאד. מחזיקה אצבעות חזק חזק

בלגן2

New member
טשומפי!!!!!!!

באמת עבר הרבה זמן מאז שראינו אותך פה ומאז שדיברנו בכלל (התנתקת מהמסנג'ר???). אין לי תשובות למה ששאלת , חוץ מזה שאני מצטרפת לבואינג לגבי המוקפאים. עמדנו לחזור לIVF בקרוב וגם אנחנו התלבטנו אם להשתמש במוקפאים או להתחיל מהתחלה, אבל הרופא שלי הבהיר לי טוב טוב שלא כדאי לי לחזור על סיפור ההיפרסטימילציה שהיה לי בפעם הקודמת. למה את מפחדת להשתמש במוקפאים?? ולדעתי את התמיכה של הגסטון יתנו גם במקרה הזה. לא רואה סיבה שלא. מאחלת לכם המשך קל מעכשיו....

למעלה