חדשה - זקוקה לעזרתכן!

• פותח הנושא endom
  • פורסם בתאריך

endom

New member
חדשה - זקוקה לעזרתכן!

לילה טוב לכן בנות. קשה לתאר את ההקלה שחשים כשמגלים לראשונה את הפורום הנהדר שלכן, מזה יומיים אני קוראת בו, ולאחר לבטים, פחדים, ולא מעט בושה החלטתי לנסות לקחת חלק. אז תודה לכן על המקום המבורך הזה שהינו כל-כך נחוץ, וחשוב! גם אני חולה במחלה 'המסתורית ודי מקוללת' הזו. אובחנתי לפני כשבע שנים, לאחר שהסיצטות פקעו לי בבטן, ונזדקקתי לניתוח פתיחת בטן שבו מצאו גם נגעים באגן ובמעי. הציסטות שפקעו היו בגול 8 סמ' וגרמו לי לסיבוך לא קטן. יצאתי עם בצקת ריאות שלאחר מכן התבררה כאי ספיקה במסתם בלב. היום לאחר כל אותן שנים, עודני סובלת מכאבים איומים כמעט לאורך כל החודש, ולא רק בזמן המחזור. כמו כן גם כל התסמינים שאתן בטח מכירות: עצירויות, כאבים איומים אחרי עשיית צרכים, קושי בנשימה, שילשולים והקאות וכו' וכו'. בנות, אני זקוקה לעזרתכן, היות שהבעיה שלי מעט מורכבת, אני חוששת. לפני כמה שנים עברתי תקיפה מינית קשה שבעקבותיה הפסקתי כל טיפול באנדמטריוזיס, ובכלל בכל טיפול. הפחד ממגע, ובעיקר הפחד להבדק במקום 'ההוא' גרם לי להזניח את הטיפול במחלה ו'להעדיף' את הכאבים האיומים וכל התופעות. גם היום אני מאוד חוששת, אבל הבנתי שלא אוכל עוד לדחות את הבדיקה, לאחר שבכל התופעות של ההקאות, מעט דם רקטאלי לאחר עשית צרכים התווסף גם חום גבוה, ואני חוששת מאוד שהמחלה שלי החמירה ויש לי ציסטות חדשות בגוף. אלו בדיוק התופעות שקדמו לפני שהציסטות שלי פקעו בבטן כשאובחנתי לראשונה במחלה. רציתי להתייעץ אתכן למי לפנות, האם קיים רופא שיוכל להתחשב בפוסט טראומה שלי? להיות מספיק רגיש לפחד שלי להבדק, לא רק בגלל הכאבים האיומים במקום, אלא מחשש וחרדה שמקורה בטראומה. אני מבוטחת בקופה האיומה הזו 'כללית', ורופא המשפחה שלי שאליו הלכתי אתמול כבר הסביר לי שהמרכז לאנדמטריוזיס בתל-השומר, זה תרגיל שיווקי, ובגלל שיש מספיק גיניקולוגים טובים במסגרת הקופה אני אתקשה לקבל טופס 17. אנא מכן בנות, אני קצת חסרת אונים, ומבוהלת הן מהתסמינים המחמירים, והן מהחדרה שכרוכה בבדיקות הפולשניות ומניתוח קרב. מודה לכן על המקום, ועל ההזדמנות להכיר אתכן. אשמח לכל עזרה בעניין. לילה טוב לכן, ושינה נטולת כאבים!

