חדשה...חפירה ארוכה...

MeWithoutU

New member
חדשה...חפירה ארוכה...

היי לכולם. אני ג'ולי בפברואר אני אהיה בת 19 איבדתי את אימי 3 שבועות לפני יום הולדת 7. עוד מעט 12 שנים בלעדיה! הייתה לה טרשת נפוצה...עם הזמן זה החמיר...היא הייתה עם מקל הליכה...חלשה כל כך. עלינו לארץ כי חשבנו שכאן יכלו לעזור לה. ואז היה לה דימום מוחי...אישפזו אותה בבית חולים ואחרי 3 ימים היא נפטרה. אני עדין זוכרת את היום שאבא שלי חזר מהבית חולים עם דודה שלי...רק עלינו לארץ אז חיינו אצל סבתא. והוא היה נראה מוזר, לחש לדודה ולחש לסבתא...ואז קרא לי ולאח שלי לחדר (אח שלי היה אז בן 9) התיישבנו ואבא שלי פרץ בבכי היסטרי ואמר שהוא כרגע חזר מהבית חולים ושאמא נפטרה. אני ואבא בכינו והתחבקנו...אח שלי לעומת זאת לא הגיב. זאת בעצם הפעם הראושנה והאחרונה שניחמנו אחד את השני על המוות של אמא. מאז "התמודדתי" עם זה לבד. היה לי נורא קשה בעיקר כי רק עלינו לארץ... ארץ זרה, שפה זרה...אין חברים שיכולים לעזור ולתמוך...הרגשתי כל כך לבד בלי אף אחד שיתמוך. בנוסף חזרתי לבית ספר יום למחרת ובכיתי בהיסטריה...לא יכולתי להיתמודד עם זה... והאנשים שכבר ידעו מה קרה סיפרו לאחרים "אמא שלה נפטרה" "אמא שלה נפטרה" ואומנם לא ידעתי עיברית ממש...אבל בארגנטינה הייתי בבית ספר יהודי ולמדתי מילים בסיסיות וידעתי מה המילה "אמא" אומרת. וזה רק דיכא אותי יותר לשמוע אותם מזכירים את זה שוב ושוב... היה כל כך קשה לגדול בלעדיה...היו זמנים שהייתי זקוקה לה כל כך...והיא לא הייתה שם. אין יום שאני לא חושבת עליה. לפני חצי שנה התחלתי קורס מטפלות לגיל הרך... אני לא יודעת אם זה משהו שאני רוצה לעסוק בו אבל לקחתי את הקורס הזה בגלל שמתישהו אני רוצה להקים משפחה ואין לי אמא לצידי שתסביר לי איך לטפל בילד...לכן היה לי חשוב לקחת את הקורס הזה. בנוסף בגלל האובדן (ובגלל עוד סיבות) בגיל מאוחר יותר ניכנסתי לדיכאונות... הייתי אצל פסיכולוגים, פסיכיאטרים, לקחתי כדורים, שתיתי הרבה, ניסיתי להיתאבד כמה פעמים, היו לי הפרעות אכילה...ועוד כל מיני דברים... אני מרגישה שהייתי צריכה להתבגר מהר... אני לא מסתדרת כל כך עם אנשים בגילי... גם בגלל שלא הייתה לי דמות נשית אני מאוד מתקשה לדבר עם נשים ויותר קל לי לדבר עם בני המין השני. זהו...מקווה שאוכל לפרוק כאן...ואוכל גם לתמוך באחרים. וסליחה על החפירה הארוכה במיוחד!

A GIFT OF LOVE

New member
איזו הפתעה נעימה!

מה שלומך ג'ולי?
אני מקווה שתרגישי כאן בנוח לפרוק.

eshkolit32

New member
../images/Emo9.gifשלום לך

וברוכה הבאה לפורום. אני מצטערת לשמוע על אובדן אמך בגיל כל כך צעיר. לא קל להתמודד עם זה ובמיוחד במדינה זרה, אני יכולה רק לתאר לעצמי. סיפרת לנו על קצה המזלג את תמצית הדברים, בהמשך תוכלי לפרט קצת יותר בהרחבה אם וכאשר תרגישי נוח לעשות זאת. וכבר אני אומרת לך - פה אין צורך להתנצל על חפירות - אצלנו זה חוקי
אגב מענין שהתחלת קורס מטפלות לגיל הרך כדי ללמוד איך לטפל בילד בגלל שאין לך אימא שיכולה להסביר לך את זה. מעולם לא חשבתי על האופציה הזאת....ספרי לנו איך הולך בקורס הזה, האם את מרוצה? שיהיה לך המשך ערב טוב ונעים.