אני כל כך שמחה שמצאת אותנו ../images/Emo24.gif

כל כך לא פשוט מה שאת מתארת
ברוכה הבאה למועדון הסובלות מכאבים כל החודש (כמעט)
מצטערת לשמוע על התקיפה המינית שעברת
המצב שלך נשמע כמחייב בדיקה רפואית ללא כל דיחוי ואפילו הייתי שוקלת פנייה לרופא קופה (משפחה) כדי שיפנה למיון ואם לא מסכים,מתפנה על דעת עצמי. את מתארת את אותן תופעות שקדמו לקטסטרופה הקודמת,לא נראה לי שיש לך זמן לחכות,כל שיהוי יכול לגרום לנזק נוסף. עם כל הקושי שבענין,הייתי משתפת את הרופא הבודק (אני מציעה לך לפנות רק לתה"ש כמובן ועם סיפור כמו שלך תקבלי את המומחים ביותר לנושא כגון סוריאנו) בתקיפה שעברת ובהשלכותיה עליך, הייתי מציעה לך לפני הבדיקה לבקש אולי משהו להרגעה שיאפשר בדיקה מקיפה שתוביל למימצאים הנכונים על מנת שתוכלי לקבל טיפול נכון בהקדם. לא מבינה איך עם כל מה שאת מתארת מתווכחים איתך על טופס 17? זה מוציא אותי מהדעת. אגב,איפה נותחת פעם קודמת? תרגישי טוב ומקוה שתמצאי את הכוחות לפעול מהר בנושא
ותעדכני כמובן בבקשה.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כואב לקרוא את הסיפור שלך. קבלי חיבוק גדול
מצטרפת למה שבואינג כתבה לך, עזבי אותך מ"תרגיל שיווקי" - תקבעי תור למרפאת האנדו ותבקשי להיבדק אך ורק ע"י ד"ר סוריאנו. גם כשכואב הוא הכי עדין וקשוב שיש (לפחות מהנסיון שלי עם המוני רופאים אחרים) אולי כדאי גם לנסות (די קשה אבל אפשרי) לבקש ממזכירותיו לשוחח איתו ותבהירי לו את הנקודה הקשה שבבדיקה וגינלית. גם אם לא יאשרו לך ט. 17 את יכולה לשלם שם 98 ש"ח. אני מקווה שתמצאי מזור לכאבייך, ואנחנו פה איתך

אנדי 22

New member
שולחת המון ../images/Emo201.gif

נראה שעברת די הרבה, את חייבת להיבדק כמה שיותר מהר גם אני ממליצה על סוריאנו בתל השומר הוא ממש מצויין בנושא!! אם את רוצה לדבר איתנו על כל דבר -כאבים ,רגשות,חששות וכו... אנחנו פה בשבילך אנדי.

galit 03

New member
../images/Emo24.gif

עזבי את הרופאה שלך...אם הייתי ממשיכה ונבדקת ע"י הרופאים שהיו לי בכללית המצב שלי היה בכי רע...משכו אותי 3 חודשים בלי לדעת מה הציסטה שיש לי , הכאבים הנוראיים שהיו לי בהתקף של הציסטה ובינתיים היא רק המשיכה לגדול ולגדול...עד שהגעתי לפרופסור שולמן באופן פרטי שהפנה אותי לד"ר סוריאנו(גם בפרטי). תפני למרפאה בתה"ש ותעזרי לעצמך. תרגישי טוב, המון חיבוקים, גלית

endom

New member
../images/Emo201.gif שבת שלום, בנות!

תודה לכולכן על הכנסת האורחים החמה, והתומכת. על העיצות, והעידוד. אין זה מובן מאליו בכלל בארץ, ובעיקר בעולמי. בין התסכול והעצב לבין הטרטורים המיותרים של הרופאים, נכנסתי הנה והסנפתי מכן כוחות! אלוהים, לא החברים, לא המשפחה מלבדכן איש לא מבין בכלל במה מדובר, ועד כמה זה מורכב אצלי. מעייף לנסות להסביר לחברות שבפעם האחרונה לפני שנים שעברתי ביקורת גיניקולוגית זה היה תחת הרדמה! (בגלל הכאבים, ובגלל הפחד) ומאז איני במעקב כלל. למען האמת קצת הרמתי ידיים ביומיים האחרונים. נהגתי על פי המלצתכן, והתקשרתי למרכז בשיבא, לא נעים להודות, אבל ענתה איזו מזכירה אנטיפטית, וטענה שהתור הבא הפנוי רק בחודש הבא ומעלה. נסיתי להסביר שמצבי דחוף, ואיני רוצה לטפל במקום אחר היות שקיבלתי המלצות חמות על מקצועיות המרפאה הנ'ל, ושום כלום. אטימות! איני יכולה להמתין זמן כה רב במצבי, איך מסבירים את זה?
נסיתי בדרך שונה לפנות לרופא המשפחה, והוא מאוד מנסה לעזור לי וביקש שתל-השומר ישלחו לי זימון, ובאמצעותו יהיה אפשר להאבק על טופס 17. בקשתי מתל-השומר, והם בתגובה רוצים שהרופא משפחה שלי יתן הפניה אליהם! אין לי כח למאבקים הללו בין הגופים, בטח לא במצבי.
אז בנתיים אני סובלת את הכאבים, והתופעות עם מלאי גדול יותר של משככי כאבים. מנסה לחדש כוחות ולהאבק שוב ביום א', אם יהיה בכוחי. רוצה לאחל לכולכן שבת שליוה, נטולת תופעות אנדומטריות. :)
ושולחת לכן חיבוק ענק, חזרה!
הא, וכמובן החלמה מהירה לליהי, שלא הספקתי עדיין להכיר.

שבת שלום לך

הסיפור שלך מעורר בי הרבה עצב. מאד מורכב וקשה. אני מציעה לך מה שהייתי עושה לו הייתי במצבך: הייתי הולכת לסוריאנו באופן פרטי. לפני כן, כשאת מדברת עם המזכירה שלו, תעדכני אותה לגביי הפרטים. כך יעלה הסיכוי שהבדיקה והפגישה יהיו במידת האפשר עבורך. לא הייתי מבזבזת כוחות (בריבים עם הקופה ועם המזכירות בתה"ש), הייתי ממקדת את הכוחות כדי להגיע למצב בו הוודאות לגביי מצבי גדלה והכיוון ודרך הטיפול בהירים. וכמובן שלדעתי לקבל את הייעוץ הזה מסוריאנו זה לקבל את הייעוץ הכי טוב שיש. לגביי החזרים מהקופה, מייקי יכולה לעדכן אותך איך וכמה. הלוואי וימים קלים יותר לפנייך. אניש.

galim29

New member
../images/Emo25.gif אנישקה זה לא תמיד פתרון

לא כולן יכולות להרשות לעצמן ללכת פרטי ובמידה ואין אפשרות זה לדעתי מכניס ללחצים עוד יותר גדוליםלהיכנס להוצאות גדולות. אין שום סיבה שלא תגיע למרפאה, תשלם פרטי (גם אם צריך לחכות חודש) ותגיע גם לסוריאנו. כמובן שאם יש לה אפשרות זה משהו אחר. אני פשוט זוכרת בשמנו שלי לא הייתה את האפשרות הזאת וזה הכניס אותי ללחץ לשלם פרטי בייחוד עם מחלה כמו אנדו שדורשת מעקב סיסטמתי וטיפול קבוע.

endom

New member
הלוואי ויכולתי.

אניש, אין לי את האפשרות הזו. איני עובדת מזה זמן מה, בעקבות האירוע הטראומתי שעברתי. כך שאין לי את היכולת הכלכלית לפנות. אבל, תודה לך על ההצעה, והרצון הגדול לסייע.

זואילי

New member
מצטרפת להצעתה של אניש

עזבי את החווייה הלא נעימה ובהחלט לא תורמת.. התקשרי למרפאה הפרטית של סוריאנו וקבעי פגישה שם. המאבקים בבירוקרטיה ובמזכירות לא אמפטיות מתסכל וכואב. אם אין לך כוח לזה, אז רפואה פרטית זו התשובה. שיהיה סופ"ש שקט ורגוע

g a l i 2 6

New member
אופציה נוספת היא

לנסות להתקשר לטלפון של הקדמת תורים של המרפאה בתל השומר, רק לאחרונה נודע לי עליו פשוט המזכירה שיושבת שם רואה במחשב שלה את כל הביטולים מה שהמזכירה בטלפון הרגיל לא רואה ואז אולי יהיה לך סיכוי להקדים, הטלפון הוא 03-5302018 המון בהצלחה

זואילי

New member
איזה גילוי מרענן! טלפון להקדמת תורים!

ואני הייתי מתקשרת כל יומיים לנדנד..... בהחלט זו אופצייה טובה, מלבד הפעלת לחץ מתון. ואז בהחלט שווה לשלם את ה 98 ש"ח ולהיות מטופלת במרפאה בתה"ש.