MeWithoutU

New member
שלום(=

תודה על קבלת הפנים. וכן לא היה קל...בעצם עדין לא קל...ואני בטוחה שיהיו רגעים שאני אזדקק לאמא מאוד והיא לא תיהיה שם. וכן לקחתי את הקורס בגלל שאין לי אמא ויבוא יום וארצה להתחתן ולהביא ילדים...וכל אישה זקוקה לאמא שלה שתיהיה שם לצידה ותעזור לה ותסביר לה מה לעשות ותגיד לה "כשאת היית תינוקת אני עשיתי ככה..." וכו'... אני חושבת שזה הרגעים שהכי זקוקים לאמא. אני מאוד מרוצה מהקורס...אנחנו לומדים שם הכול על תינוקות מגיל לידה עד גיל 3... גם פסיכולוגיה של ילדים...למה הם עושים ככה...ואומרים ככה...וכו' וגם דברים שצריך להיזהר מהם...ודברים שחשוב לעשות כדי שהתינוק יהיה בסדר ומאושר...מה הם צריכים לאכול וכו' זה מאוד מעניין ובאמת שאני חושבת שכל אישה צריכה לעשות את הקורס הזה. בנוסף לפני שבועיים התחלתי עבודה מעשית במעון...ככה שגם בעצם גם יש הזדמנות באמת לטפל בילד וליראות את מה שלומדים בקורס באמת ולא רק על דף. אני כבר כמעט שבועיים חולה מאוד...אז לא יצא לי ללכת גם השבוע למעון...()= זה עוד אחד מהרגעים שהייתי רוצה שאמא תיהיה כאן לידי...ותכין לי תה חם כשאני חולה וכמעט כל הזמן במיטה...

eshkolit32

New member
../images/Emo185.gif../images/Emo184.gifתרגישי טוב ותהיי בריאה!

נראה לי שלא היה מזיק לכל האמהות ללמוד קורס כזה...נראה לי שאת רק תרוויחי ממנו.

וזה באמת נורא קשה לילדה לאבד אמא

ולעבור את גיל ההתבגרות ואפילו אחרי את כל העניינים שיש לבנות בלי אמא ואפילו אם יש תמיכה זה לא כמו תמיכה של אמא.זה קשה לעבור את דברים כאלה בלי אמא,מי כמונו יודע לצערי.

דומה לסיפור שלי...

אני הייתי בתחילת כיתה ג' והגענו לארץ לא מזמן לפני כמה שנים... אמא כל הזמן הייתה חולה ובבתי חולים,ניתוחים וכו' ואז יום אחד נישארתי בבית כי אמא הייתה בבית חולים ומצבה החמיר...ורק אתמול ראיתי אותה שוכבת שם כמו צמח... ואז צילצל הטלפון סבתא התחילה לצעוק ולבכות וישר הבנתי מה קרה...התחלתי להתפלל לאלוהים שיחזיר אותה,אבל זה לא עזר,הוא לא הקשיב לי. ואז סיפרו לי הכל ואני פשוט המשכתי לשבת על המיטה ודמעות זרמו מהעיניים כמו ממפל... עד היום זה כל כך קשה לי להיזכר בה. אני כבר לא יודעת מזה לגדול עם אמא,אבל אני גם לא קולטת שלילדים שלי בחייים לא תיהיה סבתא אלה רק אישה יפיפייה וצעירה בתמונות. אני יודעת שזהו, שהכל כבר אבוד,אבל לא מצליחה, פשוט לא מצליחה לקלוט שבחיים היא לא תחזור יותר. עברו כבר 5 שנים והכל ניהיה יותר קשה אני מתבגרת,וצריכה אותה הכי בשלב הזה אבל היא לא כאן.

MeWithoutU

New member
אנגליקה...

באמת סיפור עצוב. גם אני לא יודעת כבר מה זה לגדול עם אמא. 3 שבעות לפני יום הולדת 7 היא נפטרה. וכמעט 12 שנים עברו...והכאב לא עובר. ויש רגעים שאני זקוקה לה כל כך. קשה לחשוב שאין אותה עוד...שכל מה שנשאר ממנה אלו רק זיכרונות, חפצים ותמונות. אישה יפה וצעירה שתישאר יפה וצעירה לעולמים. אותי הכי מפחיד הרגע שאני התחתן...זה הכי מפחיד אותי לחשוב על זה...לצעוד לחופה בלי אמא זה הסיוט הכי נורא שלי אבל יום אחד אני יעבור את זה. רק אנשים שחוו את האובדן הזה יכולים להבין כמה קשה... אבל אני בטוחה שאמך לא רוצה שתעצרי את החיים שלך בגלל זה... היא רוצה שתגדלי...ותאהבי...ותשמחי... ואני בטוחה שאימך שם למעלה גאה בך. אני בטוחה שהיא שומרת עליך מלמעלה וכואבת שהייתה צריכה לעזוב אותך. תהיי חזקה. שולחת לך חיבוק ענק...

eshkolit32

New member
../images/Emo39.gifשלום לך

וברוכה הבאה לפורום. אני מצטערת לשמוע על אימך. כשמאבדים אם בגיל צעיר קשה לחשוב על ההתמודדות עם החיים בלעדיה. אני מקווה שיש לך סביבה תומכת שיכולה לעזור לך ברגעים שאת צריכה. אני אשמח אם תישארי איתנו, ואולי נוכל לעזור, ולו במעט.

A GIFT OF LOVE

New member
אנג'י,

כל כך שמחה שהגעת לכאן בסוף! "עברו כבר 5 שנים והכל ניהיה יותר קשה אני מתבגרת,וצריכה אותה הכי בשלב הזה אבל היא לא כאן"... כל כך מבינה... אבל אין לי שום מילה שתנחם... קבלי

למעלה