galim29

New member
היי ENDOM יקירה../images/Emo140.gif

הסיפור שלך הזכיר לי את מצבי בדיוק לפני שהגעתי למרפאת אנדומטריוזיס ולד"ר סוריאנו. גם אני לא הייתי מסוגלת לעבור בדיקה גניקולוגית (אם תרצי לשוחח איתי ולשמוע כמה מצבי היה גם "אנוש" אשמח לשתף אותך). מאז שהגעתי למרפאה, ד:"ר סוריאנו בעצם הרופא היחיד שבודק אותי כי הוא מכיר את הסרטים שלי עם בדיקות גניקולוגיות ואני אשתף טאותך ע"ג הפורום כי אני גאה במצב שהגעתי אליו בעזרת סוריאנו שכיום אני מגיעה אליו בלי חרדות ואין לי כאבים במהלך הבדיקה. לפני כן (הניתוח שלי היה ביולי 2006) גם אני הזנחתי את האנדו ובדיקות והרופאים שהייתי אצלם רק העצימו את החרדות והנזקים שעשו לי. החיים שלי השתנו בעקבות ההגעה למרפאה ואני מאותן בנות שהניתוח הצליח בגדול. יש עדיין תופעות של אנדו אבל אין את כאבי התופת, אני נמצאת בדיכוי עם גלולות, במעקהב קבוע במרפאה ומסוגלת לתפקד ביום יום מצוין. יש תקווה....
תנסי להיעזר במרכז לסיוע משפטי שנמצא בתל השומר להשיג טופס 17 אבל הכי מומלץ לכתוב מכתב למנכ"ל הקופה, לצרף מסמכים ולהיות הכי כנה שישי (סחיטה רגשית עוזרת במקרה הזה) ולא לוותר. במידה ואת לא רוצה לחכות את יכולה לשלם 98 ש"ח פרטי למרפאה בלי טובות אבל שווה לא לוותר על השגת טופס 17. מבינה אותך כל כך, מחבקת אותך ובמידה ותרצי לשוחח אשלח לך את הטלפון שלי.

endom

New member
גלים, וואו, תודה רבה לך.

אני גם מאוד גאה בך, את מעוררת בי השראה ולא מעט תקווה. אשמח מאוד לשוחח עימך בימים הקרובים, ולשמוע את סיפורך. מבטיחה לנסות בבוקר את מס' הטלפון של היעוץ המשפטי בתל-השומר. בקשר למכתב לקופה, עדיין אין לי תשובות מאף בדיקה שרופא המשפחה החליט לבצע, היות שלכל בדיקה יש תור בחודש אחר. אפילו בדיקת דם פשוטה עם מתן תשובות מהמעבדה נקבע לי רק בשבוע הבא. כך שאין לי עדיין אף תשובה של בדיקה לשלוח למנכ'ל הקופה. אין לי בעיה כ'כ עם סכום הבדיקה הבסיסי של 98 שח', על אף שאיני עובדת. יש לי בעיה עם סכום העלות מבדיקות נוספות שמן הסתם אצטרך לעבור אצל דר' צוריאנו. אנסה להלחם על טופס 17, למרות שאני מבולבלת נורא כבר. :) אשוב ביום-יומיים הבאים לפורום, ואשמח לשוחח עימך אישית. שוב תודה ענקית, וחיבוק גדול חזרה!

אפינקה11

New member
ליבי ליבי אלייך

אני מודה שממש התחלתי לבכות כשקראתי מה עבר ועובר עלייך. בדיוק בתקופות שאני מרגישה טוב אני די נמנעת מלזכור שיש לי אנדומטריוזיס. אבל הזכרת לי עכשיו שרצוי שאני לא אשכח את זה.תודה. תהיי בריאה ותרגישי טוב, ותדאגי לעצמך ואל תוותרי על עצמך, אלה החיים שלך ואף אחד לא יעשה זאת עבורך, גם הרופא הכי טוב בעולם.בהצלחה

שלום לך וברוכה הבאה לבית

צר לי וכואב לשמוע את מה שעברת.... כתבו לך המלצות ... אני אישית כמו כולן ממליצה לא לוותר על סוריאנו ...........תיגשי אליו ...ספרי לו הכל הכל כמו לנו והוא יהיה שם בשבילך..אל תחכי ואל תזניחי...... יש לי תור ב- 14/7 אם את מעוניינת גם אם לא קיבלת ט. 17 שווה את ה-98 ש"ח תצרי איתי קשר ואני אדאג שיעבירו לך את התור שלי ........בשמחה.... אני שולחת לך בכל מקרה את הטלפון שלי...... שולחת לך חיבוק

endom

New member
אין לי מילים להודות לך.

היי, זק. השארת אותי נדהמת מההצעה שלך, בכל הכנות. איזו אצילות מצידך! לעולם לא אעז לקחת תור של מישהי שהיא ממתינה לו לא מעט זמן. זה בסדר, החלטתי פשוט לגייס מעט אומץ ופשוט לפנות למיון בימים הקרובים, ושם אעבור את כל הבדיקות השונות, שבקופת חולים נתנו לי תורות לכל בדיקה בחודש אחר. שמרי על התור שלך, כ'כ קשה להשיג אחד. כל הפרוצידורות והמאבקים בקופות החולים עד למתן אישור פשוט מייגעות. אני אבוא לדר' צוריאנו עם כל תשובות הבדיקות, ושם אתייעץ עימו על המשך טיפול, וניתוח, בתקווה שלא אזדקק. אני כל-כך מבולבלת, שאני משנה את דעתי פעמיים שלוש ביום. לאן לפנות, ולמי ללכת. הקופה לא מקלה על הבחירה, והפחד מרופאים גם. יש איזשהו שיפור בתכופות התקפות הכאבים, והפסקה בהקאות, וירידת חום. כך שאני מעט יותר מעודדת. אך עודני במתח. לאור כל העזרה של הבנות כאן, גם אם ארצה להשאיר הכל מאחור ולשכוח מזה, באמת שלא אוכל הפעם. :) אני מבטיחה לטפל בעצמי, ולעדכן את כולכן. אגב, לשאלתה של בואינג, אז: נותחתי לפני שבע שנים בבית המטבחיים 'רמב'ם' לפחות כך זה היה בזמנו. אין סיכוי שאשוב לבית החולים הזה. ואם אפשר הייתי רוצה לשאול שאלה שמעט מטרידה אותי. שנים שלא קראתי את מכתב השיחרור מבית החולים, ואתמול מצאתי בדו'ח הניתוח ש-80% מרקמת השלחה הוסרה. האם זו פגיעה בתקינות השחלה? לילה טוב, וחיבוק ענק!

זואילי

New member
../images/Emo124.gif אנדום יקרה, חכי בבקשה

אינני יודעת לאיזה מיון את מתכננת ללכת, אבל אם זה לא מיון נשים תה"ש, אז בבקשה - אל תלכי. כי אם כבר את מחליטה על מיון, רק תה"ש עדיף על הכל. גם מיון תה"ש זה הרע במיעוטו, כי אין לדעת על איזה רופא תיפלי, ואם תיגשי למיון רגיל ולא מיון נשים אז גם ככה יטרטרו אותך. בוודאי שאם את מרגישה לא טוב וחייבת להיבדק אז זה נכון ללכת למיון, אינני שוללת את זה. גם אני ביקרתי במיון מס' פעמים. אבל מיון נשים תה"ש. לא שום בי"ח אחר אם זה אפשרי. רק אם אפשרי. ברור שאם האופציה של פרטי איננה מתאימה לך, אז השתמשי בשירות הטלפוני שהציעו פה של הקדמת התור. תדעי שיש המון המון ביטולים. תמיד מתקשרים למטופלות יום קודם ושואלים אם את מגיעה. לכן כדאי לנסות להתקשר בימים ראשון ושלישי ולברר אם ניתן להקדים למרפאת האנדו. זה באמת לא נורא לנדנד להם. הייתי עושה את זה המון...
אולי תוכלי לספר לנו איזה בדיקות רשמו לך? נוכל לתת לך המלצות אצל מי לבצע אותן. כבר מצאת אותנו, תני לנו לעזור לך מניסיוננו כדי להקל עלייך עד כמה שאפשר.

galim29

New member
מצטרפת לדברי זוזו החכמה../images/Emo140.gif

בהחלט לא לרוץ סתם למיון כי זה הכי גרוע. יש שם לרוב סטאז'רים שעם כל הכבוד להם, את לא צריכה להיות מטופלת אצל רופא שהוא לא מומחה וגם אם תלכי למיון נשים בתל השומר לא בטוח שתגיעי לידיים הנכונות. את צריכה וחייבת להגיע לד"ר סוריאנו ולספר לו את הסיפור שלך. אל תוסיפי סבל וכאב למה שכבר עברת. ותתייעצי איתנו לפני, יש לנו לא מעט ניסיון בכל הבירוקרטיה והיכרות עם הרופאים אז חבל לא לנצל את המידע וסתם לשגע את עצמך. עברת כבר מספיק.

אהההההההההה

נא לא לזלזל בסטאז'רים.....אחד מהם בהחלט הציל את חיי....אני מבקשת......לדעתי דווקא הסטאז'רים הם היותר מוצלחים במיון.....יותר קפדניים ........ושמים לב לכל פרט קטן.....לפחות כך היה עם הסטאז'ר החתיך שלי......שכמו שאמרתי הציל אותי..........

למעלה